Sopel Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Miałem otwartą zakładkę o Phenomie i Denebie,przez pomyłkę napisałem tu i tu :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 W teście procesorów NVISION redakcja podręcała różne CPU i o ile 9850 chodził na 2800 MHz to 9950 (oczywiście BE) działał na 3360 MHz na 1.45V. Czy to jakaś super fajna sztuka im się trafiła, czy ten procesor faktycznie taki fajny jest? Bo on wcale drogi nie jest, 550 zł kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Kwestia szczęścia... zwłaszcza na takiej płycie. Oba latają bardzo podobnie. W ogóle testy oc na płycie z SB600... bez sensu. Edytowane 18 Października 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Są dwie wersje z TDP 125w i 140, gdzieś czytałem że wersja 125 tak jak i 140 potrzebuje płyty z obsługą 140w,prawda to? imo,uważam że procek nieopłacalny,lepiej poczekać na 45nm Praktycznie większość serwisów testuje AMD na tej MSI... Edytowane 18 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 W teście procesorów NVISION redakcja podręcała różne CPU i o ile 9850 chodził na 2800 MHz to 9950 (oczywiście BE) działał na 3360 MHz na 1.45V. Czy to jakaś super fajna sztuka im się trafiła, czy ten procesor faktycznie taki fajny jest? Bo on wcale drogi nie jest, 550 zł kosztuje.Testowali na płycie z SB750 ale ta wyzionęła ducha, w każdym razie Phenom poszedł na 3,7 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (...) lepiej poczekać na 45nm (...)Ja się właśnie obawiam, że skoro będzie tylko 2.8 i 3 GHz to pewnie powiedzą 700 zł czy coś, a w dodatku to raczej nie będzie Black Ed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 jeśli nie będzie takich htt wallów to w sumie Black będą zbędne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Ja się właśnie obawiam, że skoro będzie tylko 2.8 i 3 GHz to pewnie powiedzą 700 zł czy coś, a w dodatku to raczej nie będzie Black Ed.Też tak myślę... dlatego jak potrzebujesz nowego proca, to lepiej nie czekać i brać 8750BE :D. Bo raczej 45nm za 300-400zł nie kupisz wcześniej, niż pojawią się X3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Nie no, aż tak zdesperowany nie jestem, pieniążki odloze, poczekam do stycznia ;-) i se jebne procek ze kolega z Q6600 mi nie podskoczy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Racja,uważam że obecne procki są nieopłacalne. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "." Jednak radziłbym uważać na słownictwo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) 9950 powah ;) wr TiTONa w SPI 1m 19.922 pifast - 30.03 Edytowane 1 Listopada 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 ja chce 9950 :( chociaż prawde powiedziawszy duzo mi do ich wyniku nie brakuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 ja chce 9950 :( chociaż prawde powiedziawszy duzo mi do ich wyniku nie brakuje :P to rusz się i zacznij krecić znowu :P osobiście jako polak nie odczuwam satysfakcji z Twojego 2x.xxx przy zegarze jaki miałeś ;) choć z drugiej strony liczy sie, że w końcu jakieś pi zrobiłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 3855 - przy tylu mhz mi max policzył da rade zejsc poniżej 20 sek ale 19.98X to juz ciezko bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASSAMER Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Czy Phenom bedzie pasowac do DFI Infinity NF Ultra II-M2/G ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Czy Phenom bedzie pasowac do DFI Infinity NF Ultra II-M2/G ??Było w temacie o tej płycie mowione wiele razy że nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam Muszę Wam się przyznać, że troszkę ostatnio dołożyłem sprzętu do mojego kompa (co widać po configu) ale tak szczerze mówiąc mam mieszane odczucia czy faktycznie warto się pakować w amd. Co prawda Intela miałem raz (jeszcze wtedy był to 486 sx 33Mhz) potem już tylko AMD i mam do tej firmy sentyment. Jak myślicie czekamy dalej, byle do wiosny? Nie chodzi mi o jakieś tam lepsze wyniki niż intel ale o przyzwoitą wydajność nowych czterordzeniówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 moim zdaniem warto, choć prawde mówiąc to lepiej już się przerzucić na AM3 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Nie wiemy jeszcze jak na AM3 będzie się zachowywała pamięć (i się szybko nie dowiemy) ale przed premierą 45nm procków nie ma co sie nad tym zastanawiać. Deneb ma być do 20%-30% szybszy niż Agena takt w takt, ma osiągać większe zegary, ma być sporo usprawnień, dużo mniej energii ma pobierać. Trzeba poczekać i zobaczyć jak to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Dlatego własnie teraz już tylko zacieram ręce i czekam na mocnego 45 nm phenoma może coś na wiosnę już będzie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 no nie wiem, 20-30% ... chciałbym, żeby tak było ale troche w to wątpię ale zobaczymy już niedługo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 No jak IPC jest ponoć zwiększone o około 20%, do tego kupa cache, który jest 48 drożny miast 32 drożnego jaki był w Agenie, na pewno architektonicznie poprawione, nie wierzę że nie poprawili nic kontrolera pamięci i opóźnień cache. 65nm K10 było jeszcze niedokończone, dopiero teraz dostaniemy produkt finalny. Ja myślę, że spokojnie tego 30% lub większego kopa może dostać względem poprzedniej generacji (oczywiście w jednej aplikacji może to być 10% a w innej 60%, mówi się o średnim przyroście wydajności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) hary, wiesz może z ilu do ilu podnieśli IPC i jak to się ma na tle konkurencji (Core2) z tego co wiem to Core 2 ma IPC 4, a K8 i K10 3? I czy właśnie to dawało taką przewagę Core 2 w SuperPi ? Edytowane 8 Listopada 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Gdzieś koło 3.5-3.7 teraz IPC powinien być z tego co czytałem. Core2 w SPi kopa dawały szybciej wykonywane instrukcje x87 (jednostka zmienno przecinkowa), bo głównie na nich opiera się algorytm SPi. Edytowane 8 Listopada 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Gdzieś koło 3.5-3.7 teraz IPC powinien być z tego co czytałem. Core2 w SPi kopa dawały szybciej wykonywane instrukcje x87 (jednostka zmienno przecinkowa), bo głównie na nich opiera się algorytm SPi. Jakbys gdzies znalazl zrodlo byloby milo :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Źródło czego? O wzroście IPC? Wszędzie o tym trąbią, czy to inquirer, czy to anandtech, fudzilla, dokładniejsze wartości ktoś gdzieś na XS podawał kilka dni temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=444951 skromnie jak zawsze ;) magiczni z Dżaponi ze swoimi prockami :D Edytowane 18 Listopada 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Jak dla mnie to te procki już wymarły. Ale wynik ok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Jak dla mnie to te procki już wymarły. Ale wynik ok :wink: :lol: a dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Bo są drogie Kiepskie OC Kiepska wydajność ? Pytasz a wiesz :lol: Edytowane 18 Listopada 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...