Skocz do zawartości
borek-net

Abit Ip35 + E2160 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewny co do tej płyty, wcześniej planowałem kupić MSI NEO2-FR ale poczytałem testy płyt na egiełdzie i doszedłem do wniosku że Abit bedzie najlepszą opcją, zastanawiam sie jeszcze nad Foxconnem P35A. Która z tych płyt waszym zdaniem bedzie lepsza. Grafika to 8600GT sonic+; dysk + naped pod SATA zasilacz: prawdopodobnie Corsair 450 W (chyba ze polecicie coś innego). Jakie pamięci zastosować?? Na apollo OCZ platinium 2x1GB rev. 2 CL4 są teraz po 200 zł czy zmienić na coś innego?? Nie musze chyba mówić że planuje OC.

Proszę o rady i sugestie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie z tych 3 mobo zauwazylem ostatnio ze abit jest najrzadziej wybierana opcja no ale jak ktos mowil, ktora z nich nie wezmiesz, bedziesz zadowolony :)

grafa jak najbardziej ok

dysk wd3200aaks (tu wiekszy lub mniejszy w zaleznosci od potrzeb, ale mysle ze ten ktory podalem jest optymalny)

naped samsung sh-s203n

zasilacz swietny ale jesli chcialbys zaoszczedzic troche to bierz amacrox warrior 400w lub jeszcze troszke tanszy modecom mc-400 (to samo co amacrox tylko troszke glosniejszy) - oba w zupelnosci wystarcza do twojego configu

pamieci ok, mozna jeszcze rozwazyc goodramy 800

pzdr

Edytowane przez LittlePaulie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sugeruj się testem na egiełdzie jeżeli chodzi o MSI NEO2-FR.

Poczytaj sobie nowy topic i FAQ o tej płycie (stary też).Wszystkie wątpliwości odnośnie tej płyty zostały tam rozwiane.

A test na egiełdzie nie potrzebnie robi ludziom wodę z mózgu :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie nowy topic i FAQ o tej płycie (stary też).Wszystkie wątpliwości odnośnie tej płyty zostały tam rozwiane.

Skoro lubisz tą płytę to Twoja sprawa przyjacielu, ale ona naprawde jako jedyna na P35 z których testowałem ma takie fochy... Żadna inna płyta AŻ TAKICH JAJ nie odstawiała. Jestem z egieldy - osobiście to testowałem 3 razy na 3 biosach i pisałem artykuł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ty nie rób ludziom wody z mózgu - my problemy z płytą wykryliśmy i pokazaliśmy, co trzeba zrobić by je zniwelować - jeśli zastosujesz się do naszych wskazówek jak i do tych w wątku o tej płycie, to wszystko będzie OK.

Ale najwyraźniej fakt posiadania takiej płyty nie może Ci dać spokoju i musisz pisać takie rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoje robi kazda z wymienionych plyt - jesli o oc ci chodzilo

ja tez sie zastanawialem najpierw nad foxconnem ale zrezygnowalem bo nie ma w standardzie RAID tylko trzeba dokupic dodatkowy kontroler, dlatego biore msi

Dysk hmm wybrałem już wczesniej 250 GB Barracuda ST3250410AS nagrywarke no własnie Samsung lub Asus 1814BLT. Wracając do płyty foxconn polecany przez wiele osób ale mi nie za bardzo na reke jest fakt że musiał bym kupowac go w innym sklepie int. a tak to mam zestaw z agito i apollo. Fakt faktem te 3 płyty sa porównywalne, mimo aktualizacji płyta dostaje 6 punktów a abit za tą samą cene ma 8. Jestem praktycznie amatorem OC ponieważ moja płyta z prockiem p4 1.6 tak średnio chce sie krecić, zworki?? hmm nie bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszlym tygodniu biore identyczny zestaw ;) Wybralem Abit'a dlatego, ze w cenie Foxconna mam 6 gniazd sata, raid, ncq i inne bajery, ktore w tym momencie mi sie nie przydadza, ale w przyszlosci na pewno. Moim zdaniem w obecnej sytuacji, najbardziej oplaca brac sie IP35 i dlatego wlasnie go zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszlym tygodniu biore identyczny zestaw ;) Wybralem Abit'a dlatego, ze w cenie Foxconna mam 6 gniazd sata, raid, ncq i inne bajery, ktore w tym momencie mi sie nie przydadza, ale w przyszlosci na pewno. Moim zdaniem w obecnej sytuacji, najbardziej oplaca brac sie IP35 i dlatego wlasnie go zakupie.

Stawiam również na Abita mimo tego że MSI ma o rok dłuższą gwarancje, 3 te płyty sa obecnie najlepszymi konfiguracjami wiec wydaje mi sie ze nie bede żałował, RAID sie przyda jak sobie ewentualnie w przyszłościu dokupie nastepny dysk bo obecnie cieżko jest kupić dobrą 320 z tego co czytałem chyba jednyna opcja to WD, moja 250 w testach jest lepsza cichsza, zasilacz licze że trafie nie z serii tych felernych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi