pmp Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a jak dla mnie antec,topower,enermax.... i gdzies nizej sirtec i nic innego do uzytku sie nie nadaje. uzywam topowera z lenistwa... antec lezy w szafce :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 tyle już złego na temat mojego zasilacza słyszałem (Codegen 400W), że na początku byłem tym nieźler przerażony... ale okazało się, że wczoraj wyknął... 2.1 Vcore i 2.99 Vdimm i wszystko grało... jak na razie nie mam zastrzeżeń... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 tyle już złego na temat mojego zasilacza słyszałem (Codegen 400W), że na początku byłem tym nieźler przerażony... ale okazało się, że wczoraj wyknął... 2.1 Vcore i 2.99 Vdimm i wszystko grało... jak na razie Wlasnie o to chodzi w Codegenach (oprocz naklejek na zamowienie :wink: ), ze zwykle z czasem stabilnosc napiec maleje szybciej (tzn sa wieksze odchyly), niz w "normalnych" zasilaczach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a jak dla mnie antec,topower,enermax.... i gdzies nizej sirtec i nic innego do uzytku sie nie nadaje. uzywam topowera z lenistwa... antec lezy w szafce :> hehe to moze jednego z nich chcesz sprzedac? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Co do Codagen'ow... to niszczyciele sprzetu :evil: .Przy granicznych dozwolonych mocach(tych deklarowanych na naklejce) pala sie,niszczac przy okazji troche komponentow w kompie.Sam naprawialem kilkanascie sztuk Codagena i czesto_gesto zdaza sie iz model 250W rozni sie od modelu 350W naklejka i tym ,ze w mocniejszym modelu wiarak jest na stale podpiety pod 12V(super modyfikacja :lol: ). Nie bede zabieral glosu co do modeli,ktorych sam nie mialem.Polecam Enlight'a.Posiadam wersje 250W.Przy moim konfigu napiecia jak skala i zero zwisow przy max obciazeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 A co sadzicie o Foxconn ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 gdzie ty widziałeś szefteka za 199 zł?wpisz nazwe tej firmy, postaw kropke i dopisz pl ... -chieftec -enlight... problem w tym ze chyba nie wiesz o czym piszesz - zasilacze na rynku polskim sprzedawane pod marka Chieftec i Enlight (oba z serii HPC-xxx-xxx) to sa zasilacze firmy Sirtec (Sirtech) - sam sie o tym przekonalem jak kumpel rozkrecal Chieftec 340W - na PCB byl napisany prawdziwy producent :!: a jak dla mnie antec, topower, enermax.... i gdzies nizej sirtec i nic innego do uzytku sie nie nadaje.o ile pamietam ANTEC z serii TruePower to jedyny dostepny u nas zasilacz ktory ma niezalezne od siebie linie +5V i +3.3V 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 sam nie wiem... jak mi się jeb*ie Codeshit to wtedu dowalam 80 zł i kupie tego małego szefka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Benek - to chyba jedyny wogole dostepny zasilacz (seria truepower) który ma osobno linie +5/3.3/12v. afaik zaden Vantec/Raidmax/Topower/Enermax/Sirtec/inne luksusy/ z tych najlepszych nie ma osobnych linii na poszczególne napięcia. warto tu nadmienić też że spośród antec/topower/enermax to właśnie antec w serii truepower (z tego co przeczytałem w dołączonych instrukcjach) ma najmniejsze progi chwiejności napięcia... chociaż bebechów ma mniej niż truepower... ale nie o tym ten topic wiec nie śmiece swoimi uwagami :) dla zainteresowanych wnętrzościami moge pocykać zdjęcia jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 bebchów mniej niż topower miało być, rozpędziłem sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A jak wyglada porownanie Antec TruePower 430W vs Chieftec 420W Dual-Fan - chodzi o głośność i stabilność napięć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 a duża jest róznica pomiędzy szeftekiem 360W dual fan i 360W singlefan? mnie stać tylko na single Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 sam nie wiem... jak mi się jeb*ie Codeshit to wtedu dowalam 80 zł i kupie tego małego szefka... Jak ci "jeb*ie" ten codegen to nie na nowego chiefteca kase bedziesz zbieral, a na substytuty spalonych "przy okazji" bebechow z twojego kompa (czego ci naturalnie nie zycze :? :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A jak wyglada porownanie Antec TruePower 430W vs Chieftec 420W Dual-Fan - chodzi o głośność i stabilność napięć Dobra, a orientuje sie ktos w powyzszej kwestii? Ktory jest cichszy? Ktory trzyma lepiej napiecia? Chieftec 420W DualFan czy Antec TruePower 430W? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Chieftec jest de best . Nic dodać, nic ująć !!! :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Chieftec jest faktycznie niezly ale z dwojki, ktora podal turtles5, to Antec jest zdecydowanie lepszym PSU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Chieftec jest faktycznie niezly ale z dwojki, ktora podal turtles5, to Antec jest zdecydowanie lepszym PSU.Tyle ze Antec nie robi chyba Big Towerow. Bo oprocz porzadnego zasilacza potrzebuje tez porzadnej budy, ktora mi wchłonie całe WC. A w midi chłodnica musi stac na budzie albo obok - ja ja chce dac nad zasilacz. Jak sie myle to niech ktos zapoda model i adres skad mozna zamowic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A nie da sie juz kupic Chiefteca BEZ zasilacza? Ja tak kupilem swojego big towerka, do srodka Enermax i po krzyku. A cale wc od DangerDena zmiescilo sie bez najmniejszego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Tyle, ze sporo taniej wyjdzie zasilka razem z buda niz osobno. Duzo taniej, nawet ze 200 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 To w takim razie zdecyduj sie na tego Chiefteca 420W- jesli ich zasilacze sa choc w polowie tak dobre jak budy (a wiadomo,ze sa ;)) to nie bedziesz zawiedziony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjan Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Od trzech tygodni mam Chiefteca 420W. Jestem z niego bardzo zadowolony - jest cichy (w porównaniu do Hunkeya, którego wcześniej miałem to mogę powiedzieć, że jest nawet bardzo cichy) oraz bardzo dobrze trzm napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/index.html ciekawe ale chieftec wbrew odczuciom, jakich mozna doznac przegladajac topicki o PSU na forum tweak, ledwie uplasowal sie na 10 pozycji. troche slabo jak na zasilke za taka forse. powiem tyle ze sam go mam i generalnie kula, ale wynik testu bardzo mnie rozczarowal.. widac jednak FSP gora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 czytalem ten artykulik kilka razy i w sumie nie do konca rozumiem kryteria wyznaczania oceny koncowej. Co to jest power coefficient? Mam chiefteca 420 watow i mi ten zasilacz odpowiada. 2 lata gwarancji, 2 wiatraki max 1600 rpm. Nie jest bezglosny, bo jak zatrzymam wszystkie wentyle to troche chuczy, ale niezla z niego elektrownia, wiec chlodzenie tez musi byc wydajne (wydajne=glosne) :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/index.html ciekawe ale chieftec wbrew odczuciom, jakich mozna doznac przegladajac topicki o PSU na forum tweak, ledwie uplasowal sie na 10 pozycji. troche slabo jak na zasilke za taka forse. powiem tyle ze sam go mam i generalnie kula, ale wynik testu bardzo mnie rozczarowal.. widac jednak FSP gora. To tylko testy, ale nie da się ukryć, że zasiłki FSP są znakomite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 a ja chcialem wciagnac tego chiefteca z jednym wentylem ... równie dobry jak ten z 2-ma? na chieftec.pl jest za 199 u mnie w sklepie w Zielonej Górze za 186 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 a ja chcialem wciagnac tego chiefteca z jednym wentylem ... równie dobry jak ten z 2-ma? na chieftec.pl jest za 199 u mnie w sklepie w Zielonej Górze za 186 Teoretycznie powinien byc taki sam jak ten z 2 wiatrakami, ale po cos ten drugi wiatrak jest, prawda :?: :wink: Ja wzialem z dwoma, bo akurat kaske mialem i zalezalo mi na poprawie cyrkulacji powietrza przez cala obudowe... To, ze u ciebie kosztuje mniej niz na chieftec.pl to moze byc przez to, ze dostaniesz tylko rok gwary - zamiast dwoch (ale moze to jakas promocja :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 dzis na gieldzie we wrocku znalazlem Chiefteca 360W za .....150zl 8O tylko miesiac gwarancji ale cena niezla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 a ja chcialem wciagnac tego chiefteca z jednym wentylem ... równie dobry jak ten z 2-ma? na chieftec.pl jest za 199 u mnie w sklepie w Zielonej Górze za 186 Teoretycznie powinien byc taki sam jak ten z 2 wiatrakami, ale po cos ten drugi wiatrak jest, prawda :?: :wink: Ja wzialem z dwoma, bo akurat kaske mialem i zalezalo mi na poprawie cyrkulacji powietrza przez cala obudowe... To, ze u ciebie kosztuje mniej niz na chieftec.pl to moze byc przez to, ze dostaniesz tylko rok gwary - zamiast dwoch (ale moze to jakas promocja :) ) nie wiem ale w poniedzialek sie pójde dowiedziec .. :) nic nie pisze o gwarancji ... wiec bujne sie do nich .. pozatym wlasciciel sklepa wisi mi przysluge wiec moze mi cosik obniża :) i wessam za 150 zl (to moze wtedy byc nawet z roczna gwarancja ... czy lepiej dac te 40 zl wiecej i kupic tak by mial 2 lata gwary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...