Skocz do zawartości
MicJes

...:::Project Radioactive:::...

Rekomendowane odpowiedzi

Malutki opis modyfikacji:

Zaczalem od pozyczenia wyzynarki(wiekszosc ludzi ktorych sie pytalem nie wiedziala co to Dremel :lol: ). W planach mialem jeszcze dziure na dachu obudowy, ale niemialem jak jej wyciac wyzynarka. Wszystko pomalowalem na czarno i srebrno. Plexi przymocowalem do boku za pomoca srubek uprzednio pomalowanych na srebrno ofkozz :D . Z przody wycialem na goraco dziurke na wentylator, ktory wieje na dysk(temp max 28C). I dalej nie mam pomysłu co zrobic z kieszenia na HDD, bo brzydko wyglada. A niemoge wsadzic czarnej zaslepki, bo moja starsza uzywa kieszeni do pracy. Czeka mnie jeszcze zamontowanie oswietlenia(bedzie czerwone albo niebieskie). Bedzie to mala swietlowka podlaczana do 220V(niedlugo 230V ;)) oklejona folia reklamowa. No i wymienie diody z obudowy na niebieskie(zamiast czerwonej i zielonej).

ufff, to chyba wszystko.

Jak macie jakies uwagi itp. to prosze bardzo o komentarz, moze kiedys poprawie pare szczegolow.

Ps. Obudowa to Codegen z zasilka 300W, ktora trzyma napiecia 3V-3,20V 5V-4,92V, wiec chyba niezle jak na firme.

Moja stara buda:Dołączona grafika

Update: W mojej "nowej" budzie urwalem(doslownie :D) klapke, ktora sie zamykalo(widac na zdjeciu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem fajnie... ale moim zdaniem, ten znaczek radioactive trochę ci nie wyszedł (te promienie powinne być trochę grubsze!) No i bez górnych drzwiczek, trochę nie ciekawie wygląda... a może byś szybkę wstawił do tych drzwiczek? Gdzieś już widziałem takiego moda z ta szybka w drzwiczkach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem fajnie... ale moim zdaniem, ten znaczek radioactive trochę ci nie wyszedł (te promienie powinne być trochę grubsze!) No i bez górnych drzwiczek, trochę nie ciekawie wygląda... a może byś szybkę wstawił do tych drzwiczek? Gdzieś już widziałem takiego moda z ta szybka w drzwiczkach...

Fajny pomysł. mam jeszcze troche plexi, to pokombinuje cos w weekend. Ciekawe jak to bedzie.

Dziex za pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malutki opis modyfikacji:

Zaczalem od pozyczenia wyzynarki(wiekszosc ludzi ktorych sie pytalem nie wiedziala co to Dremel :lol: ). W planach mialem jeszcze dziure na dachu obudowy, ale niemialem jak jej wyciac wyzynarka. Wszystko pomalowalem na czarno i srebrno. Plexi przymocowalem do boku za pomoca srubek uprzednio pomalowanych na srebrno ofkozz :D . Z przody wycialem na goraco dziurke na wentylator, ktory wieje na dysk(temp max 28C). I dalej nie mam pomysłu co zrobic z kieszenia na HDD, bo brzydko wyglada. A niemoge wsadzic czarnej zaslepki, bo moja starsza uzywa kieszeni do pracy. Czeka mnie jeszcze zamontowanie oswietlenia(bedzie czerwone albo niebieskie). Bedzie to mala swietlowka podlaczana do 220V(niedlugo 230V ;)) oklejona folia reklamowa. No i wymienie diody z obudowy na niebieskie(zamiast czerwonej i zielonej).

ufff, to chyba wszystko. 

Jak macie jakies uwagi itp. to prosze bardzo o komentarz, moze kiedys poprawie pare szczegolow.

(...)

Czyli mam rozumiec, ze malowales ten znaczek [radioactive] z przodu?

Jesli tak to Szacuken :lol: -fajnie ci wyszlo.

Co do zaslepki na dysk: wytnij z plexi taki kawalek, zeby pasowal, pomaluj na czarno, dodaj uchwyt(srebrny lub chromowany), i juz wilk syty i owca cala. Mozesz to jeszcze podswietlic wszystko :D

GL & HF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze ?????

nie podoba mi sie.... :? sorry ze to mowie ..... pomysl w sumie bardzo dobry ale wykonanie.... a szczegolnie ten nuke :? widac jak niedokladnie przylegal szablon czy co tam...... ja bym to na twoim miejscu poprawil... i pomalowalbym panel od floppa... bo jednak widac ze w srodku jest bialy... a na wiatrak zalozylbym jakiegos grilla.....

no jak napisalem pomysl dobry ale wykonanie nie za bardzo.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i o to chodzi. Chcialem znac opinie, a ze sie komus niepodoba to spox. Dlatego to tu umiescilem, zeby wiedziec co jest nie tak. Z tym fdd to juz wczesniej myslalem, ale mi sie niechcialo.(teraz to zrobie w weekend). RadioActive tez poprawie(jak bedzie czas)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo :)

mam identyczną bude... i tez klapke ujebałem ;p

też planuje jej moda ale szyba nie nbezie napewno na żrubkach i nie bedzie to plexa, nie jestemn zwolennikiem malowania plastiku... więc u mnei bedzie cały panel d wymiany...

btw widać linie gdzie boczny panel z tyka sie z dache pomaluj to odśrodka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie podoba choc na poczatku myslalem ze znaczek bedzie na oknie ... jezeli jest na przodzie to ,oze pomyslisz o pomalowaniu go na jakis kolor bo widac ze to od szablonu jest robione...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mod ok, widac z sie starales ale chyba i spieszyles. ale spox.

tylko faktycznie na wentyl zapodaj grilla i wykombinuj cos

z ta szyba jako drzwiczki - na tej szybie naklej znak radiacji,

a ten z szablonu zlikwiduj. bedzie chyba wtedy lepiej.

no i podswietlenie zrob I klasa to bedzie dopiero wtedy

mialo wyglad jak trza. powodzenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy popelnia bledy - wlasnie popelnilem blad i skaszanilem swojego moda :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: bo chcialem usilnie wpakowac WC do midi - jak na razie fiasko - nie wiem ggdzie zasilke dac :( pozatym problemy bede mial z nagrzewnica (stabilnym i mocnym zamontowaniem jej

pozatym dziury na wiatraki (w miejscu na zasilacz) robilem wiertara (a sami wiecie jak to wyglada jak sie wierci otwory na wentyle wiertara - nawiercanie , pozniej lamanie i szlifowanie ) - syfiasta robota i zaluje ze nie pomyslalem zeby wzisc kupic za te 30 zl wyzynarke TOYA na 1 raz :(

faktycznie - kazdy uczy sie na bledach - az wstyd zdjecia pokazac jak to wszylo :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: - ta szyba z boku pewnie sprawia, ze ta buda staje sie sztywna jak nigdy. Mam identyczna - i w pierwszej chwili mialem wrazenie, ze jest zrobiona z tektury (niezbyt grubej). Pewnie okno by mozna wyciac nozyczkami :lol:

Do tematu:

Pomysl z wielkim symbolem z przodu niezbyt mi sie podoba, ale wiatraczek to i ja chyba sobie w koncu dla Barakow wstawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, zlikwiduje ten symbol. I moze dam go na prawej stronie budy, ale wiekszy i poprawiony(czyt. rowny). No i bede kombinowal z klapka z okienkiem z plexi.

Adrian:- ta szyba wcale nie jest taka gietka(byla bez szyby, teraz jest sztywna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, na Moded-kompz widziałem ostanio fajny opis modyfikacji - wycięcie znaku "nuke" i walnięcie z tyłu siatki. Wypas.

Link:http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=39

ale szczerze mowiac mi sie nie podoba to co zrobili..... krzywo im to wyszlo i wogole :? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, na Moded-kompz widziałem ostanio fajny opis modyfikacji - wycięcie znaku "nuke" i walnięcie z tyłu siatki. Wypas.

ale szczerze mowiac mi sie nie podoba to co zrobili..... krzywo im to wyszlo i wogole :? .

To jest krzywo ? 8O

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Masz niezle wyczucie :lol:

Wzor to kwestia gustu, ale wykonanie jest nienaganne.

Nie qmam o co ci biega 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie MOD z M-K.NET jest najlepszym przykladem profesjonalizmu i dokladnosci.

Jest po prostu super.

Tez bede cos wycinal jeszcze, ale nie logo - zastosuje siatke na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi