Skocz do zawartości
nrl

Crysis

Rekomendowane odpowiedzi

nie szkoda wam czasu na te configi....

rozumiem sli 88gtx...

btw. ostatni screen wydaje mi sie że to są poprostu cienie i detale obiektów podniesione na vhigh, tyle.

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale sam zobacz jakie to jest pokręcone:

POPATRZCIE NA DROGĘ:

Config od Gregora

Dołączona grafika

Config od Carsona

Dołączona grafika

@Gregor proszę Cię zmień w swoim configu tylko cienie na vhigh i nic więcej nie zmieniaj i zapodaj mi config. Coś czuję, że to będzie wtedy najlepszy config na ziemi ;)

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera jasna !!!! Kupiłem oryginał wsadzam płytę i jej nie czyta :( . Wymienili mi nosnik i dalej nie czyta :( . Na necie znalazłem , że HP DVD 840i nie czyta gier wydanych przez EA. Co jest do diazka ?? Zupdatowałem firmware w tym dziadowskim hp i lipa :(. Jest jeszcze jakas opcja?? Napęd inny kupic to bez sensu :(.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak , ale co na cracku bede jechał na multi?? Bez sensu mam nadzieję , że bana nie dostanę ;/.

Jestem taki zły i tak powiem - hp dziadowska firma , dziadowskie płace i wogóle żal mi tych ludzi co u nich pacują za 1800zł !!!

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale macie zabawe :D

zmiencie sobie w moim configu shedry terenu na 2 i rendering na 3, zwiekszcie textury cienie i oto super szybki config na 8800 i porownajcie screny ;d

Do zmiany:

e_max_entity_lights = 7 na 10

r_FillLights = 7 na 14

q_ShaderTerrain = 1 na 2

q_Renderer = 2 na 3

q_ShaderGeneral = 1 na 2

r_UseEdgeAA = 0 na 2

r_MotionBlur = 0 jasli ktos lubi to na 3

e_shadows_max_texture_size = 512 na 1024

POZDRAWIAM ;]

Acha textury na HIGH i restart gierki (reszty opcji w grze nie ruszac, z tego co zauwazylem nawet anty przerzuca na ustawiena HIGH co jest bezsensu no ale coz taki urok gry )

Edytowane przez Sisay1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregor1230 napisał(a):

No tak , ale co na cracku bede jechał na multi??

Cytat

Z ostrożności procesowej pragnę podkreślić, iż stosowanie programów typu „crack” wiąże się z fazą użytkowania programu, nie zaś uzyskania, które było w pełni zgodne z wolą osoby uprawnionej, i może stanowić co najwyżej naruszenie umowy cywilnoprawnej, nieskutkujące jednak jakąkolwiek odpowiedzialnością karną

Tak się będziesz bronił w sądzie jakby co ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kombinujecie z tymi konfigami , Devil z tymi cieniami to ja przekombinowałem , dałem shader shadow na 0.

Extremalny konfig - link

Troche mniej extremalny - link

Przy pierwszym konfigu umnie jest zwiecha po jakimś czasie :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaZZeo napisał(a):

Jesteście śmieszni. Przerzucacie się configami i robicie jakies cuda niewidy zeby droga miała lepszą teksturę? czyzby grafika sie tylko liczyla? A gdzie fun z gry? Przykre, bardzo przykre... :-|

Gdybys mial cos w okolicach 8800 to tez bys grzebal...nawet z ciekawosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CarsonPoland napisał(a):

Sideband az wstyd ze dzwieku nie podpiales pod vhigh ;) poza tym wiedze ze pozwiekszales po prostu maksymalna rozdzielczosc poszczegolnych tekstur i "dynamiczne chmury" (generalnie wartosci w gore :D)

Miało ładnie wyglądać , a nie ładnie brzmieć :wink:

Można też ustawić wode tak , by w pierwszym levelu sięgała do hammera :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregor1230 napisał(a):

Cholera jasna !!!! Kupiłem oryginał wsadzam płytę i jej nie czyta :( . Wymienili mi nosnik i dalej nie czyta :( . Na necie znalazłem , że HP DVD 840i nie czyta gier wydanych przez EA. Co jest do diazka ?? Zupdatowałem firmware w tym dziadowskim hp i lipa :(. Jest jeszcze jakas opcja?? Napęd inny kupic to bez sensu :(.

Mi po włożeniu płyty do napędu najpierw dokładnie 12 razy cyknie i potem dopiero czyta. Nie wiem czy to cecha płyt DL, czy coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak ma być :) Będzie POM ale droga będzie zrypana. Co zrobisz aby droga była ładna a był POM? Chcesz grać w grę z taką drogą... bo ja nie :) Ta gra jest powalona.

Gregory w swoim configu też ma POM wyłączone... a qqrydza na nim grał i zachwalał :)

Dołączona grafika

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niech zobacza jak wygladaja kamyczki na zboczach i sciezkach, czy sa rownie wyraziste i wypukle. Zobacz moze (z wlaczonym pom) opcje r_EnvTexUpdateInterval, daj ja na 0.03 albo jeszcze mniej 0.01

Sideband, jaki facet nie lubi wypuklosci :lol:

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja tez mam pytanie. właśnie jestem na lotniskowcu i mam to działo i nie mogę namierzyć tego wielkiego stwora. Raz próbowałem czy po wczytaniu będzie ok czy to jakoś inaczej się namierza ???

i próbowałem jeszcze raz i ch...! Jak zmienie na to działko to pokazane jest cały czas nad celownikiem "NIE namierzono celu". Trace całą amunicje i nic . Ostatni komunikat to jest od tej Heleny że cośtam go osłabia. Weźcie poradzcie coś bo nie chce mi sie wkurzać nad tym. dzieki

wczesniej mówiliscie że w końcu sie namierzy!! ale ile trzeba czekać i w co celować ?? teraz grałem z 15 minut i lipa nie da rady namierzyćbiore lornetke i niby pokazany jest ten egzocostam ale nie da rady nic zrobic i nały czas nie namierzone powiedzcie ilo to jeszcze diadostwo potrwa bo to bug wielki tej gry????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WDK napisał(a):

Mi po włożeniu płyty do napędu najpierw dokładnie 12 razy cyknie i potem dopiero czyta. Nie wiem czy to cecha płyt DL, czy coś innego.

http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=14759

Wina nagrywarki w moim przypadku. Tak jak napisałem firma hp to badziew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregor1230 napisał(a):

To zapodaj cfg obadamy . Za Chiny nie moge uzyskac takiej jakosci.

i nie uzyskasz. sporo wczesniejszych filmikow bylo renderami robionymi na potrzeby promocji - gdzies przemknal mi wywiad z goscmi, ktorzy to robili dla ea/crytek. takim filmikiem jest np. ta akcja z czolgami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco napisał(a):

i nie uzyskasz. sporo wczesniejszych filmikow bylo renderami robionymi na potrzeby promocji - gdzies przemknal mi wywiad z goscmi, ktorzy to robili dla ea/crytek. takim filmikiem jest np. ta akcja z czolgami.

dokładnie, wiele filmików było podrasowywanych na potrzeby promocji, tylko że ten screen nie jest z filmiku renderowanego, to był gameplay i taką grafike da sie uzyskać "prawie" ;) jak napisał Blue. Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi