Palato Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Oj czuję wzrost cen, faktycznie zniknęły wszystkie egzemplarze poniżej 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 pojawily sie tez tansze Pality 9600GT 390-400 zl a co do tego Gainwarda za ~400 zl to zauwazylem jeszcze, ze on ma radiator na pamieciach (taka plytka jak w Palit 9600GT Sonic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Może ktoś zrobić zdjęcie w hi-res tego co jest pod maską gainwarda? Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Średnio hi-res, ale jakiś pogląd daje: http://www.xcpus.com/forums/graphics-cards...2mb-review.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie widzę alternatywy cenowej dla tego Gainwarda i Palita zwykłego. Zamawiam w poniedziałek, który będzie tańszy ;) update: wie ktoś cokolwiek na temat 9600gt od Twintech'a ? Najuboższy model można w apollo za 420 zł dostać, a wersja z lepszym coolerem i memkami (1ns) 465zł. Opłaca się się w ogóle na to patrzeć ? Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez prz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie bardzo skoro każdy model Gainwarda ma 1ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A ja mam pytanko czy może ktoś wie czy Nvidia wypuści stery do serii 9xxx a tym bardziej dla 9600GT dla Linuxa? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Generalnie to każda 9600GT powinna mieć memki 1ns... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A ja mam pytanko czy może ktoś wie czy Nvidia wypuści stery do serii 9xxx a tym bardziej dla 9600GT dla Linuxa? :unsure:Słabo szukałeś :wink: http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_173.08.html http://www.nvidia.com/object/linux_display_amd64_173.08.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Słabo szukałeś :wink: http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_173.08.html http://www.nvidia.com/object/linux_display_amd64_173.08.html UPS dziwne sprawdzałem też na stronie Nvidii tyle, że poprzez wybranie serii danej karty oraz systemu i pisało, że nie ma. W takim razie przepraszam i dziękuje za fatygę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Super cena na apollo za Palita 410 zł. Nic tylko brać :D Doznałem szoku jak zobaczyłem taką obniżkę cen gdzie wcześniej cena oscylowała w okolicach 500 zł. Teraz już wiem jaką kartę będe chciał sobie sprawić w najbliższym czasie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam wszystkich.......: mam takie pytanko do Lanc-a : czy w twoim galaxy 9600 gt standardowe chlodznie bylo glosnie czy cieche , bo spotykam rozne opisnie na ten temat i co sadzisz o tej karcie galaxy z tym chlodzeniem? A jescze takie jedno male pytanko: jaka 96gt jest wg Ciebie najlepsza (chodzi mi o producenta i model) Z gory thx :] pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeśli to jest pytanie wyłącznie do Lanca to od tego masz PW. @Mario http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_13636 Gainward wydaje się być lepszą połówką Palita, szczególnie pod względem estetycznym ;) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To w takim razie pytam wszystkich : czy w galaxy 9600 gt standardowe chlodznie jest glosnie czy cieche , bo spotykam rozne opisnie na ten temat i co sadzicie o tej karcie galaxy z tym chlodzeniem? A jescze takie jedno male pytanko: jaka 96gt jest najlepsza (chodzi mi o producenta i model)? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeśli to jest pytanie wyłącznie do Lanca to od tego masz PW. @Mario http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_13636 Gainward wydaje się być lepszą połówką Palita, szczególnie pod względem estetycznym ;) Estetycznym, bo ma jakiegos smiecia zaslaniajacego cala karte, ktory tylko pogarsza obieg powietrza ? Za taka estetyke to ja dziekuje. Zreszta taka fajne chlodzenie heat pipe maja tylko te drozsze Gainwardy. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 moze ma za zadanie przewianie powietrza przez całą kartę w tym wychłodzenie sekcji zasilania i reszty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 i jesli komus sie to nie podoba to zawsze mozna sciagnac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Estetycznym, bo ma jakiegos smiecia zaslaniajacego cala karte, ktory tylko pogarsza obieg powietrza ? Czy Ty naprawdę sądzisz że taka firma celowo udupiłaby obieg powietrza w jednej ze swoich kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czy Ty naprawdę sądzisz że taka firma celowo udupiłaby obieg powietrza w jednej ze swoich kart? Zeby odroznic karte od Palita i przez to zroznicowac oferte swoich kart, to mysle ze tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) A jak wytłumaczysz prawie identyczny układ chłodzenia w 95% nowych kart? ;) Tam też ograniczają przebieg powietrza? Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) To w takim razie pytam wszystkich : czy w galaxy 9600 gt standardowe chlodznie jest glosnie czy ciecheŻeby nie pisać jeszcze raz tego samego - LINK ....co sadzicie o tej karcie galaxy z tym chlodzeniem?Zadałem to samo pytanie w tym temacie, ale nie było odpowiedzi. :wink: Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Spaliła mi się karta , i musiałem wysłać na gwarę, ale muszę kupić chwilowo na zastępstwo nową i wybrałem 9600gt, Co wybrać, najlepiej najtańszą wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) A jak wytłumaczysz prawie identyczny układ chłodzenia w 95% nowych kart? ;) Tam też ograniczają przebieg powietrza? Konstrukcja takiego chlodzenie to calkiem co innego :) Bazuje na starym, dobrym Silencerze, gdzie wiatrak kierowal powietrze bokiem, aby to owiewalo radiator i bylo wyrzucane poza obudowe. Tutaj to jest zwykly kawal aluminium ze zwyklym wiatrakiem i obudowanie tego nic dobrego nie przyniesie, bo skad on ma zasysac swobodnie powietrze, jak jest caly zabudowany, a on bierze powietrze "od gory" ? EDIT: Do posta troche wyzej. Ponad 500zl za 9600GT ? Bez jaj Panowie ;) Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jakie sterowniki są najlepsze do GF 9600gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 kurde dzwonili dzisiaj do mnie i jest problem z moim zamowionym Gainwardem :) bo nie ma ich w hurtowni, oferuja mi Galaxy 9600GT (niby bedzie taniej niz w cenniku) orientuje sie ktos jakie wymiary ma ten Galaxy? bo np. jakby oferowali mi go za 450 zl to sam nie wiem czy doplacac czy czekac na Gainwardy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja się z Galaxy 9600GT wyleczyłem po przeczytaniu tego: (post nr 357) http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...0&start=300 Obecnie nadal łamie się nad tym jaką 9600GT nabyć. Zastanawiam się czym się różnią te dwa Pality: http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...V2xDVIPCI-E_31/ http://www.gral.pl/preview/PalitMicrosyste...DTVDVIPCI-E_61/ Ten tańszy ma oznaczenie NE/9600T+T352. Wygląda na nową rewizję czy coś? Ktoś ma jakieś informacje o nim. Jak wygląda OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) A czemu bronisz się przed Gainwardem? Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Daniel007, Jeden ma 2xDVI drugi ma DVI + HDMI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funio1985 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam Nie pamiętam czy ktoś zadawał takie pytanie, ale czy na 9600GT wchodzi NV Silencer (taki jak na 8800GT)? W najbliższym czasie planuje zakup 9600, z początku planowałem wziąć Galaxy, lecz podobnie jak Daniel007 zacząłem się wahać. Tak więc jakby wszedł ten Silencer to wziął bym jakiegoś referenta i to chłodzenie. Z góry dzięki za odpowiedź :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jeden ma 2xDVI drugi ma DVI + HDMI No właśnie też to zauważyłem. Ale oprócz tego są różnice w rozłożeniu elementów na laminacie pomiędzy tymi Palitami. Natomiast chłodzenie wydaje się być niezmienione. Oby tylko niższa cena nie oznaczała jakiś drastycznych cięć w konstrukcji samej karty. Generalnie zamierzam jutro iść do sklepu i przyjrzeć się temu „taniemu” Palitowi, być może nawet zakupić. Doszedłem do wniosku że raczej nie opłaca się dawać 500zł za ASUSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...