MarKov Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Lanc podnoszę CPU VID Special Add więc chyba dobrze ale to nic nie daje - podniosłem do wartości 1,5v i kupa nawet na szynie 375x8 komp nie wstaje - już nie wiem co robie nie tak. Reszta ustawień na default - z pamięcią zjechałem na 750 Mhz . Żona mnie zabije hehe dzisiaj przekonałem ją że to niezbędny zakup a tu będę musiał z MSI się przeprosić. Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez MarKov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) może pamięci nie nadażają za fsb :rolleyes: dobrałeś odpowiedni mnożnik? dobre mnożniki to : 333/667 ; 266/800 (oraz podobno 266/667 ; 333/800) mnożnik - padaka to: 333/1066 - > wystrzegaj się jego ! Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Generalnie, tak jak już było pisane. Jak ktoś nie lubi grzebać w biosie, ustawić 2 opcje i się cieszyć, że PC działa to kupuje MSI. Jak się grzebie w biosie i się lubi rozpracowywać co gdzie jak to się bierze DFI i tyle. To nie jest płyta, na której się zostawia wszystko na Auto... Wtedy można mieć właśnie słabsze wyniki oc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 MarKov a pamieci jak sa ustawione? mam nadzieje ze recznie zapodales im 2.2V, timingi, wszystkie, narazie moga byc na auto, lub podac im 5-5-5-15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 I PL8-9 jak memki nie są jakieś super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Panowie, dzięki, ale już mi witki opadły (pamięci ustawione oczywiście na auto i napięcie ręcznie 2,2v) heee ale już wiem czemu płyta nazywa się DARK - laminat CZARNY - ekran po jakiejkolwiek próbie podkręcenia CZARNY. QUIZ - co zrobić żeby po nieudanym OC płyta zresetowała ustawienia bios-u, bo u mnie pomaga tylko clear cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Lancu spokojnie, ja tam przygode z oc zaczalem od amd troche tam podkrecilem o jakies 800mhz. next lvl to bylo dfi dk i e2160. i na poczatku krecilem CPU VTT :lol: i nawet to VTT doszlo do 1.7V ! :lol: ale sytuacja tego wymagala ( 3.8ghz @ wc ) po krotkich konsultacjach z toba ( :* ) pokrecilem VID ADD :) profilaktycznie NB SB voltaz podniesiony o kilka oczek w gore i RURA. Czlowiek uczy sie na bledach. a nauczyc sie DFI z obrazkow to nie sie czlek nie nauczy :) grzebac i ogjen. a co do QUIZu to ja robie tak albo zworka albo baterie wyjmuje :) a czasami mam tak ze zworke musze z 3 razy przekladac bo z 1 razem nie daje skutku. z bateria tez tak mialem ze wyciagalem wkladalem a komp nie wstawal :) ( oczywisice na wylaczaonym kompie zeby nie bylo :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Wyłączyć zasilacz / listwę na parę sekund i odpalić - pomaga w 70% przypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dzieki Panowie ale ja myślałem że ona sama tak jak msi powróci do ustawień przed OC, nie rozumiem więc po co w biosie opcja: "O.C. Fail retry Counter - ilość prób wystartowania z nowymi ustawieniami biosu, zanim płyta ruszy ze standardowymi ustawieniami." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Lancu spokojnie, ja tam przygode z oc zaczalem od amd troche tam podkrecilem o jakies 800mhz. next lvl to bylo dfi dk i e2160. i na poczatku krecilem CPU VTT :lol: i nawet to VTT doszlo do 1.7V ! :lol: ale sytuacja tego wymagala ( 3.8ghz @ wc ) po krotkich konsultacjach z toba ( :* ) pokrecilem VID ADD :) profilaktycznie NB SB voltaz podniesiony o kilka oczek w gore i RURA. Czlowiek uczy sie na bledach. a nauczyc sie DFI z obrazkow to nie sie czlek nie nauczy :) grzebac i ogjen. a co do QUIZu to ja robie tak albo zworka albo baterie wyjmuje :) a czasami mam tak ze zworke musze z 3 razy przekladac bo z 1 razem nie daje skutku. z bateria tez tak mialem ze wyciagalem wkladalem a komp nie wstawal :) ( oczywisice na wylaczaonym kompie zeby nie bylo :P ) też tak miałem gdy zaczynałem OC zamiast podkręcać volty na rdzeniu to podnosiłem cpu vtt bo myślałem że to jedno i to samo :D e tam przeceniacie te dfi ja tam ustawiłem teraz wszystko na auto (nawet timingi główne pamięci) na moim blood ironiku i wszystko śmiaga, a nawet cwana płytka wykryła se luz na trasie i zacieśniła do 14 :D , nawet nie wyłączyłem funkcji energooszczędnych i wszystko ładnie działa (nie zauważyłem wpływu na oc więc po co prąd marnować - trza być proekologicznym :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ta opcja działa, ale na losowych CPU :P Jak kręciłem z Sectorem na DI E2160 i E1200 to po 2 nieudanych bootach, wstawała z ustawieniami standardowymi. A na moim E8400 nie ma szans, żeby to zadziałało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dzieki Panowie ale ja myślałem że ona sama tak jak msi powróci do ustawień przed OC, nie rozumiem więc po co w biosie opcja: "O.C. Fail retry Counter - ilość prób wystartowania z nowymi ustawieniami biosu, zanim płyta ruszy ze standardowymi ustawieniami." u mnie w niektórych przypadkach wraca sama do ostatniego ustawienia czasami obniża tylko fsb na 200 i też wstaje, ale zdarza się ostry zwis (dość rzadko) , że jedyne wyjście to cmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie, dzięki, ale już mi witki opadły (pamięci ustawione oczywiście na auto i napięcie ręcznie 2,2v) heee ale już wiem czemu płyta nazywa się DARK - laminat CZARNY - ekran po jakiejkolwiek próbie podkręcenia CZARNY. QUIZ - co zrobić żeby po nieudanym OC płyta zresetowała ustawienia bios-u, bo u mnie pomaga tylko clear cmos. Cos chyba musisz przekombinowywac, nie wiem, moze poprostu wroc wszystko load bios default czy optimal czy jak to tam jest i zacznij zabawe od poczatku. Zrob upgrade biosu, chyba ze zrobiles, i powoli lec z fsb pamietajac o dzielniku pamieci co by ich nie przekrecic, aha pamieci recznie na 2.2v aczkolwiek one wstaja tez na 1.8V przy timingah 5-5-5-15 (przynajmniej moje), wylaczyc eist i c1e gtl - e i vtt wszystko w pozycje wyjsciowe. Nie wiem , a le cos musisz zle robic, przypomnij sobie moze jak to robiles ma msi przeciez wiele opcji w biosie jest takich samych jedynie nazewnictwem sie roznia, cos czego nie bylo w msi zostaw w spokoju. przeciez to nie jest e8400 zeby trzeba bylo gtl -ami sie bawic. Chyba ze ................ trafil Ci sie jakis padniety egzemplarz plyty (malo prawdopodobne, ale jednak). Procesorowi moze nie wiem na poczatek 100mV lub 150mV wiecej. standardowe napiecie dla niego to 1.325V. Sprobuj moze 11x266 ze standardowym napieciem lub lekko wiecej. Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez marecki48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Dzieki Panowie ale ja myślałem że ona sama tak jak msi powróci do ustawień przed OC, nie rozumiem więc po co w biosie opcja: "O.C. Fail retry Counter - ilość prób wystartowania z nowymi ustawieniami biosu, zanim płyta ruszy ze standardowymi ustawieniami."Nie powraca, trzeba odłączyć zasilanie, albo przyciskiem na zasilaczu albo wyjąć wtyczkę ATX z płyty. No albo clear cmos. Co do twoich problemów to miałem identycznie, aż do momentu aż się wkurzyłem straciłem cierpliwość i sflashowałem bios Winflashem. Teraz mobo leży. Jutro poświęce te 30zł i pójdę na flashowanie do serwisu i dalej będę próbował. Moja rada, obniż memki najbardziej jak się da, podbij napięcie na NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ah haaa jest 3:08 a ja jeszcze nie śpię - I love DFI :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Naprawde musisz cos zle robic albo masz jakies padlo. Tylko pytanie czy to problem z plyta czy nie. Z tego co pamietam Ciebie z topic'a MSI Neo2 FR tez miales jakies jazdy, generalnie rozchodzilo sie o to ze E4500+MSI Neo2 FR/FIR + zworka 333 to nie bardzo u wiekszosci tak byla i generalnie ludzie z tym przeswiadczeniem zyli ze tak ma byc. A moze jednak nie i cos nie tak masz ze swoim prockiem a nie z plyta. Generalnie to jest moj 1-szy Intel od czasow PII i nigdy nie krecilem, z pomoca przyszlo czytanie tego forum + faq o MSI. Napalilem sie na DFI i niby taka bardzo trudna. No generalnie jest jak ktos chce tak na tip top wycisnac ile sie da, ale tak do jakiegos nromalnego OC to jest to prosta jak "siema Stefan", wlasnie standardowe ustawienie ogolnie w Biosie wszystko tak jak na innych plytach co potrzebne sie zostawia co nie wylacza sie itd. Pozniej "Genie Bios" i jest zabawa, 1 zakladka zostawiasz wszsytko jak default'u bylo wylaczasz tylko EIST i C1E, wychodzisz druga zakladka to z tego co pamietam (pisze z pracy i nie mam tutaj takiej plyty :) ) to ustawienia timingow wchodzisz, i tam te 2 pierwsze opcje ustawilem na "NORMAL" reszte zostawilem, pozniej nizej 4 pierwsze timingi ustawilem sobie 5-5-5-15 i wyszedlem, nastepna zakladka to Voltage, ustawisz pierwsza +100mV i zalezy od Vid-a bedziesz mial ok. 1.4 V z biosu, tak na poczatku do 3.0 Ghz spokojnie wystarczy (moj z siga obecnie chodzi teraz na 3.0Ghz + 50mV), nastepnie ustawiasz sobie Vmem na jakies 2.2V, SB obydwa zostawiasz, mozesz podniesz do 1.41V NB i pozstalych juz nie ruszasz i wychodzisz, GTL'e i inne duperele zostawisz w spokoju Pozniej w glownym oknie jest juz tylko kila opcji do ustawienia, mnoznik, FSB i dzielnik pamieci. Nic innego nie ruszalem. Dzielnik chodzi mam teraz ustawiony 266/800 chyba dla mojego proca i pamieci najlepszy (w sensie wartosci na pamieciach mam takie jakie chcialem uzyskac akurat na tym dzielniku). Wychodzisz zapisujesz zmiany i ogien zaczynasz testowac. I pozniej jedziesz z FSB w gore dol, dodajesz V na proca zalezy ile chcesz uzyskac i patrzysz na tempy. Jak juz to ustawisz, to zajmujesz sie ramem. Na poczatku odpal sobie MeMset'a i zobacz jakie bios ustawil Ci wartosci i przepisz sobie na kartke, poszukaj podobnych testow kosci na forum/lub artykulach i tez sobie zanotuj ile robia MHZ przy jakim V i z jakimi timingami, analizujesz wychodzisz do biosu ustawiasz, bootujesz i testujesz szukajac, dla Ciebie optimum. Jak znajdziesz ustawisz, zapisujesz zmiany i cieszysz sie z tego co osiagnales lub dalej szukasz jesli chcesz i wyzej krecisz jesli Ci podzespoly na to pozwalaja. Jak taka droge wybralem i jak sie okazalo z prockiem moim z siga dojechalem do 3.5Ghz na 1.5V - a jestem totalnym noobikiem jesli chodzi o podkrecanie. Poprostu tylko czytam i analizuje, analizuje i czytam i probuje to wdrozyc u siebie i ani na MSI nic nie spier*** ani DFI tym bardziej. Zycze powodzenia mam nadzieje ze troche Ci to pomoze co napisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 disaster3 dzięki za rady - niestety coś jest nie tak max co mogę wyciągnąć to szyna 266Mhz (na msi mój proc robił 400). Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło przynajmniej mam fajna płytkę do sprzedania. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 przyszedł MarKov... i odrazu się ruch w topicu zrobił :lol2: Ty to masz pecha, a próbowałeś przekroczyć to fsb na mnożniku 6? podnieś wszystkie napięcia o parę oczek i próbuj. z tego co zauważyłem to płyta potrzebuje niższego napięcia na nb niż msi przy takich samych taktach, a i na sb ma też mniejsze. P.S. mi jeszcze nigdy nie wstała sama po OC fail zawsze musiałem robić reset biosu... dobrze że zapamiętuje profile bo inaczej... było by niefajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) przyszedł MarKov... i odrazu się ruch w topicu zrobił :lol2: Ty to masz pecha, a próbowałeś przekroczyć to fsb na mnożniku 6? podnieś wszystkie napięcia o parę oczek i próbuj. z tego co zauważyłem to płyta potrzebuje niższego napięcia na nb niż msi przy takich samych taktach, a i na sb ma też mniejsze. P.S. mi jeszcze nigdy nie wstała sama po OC fail zawsze musiałem robić reset biosu... dobrze że zapamiętuje profile bo inaczej... było by niefajnie. tu sie nie zgodze, w duzej mierze jest to zalezne od dzielnika dla pamieci Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 fakt może to nie są jakieś kosmiczne różnice, a może jestem ślepawy i źle zauwarzyłem :wink: , a sprawdzić już nie dam rady pozatym chodziło mi o takie same ustawienia(włączając w to dzielniki) ale jak mówię to tylko moje odczucie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 MarKov albo coś z twoim cepem nie tak...albo coś z płytą...albo brak ci skilla w co jednak wątpie bo po tych wskazówkach wszystkich płyta powinna śmigać aż miło ;] Bios flesznij na najnowszy ( najlepiej z pod dosa), wyjmij na czas testów jedną kość pamięci, enhanced adressing daj na AUTO, T2 disptach próbuj najpierw na disabled a potem wróć do enabled, co by tam jeszcze....daj na NB ~1,6v, SB/CPU PLL na 1,75v (na czas testów)+tamte rady disastera itd...nic innego do głowy mi nie przychodzi bo po takich zabiegach to powinno wszystko grać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam ponownie taka szybka opinia o DFI DK t2rs - wczoraj zakupiłem w/w płytkę z drżeniem rąk poskładałem kompa (odpalił) no to net zassałem najnowszego biosa i zabrałem się do roboty. Bios mnie powalił opcji multum szczególnie ustawień pamięci żeby je wszystkie połapać trza być chyba inżynierem z DFI - nie wiem po chu... to komu, ale dobra biorę sie za kręcenie i tu zdziwko kur... do 4 rano walczyłem, nie udało mi się przebić przez barierę 266Mhz, napięcia podniosłem na wszystkim do granic możliwości proc 1,6v pamięć 2,3v timingi poluzowane na max opcja NORMAL no ni chu chu - za każdym razem wiatraki wyją na full i tylko dołączenie zasilania i clear cmos. Nie wiem albo ze mnie taki głąb albo płytka nie lubi się z jakimś innym moim podzespołem. Skończyło się na tym że DFI DARK wylądowała z powrotem w ciemnym pudełku a w kompie zagościła MSI - pierwsza wizyta w biosie 400x8 na napięciu 1,4v pamiątki nominalnie na 800Mhz 4-4-4-12 napięcie 2,1v i wsio śmiga jak powinno. Szkoda tylko moich nerwów czasu i kasy Pozdrawiam Sorry że post w 2 tematach ale może zainteresuje to też posiadaczy MSI @Fredek próbowałem na jednej kostce pamięci a jakże dispatch miałem ustawione i tak i tak - bez różnicy Raz tylko odpalił na 333Mhz ale w trakcie ładowania windy się rozłożył i już nie odpalił. I tak dzięki chłopaki za pomoc i wszelkie rady noo szkoda - jakoś tak smutno mi sie zrobiło :roll: Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez MarKov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) na serio sie juz poddales ? Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Noo poddałem sie - już mim się po prostu pomysły skończyły nie wiem wam płytka śmiga aż miło a u mnie padaka jakaś straszna (wątpię żeby płyta była walnięta - kupiona wczoraj w komputroniku, jeszcze oczywiście przepłacona bo nie chciało mi się czekać na przesyłkę). Może to wina procka nie wiem ten mój E4500 tez jakieś fochy stroi - no ale na msi idzie na 3200Mhz. Jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Boot up clock na auto czy jakoś inaczej ? Jak byś na niej siedział jeszcze to ustaw Boot Up clock np na 400 + FSB 405 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Jak byś na niej siedział jeszcze to ustaw Boot Up clock np na 400 + FSB 405 ;)Taaa Lanc bardzo zabawne - twoje rady są niezmiernie pomocne hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Hmm, ale co ty tam widzisz zabawnego ? Może być też Boot Up Clock na 400 i FSB na 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Sorry Lanc myślałem że się nabijasz - kur... nie poddam się jeszcze raz poskładam kompa na tej płycie i powalczę. Jak myślicie pobawić się też zworkami - czy lepiej ich nie tykać ??? A nie wiem czy wiecie ale jest nowy bios można by dodać linka na 1 stronę Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez MarKov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Gdzie jest nowy bios? Na stronie DFI widzę tylko stary z marca ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) ARTURQU ;* edytnij w wolnej chwili moj spojler, sie w FAQu przyda zapewne :wink: (niestety mam inna DFI i nie znam biosu z DK).. Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć. "bios" CPU Feature - Thermal Management Control: Disabled - PPM(EIST) Mode: Disabled - Limit CPUID MaxVal: Disabled - CIE Function: Disabled - Execute Disable Bit: Disabled - Virtualization Technology: Disabled - Core Multi-Processing: Enabled Exist Setup Shutdown: Mode 2 CLOCK VC0 divider: AUTO CPU Clock Ratio: 8x - Target CPU Clock: 3600Mhz CPU Clock: 266FSB Boot Up Clock: AUTO DRAM Speed: 266MHZ/667MHZ - Target DRAM Speed: DDR2-1125Mhz PCIE Clock: 100Mhz Voltage Settings CPU VID Control: 1.39 CPU VID Special Add: AUTO DRAM Voltage Control:2.35-2.38 (2.35 Real) SB 1.05V Voltage: 1.07v SB Core/CPU PLL Voltage: 1.55v NB Core Voltage:1.6 - 1.7v CPU VTT Voltage: 1.60v Vcore Droop Control: Disabled Clockgen Voltage Control: 3.45v GTL+ Buffers Strength: Strong Host Slew Rate: Weak GTL REF Voltage Control: Enabled x CPU GTL1/3 REF Volt: 115 x CPU GTL 0/2 REF Volt: 116 x North Bridge GTL REF Volt: 115 DRAM Timing - Enhance Data transmitting: FAST - Enhance Addressing: FAST - T2 Dispatch: Disabled - Channel 1 CLK Crossing Setting: More Aggresive - Channel 2 CLK Crossing Setting: More Aggressive - CH1CH2 Common CLK Crossing Setting: More Aggressive CAS Latency Time (tCL): 5 RAS# to CAS# Delay (tRCD): 5 RAS# Precharge (tRP): 4 Precharge Delay (tRAS): 9 All Precharge to Act: 4 REF to ACT Delay (tRFC): 30 Performance Level: 6 Read delay phase adjust: AUTO MCH ODT Latency: 1 Write to PRE Delay (tWR):12 Rank Write to Read (tWTR): 10 ACT to ACT Delay (tRRD): 3 Read to Write Delay (tRDWR): 8 Ranks Write to Write (tWRWR): AUTO Ranks Read to Read (tRDRD): AUTO Ranks Write to Read (tWRRD): AUTO Read CAS# Precharge (tRTP): 3 ALL PRE to Refresh: 4 PCIE Slot Config: 1X 1X CPU Spread Spectrum: Disabled PCIE Spread Spectrum: Disabled SATA Spread Spectrum: Disabled Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...