Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Boinc Rosetta@home Gpugrid Milkyway@home Qmc@home Aqua@home I Inne Projekty :)

Rekomendowane odpowiedzi

na xp64 idzie odpalic wiecej grafik tylko nie w cfx ale za pomocą vga dummy

A gdzie to idzie dostać? Robić mi się nie chce. :lol2: Ale można też monitem uruchomić, tak?

dzisiaj 900k :)

Ślicznie, to jak będzie 1kk to opijamy. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Raptor mam pytanko. Jak robisz wirtualne machiny na kompie, to nie masz czasem tak, że proces virtualbox.exe zajmuje Ci proca? Mi się tak kaszani, mam odpalone na vm linuxa i na niej tylko freehal a zjada mi czasem całe jajko. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie mam na vm odchudzonego xp i zużywa procesor tylko wtedy zwiększa zużycie ram i jak wchodzi trochę na plik wymiany (mam ustawione 850MB a przez kilkadziesiąt sekund potrzebuje 1GB), przez jakiś czas miałem 3 virtualne systemy i jakoś specjalnie nie zwalniało aqua i collatza. Może aplikacja na linuxa lubi tak kaszanić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekroczyliśmy 5% krajowego dorobku BOINC!

Wczoraj wygasł W7 RC... Zainstalowałem W7 i spotkała mnie przykra niespodzianka - system domyślnie po 2 godzinach usypia dysk twardy - także sobie nie policzył... bo stwierdził że jest nieaktywny i go uśpił... Dzisiaj trochę pogrzebałem w systemie - mam nadzieję, że to pomoże... 300 000 w plecy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, z polskiej listy zniknęła pewna drużyna z podobnym dorobkiem i stała się międzynarodowa... tak jak jej niektórzy członkowie którzy tak strasznie chcieli promować nasz kraj w rankingu...

Pytanie czy to jest to czy nie?

Ale fakt - statystyki wariują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem wlasnie 2x285 i 5870 wiec sie troszke jeszcze rozpedze jak dojde do porozumienia z chlodzeniem :-|

wywalaja sie w roznych momentach dziwnych

bo wsio oczywiscie OC

Edytowane przez SzB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy. RAC konkretny, jest dużym wsparciem :)

Z tymi punktami to dziwne rzeczy, ubyło ich w sumie więcej niż mają w gpuforce, a i tak nie wszyscy w tej drużynie wyemigrowali z Polski. Poza tym kraje do których wyemigrowali nie otrzymały punktów z ich dotychczasowego dorobku a który Polska straciła. Np [GPU Force] Artur Obara zjechał na minusie prawie do zera na polskim koncie, ale international nie zyskało.

Czyżby punktów między krajami nie można było przenosić (tak jak między zespołami)a to była jakaś sztuczka żeby zniszczyć swój dorobek w Polsce? :blink:

Edit

Jednak innym krajom przybyło, dziwne wcześniej skoku przy Szwecji nie widziałem...

Ale dalej ubyło więcej niż dorobek tych osób które się przeniosły...

Edytowane przez shadowxxz96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich z TPT

w koncu jestem

mam nadzieje ze troszke RACa dodam

Witamy!

Przeglądałem staty i widziałem że zrobiłeś pozytywne zamieszanie w tabelach. :wink:

RAC pójdzie i to sporo. B-)

BTW, pewnie trzeba jeszcze poczekać aż ta punktacja się uspokoi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co wpakować do liczenia na grafikę do lapa z GF 330M (specs: Notebookcheck: NVIDIA GeForce GT 330M)?

Radzi to sobie z Milką czy lepiej coś innego...? CC? SETI? Będzie działało w komplecie a AQUA na procu i HALem w RAMie...

Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nic nie zmieniło to do milki trzeba cuda capability 1.3, a te te gpu z dx10.1 mają cuda cap. 1.2. Więc chyba nie pójdzie, ale spróbować nie zaszkodzi. Jedną próbkę cc będzie pewnie liczyć 2,5h i jak nie działa milkiway to cc jest najbardziej opłacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nvidii najlepiej punktuje CC, sprawdzone na moim gtx. Nawet jakby milka śmigała, to nie opłaca się. Oczywiście każdy liczy co mu najbardziej pasuje, tak tylko piszę dla potomnych. :razz:

@TP, o co chodzi z tym gpugrid i nowa aplikacją? Testowałeś coś, jakieś info?

@rafa, mówisz o wyścigu pg? Jak tak, to wiadomo że dajemy czadu. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy uda mi sie przygotowac do wyscigu moje liczydlo- pad dysk :(

Natomiast przygotuje juz na bank moj nowy zakup - Q8300 z lekkim OC oraz E6850 po OC

6 rdzeni troszke punktow nakapie.

Super miodna firma z allegro mojej grafiki nie wyslala, albo nie wiem co robi, bo paczki nie otrzymalem....

Dostalem natomiast maila, ze oddadza mi kase za przsylke, w zwiazku z opoznieniami....to juz ponad tydzien - jak za wysylke kurierem - megasnie...

pozdro dla teamu :)

Edytowane przez Zulusman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...