Pietia(lania) Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 po pierwsze : zestaw ma sie nadawac do oc po drugie obecnie moj sprzet to : CPU :AXP 1800+@2200MHZ Mobo : MSI KT4 Ram : 512+256+256 GPU : r9550@ jakies oc ( nawet juz nie pamietam a siedze u panny i nie mam jak sprawdzic ) gry rzadko ( jezeli juz to Herosi 5 ) :] moje kryteria : CENA CENA jeszcze raz CENA pytanie czy integra bedziesz porownywalna/lepsza niz to co mam obecnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 a ile masz kasy bo jakoś tak ciężko dobierac części nie wiedząc za ile mają byc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Gigabyte G33, E2140/60, 1 albo 2x 1024 kingston 667 elpida i do tego jakiś zasilacz typu fortron, delta, modecom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 powiedzmy ze kasa jest nieograniczona ale ma byc jak najmniej [; Grzesiu jak ma sie ten g33 do powiedzmy "normalnej" grafy , do czego to porownac ? i jak ten g33 ma sie wzgledem oc do p31 ( tego mam u panny i wiem co potrafi ) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Gigabyte G33, E2140/60, 1 albo 2x 1024 kingston 667 elpida i do tego jakiś zasilacz typu fortron, delta, modecom. I tan gigabit to niby tania plyta jest? Acrock conroe133-667 - tez ma integre i tez obsluzy woodfale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 WITAM! mam podobny problem jak autor tematu, z tym, ze jest kilka kwestii: Gigabyte G33 kosztuje >300zl, a przeciez sa Gigabyte'y czy Asusy ze zintgr. grafika do 170zl. To jest 130zl roznicy! Porownanie cenowe calego zestwu wyglada nastepujaco: (ok.) 650 zl ::-A-:: 520 zl to jest 25% roznicy. Fachowcy powiedzcie naprawde, czy warto doplacic? Sprzet ma kosztowac mozliwie jak najmniej, a zarazem byc jak najnowszy. Pozdrawiam! Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jeśli to będzie Ausus czy Gigabyte to będzie stabilny, ale rozchodzi się o to, ze na tych tanich płytach ze zintegrowaną grafiką nie da się aż tak dobrze podkręcić procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 tjaa jakoś ci nie wierzę.. z VGA od razu nie znaczy shit. Zobacz temacik chociażby o Foxconnie A690G (AMD) w dziale o Mobasach. I zobacz jaki wynik OC ludzie tam osiągnęli. Plyta chyba niecałe 180zł. Gigabyte GA-G33 M-S2 http://www.allegro.pl/item296885858_plyta_...m_cy_gwar_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 tjaa jakoś ci nie wierzę.. z VGA od razu nie znaczy shit. Zobacz temacik chociażby o Foxconnie A690G (AMD) w dziale o Mobasach. I zobacz jaki wynik OC ludzie tam osiągnęli. Plyta chyba niecałe 180zł. Gigabyte GA-G33 M-S2 http://www.allegro.pl/item296885858_plyta_...m_cy_gwar_.html Mnie rozchodziło się o Intela, bo na AMD takowa istnieje i jest sprawdzona. Chociaż nie twierdzę, że znalazłaby się też takowa na Intela, ale o takowej głośno póki co nie jest ;](chodzi o cenę ~170). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No jeśli o 775 chodzi to raczej sensownej do 170zł nie ma. poza tym te integry intela są żałosne. nawet Vista będzie protestować o wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 no tak, dzieki a co myslicie o tych plytach: http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+945GCMX+S2 http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+G31M+S2L ostatecznie dam tą stówe wiecej, choc naprawde wolalbym zostawic ja w kieszeni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Plyty na czipie 945 do OC się nie nadają. już lepszym wyborem będzie G31. Jeśli masz tę stówkę to dołóż już do G33. I po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Właśnie szukam info o tej płycie Gigabyte G31 (na potrzeby poradnika) i na razie kiepsko ale znalazłem info że ktoś uzyskał FSB 470 więc nawet do OC sie nadaje :D. W sumie G31 = P31+VGA więc wielkich różnic być nie powinno (lub z innej strony G31 to takie uboższe G33 a jak wiadomo płytka gigabyte G33 jest całkiem udana ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ta G31 może być, do OC również. Jak masz 300zł to ładuj w G33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Dziekowac chlopaki :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Nie żebym był czarnowidzem, ale ten zintegrowany intel 3100... no, jak to powiedzieć... to karta która może mieć problem z wodotryskami w Viscie i linuxie ;] Więc na pogranie sobie bym nie liczył. Co do mobo to zarówno G31 jak i G33 są dobrymi mobasami. Szkoda, że musicie iść w integre, bo kuszące są ceny P35 już od 278zł za GigaByte GA-P35-DS3L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 witam jako ze moj problem podobny, podpinam sie pod temat :] rowniez chce przejsc na dwa jaja, tylko ja bede ograniczał sie tylko do wymiany procesora. oczywiscie najnizszym kosztem. oczywiscie bede podkrecał, sprzet jak w sigu (tylko ramy 2x 1gb od kingstona [niestety chyba nie na elpidach, na kosciach nic nie ma takeigo :/]) i tak do wyboru z allegro, http://www.allegro.pl/item296381530_athlon...znan_wejdz.html http://www.allegro.pl/item296065655_megapr...ndsor_oem_.html ewentualnie, jak "wiatr dobrze zawieje" http://www.allegro.pl/item293614031_megapr...sbane_oem_.html i wtedy by problemu eni bylo, ale glownie mi chodzi o te dwa pierwsze, jak to jest z tymi bris i wind ? z gor dizeki za odp, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nie żebym był czarnowidzem, ale ten zintegrowany intel 3100... no, jak to powiedzieć... to karta która może mieć problem z wodotryskami w Viscie i linuxie ;] Więc na pogranie sobie bym nie liczył. Co do mobo to zarówno G31 jak i G33 są dobrymi mobasami. Szkoda, że musicie iść w integre, bo kuszące są ceny P35 już od 278zł za GigaByte GA-P35-DS3L. Tak sobie mysle, sa karty na PCI-E w cenach ~50zł (np. GF6600), co myslicie o tym, zeby kupic plyte bez integry, a potem dokupic ta najtansza na PCI-E? Czy rzeczywiscie ten GF6600 bedzie lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Czy rzeczywiscie ten GF6600 bedzie lepszy?będzie lepszy Nie żebym był czarnowidzem, ale ten zintegrowany intel 3100... no, jak to powiedzieć... to karta która może mieć problem z wodotryskami w Viscie i linuxie ;] Więc na pogranie sobie bym nie liczył.nie wiem jak w viście ale call of duty1 MP 1366x768 wszystko full płynnie Edytowane 17 Stycznia 2008 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 W CoDuty 1 wymiatałem na Duronie 800 swego czasu i na MXie 440 64MB, tak więc to żaden wyznacznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Wyznacznik nie wyznacznik. Grałem na lapku z kartą 7300gt i przycinało. Pozatym powiedzmy sobie szczerze integry nie kupujemy do grania. Można sobie co najwyżej pograć od czasu do czasu w starsze tytuły i tyle. Edytowane 18 Stycznia 2008 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...