dymy Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Ale ja mam Ninje. Mugen jest bardzije prostokatny i krotszy zarazem od strony memek. Ninja to kwadrat gdzie praktycznie sam radiator dochodzi do bankow ramu. Do tego 2,5 cm wiatrak i juz pamieci w pierwszych dwoch bankach sa pod wentylatorem. pisząc pod miałem na myśli pod radiator, a nie obok. rozrzut banków pamięci na płytach jest różny i na mojej kostki lądują pod radiatorem mugena i bez problemu się mieszczą - wg spec. jest tam 48mm prześwitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Po miesiecznych perypetiach z rodzinka dolecialy w koncu do mnie 2*2 Gskill 1000 (PC2 8000). Najpierw byly testy na 5-5-5-15-48-4-4-4-4 (mobo msi p35 neo 2 fr) 2,1 V. Potem z tymi ustawieniami dzielnik w gore i mamy DDR2 1066 (PC2 8500). Ponownie 100% stabilnie. Praktycznie po sprzedaniu swoich starych Balistix 800 2*1 dolozylem pare zl i mam te memki. Koszt 230 zl za 4 giga. Jak dalej bedzie z OC to nawet mniej istotne juz ale tak mysle ze 1100 powinny zrobic. Noi nie wymagaja trfc powyzej 52. Aha kosci sie praktycznie nie grzeja. Generlanie jestem zadowolony jeszcze zeby tylko XP w pelni z tego skorzystal ;) edit: jak bedzie czas (a z tym bardzo zle) to pobawie sie jeszcze timingami moze cos sie da urwac :) Te memki byly kupione zanim jeszcze pokazaly sie na rynku g skill pc 8500. Mialem brac Muchy ale u mnie wentylator z procka zachodzi na memki wiec grzebien by jeszcze bardziej przeszkadzal ;) 230zl? Gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 230zl? Gdzie? hehe to proste ze nie w naszym kochanym Polandzie ;) newegg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Eclipse o jakiej serii tych G.Skilli mówisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Eclipse o jakiej serii tych G.Skilli mówisz? Ja mam te. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820231145 (widze ze stanialy ja bralem po 100$) Z tym ze jak kupowalem to jeszcze nie bylo G skilli 1066. Tylko ze rodzinka miala wczesniej byc w polsce ale nie mogli i troche mi sie spoznily. Teraz dodatkowo G skill ma te http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820231166 Wiec istnieje szansa ze jakas selekcja kostek jest i te lepsze co kiedys dawali w pc 8000 teraz daja w pc 8500. Z drugiej strony prawdopodobnie one niczym sie nie roznia oprocz zapisu w SPD i te pc 8500 to oc'niete pc8000. Takie moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Dziwny ten sklep. Nie piszą jaka seria, albo ja jestem ślepy. Na oko te pierwsze to PQ a drugie PK. Fajne ceny tam mają, u nas 100zł~ drożej. Edytowane 28 Marca 2008 przez Oskaliber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 1066 mają 8 warstwowe PCB. Co do pamięci, to wchodzą pod Ninje? Czy w ogóle nie można tam włożyć Ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Dziwny ten sklep. Nie piszą jaka seria, albo ja jestem ślepy. Na oko te pierwsze to PQ a drugie PK. Fajne ceny tam mają, u nas 100zł~ drożej. Drożej bo mamy ceny w euro i jeszcze do tego 22% vatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 To jakie 2x2 teraz brac? Do 250? Slyszalem ze a-data sie kreci na 1k? Bo elpida to pewnie na bank tyle zrobi ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Exceleramy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Exceleramy :) A na jakich chipach te exceleramy i na jakie OC można liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) calkiem dobre te gskille. 2,1v vdimm. Edytowane 29 Marca 2008 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Exceleramy :) A wez zajdz do tematu kingow 2x2, tam na elpidach kolega na 2v robi 1060mhz i jeszcze nie podnosil napiecia wyzej ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Moje G skille pc8000 nie sa stabilne na 1110 mobo msi p35. Timingi 5-5-5-15-48-4-4-4-4 2,1V Wiecej nie testowalem (brak czasu) jesli bedzie mi sie troche chcialo to zobacze trfc na 52 i dam 2,2 V. Jak nie wstana - trudno. Generlanie jestem z nich zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) trfc 52... Edytowane 31 Marca 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro79 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, stoje przed nie lada dylematem które pamięci wybrać, interesuje mnie 2x2GB ale 4x1GB też może być. Z tego co wyczytałem dobrym wyborem byłyby: 4Gb G.Skill DDR2 PC2-8000 PQ (1000MHz) A te pamięci?? 2GB (1GBx2), Ballistix Tracer 240-pin DIMM (with LEDs), DDR2 PC2-6400 2Gb (1GBx2) Team DDR2 PC2-6400 Xtreem Micron Dzieki z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 no jeśli wyczytałeś to może wypada uzasadnić dlaczego te (i ktoś to sprostuje) albo od razu do sklepu i brać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 @Xtreme Addict Jak tam testy Excalaramów 2*2GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 jeszcze nie doszły (jutro będą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro79 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 no jeśli wyczytałeś to może wypada uzasadnić dlaczego te (i ktoś to sprostuje) albo od razu do sklepu i brać ;) Ja to lubie czytać potem takie posty ;) Z tych informacji które znalazłem wydają mi się dość dobrym wyborem w dobrej cenie. Te Gskille moge dostać w cenie 115e z przesyłką. Ballistix ok 125e, a Xtreem to kwota ok 190e (4x1GB). Nie mam zamiaru katować pamięci żeby wycisnąć z nich ostatnie soki w spi, chodzi mi o dobry zestaw, który osiągnie dobre timingi przy 1000 i nie bedzie miał problemów w połączeniu z Ip35PRO, to tyle. Czy warto inwestować w Xtreem Teama?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 No to czekamy na testy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja to lubie czytać potem takie posty ;) Z tych informacji które znalazłem wydają mi się dość dobrym wyborem w dobrej cenie. Te Gskille moge dostać w cenie 115e z przesyłką. Ballistix ok 125e, a Xtreem to kwota ok 190e (4x1GB). Nie mam zamiaru katować pamięci żeby wycisnąć z nich ostatnie soki w spi, chodzi mi o dobry zestaw, który osiągnie dobre timingi przy 1000 i nie bedzie miał problemów w połączeniu z Ip35PRO, to tyle. Czy warto inwestować w Xtreem Teama?? Ceny jak w PL z FV i gwarancją hehe, nie licząc Ballistixów... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro79 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ceny jak w PL z FV i gwarancją hehe, nie licząc Ballistixów... :wink: No oki, pewnie gdybym był w PL to bym je kupił w PL, no ale niestety. No oki, nikt nic chyba ciekawego nie napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bierz G.skille :) Najlepszy wybór według mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Pomocy chłopaki: Pójdą te kostki na 1066? Oczywiście 2x2. Kingston 2048MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM - KVR800D2N6/2G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Pomocy chłopaki: Pójdą te kostki na 1066? Oczywiście 2x2. Kingston 2048MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM - KVR800D2N6/2G Zależy na jakich kościach będą te Kingstony. Jak np. na Elpidach czy D9FTB to powinny pójść wtedy bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Zależy na jakich kościach będą te Kingstony. Jak np. na Elpidach czy D9FTB to powinny pójść wtedy bez problemu.elpidy w budzetowych kingach 800Mhz spokojnie na 1066Mhz ? - marzyciel wiekszosc bedzie miała problem z 1000Mhz ale widac tobie trafiły sie bardzo ładne elpidy ale to rzadkośc ,co innego te nowe elpidy. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 elpidy w budzetowych kingach 800Mhz spokojnie na 1066Mhz ? - marzyciel,co innego te nowe elpidy. Moje Kingstony Elpida 2x2 667 kupione za mniej niż 250zł spokojnie "robią" 1065 na Cl5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Moje Kingstony Elpida 2x2 667 kupione za mniej niż 250zł spokojnie "robią" 1065 na Cl5.to ze twoje tak robią to nie oznacza że wszystkie,powtarzam to rzadkosc zeby elpidy tak latały przy takim V na takim taktowaniu Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 to ze twoje tak robią to nie oznacza że wszystkie,powtarzam to rzadkosc zeby elpidy tak latały przy takim V na takim taktowaniu. Kolega też sobie kupił takie same w innym sklepie, ja miałem je przez chwilę i na 1065 5-5-5-12 chodziły na 2,1V. No może akurat mieliśmy szczęście, nie mogę zaprzeczyć :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...