Marrrcin Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 OPIS Z GRY-ONLINE: Audiosurf jest grą autorstwa tylko jednej osoby, niezależnego developera - Dylana Fitterera. Sam twórca zaklasyfikował ją jako „music-adapting puzzle racer”, co rozumieć należy jako „gra logiczno-wyścigowa dopasowująca się do muzyki”.Esencją tego tytułu jest podróż, jedną z 14 dostępnych do wyboru postaci, wijącą się trasą, której kształt i kolorystyka zależy od grającej w tle muzyki. Gracz otrzymuje punkty grupując wedle koloru napotkane klocki. Otrzymane wyniki trafiają później do internetowego rankingu, gdzie można je porównać z osiągnięciami innych fanów tej produkcji.Oprawa Audiosurf jest raczej umowna – kojarzy się z pełnoekranowymi wizualizacjami widma znanymi chociażby z WinAmpa. Nie jest to skojarzenie przypadkowe – gracz może bowiem załadować do gry swoje pliki muzyczne w takich formatach, jak: MP3, iTunes M4A, WMAs, CD i OGG.Audiosurf korzysta z dobrodziejstw technologii Steamworks, takich jak np. Steam Achievements (system zdobywania różnych osiągnięć). W 2007 roku jurorzy kalifornijskiej imprezy Independent Games Festival nagrodzili ją w następujących kategoriach: doskonałość w warstwie dźwiękowej oraz techniczna doskonałość. Ponadto otrzymała nagrodę im. Seumasa McNally’ego.Całkiem ciekawa gra. Podoba mi się w niej to że można sobie załadować własną piosenkę z pliku, a gra już sama przeanalizuje ją i stworzy odpowiednią dla niej wirtualną trasę. Tempo gry jest zależne od tempa i rodzaju muzyki. Demo można ściągnąć ze steama. Kilka screenów można zobaczyć tutaj Domyślnie w grze jest dostępna muzyka z HL, HL2, HL2:EP1, HL2:EP2, TF2, Portala i jeszcze pare innych, więc nie ma tam raczej nic godnego uwagi oprócz Still Alive. Tutaj przykład jak to dokładnie wygląda http://pl.youtube.com/watch?v=wZPdwXgwf1Y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=1-z6YK92otg&...feature=related zainteresował mnie znajomy tytuł utworu :) Taki sam hardcore jak w GH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Heheheh, ja mogę pochwalić się, że jestem szczęśliwym posiadaczem oryginalnej wersji dzięki pomocy Stranded'a z PPC :) Zakupiłem ją za jego pomocą jeszcze przed premierą. Kiedy nastał ten pamiętny dzień (15.02.2008) od rana wypatrywałem na liście gier ze steama, czy już jest odblokowany. W końcu, ok. godziny 20 odblokowali Audiosurf'a i ..... po 10 minutach poszły się kochać serwery przechowujące dane do kont audiosurf oraz listy z wynikami. Nikt nie spodziewał się takiego zainteresowania i nie byli na to przygotowani. Ci którzy się jeszcze wahają - wieżcie mi, nie żałuję ani złotówki wydanej na ten tytuł. Zapowiadał się ciekawie i taki też jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) dobre to! :lol2: co prawda jak się długo gra to w głowie zaczyna źle się dziać xD a po pewnym czasie aż się zagotowałem. na odstresowanie się co jakiś czas ,idealna :D Edytowane 27 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Tak się składa, że każda inna wersja (oprócz dema) jest lewa, bo gra rozprowadzana jest właśnie przez system Steam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) a to nie wiedziałem że jedynie na steamie :P ... wywalam poprzednia informację ;) edit: eh, te błędy graficzne dotyczą także oryginału, tzn ja mam zaledwie jeden ale mnie irytuje ;] gdy zderzymy się z nieodpowiednimi klockami mamy "respawning" na ten czas znikają tekstury naszego statku i mamy samą jego "siatkę" - to na pewno jakiś błąd przecież takiego niechlujstwa by nie zrobili może to wina sterowników (169.21), później spróbuję z najnowszymi bądź starszymi Edytowane 27 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Wg update'ów audiosurfa problem ten został już dawno rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Genialna jest ta gra, szkoda tylko że demko pozwala na odpalenie tylko paru mp3 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Miazgun ze tak powiem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Całkiem miło się w to pogrywa i co najważniejsze wywołuje uśmiech na twarzy, nie zależnie od repertuaru: The Music - The Walls Get Smaller Slipknot - Wait and Bleed Prodigy - Voodoo People (Pendulum Remix) Wolfmother - Woman Niestety, The Doors - Riders On The Storm nie zdążyłem, demko juz nie pozwala. Na dodatek zapomniałem o KoRn :mur: . Polecam grę. Edytowane 27 Lutego 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Procz portala ostatnio tylko ta gra mnie wciagnela ;P jak sie juz przyklei do monitora to juz koniec. Najlepiej grac w "szybka" muzyke typu Rise Against, Avenged Sevenfold i Skillet. Jesli znacie fajne kawalki do ktorych mozna pograc to podajcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 O,widzę,że ktoś słucha A7X xD Gierka wymiata lecz po ostatnim updejcie wyraźnie zwolniła.Zmnienił się kąt kamery przez co jest trochę trudniej ale i tak było trudniej przed updatem;] Jeżeli jest ktoś zainteresowany dołączeniem do polskiego "community" Audiosurf,zapraszam na stronę: audiosurf.eu Serwer i domeny wykupiłem na rok więc spoko;] Mam nadzieję,że się rozkręci,chciałbym stworzyć taki mały polski ladder,co tydzień inna piosenka itp;] Pozdro i zapraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Hmm, ja bym powiedział, że po updacie jest właśnie szybciej i do tego dochodzi ta jazda pod kątem co utrudnia przejażdżkę ;] Co do sajtu to dobry pomysł, jednak graczy z polski za dużo nie ma, bo w sumie to o tej grze nigdzie nie ma żadnych informacji na polskich portalach o grach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Wiem,że graczy jest mało ale może się sytuacja poprawi.Jestem członkiem pierwszego klanu w historii audiosurf i tam ruch też średniawy jest ale zabawa jest fajna!Dlatego proszę wszystkich graczy o rejestrację na audiosurf.eu Trochę czasu i będzie fajnie;] Ja i tak myślę,że wcześniej było szybciej,chyba,że po updacie mój komp nie daje już rady;/ Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Oj zdziwilibyście się. Nie chcę łamać regulaminu i pisać dokładnie o co chodzi, ale powiem tylko tyle, że listy wyników nie są przechowywane na steamie tylko na stronie Audiosurf'a. Tak samo konta - nie są powiązane ze steamem - za jego pomocą gra jest tylko sprzedawana ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) taki efekt znikających tekstur "rakiety" ;] gdy jest 'respawning' to normalne ? bo już sam nie wiem czy to bug czy tak ma być... http://img329.imageshack.us/img329/5101/22187134fq9.jpg http://img176.imageshack.us/img176/9327/35526261ny7.jpg oczywiście gra oryginalna Edytowane 23 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 chyba (?) tak, bo też tak mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 to dobrze XD bo ja ciągle byłem przekonany że to jakiś bug [; ...wywalałem grę, reinstalowałem stery ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 tak ma być :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 no przecież o to chodzi XD statek znika i się "zapełnia" w tej siatce przynajmniej u mnie, ale z resztą kto na to patrzy :D gierka rulez, a BLANTMENa musze pobic w Wait And Bleed jak ktoś nie ma jak kupić gry na Steam zapraszam do mnie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Stranded - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Z okazji dodania koszyka w sklepie steam (okazja fajna ;]), Audisurf jest za 2.50$ (zamiast normalnych 10$) http://store.steampowered.com/app/12900/ Gierka fajna, na zabicie nudy dobra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 na polskie wychodzi 8zł 23 grosze, bo kupowałem koledze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...