Skocz do zawartości
Lanc

Dfi Lanparty Dk P35-t2 & T2rs

Rekomendowane odpowiedzi

Na temat plomby na NB Klyk Nie bijcie jak było :-)

Mane to napisz do typa żeby on napisał do tego co wysłał żeby odesłał bo możesz mieć problemy z realizacją gwary :rolleyes: Sklepy chcą pełne wyposażenie pudła.

ostatnio oddawałem plyte bez maskownicy,instrukcji,płyt ze sterami i wszystko bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podmieniłem pamięci na Teamy i ... niewiele lepiej.

To mobo prowadzi ram bardzo słabo ... wymaga wysokiego Vmem a i tam ledwo co 625MHz ... (na 5-5-5 max ok 630)

Lichutko, a szkoda bo okolice 600Mhz robi jeszcze łatwo.

POwyżej 2,8V na Vmem mobas wali mi restarty ...

Ehh - rozczarowałem się tym DFI (chyba wrócę na 965-S :D)

Mem @ 625MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie pobrałem najnowsze sterowniki do chipsetu ze strony dfi, jednak dopiero po ich instalacji przeczytałem plik readme ponieważ podczas instalacji zauważyłem, że to do chipsetu x38 i rzeczywiście.. Dlaczego więc znajdują się one w dziale pobierania do płyty P35 T2RS ?

Klik Ten pierwszy Revision 8.3.1.1009. Na starej płycie w panelu sterowania w programy i funkcjie mogłem odinstalować te sterowniki a teraz ich nie mogę znaleźć. Czy przez te sterowniki może być coś nie teges czy nie zawracać se tym głowy ? Bo nie ukrywam, że wyskakuje mi tu jakis raport z windowsa o błędzie sprzętu wideo.

Edytowane przez unknown88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko panowie, widzę że socket jest dosyć mocno zabudowany a elementów też sporo dookoła proca.

Czy wie może ktoś jak duży blok tam wejdzie? Tzn jaką powierzchnie max może mieć spód bloku aby o nic nie zawadzał?

Może ktoś ma płytę na wierzchu i może szybko zmierzyć.

Danke

Zastanawiam się, ile będe musiał oszpecić mój blok wodny żeby wlazł, no i czy w ogóle da rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam jakies dziwne problemy ze swoim CPU... FSB 390, SPI32M liczy bez problemu, a Orthos sie natychmiast wywala, 3DMark06 wywala sie na tescie CPU :/ Napiecie mam ustawione +200mV, napiecie na NB 1.37V, pamieci 333/800, 5-5-5-15 (reszta auto). Screen pogladowy w zalaczniku.

Ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic? Procek sie skonczyl, czy ja cos robie nie tak?

oc.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie płyta jest kupa - w tej chwili mam na stanie 2 płyty DK T2RS i MSI NEO2 FR i dwa procki E4500 i E8200 powiem szczerze że albo trafił mi sie zwalony egzemplarz płyty ale na E8200 na MSI wyciągam stabilnie szynę 500Mhz a na DFI 400 Mhz przy 470Mhz już nie bootuje. Analogicznie na E4500 na MSI szyna 400Mhz a na DFI problemy wskoczyć ponad 266Mhz - obie płyty z wgranymi najnowszymi oficjalnymi biosami. Wiem pewnie zarzucicie ze brakuje mi skila ale przy tych samych napięciach tak samo ustawionych pamiątkach (oczywiście w DFI dużo więcej ustawień) nie powinno być tak dużej rozbieżności w tych płytach - szczególnie na korzyść MSI która jest dużo dużo tańsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam jakies dziwne problemy ze swoim CPU... FSB 390, SPI32M liczy bez problemu, a Orthos sie natychmiast wywala, 3DMark06 wywala sie na tescie CPU :/ Napiecie mam ustawione +200mV, napiecie na NB 1.37V, pamieci 333/800, 5-5-5-15 (reszta auto). Screen pogladowy w zalaczniku.

Ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic? Procek sie skonczyl, czy ja cos robie nie tak?

Napięcie na NB zapodaj 1.55V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na arzie zrobilem update biosu na najnowszy - chyba mu sie troche poprawilo, bo na powyzszych ustawieniach (tylko napiecie na NB 1.33V) przechodzi spokojnie Marka 06 ;) Orthos jak sie wywalal, tak wywala sie dalej :lol:

Melonik_02 - przy 1.55V na standardowym radiatorze to chipset chyba szybko by zszedl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na arzie zrobilem update biosu na najnowszy - chyba mu sie troche poprawilo, bo na powyzszych ustawieniach (tylko napiecie na NB 1.33V) przechodzi spokojnie Marka 06 ;) Orthos jak sie wywalal, tak wywala sie dalej :lol:

Melonik_02 - przy 1.55V na standardowym radiatorze to chipset chyba szybko by zszedl ;)

Spoko nic nie zejdzie nie martw zwłaszcza jeśli masz byle wentylek:) Czekam na zasilacz z RMA i pokręcę sobie bo coś ludziska wątpią w tą płyte a jest całkiem fajna :rolleyes: Sam looknij na mojego c2d. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, a teraz zagwozdka - niby zegary te same, a na nowszym biosie SuperPI mi wolniej liczy. Ki diabel?

EDIT: no bosko, na najnowszym biosie przy FSB400 liczy mi wolniej, niz na poprzednim (4. stycznia) przy FSB390 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna dziwna sprawa - w idle mam takie temp według Smart Guardiana CPU - 50 Chipset - 64 System - 52 już czuje zapach palonego kompa w pokoju hehe - tego czarnego skurczybyka na płycie nie można się dotknąć bo skóra z palca schodzi - podniesione tylko napięcie na procku o 0.50 - jakieś sugestie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko nic nie zejdzie nie martw zwłaszcza jeśli masz byle wentylek:) Czekam na zasilacz z RMA i pokręcę sobie bo coś ludziska wątpią w tą płyte a jest całkiem fajna :rolleyes: Sam looknij na mojego c2d. pozdrawiam

a tak konkretniej na jakim jak liczy ??

...

NIe zejdzie nie zejdzie ... ja czasem daje 1,80V i jest OK (co prawda 12cm wieje na memki i częściowo na NB i temp <55)

Wysokie Vnb pozwala zacieśnić timingi, albo w ogóle wyciągnąć memki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, tylko ze memki mam poki co skrecone dosc konserwatywnie (chodzily juz duzo szybciej przy tych samych ustawieniach), bo szukam max CPU, wiec chyba Vnb mi niewiele pomoze.

Yoto - masz jakis pomysl o co moze chodzic z tym SuperPI? System tez mi wolniej startuje, a w biosie jest wszystko dokladnie to samo :|

Po zmianie biosu sie zagapilem i uruchomilem kompa na defaultowych ustawieniach i zaczal szukac sterownikow do wylaczonych wczesniej rzeczy (wolne porty SATA, kontroler IDE, audio). Potem to wszystko oczywiscie powylaczalem, ale czyzby mialo to jakis wplyw i system doczytywal jakies dodatkowe stery? Zadnych dodatkowych rzeczy w menedzerze urzadzen nie ma...

Markov - cos wysokie masz te temperatury... podnosiles napiecie na NB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie potrafi pomóc ???????????

Mam takie pytanie pobrałem najnowsze sterowniki do chipsetu ze strony dfi, jednak podczas ich instalacji zauważyłem, że to do chipsetu x38 i rzeczywiście.. Dlaczego więc znajdują się one w dziale pobierania do płyty P35 T2RS ?

Klik Ten pierwszy Revision 8.3.1.1009. Na starej płycie w panelu sterowania w programy i funkcjie mogłem odinstalować te sterowniki a teraz ich nie mogę znaleźć. Czy mogą przez to występować jakieś problemy ?

Chyba wy też instalowaliście nowsze sterowniki bo wątpie aby każdy z płyty instalował :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sciagnalem ze strony Intela, sterownik do sieciowki mam z plyty :)

Co do pytania "dlaczego" - to chyba pytanie do supportu DFI? Poza tym, skoro sie zainstalowaly bez problemow, to IMHO powinno wszystko smigac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wszystko cacy ale już mi się 3 razy takie coś przytrafiło, że sobie gram ekran się zatrzymuje, gaśnie i po 5 sek wraca. Wychodzę do windowsa a tam raport " błąd sprzętu wideo ". Nie pojawia się to często ale czy te sterowniki mogą być tego przyczyną ? Czy wiesz może jak je odinstalować ? Bo ja nie mam pojęcia jeśli się da bez formata <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi