wysio Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Witam. Niedawno zmieniłem platformę i zostało mi całkiem nowe chłodzenie, z którego byłem bardzo zadowolony - Cooler Master TX. Wiatrak jest cichy, chłodzenie wydajniejsze - ogólnie lepiej się sprawuje od Freezera. I teraz kombinuje, jak to zrobić, żeby zaczepić ten radiator pod mój nowy sprzęt. Szukałem jakiś aplikatorów, ale nic takiego nie znalazłem - oprócz kosza ze zdjęcia. Jest to kosz standardowo dołączany do Pentagrama. Na oko wygląda, że wszystko będzie pasować. Co o tym myślicie i gdzie takie coś można dostać??? Może ktoś z Was ma na zbyciu? Pozdrawiam! Edytowane 25 Września 2007 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Na oko to mozesz sobie umrzec w szpitalu... To chlodzenie to HyperTX AMD? Ciezko mi wyobrazic sobie jak myslisz zmontowac to na tej ramce w socket 775... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Ta ramka jest pod s775. I ma dwa zaczepy po bokach, gdzie można by zamontować moje chłodzenie, które to wygląda tak, jak na zdjęciu. Akurat zapięcie jest na jeden ząbek. Tylko nie jestem pewny czy rozstaw będzie się zgadzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Nie potrafię Ci doradzić, ale musisz sobie zdawać sprawę z tego, że najważniejszy jest docisk podstawy do radiatora. Wszystkie zapinki są coolerów są tak projektowane by radiator był na odpowiedniej wysokości nad płytą główną. Ramka od Pentagrama może przede wszystkim to zmienić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...