PoulN Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) do czego Ci ten blend stress jest potrzebny,wywala Ci w grach,czy jak korzystasz z kompa?jak nie to wogole bym to olal,nie wiem czemu panuje moda na katowanie godzinami w orthosie,jak wlaczasz gre czy int i komp sie wiesza-hehe Hehee - właśnie sobie to uświadomiłem Po jakiego grzyba mam się ścierać z jakimś Blend stress`em - jak wszystko śmiga elegandzko ;) Wielo godzinne granie - No Problem Całodniowa obróbka zdjęć w PShopie na kilkunastu warstwach - No Problem Wywoływanie RAW`ów w maoswej ilości - No Problem Pakowanie/ Rozpakowywanie 10Gb plików - No Problem Więc wynik wielogodzinnego czy nawet godzinnego katowania na siłę gdzie temp. i obciążenie windowane są ponad żeczywiste wykorzsystanie - mnie nie interesuje ;) Przy czynnościach powyżej maxymalną temperaturę zarejestrował ~65st. A obciążenie nigdy nie wyniosło 100% ba! oscyluje w granicach ~75% - widać Tu że trudno mi wykorzystać w pełni te 4.2Ghz Więc... ? Po co ? :) Obrabiasz lub kompresujesz czasem jakieś ważne dane, weźmy np. fotki? Dlatego Hehe - wyliczanka powyżej stanowi MZ idealną odpowiedź w moim przypadku ;) Edytowane 29 Marca 2008 przez PoulN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Hehee - właśnie sobie to uświadomiłem Po jakiego grzyba mam się ścierać z jakimś Blend stress`em - jak wszystko śmiga elegandzko ;) Do czasu... Wszystkie programy diagnostyczne są doskonałym przykładem na to, że komputer może być niestabilny. Dla mnie dane są bardzo ważne i cenne, jeśli dla Ciebie nie, to olej wysypującego się Orthosa, nie rób backupów itd... Normal people don't backup... Normal people just cry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Do czasu... Wszystkie programy diagnostyczne są doskonałym przykładem na to, że komputer może być niestabilny. Dla mnie dane są bardzo ważne i cenne, jeśli dla Ciebie nie, to olej wysypującego się Orthosa, nie rób backupów itd... Normal people don't backup... Normal people just cry. Tak zgadzam się! Orthos - jest bdb wyznacznikiem stabilności - dla programów które pożerają procesor w 101% U mnie maxymalne obciążenie nie przekracza ~75-80% - więc dlatego nic się nie dzieje złego... Świadczy to zresztą o tym, że procesor na chwile obecną ma zapas mocy - co mnie cieszy bardzo :) Jeżeli zapychałbym procka w 100% - to napewno brał bym poważnie wywalający się test. Co do utraty danych - AutoSave i zakodowany podprogowo ruch ręki "Ctrl+S" - zapewnia mi dostateczną ochronę ;) Identycznie miałem z moim drugim kompem z podpisu - w sumie to mam ;) Blend stress... wywala się po dosłownie po 1sec. a z kompem absolutnie nic się nie dzieje od 1.5roku ;) Edytowane 30 Marca 2008 przez PoulN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 to wyjątkowa sytuacja ale też taką miałem chyba na s754,, wszystko latało komp 24/7 ale pi wywalało się po jednaj sekundzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Hehee - właśnie sobie to uświadomiłem Po jakiego grzyba mam się ścierać z jakimś Blend stress`em - jak wszystko śmiga elegandzko ;) Wielo godzinne granie - No Problem Całodniowa obróbka zdjęć w PShopie na kilkunastu warstwach - No Problem Wywoływanie RAW`ów w maoswej ilości - No Problem Pakowanie/ Rozpakowywanie 10Gb plików - No Problem Więc wynik wielogodzinnego czy nawet godzinnego katowania na siłę gdzie temp. i obciążenie windowane są ponad żeczywiste wykorzsystanie - mnie nie interesuje ;) Przy czynnościach powyżej maxymalną temperaturę zarejestrował ~65st. A obciążenie nigdy nie wyniosło 100% ba! oscyluje w granicach ~75% - widać Tu że trudno mi wykorzystać w pełni te 4.2Ghz Więc... ? Po co ? :) Hehe - wyliczanka powyżej stanowi MZ idealną odpowiedź w moim przypadku ;) Nic tylko pogratulowac zdrowego myslenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) forest kila zbila - szybciutko wymień CePa na 4jajowca - bo Ci karcioche ogranicza :lol2: :blink: :wink: Edytowane 31 Marca 2008 przez PoulN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, własnie planuje zakup E8400 i zastanawiam sie nad poszukiwaniem odpowiedniego tygodnia produkcji. W sklepie od reki mam 08 z 05 tygodnia i nie wiem czy jest to w miare dobry tydzień aby dobić do 4GHz? Czy procek z tego tygodnia bedzie maiła problem z własciwym odczytem temperaturu obu rdzeni i w nowych seriach juz ten problem został poprawiony? HELP :blink: do jutro musze podjąc decyzje. Z góry dzięki za pomoc PS. sorrki ale nie mam wystarczająco dużo czasu na przesledzenie całego wątku. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 forest kila zbila - szybciutko wymień CePa na 4jajowca - bo Ci karcioche ogranicza :lol2: :blink: :wink: Karte moze ograniczac brak MHz, a nie dodatkowych dwoch rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Znudziło mi sie czekanie na spadek cen E8400, to kupiłem sobie E8200 w ProLine za 548 zł. Chyba trafiłem na dobry czujnik, bo póki co max różnica między rdzeniami to 2 stopnie. BIOS wykrył napięcie 1.22 V, Core Temp podaje VID 1.1125 V. Programy w stresie pokazują 1.18 V. Na razie sobie śmiga na 400x8 z Freezerem @ 1000 RPM, temp max 66 stopni po 16 minutach. Patrząc na to myślę że spokojnie dobiję do 450x8 (czyli mój cel), wiecej nawet nie zamierzam próbować bo OC dla sportu mi sie znudziło. I chyba sie obejdzie nawet bez zmiany coolerka, a miałem obawy, bo tragiczne mocowanie ma ten Freezer i wydawało mi sie że nie dociska do proca, bo na E2160 i Celeronie 420 miałem tragiczne temperatury. Był bym zapomniał - Q749 Edytowane 31 Marca 2008 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Karte moze ograniczac brak MHz, a nie dodatkowych dwoch rdzeni. Przecie sobie żartuje! - luknąłeś o jaką kartę chodziło ;) ;> Hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 to wyjątkowa sytuacja ale też taką miałem chyba na s754,, wszystko latało komp 24/7 ale pi wywalało się po jednaj sekundzieTrzeba bylo oproznic wszystkie pliki z folderu spi poza exe :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 HELL o, Ponawiam moje pytanie :mur: czy wiecie cos o E8400 Q805 / czy jest to w miare dobry tydzień produkcji? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 proc robiony na przełomie stycznia i lutego a wtedy jest nowy chiński rok (świni chyba) więc raczej padaka żart ;D nikt nic nie powie jak sam nie sprawdzisz ew. nie wyszukasz w googlarce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jest ktoś kto ma połączenie Abit IN9 32X-MAX +8200/8400.Mój maximus idzie do brata kompa a ten Abit do mnie + druga grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=338358 nie pokazywalem chyba jeszcze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Nowy cep ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 proponuję obligatoryjnie: zakaz szpanowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Commando :D nice... zakaz szpanu ?? To co bedziemy robic innego ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Przecież każdy w tym wątku wkleja wyniki,żeby się pochwalić :P No prawie każdy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 [szpan mode on] q743 4.2G 1.3v, powyzszy wynik na ac z vmch 1.45v :lol: [szpan mode off] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Skoro szpanujemy to... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 1,3V real + woda Q743 zwracam uwagę na priorytet ;) :D Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 na dobra sprawe na nizszym niz 9 nie ma co testowac. gratki. ale mialem tak samo w orthosie, a w cod4 bsody ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Kurde, mam problem. Dzisiaj przyszedł E8200 i nie mogę załadować systemu (Vista) Q747A512 1.225V Płytka wykrywa 1.115V. Nawet jak podam ręcznie 1.3V, to system wiesza tuż przed pulpitem. Czarny ekran i jakieś 2 białe kreseczki. W trybie awaryjnym załaduje się pulpit, ale i tak zaraz przestaje odpowiadać. Zrobiłem ClearCMOS, powyciągałem pamiątki, aby jedną zostawiłem, wszystko na domyślne i lipa. Teraz to nawet bios zaczął się wieszać. Płytka ma najnowszy bios z obsługą 45nm. Proc walnięty, czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) [szpan mode on] q743 4.2G 1.3v, powyzszy wynik na ac z vmch 1.45v :lol: [szpan mode off] jeszcze masz ta sztuke ?? sprawdza sie wyśmienicie w saperze i pasjansie ? :rolleyes: dla przypomnienia [szpan mode on] 1,34 real - 4,3GHz od 3 m-cy i nie wykazuje autodestrukcji [szpan mode off] Q743 :rolleyes: Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Moj najlepszy Q743 jest teraz w usa, drugi nieco szlabszy w szwecji. Sapera i pasjansa mam odinstalowanego ;) Generalnie mialem juz z 10 sztuk 45nm, wiekszosc Q743 :P Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Czy mozecie mi coś powiedziec na temat E8400 z tego roku i dokładnie 5 tygodnia produkcji? Niestety niewiele moge znależć na necie takich informacji wiec prosze o pomoc. Czy jest szansa na Q805 dobić do 4GHz? HELP :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Moj Q805 nie dobil nawet do 3,9 na kosmicznie podniesionych napieciach. Obok lezy Q806, moze jeszcze dzis go zamontuje i napisze cos wiecej. Ale ogolnie procki z tego roku jesli chodzi o potencial OC sa bardzo kiepskie :/// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no to lipa :mur: aktualnie mam jak w opisie E6600 który chodzi na 3,5GHz z palcem w D... i zaczynam sie zastanawiac nad sensem zmiany na takiego proca. Czy w Warszawie jest szansa upolowac cos z tamtego roku> Moze coś pod GUS'em???? jutro musze pojechać i poszukam. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 w nastepnym tyg będe miec E82 pewnie z Q8XXXX to powiem co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 http://moach.hearselands.com/gfx/e8200-1m.png Wynik w normie? 12-4-4-4 sie wykrzaczało na 2.2 V, spróbuje na 2.3 V, ale nie wiem czy to zdrowe na codzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...