Malik Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wyniki z 24 stycznia na biosie 0802 Wyniki z 30 stycznia na biosie 0907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Z napięciem na NB to nieźle pojechałeś... ja przy tym samym fsb daje 1.51 - 1.53V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) no to dawać tutaj te wyniki OC............ nie wstydzić się:) Może się skuszę na tego E8400 :) 4.3 Ghz 24/7 pamiątki 1150 dokładny opis w singu. Edytowane 13 Lutego 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 To szybko zdaj :) I jaki masz bios?Na Biosie 802 przez chwile myślałem ze mam zajebiście wydajne chłodzenie , temperatura CPU 12*C normalnie aż sie ucieszyłem , JacekCZ odrazu mnie namówił na zmiane biosu . I prawda jest taka że temperaturki odrazu wróciły do normalnych temperatur. Dopiero co fakt wdrażam się w tą płyte musze niektóre opcje opanować. QuadGT też stał się po jakimś czasie w miare opanowaną płytą. Jeśli chodzi o ustawienia Deff to pc śmiga aż miło. Ja niestety nie jestem jakimś zaawansowanym overclokowcem ale myśle ze JacekCZ poprowadzi mnie dalej i napisze wam jakie są postępy. Mam takie pytanko oczywiście sorki jak już było . Macie może objaśnienia opcji do biosu? po Polsku. Dzięki pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 "Dotychczas powszechnie stosowaną praktyką było ustawianie parametru napięcia GTL na 67% wartości napięcia VTT". Gdzie w Maximusie ustawia sie VTT i GTL i jak sie one nazywaja? "4200MHz - 8x525MHz, VTT 1.2V, VCORE 1,45V GTL - AUTO - Restart podczas ładowania systemu operacyjnego GTL - 85/85/85 - Restart podczas ładowania systemu operacyjnego GTL - 76/75/76 - SuperPI 32M - Błąd zaraz po uruchomieniu programu GTL - 73/72/73 - SuperPI 32M - Błąd po LOOP 1. GTL - 70/69/70 - SuperPI 32M - Próbka policzona! Zwiększamy taktowanie" Da sie tak samo ustawic GTL? bo nie wiem gdzie to ustawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 "Dotychczas powszechnie stosowaną praktyką było ustawianie parametru napięcia GTL na 67% wartości napięcia VTT". Gdzie w Maximusie ustawia sie VTT i GTL i jak sie one nazywaja? "4200MHz - 8x525MHz, VTT 1.2V, VCORE 1,45V GTL - AUTO - Restart podczas ładowania systemu operacyjnego GTL - 85/85/85 - Restart podczas ładowania systemu operacyjnego GTL - 76/75/76 - SuperPI 32M - Błąd zaraz po uruchomieniu programu GTL - 73/72/73 - SuperPI 32M - Błąd po LOOP 1. GTL - 70/69/70 - SuperPI 32M - Próbka policzona! Zwiększamy taktowanie" Da sie tak samo ustawic GTL? bo nie wiem gdzie to ustawic? FSB Termination Voltage to jest VTT. W biosie masz CPU GTL i NB GTL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 OK. A VTT dla pamieci? Czy to moze DDR 2 Controller REF voltage? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 DDR2 Ref z tego co wiem, to z auto się ustawia na 1/2 napięcia na memkach, i nie ma go po co ruszać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Czy ktos moze zblakanemu podac fotki z readpointami do Vcore ? V mem juz znlazlem na ktores stronce... Edit Dzieki, az tak daleko w przegladzie nie dolecialem... EDYTA Co powiecie na to: NAstawa w bios - Cpu-z - REAL 1.4 - 1.38 - 1.43 !!! Edytowane 18 Lutego 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 http://rapidshare.com/files/93259628/MF1003.zip NAJNOWSZY BIOS 1003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 dziala? link nie dziala -nie ma pliku na serwerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 dziala ja sciagnalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 ok, juz mam wgrałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 nie jeszcze nie czekam az ktos wyprobuje... :P Moze po pracy sam sprobuje bo zaraz wychodze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam Widzę że w końcu pojawił się nowy biosik. Testował już ktoś ?? Ja chwilowo jestem bez procka, bo zmieniam na E8400 i wywalam to chłodzenie wodne z procka ( jak ktoś jest chętny to jest na Allegro ;) ). Ja robię teraz zamianę sprzętu: Buda na Antec 900 lub CM 690 ( coś z zasilaczem na dole ) Grafa na HD3870X2 Proc na E8400 Ram na 4x1GB Kingmax 800Mhz @ ??? Chłodzenie CPU > Ninja CU lub Thermalright 120 Extreme Jak ktoś jest zainteresowany zakupem Evga 8800 GTS 320Mb SC ( max 702/2160 100% stabilne ), CM Stacker 830, WC-Box to czekam na info. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 bios skaszoniony dziala plyta tylko na mnożniku proca na auto po jakiejkolwiek zmianie wiesza się na poście enter setup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Ale TRFC duze zrobili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Ale TRFC duze zrobili :)że co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Refresh Cycle Time (tRFC). Mozna teraz ustawic wysokie. Wczesniej max 42 była a przez to pamieci 2 x 2 GB nie chodziły dobrze. Edytowane 21 Lutego 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 jak ustawisz mnożnik proca na np.9 komp wstaje -a to zauważylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Moze ktos widzial jakis mod zeby na wersje SE zalozyc wiatraczek na czipset NB bez zdejmowania orginalnego radiatora. Tzn na radiator ten z bloczkiem do wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Moze ktos widzial jakis mod zeby na wersje SE zalozyc wiatraczek na czipset NB bez zdejmowania orginalnego radiatora. Tzn na radiator ten z bloczkiem do wc. Ja bym pojechał po najprostszej linii oporu, czyli zamontował wentylator 5x5cm z grillem od spodu, a przymocował bym go na opaskach zaciskowych i powinien się dobrze trzymać i chłodzić NB. Jedyny minus tego rozwiązania jest taki że będzie się trochę kurzu dostawać do wnętrza bloku na NB ( no chyba że będą założone te zaślepki które były na kroćcach oryginalnie zamontowane ). Ja mam natomiast pytanie z innej beczki: Czy na biosie 0802 ruszy procek E8400, czy też będę musiał wgrywać bios 0907 ;) ?? Jak nie to będę się musiał pobawić w przekładanie E6750 i zmianę biosu. PS. Na jakie max FSB mogę liczyć na tej płycie bo nie dane mi było tego sprawdzić na Q6600 ponieważ miał ścianę na 435Mhz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 @Kencho-1 Tak ruszy moja też z tym biosem przyszła i odrazu wkładałem e8400. Spokojnie powyżej 500,Ja się zatrzymałem na 530Mhz więcej nie waliłem już V na procka a mnożnika nieobniżałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 @Kencho-1 Tak ruszy moja też z tym biosem przyszła i odrazu wkładałem e8400. Spokojnie powyżej 500,Ja się zatrzymałem na 530Mhz więcej nie waliłem już V na procka a mnożnika nieobniżałem . Dzięki. Coraz bardziej zaczynam rozważać zostawienie sobie tego mojego zestawu WC i testowanie nowego E8400 do granic możliwości płyty <_< Chyba pojedyncza grafa 3870x2 mi narazie wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 I co z tym biosem? z tego co poczytalem nie warto go wrzucac =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Raczej nie coś się chrzani z mnożnikiem cpu jak ustawisz ręcznie... Ale pamięci ile trfc dostały :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanker Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam, mam delikatny problem z ta plyta przy podkrecaniu, mianowicie bez problemu podnosi mi taktowanie pamieci, procesorka i napiecie na pamieciach, ale nawet jak chce podniesc napiecie na procku to mimo wybrania np 1,4 v napiecie faktycznie caly czas wynosi ok 1, 1 tak jak na auto, a bez tego FSB powyzej 300 nie chce wejsc, nawet nie wstaje, co powinienem zrobic, ma ktos jakies sprawdzone ustawienia biosu na Q6600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 I co z tym biosem? z tego co poczytalem nie warto go wrzucac =/ Bios 1003 do śmieci :angry: Dzisiejsza zabawa skończyła się wyciąganiem bateryjki - nastąpił totalny zwis płyty. powrót do 907. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Ja mam 405x9 i napiecie na procka mam 1.35, pll auto, fsb 1.2, chipset 1.47. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Widac ASUS nawet go na ftp nie wrzuci tylko o nim zapomni =/ nastepny kiepski bios =/ moze nastepny bedzie bardziej dopracowany? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...