reddevil Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 mam problem z pamieciami. Chce zmienic timingi w biosie na 4-4-4-12 no i zmieniam bez problemu zapisuje ustawienia, PC sie resetuje ale juz nie wstaje. moze trzeba zmienic napicie, jak tak to na jakie? moj komp jak widac ponizej. z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkeldzekson Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 do 2.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 witaj w klubie geil'a :-| niestety mniej niz 2.3 nawet nie dawaj, ja mam ultra 800 2x1gb i jechalem na 2.34 max to juz jest dla mojej płyty;) takie napiecia zalecili mi na geilusa.com/forum pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVBOL Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 witaj w klubie geil'a :-| niestety mniej niz 2.3 nawet nie dawaj, ja mam ultra 800 2x1gb i jechalem na 2.34 max to juz jest dla mojej płyty;) takie napiecia zalecili mi na geilusa.com/forum pozdro Ogolnie P5K moim zdaniem jest dosc skomplikowana plyta do O/C pamieci... ja mam np. OC 900Mhz i wystarczy ze z auto przelacze na tryb manual (bez jakichkolwiek zmian) mobo robi problemy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Może po prostu trzeba dać tras na 13 albo 14? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ustaw ręcznie napięcie. Na moich Dragonach P5K też domyślnie 1.8V ładowała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ustaw 2.1 V i będzie grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddevil Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Dzieki bardzo pozdrawiam:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa1985 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Witam. Jestes kolejna osoba oszukana przez geIla ja mam podobny problem tez nie moge ustawic timingow 4-4-4-12 mimo ze pamieci mam CL4, zmieniam napiecie i nic nie da sie, pamieci dzialaja na 5-5-5-18 a o tym ze to sa CL4 jestem w 100%pewny bo takie zamowilem i na naklejce i opakowaniu pisze rowniez 4-4-4-12, poprostu te black dragony to badziew, dali [gluteus maximus] chlopaki z geila i tyle :-((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Bez przesady. Nie są to wybitne pamięci ale też nie jest to najgorsze padło. U mnie nie było problemów z domyślnymi ustwieniami przy 2.1V a i kręciły się lepiej niż OCZ'ty Platinum... Z napięciem bym nie przesadzał bo trochę się grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) Bez przesady. Nie są to wybitne pamięci ale też nie jest to najgorsze padło. U mnie nie było problemów z domyślnymi ustwieniami przy 2.1V potwierdzam, u mnie tak samo Edytowane 16 Marca 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVBOL Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) mam dośc dziwne pytanie. Mianowicie jakie Memki są lepsze, GeiL Black Dragon czy Geil Ultra?? Bo Niby Black Dagon droższe ale dlaczego brak radiatora?? Edytowane 19 Marca 2008 przez DeVbol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 był test chyba na egiełdzie. z tego co pamiętam BD mają bardzo solidne PCB ale osiągami nie powalają. na dodatek kostki się grzeją. nie wiem jak z nowszymi rewizjami. z Geila chyba warto dołożyć do evo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ultry cieszą się bardzo złą opinią, więc chyba lepiej BD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Właśnie te ultry to teraz kiszka, nowe potrafią sypać błędami, dużo reklamacji itp. więc lepiej te BD, choć choć one jakieś super wypasy to nie są i opinie o nich różne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Właśnie te ultry to teraz kiszka, nowe potrafią sypać błędami, dużo reklamacji itp. więc lepiej te BD, choć choć one jakieś super wypasy to nie są i opinie o nich różne. Ultry cieszą się bardzo złą opinią, więc chyba lepiej BD. Dokładnie tak, teraz brałbym goodram pro.. a te geile nie długo zareklamuje tez.;// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 GeiL ostatnio nie słynie z dobrej opinii. Sam posiadałem i nie byłem zadowolony... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ultry cieszą się bardzo złą opinią, więc chyba lepiej BD. Ja mam 4 x 1GB Geil Ultra Low Latency i na 2.0V 900MHz 4-4-4-12-38-12-12-12-12 na MSI P35 = zero problemów. Wcześniej miałem BD które to właśnie wymieniłem na te Ultry. BD były apodkręcalne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVBOL Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Dokładnie tak, teraz brałbym goodram pro.. a te geile nie długo zareklamuje tez.;// Co najlepiej kupic z niedrogich i dośc dobrze krecocych sie ram? OCZ (nie wiem jakie sa dobre), Geil ULTRA/BlackDragon, Patriot LLK, czy może coś innego w cenie do 150-160zl za nowe kostki 2x1GB?? (raczej sklep) Edytowane 19 Marca 2008 przez DeVbol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Corsair Twin2X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVBOL Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Corsair Twin2X A OCZ SLI?? Bo znalalzłem je w sklepie za 156zł i nie wiem jak wypadaja w porownaniu do np. OCZ Platinum, ktoś wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 mam geil black dragony i jada na default voltage 4 4 4 12 =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 A OCZ SLI?? Bo znalalzłem je w sklepie za 156zł i nie wiem jak wypadaja w porownaniu do np. OCZ Platinum, ktoś wie?OCZ Platinum sobie daruj. Przypominam, że to temat o Dragonach a nie jakie pamięci kupić, mam na to x pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fhil Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Witam mam problem z tymi pamieciami pracuja mi na 5-5-5-18 chciałbym je przezucic na 4-4-4-12 ale nie wiem w jakiej sekcji sie je przestawia.Moja płyta to MSI neo3 P35. Z góry dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 W zakładce gdzie ustawiasz częstotliwość fsb itp masz zakładkę: "advance dram configuration" potem: "configure dram timing by spd" dajesz na disabled i powinna się pojawić możliwość ustawienia timingów tak jest przynajmniej w Neo2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...