Raptor Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 (edytowane) na xp64 idzie odpalic wiecej grafik tylko nie w cfx ale za pomocą vga dummy Edytowane 26 Lutego 2010 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 @Raptor coś ty tam uruchomił? >800tyś pkt!!! :ph34r: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 (edytowane) dzisiaj 900k :) cała moc cpu na AQ/FH + kilka 4770 na MW no i próbuje ustabilizować x3450 wiec trochę nabija pkt - 51k w AQ/FH (i3-530 robi mi 26k dziennie :P) Edytowane 26 Lutego 2010 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 na xp64 idzie odpalic wiecej grafik tylko nie w cfx ale za pomocą vga dummy A gdzie to idzie dostać? Robić mi się nie chce. :lol2: Ale można też monitem uruchomić, tak? dzisiaj 900k :) Ślicznie, to jak będzie 1kk to opijamy. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 może być monitor albo http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=200444 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 @Raptor mam pytanko. Jak robisz wirtualne machiny na kompie, to nie masz czasem tak, że proces virtualbox.exe zajmuje Ci proca? Mi się tak kaszani, mam odpalone na vm linuxa i na niej tylko freehal a zjada mi czasem całe jajko. :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 nie miałem czegoś takiego :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Ja u siebie mam na vm odchudzonego xp i zużywa procesor tylko wtedy zwiększa zużycie ram i jak wchodzi trochę na plik wymiany (mam ustawione 850MB a przez kilkadziesiąt sekund potrzebuje 1GB), przez jakiś czas miałem 3 virtualne systemy i jakoś specjalnie nie zwalniało aqua i collatza. Może aplikacja na linuxa lubi tak kaszanić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Mi się gryzło jak miałem postawionych kilka xp'ków, na linuxie nie ma tego problemu. Jedynie jak zaczyna to pewnie ładuje do ramu a potem już jest ok, raczej. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 mieliście kiedyś taki komentarz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Tak, we Freehal miałem. OCB to nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Przekroczyliśmy 5% krajowego dorobku BOINC! Wczoraj wygasł W7 RC... Zainstalowałem W7 i spotkała mnie przykra niespodzianka - system domyślnie po 2 godzinach usypia dysk twardy - także sobie nie policzył... bo stwierdził że jest nieaktywny i go uśpił... Dzisiaj trochę pogrzebałem w systemie - mam nadzieję, że to pomoże... 300 000 w plecy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Miałem podobnie podczas grudniowego wyścigu PG, dziwnie jest skonfigurowany ten win7, z tymi wyłączeniami w desktopie. A te ścierwo to chyba jakiś żart tłumaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jak tak patrze to wszyscy dziś dużo mniej policzyli :lol2: co za dzień... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 No ja niestety wypadam na jakiś czas z grubszej roboty. :ph34r: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Coś dziwnego dzieje się w rankingu krajów na boincstats... Polska ma tygodniowy utarg -250mln, a taka Holandia ma dzienny utarg większy niż cała reszta w pierwszej 10. Jeśli to błąd to szkoda że nas tak poszkodowało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 No cóż, z polskiej listy zniknęła pewna drużyna z podobnym dorobkiem i stała się międzynarodowa... tak jak jej niektórzy członkowie którzy tak strasznie chcieli promować nasz kraj w rankingu... Pytanie czy to jest to czy nie? Ale fakt - statystyki wariują... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzB Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam wszystkich z TPT w koncu jestem mam nadzieje ze troszke RACa dodam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witamy! Widzę, że masz nie lada potencjał :) Lista komputerów zaprawdę imponująca B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzB Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) dostalem wlasnie 2x285 i 5870 wiec sie troszke jeszcze rozpedze jak dojde do porozumienia z chlodzeniem :-| wywalaja sie w roznych momentach dziwnych bo wsio oczywiscie OC Edytowane 4 Marca 2010 przez SzB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Witamy. RAC konkretny, jest dużym wsparciem :) Z tymi punktami to dziwne rzeczy, ubyło ich w sumie więcej niż mają w gpuforce, a i tak nie wszyscy w tej drużynie wyemigrowali z Polski. Poza tym kraje do których wyemigrowali nie otrzymały punktów z ich dotychczasowego dorobku a który Polska straciła. Np [GPU Force] Artur Obara zjechał na minusie prawie do zera na polskim koncie, ale international nie zyskało. Czyżby punktów między krajami nie można było przenosić (tak jak między zespołami)a to była jakaś sztuczka żeby zniszczyć swój dorobek w Polsce? :blink: Edit Jednak innym krajom przybyło, dziwne wcześniej skoku przy Szwecji nie widziałem... Ale dalej ubyło więcej niż dorobek tych osób które się przeniosły... Edytowane 4 Marca 2010 przez shadowxxz96 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam wszystkich z TPT w koncu jestem mam nadzieje ze troszke RACa dodam Witamy! Przeglądałem staty i widziałem że zrobiłeś pozytywne zamieszanie w tabelach. :wink: RAC pójdzie i to sporo. B-) BTW, pewnie trzeba jeszcze poczekać aż ta punktacja się uspokoi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witamy, SzB. Zamieszałeś :) A ja znowu kolejny spadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Czy jest różnica 32/64 bit przy rosettcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Nie ma. Dla Geforców najbardziej punktodajnym jest CC, potem GPUGRID z nową app i MW. Edytowane 5 Marca 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Panowie, co wpakować do liczenia na grafikę do lapa z GF 330M (specs: Notebookcheck: NVIDIA GeForce GT 330M)? Radzi to sobie z Milką czy lepiej coś innego...? CC? SETI? Będzie działało w komplecie a AQUA na procu i HALem w RAMie... Edytowane 5 Marca 2010 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 O ile się nic nie zmieniło to do milki trzeba cuda capability 1.3, a te te gpu z dx10.1 mają cuda cap. 1.2. Więc chyba nie pójdzie, ale spróbować nie zaszkodzi. Jedną próbkę cc będzie pewnie liczyć 2,5h i jak nie działa milkiway to cc jest najbardziej opłacalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 TomaszPawel jak z tym wyścigiem? Aktualne, we wtorek jedziemy z koksem? Bo ja pracuje nad OC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Na nvidii najlepiej punktuje CC, sprawdzone na moim gtx. Nawet jakby milka śmigała, to nie opłaca się. Oczywiście każdy liczy co mu najbardziej pasuje, tak tylko piszę dla potomnych. :razz: @TP, o co chodzi z tym gpugrid i nowa aplikacją? Testowałeś coś, jakieś info? @rafa, mówisz o wyścigu pg? Jak tak, to wiadomo że dajemy czadu. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Nie wiem czy uda mi sie przygotowac do wyscigu moje liczydlo- pad dysk :( Natomiast przygotuje juz na bank moj nowy zakup - Q8300 z lekkim OC oraz E6850 po OC 6 rdzeni troszke punktow nakapie. Super miodna firma z allegro mojej grafiki nie wyslala, albo nie wiem co robi, bo paczki nie otrzymalem.... Dostalem natomiast maila, ze oddadza mi kase za przsylke, w zwiazku z opoznieniami....to juz ponad tydzien - jak za wysylke kurierem - megasnie... pozdro dla teamu :) Edytowane 6 Marca 2010 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...