daniel11111 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 jak ma być śmiesznie wydajnie i el0 to kup Scythe Ninja CU, ponad kilogram miedzi :) a wydajnosciowo na czym bedzie w stresie mniejsza temperatura?? na WC- Thermaltake BigWater 745(ewentualnie jeszcze bym jakies wiatraki dolozyl :D ) czy Scythe Ninja CU?? a w ogole to martwi mnie takie ponad kilo miedzi.... troche to ciezkie i wielgachne najwazniejsza jest wydajnosc... nie wiem co lepsze do tego proca wyglad tez na wc ladny .... pod uv ta zielona woda :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 daniel11111 Wedlug mnie dobry cooler typu : Scythe Ninja CU z dobrym nawiewem bedzie rownie dobry jak przecietne WC . Przy tym z coolerem znacznie mniej klopotu . Z drugiej strony dobry zestaw WC zawsze bedzie wydajniejszy od najlepszego coolera tylko taki dobry zestaw to chyba minimum 500zl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 4200@1.4125 z biosu - orhos 3h prio 10 - 86*C !!! Chlodzenie to nija plus - maskrastycznie sie zaklada na maxisuma...nie polecam. Tera teszcze Apogee GTX - 4250@1.4125 z biosu i mamy 73 po 30 minutach. Racuch Jakie u ciebie tempy panuja ??? hmm 76C widziałem przy 4,5GHz Orthos/small - 1,42 Vcore takiego walla chyba ma http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=300997 ale do konca nie jestem pewny oficialne biosy robią wieksze MHz a bety sa dobre do FSB i raczej trzeba poczekac z ocena :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 na komputroniku E8400box z 666zl podrozalo do 687zl E8500 podrozal z 920 do 1002zl pk5 pro podrozalo z 396 do 400zl co jest :D:D:D?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Reakcja na zapotrzebowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 w komputroniku wszystkie e8400 juz zarezerwowane. dzisiaj mialo dotrzec 40szt z czego 15 juz rano bylo zarezerwowanych. Duza ilosc e8200 i zastanawiam sie czy nie brac bo w sobote musze pożegnać sie z e6600.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ciekawe kiedy nastepna dostawa do komputronika... i dla kogo sa zarezerwowane te procki?? dla ludzi ktorzy klikneli zamow np juz w sobote :D? (czyt. ja:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ciekawe kiedy nastepna dostawa do komputronika... i dla kogo sa zarezerwowane te procki?? dla ludzi ktorzy klikneli zamow np juz w sobote :D? (czyt. ja:P) matko czlowieku ;] zadzwon , zapytaj , moze mozna zarezerwowac , my tu nie wrozki ;] zestaw thermala wc to kaszana i nijak nie ma co porownywac do zlozonego zestawu czy dobrego wentyla AC wiec jak masz taki wc kupic to sobie odpusc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 he widzę że ninja na 4200 daj rade,, upaćkam CLP i będzie elegancko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja zamierzam zapodać zwyczajowo Thermalright XP120 Ultra :). Plus "od święta" Delta 120 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 sa e8200, na e8400 trzeba czekac:( http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu..._/Wyszukaj.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Mogę mieć 10 szt. E8400 OEM za 640zł (może trochę taniej jak napisał sprzedawca) Więc szukam 9 chętnych osób na te procki. Czy są chętni ?? Piszcie na gg:1616938 :twisted: Przepraszam moderację za naruszenie regulaminu, ale z dostępem do procesorów jest trudno-jeżeli mam mieć te procesory lista dziś musi się zamknąć, a w "sprzedam" mało kto szuka nowych części Edit: -nie selekcjonuje procków Edit2: -nic na tym nie zarabiam :mur: cena procków będzie na gwarancji- dzizas krajstas Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 A zapłaciłeś mu PayPalem? tak inaczej nie kupuje :),kasa juz jest z powrotem co do tych temperatur,moze pare sztuk mialo krzywy beret i tak sie grzeja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Proste71 heh ja też mam problem, tyle,że gość nie odpisuje na maile, proca nie ma - powiedział ,że ma na stanie procki, ale chyba jednak ściemniał. Trzeba będzie zablokować płatność klientowi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 witam, czy to normalne, że C2D8400 puszczony na 3600 (400x9, default vcore) ma 56 stopni w tescie OCCT? Takie temperatury podaje Coretemp dla poszczególnych rdzeni. Asus probe podaje jednak core temp (jako calość) o wiele mniej. Na co bardzie zwracać uwagę? Wentyl Scythe Kama Cross, pasta AS5. Pasta przez rok leżała nieużywana - czy mogła stracić właściwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Spojrz na temperatury innych uzytkowników, to dopiero sie przerazisz ;) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez novy154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espritfort Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Mogę mieć 10 szt. E8400 OEM za 640zł (może trochę taniej jak napisał sprzedawca) a czemu tu nie kupisz: http://allegro.pl/item300940243_intel_core...64bit_box_.html ? pytam bo sam zamowilem, moze cos nie tak jest z tym sprzedawcą? cena przyzwoita wydaje się być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Sprzedawca jest bardzo dobry, bo to człowiek z forum ;) Można spokojnie od niego brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Sprzedawca jest bardzo dobry, bo to człowiek z forum ;) Można spokojnie od niego brać.to mnie uspokoiłeś bo właśnie wczoraj u Tego gościa kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 bedzie ten e8400 smigac na evga nf680i bo pmp twierdzil ze tak, ale znalazlem takie cos http://pcarena.pl/page/81466/Penryn-nie-dla-nForce-680i/ jesli ktos cos znajdzie na ten temat to prosze napisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Z pewnych źródeł wiem, ze procki z Radanu mają batch Q748xxx. Dotychczas OEMy w większości były z 40-43 tygodnia. Ciekawe jak z tymi. Cóż, przekonam się jutro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Mogę mieć 10 szt. E8400 OEM za 640zł (może trochę taniej jak napisał sprzedawca) Więc szukam 9 chętnych osób na te procki. Czy są chętni ?? Piszcie na gg:1616938 :twisted: Ostateczna kwota jaką mi proponuja to 620zł. Myślę że jak znajdę te 10 osób to może z 10 zł da się stargować. Edit: Zostało 7 procków. Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Kurde nie wiem czy czekac na 8400 czy brac 8200 ? Bawił sie ktos 8200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Focus się bawił i 4.2Ghz zrobił ;] Masz arta na egieldzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Sewer nie musisz czekać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Obiecany screen z Orhosem. Zobaczcie tempy... CoreTemp 0.96 Obsluguje wolfy etc. Uzywajac 0.95 jest nieco mniej... Wracajac jeszcze do roznicy temperatur pomiedzy rdzeniami, u mnie w idle jest roznicy do 11*C!!! Intel oszalal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 może czapa źle leży ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 czapy są OK, radiatory się dość szybko i mocno nagrzewają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szelest33 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Reakcja na zapotrzebowanie... Osłabienie złotego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 dolar skoczył z 2,40 na 2,52 wiec wszystko bedzie drożeć razem z dolarem. najgorsze ze nadal wzrasta a na dodatek DDR2 idą w góre ostro:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...