MariuszDW Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) I powiedz, gdzie kupiłeś te radki i za ile. Wlasnie skonczylem gre Powiem od siebie » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « koncowke Crysisa to chyba robili na sile :/ to co sie dzieje na lotniskowcu to istna tragedia Napiszcie co myslicie o ostatniej misji ?? Z tego, co linkowałem ostatnio, wynika że ta gra się nie skończyła :lol: Mi się na lotniskowcu podobało. Tylko sama końcóweczka tak sobie. Edytowane 18 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 ale niech kolega powie skad ma penryna? jakies screeny daj bo jakas watpie zeby miales tego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 ale niech kolega powie skad ma penryna? jakies screeny daj bo jakas watpie zeby miales tego procka.kolega musi pracować dla INTELA, bo tego cpu nie ma jeszcze nawet na ebayu ani newegg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 AngryPlayer WegWeg a moze OpenSource ? Kokejny zakompleksiony sciemniacz ?? hehe jak ktoś w trailerach crysisa widzi tramwaje to ja nie mam więcej pytań ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 hehe jak ktoś w trailerach crysisa widzi tramwaje to ja nie mam więcej pytań ;pByło coś takiego, ale z Crysisem miało to wspólny jedynie silnik, bo to tech-demo Cry Engine 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek-irl Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) hehe jak ktoś w trailerach crysisa widzi tramwaje to ja nie mam więcej pytań ;p Byl jakis taki filmik z tranwajami, tylko to nie byl w zasadzie trailer tylko pokaz mozliwosci tego silnika, jesli dobrze pamietam. Mogl sie przeciez pomylic. :blink: VENNOR, byles szybszy. Edytowane 18 Listopada 2007 przez marek-irl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Poniewaz na necie jest duzo configow pod 8800, podziele sie swoim pod kreconego 8600 i core duo. Wystarczy utworzyc pli autoexec.cfg przekopiowac moje ustawienia i wgrac plik do game/config (ilosc klatek okolo 20-25 mi wystarcza) r_ShadersAsyncCompiling = 1 net_wmi_check_interval=0 r_VSync=1 r_GeomInstancing = 1 sys_spec_Quality=2 e_max_entity_lights = 7 e_particles_lights = 1 e_ram_maps=1 e_sky_update_rate=0.5 e_sky_type = 1 e_terrain_ao = 0 e_terrain_normal_map = 0 e_vegetation_use_terrain_color=1 r_DetailDistance = 6 r_DetailNumLayers = 1 r_DetailTextures = 1 r_EnvTexUpdateInterval = 0.075 r_FillLights = 7 r_HairSortingQuality = 1 r_HDRRendering = 2 r_refraction=1 r_SSAO = 0 r_SSAO_quality = 1 r_SSAO_radius = 1 r_TexturesFilteringQuality = 1 r_UsePom = 1 sys_flash_edgeaa=1 q_Renderer = 2 q_ShaderFX = 1 q_ShaderGeneral = 1 q_ShaderGlass = 1 q_ShaderHDR =2 q_ShaderIce = 1 q_ShaderMetal = 1 q_ShaderPostProcess = 2 q_ShaderShadow = 1 q_ShaderSky = 1 q_ShaderTerrain = 2 q_ShaderVegetation = 2 ca_AttachmentCullingRation = 130 ca_DrawFaceAttachments = 1 ca_useDecals = 1 e_cbuffer_resolution = 128 e_decals_allow_game_decals = 1 e_decals_life_time_scale = 1 e_detail_materials_view_dist_xy = 4096 e_detail_materials_view_dist_z = 128 e_dissolve = 0 e_lod_min = 0 e_lod_max = 5 e_lod_ratio = 5 e_lods = 1 e_max_view_dst_spec_lerp = 0 e_obj_quality = 2 e_proc_vegetation = 1 e_terrain_occlusion_culling_max_dist = 130 e_vegetation_bending = 0 e_vegetation_min_size = 0.5 e_vegetation_sprites_distance_custom_ratio_min = 0.85 e_vegetation_sprites_distance_ratio = 0.9 e_vegetation_static_instancing = 1 e_view_dist_ratio = 50 e_view_dist_ratio_detail = 40 e_view_dist_ratio_vegetation = 45 e_view_dist_custom_ratio = 150 es_DebrisLifetimeScale = 0.6 i_rejecteffects = 1 sys_flash_curve_tess_error = 4 e_particles_lod = 1 e_particles_max_emitter_draw_screen = 8 e_particles_object_collisions = 0 e_particles_quality = 2 e_water_ocean_soft_particles = 1 r_UseSoftParticles = 0 r_Coronas = 1 r_DepthOfField = 1 r_Flares = 1 r_GlowScreenMultiplier = 0.2 r_MotionBlur = 0 r_UseEdgeAA = 1 r_colorgrading = 1 r_sunshafts = 1 e_cull_veg_activation = 30 e_foliage_wind_activation_dist = 15 e_phys_foliage = 2 e_phys_ocean_cell = 1 es_MaxPhysDist = 150 es_MaxPhysDistInvisible = 20 g_breakage_particles_limit = 200 g_joint_breaking = 1 g_tree_cut_reuse_dist = 0.35 p_max_MC_iters = 5000 p_max_object_splashes = 3 p_max_substeps_large_group = 5 p_num_bodies_large_group = 100 p_splash_dist0 = 7 p_splash_dist1 = 30 p_splash_force0 = 10 p_splash_force1 = 100 p_splash_vel0 = 4.5 p_splash_vel1 = 10 v_vehicle_quality = 4 e_gsm_cache = 1 e_gsm_lods_num = 4 e_gsm_range = 3 e_shadows = 1 e_shadows_cast_view_dist_ratio = 0.6 e_shadows_from_terrain_in_all_lods = 0 e_shadows_max_texture_size = 512 e_shadows_on_alpha_blended = 0 r_ShadowBlur = 0 r_ShadowJittering = 1 r_ShadowsMaskResolution = 0 e_Clouds = 1 r_Beams = 3 r_BeamsDistFactor = 0.5 r_BeamsMaxSlices = 64 r_CloudsUpdateAlways = 0 r_WaterRefractions=1 r_WaterReflections=1 e_water_tesselation_amount=10 e_water_tesselation_swath_width=10 r_WaterUpdateFactor=0.05 r_WaterUpdateDistance=1 r_WaterReflectionsQuality=4 e_water_ocean_fft=1 q_ShaderWater=2 r_WaterReflectionsMinVisiblePixelsUpdate = 0.05 r_HDRBrightOffset = 3 r_HDRBrightThreshold = 2 r_HDRRendering = 2 r_HDRlevel = 0.75 r_TexturesStreaming=0 Acha bylbym zapomnial tekstury ustawic w grze na srednie, reszta niewazna :D Mam nadzieje ze komus sie przyda pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AngryPlayer Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Link do kolejki, nie wiedzialem ze nie znajdzie sie w Crysis. http://www.gametrailers.com/player/17184.html z tego pliku Benchmark_GPU.bat wychodzi mi avarage 24fps. Blue » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « specjalnie dla Ciebie eot nie widze powodu dla ktorego mialbym sie tlumaczyc, nie widzialem takiego obowiazku w regulaminie. Mario2k porozmawiaj o swoich problemach z administracja. zawsze obrazasz ludzi na forum bez powodu ? Edytowane 18 Listopada 2007 przez AngryPlayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) No weź się zlituj i powiedz, gdzie kupiłeś te radki i za ile. Naprawdę CF działa ci bezproblemowo w Crysisie? Bo ludzie się skarżą na jakieś artefakty czy coś... Edytowane 18 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) z tego pliku Benchmark_GPU.bat wychodzi mi avarage 24fps.wcześniej pisałeś że grasz na 1280x1024 , jeśli avg masz 24fps to CF nie działa ;] Edytowane 18 Listopada 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AngryPlayer Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 FanEk, no benchmark tez mi sie odpala w 1280x1024 i Avarage 24FPS wychodzi, mysle ze to niezly wynik jak na tak wymagajacy engine ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 FanEk, no benchmark tez mi sie odpala w 1280x1024 i Avarage 24FPS wychodzi, mysle ze to niezly wynik jak na tak wymagajacy engine ;) .w takiej rozdziałce avg 24fps to wynik jednej karty, przy CF powinno być koło 40. 24fps to pojedyńcze 88GTX mają. gdzie dostałeś cpu ? o karte nie pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 no dobra... a teraz takie pytanko wspaniałe - czy da się zhackować detale grafiki dla mupltiplayera jakims sposobem, tak jak mozn bylo to zrobic dla singla? slyszal któryś z was o czyms podobnym? bo tak na probe wlaczalem sobie mapki po kolei i pomyslalem ze to makymalna chamówa z tym pociętym dx9 dla multipla... zna ktoś sposób??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szozi Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Przecież AngryPlayer to jakiś bajko pisarz przestańcie:-) Sorki za ot ale już nie wytrzymałem... Edytowane 18 Listopada 2007 przez Szozi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Hej . Mógłbym dostać jakieś configi takie jak podał Sisay1982 z tym że do 8800 GTs ? Chcialem znalezc w tym topicu ale za duzo stron do przeszukania . Pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 nie widze powodu dla ktorego mialbym sie tlumaczyc, nie widzialem takiego obowiazku w regulaminie.trudno sie tlumaczyc z czegos, czego sie nie ma btw: wg futuremark przy podanych fps wyrzuca 20 428 punkcikow, zapomniales o 300pkt. win xp i 4GB ramu to tez ciekawostka. oszukiwac tez trzeba umiec. odmiana weqweq? -> raport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 trudno sie tlumaczyc z czegos, czego sie nie ma btw: wg futuremark przy podanych fps wyrzuca 20 428 punkcikow, zapomniales o 300pkt. win xp i 4GB ramu to tez ciekawostka. oszukiwac tez trzeba umiec. odmiana weqweq? -> raport Niezależnie od prawdziwości wypowiedzi kolegi niektóre pyty główne posiadają opcje dzięki włączeniu których 4GB jest w pełni widziane przez system. A i jak się koledze gra nie podoba to ma do tego prawo :) pytanie tylko po co się w takim razie nad nią tak rozwodzi? A wracają do samej gry to ile etapów zostało do końca od "wyjścia z góry" (zima, zima zima pada pada... framerate)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) AngryPlayer Pewnie jedzie na jakims starym blaszaku i stad ta krytyka Crysisa . Zeby to zakamuflowac walnol sobie Siga z Kosmosu :) To jest przypadek powaznej choroby psychicznej i trzeba mu wspolczuc . Swoja droga ,gra w Crysisa na takim sprzeecie byla by naprawda miodna .. Zigi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Od wyjscia z gory zostalo ci jeszcze chyba 3 etapy 1 ochrona i doprowadzenie Propheta 2 Lot tym niby samolotem do lotniskowca 3 beznadziejna walka na lotniskowcu :/ Edytowane 19 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Dobra... co mam zrobic tutaj? To ta komnata gdzie swiatlo na chwile gasnie... Nie mam pojecia gdzie mam isc a jak walcze z tymi stworami to one ciagle nowe sie pojawiaja i i tak w koncu mnie zabijaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 flasht Ja w pewnych momentach bylem bez amunicji i przezylem ( oczywiscie gram na Delta ) Kombinacja : Maximum Strength i Cloack poprostu napier... obcych z piesci ,az znalazlem miejsce gdzie byla amunicja Zycze Wiecej wytrwalosci i cierpliwosci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Beda kolejne czesci, no ja mysle :), na nastepna generacje kart jak znalazl http://fpp.cdaction.pl/news.php?n_id=2275 Ale mnie wciagnelo, ostatnio to tak gralem przy Stalkerze. No i pierwsza gra gdzie juz musialem niezle kombinowac z ustawieniem grafiki zeby mi chodzila przyzwoicie z v high. Edytowane 19 Listopada 2007 przez mmmaaarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AngryPlayer Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Mario2k dziwie sie twojemu zachowaniu, o co Ci chodzi ? masz jakies problemy ? opisalem wrazenia z twojej kochanej gry a ty mi publicznie ublizasz ? raport poszedl do administracji, mam nadzieje ze nie toleruja takiego zachowania na forum. Edytowane 19 Listopada 2007 przez AngryPlayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) AngryPlayer Pewnie jedzie na jakims starym blaszaku i stad ta krytyka Crysisa .A co za różnica na czym gra? :huh: Przestawienie rozdziałki i zwiększenie detali czyni fabułę i gameplay lepszymi? Współczuję... Dla mnie ta gra jest tylko kolejnym benchmarkiem.... To taki farcry, który też był rewelacyjny pod wszystkimi względami...oprócz "tego czegoś" co przykuwa do monitora na długie godziny. :lol2: Edytowane 19 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) AngryPlayer: Chodzi tutaj o to ze w sygnaturce masz komponenty ktorych w sprzedazy chyba jeszcze nie ma :P Tak wiec aby ochronic swoje dobre imie, udowodnij kazdemu tutaj ze to faktycznie Twoj sprzet w nastepnym twoim poscie i wszyscy beda zyli w zgodzie. Jakies screeny, fotki czy cos. A co do Crysisa to na 1GB pamieci grac sie nie da, tak doczytuje ze az mnie cos trafi zaraz, trza czekac na powrot z gwarancji Crucialkow :) Gra jest jednak nie tak dobra jak sie spodziewalem, juz CoD4 bije ja na glowne pod wzgledem fabuly i akcji, no ale to taka moja ocenka:P edit: o widze, ze Tobie sie juz sygnaturka zmienila :] Edytowane 19 Listopada 2007 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AngryPlayer Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Kinslayer no spoko, ale jakos nie czuje sie zebym musial sie przed kazdym tlumaczyc z tego co mam napisane w syg, jeszcze czego. Moge miec tam wypisane co chce, nikomu nie karze w to wierzyc ani nie mam zadnego interesu w tym zeby kogolowiek przekonywac. Dlatego wykasowalem sygnature bo niektore dzieci neo nie potrafia sie normalnie zachowywac na forum z tego co widze. Komputer nie jest dla mnie narzedziem do szpanowania, umiescilem w sig to co wszyscy. Dla mnie eot. wiecej wyjasnien nie bedzie, jakos MariuszDW potrafil sie kulturalnie zachowac i odpowiedzi dla siebie ma. Ide pograc Crysis, bo chyba o tej grze jest ten topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 AngryPlayer Powiedz mi jak postepowac z sciemniaczami ktorzy tylko zamet wprowadzaja ??? Czekac tylko jak bedziesz Siga zmienial o ile juz tego nie zrobiles , Jezeli celowo wprowadzasz ludzi w blad to poprostu jestes kretaczem . i koniec off topa Powracajac do Crysisa to naprawde grze czegos brakuje , szczegolnie pod koniec staje sie nudna i monotonna . Jesli mialbym grac w Crysisa na Medium detalach to naprawde dalbym mu niska ocene w tej grze to grafika powyzej High poprawia samopoczucie :) i nadrabia reszte brakow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Kinslayer no spoko, ale jakos nie czuje sie zebym musial sie przed kazdym tlumaczyc z tego co mam napisane w syg, jeszcze czego. Moge miec tam wypisane co chce, nikomu nie karze w to wierzyc ani nie mam zadnego interesu w tym zeby kogolowiek przekonywac. Dlatego wykasowalem sygnature bo niektore dzieci neo nie potrafia sie normalnie zachowywac na forum z tego co widze. Komputer nie jest dla mnie narzedziem do szpanowania, umiescilem w sig to co wszyscy. Dla mnie eot. wiecej wyjasnien nie bedzie, jakos MariuszDW potrafil sie kulturalnie zachowac i odpowiedzi dla siebie ma. Ide pograc Crysis, bo chyba o tej grze jest ten topic. Ty nie szukaj popleczników tylko albo udowodnij ze masz sprzet albo nie kłam ... no .. to ja tez ide pograc w Crysisa na moich 3 GTX-ach połaczonych w SLI :P tylko musze mojego penryna podkrecic do 5ghz bo mi troche tnie Edytowane 19 Listopada 2007 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Kinslayer no spoko, ale jakos nie czuje sie zebym musial sie przed kazdym tlumaczyc z tego co mam napisane w syg, jeszcze czego. Moge miec tam wypisane co chce, nikomu nie karze w to wierzyc ani nie mam zadnego interesu w tym zeby kogolowiek przekonywac. Dlatego wykasowalem sygnature bo niektore dzieci neo nie potrafia sie normalnie zachowywac na forum z tego co widze. Komputer nie jest dla mnie narzedziem do szpanowania, umiescilem w sig to co wszyscy. Dla mnie eot. zal.pl a ja Crysisa już odstawiłem, ile to można chodzić po dżungli :lol2: btw. warto było czekać na CryEngine, na Crysisa nie. Edytowane 19 Listopada 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wierci13' Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) fajna gra :) Edytowane 19 Listopada 2007 przez wierci13' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) AngryPlayer - n/c :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: wierci13'- na forum zabrania sie rozmow na temat piractwa, edytuj posta Edytowane 19 Listopada 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...