Skocz do zawartości
Chaos

Nasza klasa - PurePC Power

Rekomendowane odpowiedzi

Sek tkwi w tym, ze na grono trzeba miec zaproszenie, co zniecheca oczywiscie wiekszosc osob, ktore maja ok 15 lat i chca zaistniec w necie.

No i na gronie nie ma tylu ludzi >30, a nasza-klasa jest imo stworzona dla ludzi w tym wieku i stad te 8mln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak założenia grona są imho o wiele lepsze niż naszej klasy. Na naszej klasie nie trzeba się logować czy nawet rejestrować, by zobaczyć czyjeś dane. Na grono.net to już nie przejdzie.

Fora na obydwu są beznadziejne, a szybkość działania naszej klasy pozostawia wiele do życzenia.

Fajnie jest zobaczyć co się dzieje z ludźmi, z którymi spędziłem wcześniejsze lata w szkołach. Można też odnowić dzięki temu kontakty i spotkać się po latach. Umieszczanie masy zdjęć z bliskimi i znajomymi, zbieranie znajomych czy pisanie o innych osobach, ujawnianie ich danych bez ich zgody - tego już nie popieram.

Pomysł na naszą klasę był prosty i jak się okazuje, można było na tym sporo zyskać. Tego pomysłu nie byłoby jednak, gdyby Jacek Kaczmarski nie napisał swojej "naszej klasy". Przy okazji polecam ten utwór i całą twórczość ś.p. Jacka Kaczmarskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już 1,5mln :D za przyjaciela, ale w sumie to jak pousuwa te "lipne" kwoty to i tak pomysł miał niezły powiedzmy realna kwota która tam jest to 574 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co z tego że można sobie przejrzeć tą bazę?

Tzn, wyjaśnię trochę, z tego co mi się wydaje, to to co można zobaczyć w tej bazie, można również zobaczyć za pomocą strony? Chyba że za pomocą strony nie można szukać po gg?. Z drugiej strony jak się rejestruje, to liczę na jakieś bezpieczeństwo.

Grono też miało wpadki, z robotem google. Można było wyszukać informacje o kimś w google. Nie mniej jednak POINFORMOWALI o tym i "naprawili awarię".

edit

-----

A co do tej aukcji, to głupota ludzka nie zna granic:

UWAGA! Proszę o dokładne przemyślenie swojej oferty. Zakup na allegro to w pełni wiążąca umowa kupna-sprzedaży i niewywiązanie sie z niej skutkuje konsekwencjami prawnymi. Chciałbym aby aukcja została potraktowana poważnie i nie chce jej zakaończyć przed czasem. Proszę o potwierdzanie wysokich ofert drogą mailową, osoby które nie bedą się do tego stosowały zostaną dodane do "czarnej listy". Ponadto z powodu takich niebotycznych ofert, aukcja może zostać usunięta przez zespół allegro (zachęcam do poczytania regulaminu).

Aukcja jest legalna, jak pisze onet.pl: "Według Patryka Tryzubiaka z Allegro.pl, aukcja nie narusza regulaminu. – Nie widzę podstaw do uznania tej aukcji za niezgodną z naszym regulaminem"

Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie. Zwycięzca na pewno będzie zadowolony:)

Jakieś dziecko wygra, a później będzie płacz! i Targanie rodziców po sądach....

Edytowane przez KrOOliK89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś dziecko wygra, a później będzie płacz! i Targanie rodziców po sądach....

Życie. Dlatego facet doraźnie ostrzega, ze traktuje aukcje całkiem poważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co z tego że można sobie przejrzeć tą bazę?

Tzn, wyjaśnię trochę, z tego co mi się wydaje, to to co można zobaczyć w tej bazie, można również zobaczyć za pomocą strony?

nie tylko za pomocą strony hehehe te same dane można uzyskać za pomocą ogólnie dostępnej książki telefonicznej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie powiedział że facio(a może jednak dziecko, tak w ogóle śmieszny) ma szanse wygrać proces, nie w przypadku takiej sprzedaży ..bo co on niby sprzedaje/oferuje ? siebie ? akceptacje ? sprawa mogła by się toczyć latami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia siły reklamy, np ja w ogolę na gronie nie mam konta ani nie wiem co to jest heh, no i jak by była przereklamowanym badziewiem to by nie było tylu userów tam zarejestrowanych :P i wydaje mi się, że NK już przebiła grono...

Przebiła ale założenia grona są 10x lepsze. Fakt, n-k w pół roku pobiła to, co grono budowało 4 lata co nie zmienia faktu, że ludzie się odszukają, powymieniają kontaktami i userzy przestaną tam zaglądać, tam masz tylko klasy i to jest przereklamowane. Grono ma jasne cele, chce aby w jednym miejscu byli znajomi, informacje o imprezach, taki hmm ośrodek kultury? W wawie i okolicach Grono jest baardzo popularne, jak chcesz ogłosić coś do większości to tylko tam, jak złożyć życzenia to tam, jak znaleźć gg to tam, jak poszukać ludzi którzy np. też słuchają jakiejś tam nietypowej muzyki czy coś-też tam. I to na gronie zaczęła się moda na "grona szkół" które potem się tak rozrastały i stały się swoistymi informatorami co do szkół. Teraz dodali to z klasami, ale to takie wymuszone, żeby ludzi utrzymać (IMO).

Jakbym zobaczył taką kasę to też bym traktował poważnie :). Gorzej jak ktoś tam wygra i nie da pieniędzy a on zapłaci sobie prowizje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie powiedział że facio(a może jednak dziecko, tak w ogóle śmieszny) ma szanse wygrać proces, nie w przypadku takiej sprzedaży ..bo co on niby sprzedaje/oferuje ? siebie ? akceptacje ? sprawa mogła by się toczyć latami

Też to dla mnie jest śmieszne, ale ponoć nie narusza regulaminu allegro, więc dlaczego nie miałby spróbować szczęścia? Każdy orze jak może, po prostu nietypowy pomysł zarobienia pieniędzy. Zobaczymy za jakiś czas jak sie zakończy ta cała sprawa (właściwie aukcja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie 6mln userow 150mln wejsc dziennie aby zobaczyc kto mnie do znajomych dodal :lol2: :lol2: :lol2:

A moze nie czuje potrzeby brac udzial w tej szopce;?

o to o to o to... :)

Z drugiej strony jak się rejestruje, to liczę na jakieś bezpieczeństwo.

Grono też miało wpadki, z robotem google. Można było wyszukać informacje o kimś w google. Nie mniej jednak POINFORMOWALI o tym i "naprawili awarię".

tak, właściciele mówią iż NKwd jest bezpieczne, mają nowe serery w superserwerowni w poznaniu w starym browarze.... to mnie przekonało bardziej niż kononowicz :D. Co do grona, to nie ma to jak poinformować kogoś że wasze dane wypłynęły, ale już zatkaliśmy dziurę :D

nie tylko za pomocą strony hehehe te same dane można uzyskać za pomocą ogólnie dostępnej książki telefonicznej :P

nie można. Wiele osób nie ma telefonów w tepsie czy dialogu. Poza tym, w ksiażce telefonicznej nie ma nicków, mejli, gg, zdjęć... :) więc szkodliwość społeczna książki telefonicznej jest dużo mniejsza :).

Zresztą tekst: daj mi swój numer gg a powiem Ci jak wyglądasz obrazuje z czym mamy do czynienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grona, to nie ma to jak poinformować kogoś że wasze dane wypłynęły, ale już zatkaliśmy dziurę :D

To nie do końca tak, bo "wypłynęły" dane, które każdy zalogowany mógł obejrzeć. Ale to byłą w tym wypadku wina googla. Osobiście uważa że poinformowanie użytkowników było dobre. To tak jak by Mbank udawał że nic się nie stało!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupio postąpiło allegro że usunęło tą aukcję [; chciałbym zobaczyć minę gościa gdyby przyszło mu płacić prowizję od sprzedaży skoro ceny tam już stały po miliardzie. Miałby nauczkę do końca życie - i jego dwa kolejne pokolenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, cieszyć się z czyjegoś "nieszczęścia". Miał pomysł, mógł zarobić, jednak znalazła się banda debili, którzy postanowili dać za tą "usługę" duże pieniądze. Jaki mieli w tym cel? Bo wątpię, żeby ktoś wystawił sobie całkowicie dla jaj aukcje....

Edytowane przez KrOOliK89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... chciałbym zobaczyć minę gościa gdyby przyszło mu płacić prowizję od sprzedaży skoro ceny tam już stały po miliardzie.

Pisałem już raz ale napiszę drugi bo widać niektórym trzeba chyba dwa razy pisać: prowizję trzeba płacić po finalizacji transakcji. Może ty płacisz prowizje jak ktoś się rozmyśli, ja tam w takich przypadkach wole jednak zwrot naliczonej prowizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki za OT: jak sobie wstawic avatar na nasza-klasa.pl ?? Jak wchodze w profil i tam jest "Zdjęcie osobiste" i jak tam muszę wkleić ??

Z góry thx za odp.

Kupujesz klej i je k&(*%$&^$&&^ przyklejasz we właciwe miejsce w widoku profilu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość XFX_Graphic

Kupujesz klej i je k&(*%$&^$&&^ przyklejasz we właciwe miejsce w widoku profilu...

I to jest odpowiedź pisana przez osobę, która pod swoim nickiem i avatarem ma wpisane "Grupa: Admin" ? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość XFX_Graphic

Nie wiedziałeś, że admini i moderatorzy mają zawsze racje? ;)

Ja sprawdziłem ta metode i mi działa :lol2:

Racje może i mają ale kultury w tych czasach wręcz się wymaga!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi