Skocz do zawartości
robowsky

Geforce 9600 GT / GSO

Rekomendowane odpowiedzi

Moje proste pytanie: jaką 9600gt w cenie do 400pln ?

waham się pomiędzy standardowym 9600gt Twintech'a, ma dobre O/C gpu775/mem2400 (mem samsung) ale podobno głośną dmuchawę. Ma ktoś tę kartę albo jest w stanie powiedzieć czy w 2d spada na niższe obroty

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3785-53

no i drugi Palit, też standard, o/c pamięci marne (Qimonda), ale automatyczne chłodzenie, znośne.

co wybrać.

ew. może jakiś inny model do 400pln ?

thx z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prz - jestem w trakcie zakupu 9600gt i po przeczytaniu wielu wypowiedzi galaxy icy blue wydaje mi sie najlepszy w tej kwocie dzisiaj nawet chcialem go kupic ale kolo w apollo powiedzial mi ze juz ich nie produkuja nie ma :| a tydzien temu jeszcze moglem w tym samym sklepie zamowic za 395zl na stronie producenta ten model jest nawet na stronie glownej atam by chyba najpierw zniknal w razie EOL w innych sklepach wszedzie jest a w apollo fajnie bylo kupic bo na miejscu i cena w sumie jak na necie z wysylka Edytowane przez Steveo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Też kupuję w apollo i wybierałem raczej z tego co mają na stronie, żeby wiedzieć że przynajmniej goście mogą mi to zamówić. Ceny lubią się w Rzeszowie różnić, dzisiaj gość był zaskoczony, że w ogóle istnieje coś takiego jak Twintech. Ale dzięki spytam o tego Galaxy ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prz - jestem w trakcie zakupu 9600gt i po przeczytaniu wielu wypowiedzi galaxy icy blue wydaje mi sie najlepszy w tej kwocie dzisiaj nawet chcialem go kupic ale kolo w apollo powiedzial mi ze juz ich nie produkuja nie ma :| a tydzien temu jeszcze moglem w tym samym sklepie zamowic za 395zl na stronie producenta ten model jest nawet na stronie glownej atam by chyba najpierw zniknal w razie EOL w innych sklepach wszedzie jest a w apollo fajnie bylo kupic bo na miejscu i cena w sumie jak na necie z wysylka

Koleś albo nie wie co mówi, albo źle go zrozumiałeś.

Trochę dziwne, że produkowaliby tą kartę około miesiąca i nagle by przestali ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prz ja wlasnie w Rzeszowie w apollo chce kupic no i na stronie nie maja tego galaxy w ofercie ale wlasnie przed majowka sie pytalem to moglem zamawiac i za 2-3dni bym mial ale sie jeszcze wstrzymalem ehh jutro ide jeszcze raz sie pytac ale do innego kolesia w koncu jest 5 stanowisk

a koles na 100% mowil ze nie produkowane pytalem sie 3-4 razy to sie mnie pytal czy mowi nie wyraznie :D a juz napalilem sie na ta wersje nawet radiatorki primecoolera na pamieci kupilem za 8zl :D

inne sklepy w rzeszowie to nawet nie ma sensu pytac proponuja mi 9600 z blisko 500zl jeden nawet 570 :D

jak nie to jeszcze gainwarda najprostrzego biore pod uwage ale jeszcze pomysle

tylko po co on ma ta siatka na glowie czarno-czerwona zeby blokowac zasysanie powietrza czy wydmuchiwanie? chyba da sie to jakos odkrecic?

Edytowane przez Steveo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja sie tym galaxy bawilem z icy blue pisalem w tym temacie :) Warto kupic i pozniej nawet na to s1 zalozyc ;)

Jak nie znajdziecie to dajcie mi znac PW albo na gg. Moge pare sztuk załatwic za ok 400-410zł z Przeworska jestem to z dostawa do Rzeszowa nie bedzie problemu ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam obecnie 8800gs 384 mb palita, i mam okazje wymienic to na 9600 gt palita lub asusa( przy palicie do przodu jakies 100 zł) lub byc 200 zł do przodu co robic?

moja konfiguracja e8200, 2 gb ramu no i ten 88gs, grywam max na rozdzialkach 1280*1024 (monitor 17 cali) oplaca sie wymieniac w ogole tego 88gs?

Edytowane przez BuZeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko mysle, ze bedzie drozsza, szczegolnie, ze narazie MSI bedzie wydawac taka karte :)

a do tego czytalem ostatnio, ze pamieci na karty graficzne maja podrozec wiec moze nie byc tak kolorowo ;]

Twintech 9600GSO 384 ma kosztować jakieś 360 zł w sklepach - czyli cena z pupy, bo 8800GS można kupić już za 315 zł (ASUS) :mur:

Ciekawe jak z 768MB wersją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz mi pokaz, gdzie można kupić 8800GS 768MB :] Bo w sieci jest aktualnie 1 jedyny test 8800GS 768 właśnie na expreview, nigdzie indziej nie ma testów modelu 768MB, jak równiez samej karty nigdzie nie można dostać. Dlatego 9600GSO 768MB może być warte uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam probelm ze swoja gf9600 od galaxy, tzn w czasie grania raz na jakis czas miewam zamrozenia obrazu, po jakichs 15sekundach wszystko rusza dalej z tym ze zdarza się tak ze rusza np bez jakiejs tekstury, albo któres są podmienione. Sprwadzałem temperatury i w czasie takiego zamrozenia wynosiła cos koło 50stopni wiec to chyba nie tędy droga. Znacie takie przypadki? Sprawdzałem na 2 wersjach sterowników.

Karta jest na standardowych zegarach, to raczejnie wina proca skoro ten orthosa przechodzi bez problemu (9x360)

Edytowane przez Ardeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ardeni

mam cos podobnego w ut3 na niektorych mapach(glownie deck/deck-fps), zdaza sie losowo. Mam teraz 9600Gt od Galaxy, wczesniej mialem od Gainwarda i zdazalo sie tez, prawdopodobnie wina sterow lub jakis bug bo na 7800GT nic takiego nie wystepowalo.

Co do tego Galaxy ktorego dzis nabylem to jest to wersja "O/C". Chlodzenie niby ciekawe ale jak sie blizej przyjrzec to kicha. Mimo wszystko temperatury powyzej 52 stopni nie przekracza w stresie, a wiatrak skrecony na 80% caly czas i niejest zle. Narazie biegam z tym na ustawieniach 750/1900/2050

Pamiatek narazie wyzej nawet nie testowalem, rdzen tez jeszcze narazie lajtoweo idzie, jedynie shadery na 2k juz sie sypia lekko momentami. Zaraz bede testowal dalej, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowane przez sew_server

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na standardzie takie akcje w ut3 sie dzieja, po O/C tez. Innych gier narazie nie sprawdzalem ;]

Ale przetestuje dzis Assasins Creed'a i dam znac co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam lepiej. GF9600GT Gainwarda działał b. dobrze na płycie Asrocka i A64 (kręconym). Zmieniłem płyte na Gigabyte i E8200 i sobie pograłem :lol2: Karciocha sie wywala, pojawiają sie poprzestawiane textury i resetuje sie sterownik graficzny czasem z niebieskim ekranem. Wszystko nie kręcone, komp zimny, stery dowolne. GF7600GT troche lepiej ale występują własnie takie 2 sekundowe pauzy animacji. Płyta wymieniana 2 razy, wszystkie komponenty sprawne :lol2: . Coś sie gryzie i tyle.

Edytowane przez neo2006a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm,

Teraz jeszcze potaniał XFX, już można wyrwać za 380zł tylko czy warto. Zauważyłem że jego chłodzenie pomimo tego że 1 slotowe posiada heat pipy.

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi