-MIKI- Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Szukam dobrych głośników 5.1 do 300-350 zł, które będą miały długie tylne kable (ok.5-6m), aby sie je bez problemów przytwierdzało do ścian. Głośniki muszą miec oczywiście ładny design. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Genius SW-HF 5.1 5000 ? Albo coś dobrego z Creative'a? Z obu będziesz zadowolony. Mam te Geniusy od dosyć dawna i nie mam powodów do narzekań. W filmach i grach prezentują się bardzo dobrze. Do stereo (muza) mam wzmacniacz i dobre głośniki i mi wystarcza. Zresztą rzadko co 5.1 wypada dobrze w przypadku muzyki (stereo) i lepiej do tego mieć osobny sprzęt http://www.skapiec.pl/site/cat/50/comp/152741 Edytowane 5 Marca 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-MIKI- Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Geniusy sa moim zdaniem bardzo brzydkie. Co uwazacie o Mode Com MC 5030. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Słabsze i duzo gorzej wyglądaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Geniusy mogą sie nie podobać ale w brzmieniu i wykonaniu są bezkonkurencyjne wśród 5.1 do 350 zł. Obejrzyj może jeszcze 5005, są odrobinkę inne. Modecomy odradzam pod dowolną postacią. Mieli model av 2000, który miałem w chacie. Model ze świetną ideą, i dobrze przemyślany technicznie. Jakby je zrobili dobrze to by mieli zestaw na miarę geniusów 5.1. Ale modecom partoli elektronikę i wykonanie, tak że naprawdę się odechciewa. Po tych av 2000 które miałem (krzywo poprzykręcane śróbki, okleina przyklejona na ślinę, buczenie w głosnikach, BRAK PRZYCISKU STAND BY) nie polecam żadnego zestawu głosników modecoma, bo one są robione na odwal się. Tak więc z tej kategorii zostają geniusy, albo creative/logitech, z tym że branie tych ostatnich dwóch będzie wskazywało że wygląd jest wazniejszy dla Ciebie od brzmienia :wink: Chyba że znajdą się jeszcze jakieś zestawy 5.1 tej kategorii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Genius SW-HF 5.1 5000 ? Albo coś dobrego z Creative'a? Z obu będziesz zadowolony. Mam te Geniusy od dosyć dawna i nie mam powodów do narzekań. W filmach i grach prezentują się bardzo dobrze. Do stereo (muza) mam wzmacniacz i dobre głośniki i mi wystarcza. Zresztą rzadko co 5.1 wypada dobrze w przypadku muzyki (stereo) i lepiej do tego mieć osobny sprzęt 2932826[/snapback] Geniusy mogą sie nie podobać ale w brzmieniu i wykonaniu są bezkonkurencyjne wśród 5.1 do 350 zł. Obejrzyj może jeszcze 5005, są odrobinkę inne. Modecomy odradzam pod dowolną postacią. Mieli model av 2000, który miałem w chacie. Model ze świetną ideą, i dobrze przemyślany technicznie. Jakby je zrobili dobrze to by mieli zestaw na miarę geniusów 5.1. Ale modecom partoli elektronikę i wykonanie, tak że naprawdę się odechciewa. Po tych av 2000 które miałem (krzywo poprzykręcane śróbki, okleina przyklejona na ślinę, buczenie w głosnikach, BRAK PRZYCISKU STAND BY) nie polecam żadnego zestawu głosników modecoma, bo one są robione na odwal się. Tak więc z tej kategorii zostają geniusy, albo creative/logitech, z tym że branie tych ostatnich dwóch będzie wskazywało że wygląd jest wazniejszy dla Ciebie od brzmienia :wink: Chyba że znajdą się jeszcze jakieś zestawy 5.1 tej kategorii. Chciałbym wtrącić swoje trzy grosze i się zapytać dlaczego polecacie SW-HF 5.1 5000 a nie model nowszy 5005 (lub 5005 polecacie "ewentualnie")? Podobnie jak twórca tematu chcę kupić głośniki i myślę nad 5005, gdyż jako nowsze powinny być - chociaż w jakiś drobnych detalach - lepsze (a przynajmniej niegorsze). Pewne jest że mają lepszego (bardziej ergonomicznego) pilota. Przynajmniej takie jest moje zdanie, jak się mylę to mnie poprawcie. Edytowane 5 Marca 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-MIKI- Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Dzieki za pomoc. Ale nie wiem jak ustawie głosnik centralny GENIUS'a. I jakie długie kable ma Genius?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Kable zawsze można zmienić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Nie będę teraz ich mierzył ,ale z 5-6 metrów to one na pewno mają. Tylne mam 3 metry od monitora ,a sporo zwiniętego kabla jeszcze zostało. Po za tym można dokupić kable osobno. I nawet to niegłupi pomysł,bo te dolączone są dość średniej jakości. Bardzo Brzydkie ? :lol: No każdy ma inny gust ,ale dla mnie prezentują się dobrze. Zresztą one mają dobrze brzmieć ,a nie wyglądać misiu kolorowy. Edytowane 6 Marca 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 @MIKI: u mnie centralny stał pionowo obok monitora ;), o do kabnli to są to normalne kable z gołymi końcówkami, wpinane na zatrzaski więc dokupienie to nie problem. Standardowo do centralnego i przednich masz kable po 2-3 metry a do sjurnadów po 8m . czemu 5000 albo ewentualnie 5005? Bo 5005 mają w sumie zmieniony kosmetycznie wygląd, ładniejszego pilota i to koniec zmian, a różnica w cenie jest. Dlatego to w sumie kwestia widzimisia kupującego które weźmie bo sprzęt, wykonanie i elektronika to samo, róznica to pilot i jakieś szczególiki wizualne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-MIKI- Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Wszystkim bardzo dziekuje za rady :D Biore wersje 5005 ponieważ lepiej beda sie komponowac wizualnie do mojego pokoju niz 5000. Jeszcze raz wielkie dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...