kuebk Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Po przeinstalowaniu mam wlasnie takie dziwne freezy trwajace 10-20 sekund, zdarzaja sie praktycznie gdzie sie im chce: jak gram, jak nie gram, jak pisze na gg i slucham muzy. Wczesniej czegos takiego nie mialem. Zainstalowane mam dokladnie te same drivery etc etc co wczesniej a wczesniej nic sie nie sypalo, dodam ze jak komp wyjdzie z tego freeza to widze ze temp CPU w speedfanie skoczylo o jakies 6* C do gory. Czyli wnioskuje ze jakby cos zajmuje az tak CPU ze nie starcza juz go na obsluge reszty kompa i sie robi freez. Przeskanowalem kompa Ad-Aware i Arcabitem Online [:P] oprocz tego uzywam Kerio i uwazam ze nie za bardzo mam jakies wirusy/trojany etc. Co byscie sugerowali ze czego to wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 SP2 i wszystkie aktualizacje po nim sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 SP2 i wszystkie aktualizacje po nim sa? Nie uzywam SP2, nigdy wczesniej na SP1 nie mialem tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 No to zacznij uzywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 No to zacznij uzywać. Nie uwazam ze rozwiazaniem sprawy bedzie cos czego nigdy wczesniej nie uzywalem i wszystko chodzilo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Możliwe przyczyny: Zasilacz, sterownik chipsetu, uszkodzenie płyty, brak SP2. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Możliwe przyczyny: Zasilacz, sterownik chipsetu, uszkodzenie płyty, brak SP2. :) Wszystko wczesniej na takim samym zestawie dzialalo bez problemu wiec nie widze szukania problemu w tym ze nie mam SP2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Też ostatnio cierpię na dziwne frezy, z niewiadomych powodów, bardzo przypadkowych, 2~5 sekundowych zwisów, sporadycznie trzeba na twardo komputer zamykać. Do tego dochodzi BSOD. Oczywiście komputer jest nie podkręcony wszystko chodzi na default. Nie potrafię zlokalizować przyczyny, Memtestem sprawdzałem pamięci nic nie wykazało, podejrzewam płytę główną, tym bardziej że ostatnio padła mi jedna para memek na niej, ewentualnie procesor. Jednak zanim cokolwiek zacznę wymieniać, chciałbym mieć pewność. System stawiałem nowy i dalej mam te same objawy. Panowie jak zlokalizować usterkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...