TeQuila SunRise Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Bo poprostu nie bedzie to mialo zadnego znaczenia ;) Wojskowe laboratorium U.S. Air Force Research Laboratory pracuje nad nowym typem baterii - donosi serwis Next Energy News. Wykorzystuje ona promieniotwórczy izotop i ma zapewnić notebookowi energię niezbędną na... 30 lat pracy. Niewykluczone, że urządzenie to już za kilka lat trafi na rynek. http://tech.wp.pl/kat,39516,title,Notebook...mp;ticaid=14932 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 niedlugo?? Niewykluczone, że urządzenie to już za kilka lat trafi na rynek. czyli juz w 2015... albo 2020... no i na poczatku bedzie droogie, tak wiem jestem wybitnym pesymista :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Mi tam by starczylo by trzymala z 10-15 godzin przy full obciazeniu, poniewaz byla by tansza na pewno od takiej ktora trzyma 30 lat ;) Poza tym kto korzysta w podrozy, bez zasilania wiecej z lapka niz kilka godzin ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 siwy05: Kilka tzn nie wiecej niz 9 :p A bateryjka niczego sobie. Fiu fiu. Było by wrecz pieknie, ale cos mi sie zdaje ze to bardziej odległa przyszłosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 cena tez bedzie odlegla :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) sory ale nie chce mi sie wierzyc... imho propaganda, taka sama jak w przypadku ogniw metylowych i kupy innych cudownych rozwiazan ktorych dalej nie ma na rynku... Poza tym... juz widze jak unia europejska dopszcza do masowej producji i sprzedazy w komputerach osobistych baterie z promieniotworczymi izotopami - ROTFL . Predzej Polska gospodagra przegoni Bangladesz niz do tego dojdzie. Edytowane 4 Października 2007 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Bo poprostu nie bedzie to mialo zadnego znaczenia ;) Wojskowe laboratorium U.S. Air Force Research Laboratory pracuje nad nowym typem baterii - donosi serwis Next Energy News. Wykorzystuje ona promieniotwórczy izotop i ma zapewnić notebookowi energię niezbędną na... 30 lat pracy. Niewykluczone, że urządzenie to już za kilka lat trafi na rynek. http://tech.wp.pl/kat,39516,title,Notebook...mp;ticaid=14932 URANU? BORU? hehe... wole zwykle baterie niż CZARNOBYL NA KOLANACH:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 e tam odrazu czarnobyl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 no i po co komu bateria na 30lat jak po gora 10 (tym razem wersja bardziej optymistyczna zeby nie bylo ze jestem totalnym pesymista) laptop nadaje sie raczej do wymiany a nie do dalszego uzytkowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 no i po co komu bateria na 30lat jak po gora 10 (tym razem wersja bardziej optymistyczna zeby nie bylo ze jestem totalnym pesymista) laptop nadaje sie raczej do wymiany a nie do dalszego uzytkowania ;)Będzie tak, jesli odnajdziemy coś mniejszego niż atomy, bo póki co sam Moor zapowiedział koniec miniaturyzacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Bajer, nie ma to jak miec taki maly reaktor na kolanach... hmm, ciekawe jak bedzie z waga i wielkoscia?? Czyzby laptop przestalbyc przenosny ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Ja tam laptopa z taką baterią już sobie na kolankach nie położę, no chyba że wymyślą jakieś ołowiane osłonki chroniące to co bezcenne. A swoją drogą łączna waga lapka i osłonki nie napawa optymizmem :) Ale sam pomysł ciekawy - taka mała przenośna elektrownia jądrowa. Wspólnie z prockiem to trochę tych rdzeni będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...