Gość Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 pomocy kupilem se 8rda zapodalem proca zmienilem ustawienia w biosie(tylko fsb z 100 na 133) zasejwowalem zresetowalem i chooj komp sie zresetowal i wlacza sie ekran poczatkowy wyskakuje proc na 1050 i nie da sie wejsc do biosu zeby to zmienic resetowalem zworkom wyciagalem baterie i nic help.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Wlasnie o tego typu postach pisalem kilka linijek wyzej... Eeee, szkoda gadac :evil: Ooo Nie :!: To właśnie ja pisałem trochę wcześniej o takich postach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 witam nie chce mi sie przewracac calego forum. mam pytanko: czy na 8rda+ c1 1.1 ida mnożniki powyzej 12.5???? dla mnie jest to bardzo wazne bede zmienial osmy raz plyte w tym roku 2x juz mialem 8rda+ (nb raz a3 drugi a1) ale nie sprawdzilem. ;-) to dla mnie bardzo wazne bo jesli tak to będe mial trzeci raz ;-) i otym żeby coś się dowiedzieć trzeba przewalić cały topic - też pisałem :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 hej mam pytako na jakich sterach od nforce jedziecie 2.03 słyszałem że z nimi nie ma problemu czy na 2.05 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cv Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 witam Wszystkich.przeczytałem te 33 strony i jestem pogubiony. jako lamer nie mam pozytku z tego wszystkiego.czy któryś ze speców mogłby zrobić jakieś rozsądne faq do tej płyty?tylko moze w zrozumiałym w miarę języku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 witam Wszystkich.przeczytałem te 33 strony i jestem pogubiony. jako lamer nie mam pozytku z tego wszystkiego.czy któryś ze speców mogłby zrobić jakieś rozsądne faq do tej płyty?tylko moze w zrozumiałym w miarę języku? Chyba nie wiesz o co prosisz :?: :lol: Nie wiem, czy komus chcialoby sie takie cos robic - mi na pewno nie :wink: Ten temat byl przyklejony z mysla wlasnie o tym, zeby wszystko co zwiazane z ta plyta bylo w jednym miejscu i to na pierwszej stronie. Sa tego wady i zalety, ale wazne, ze taki temat jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ODPOWIE MI KTOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 to idą te mnozniki powyżej 12.5 czy nie??? na FIC AU13 idą i to dużo powyżej. Różnica w cenie jest 70 pln brutto m-dzy AU13 i 8RDA+. Idą czy nie?? proste pytanie prosze o prostą odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nadi- najlepsze i najstabilniejsze sa 2.03 -mozna pobrac z www.nvidia.com ( nie instalujemy ide sw podczas instalki sterów) watcher - 8rda bez ingerencji w proca nie obsługuje mnozików powyzej 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nadi->>> jade na FICU AU13 (nForce2 400 Ultra) na sterach 2.41 bez instalowania IDE S/W Driver i nie mam żadnych problemów. Spróbuj na nich pojechać. Wtedy kontrolery pamięci są wykrywane jako 'Nforce 400 Ultra Memory Controller' a nie "Nforce 2 Memory controller" (na NB C1/A1). Idą full stable i są do zassania w www.8rdafaq.com. Sa datowane na 07/04/2003 (kwiecień 2003). Próbowalem też 2.42 sa też OK. Niektóre lamy się boją tych sterów, więc ich nie instaluja. 2.41 i 2.42 były na serwerach nvidii przez całe dwa dni. Najpierw pierwszy został usunięty po jednym dniu ze względu na ide s/w driver który powodował przekłamania w kontrolerze dyskowym (miał poprawić wydajność ;-)) drugi już go nie zawierał ale też były jakeś buraki na niektórych płytach opartych na nForce2 więc też go wycofali. Najlepiej je instalować na czysty system (polecam XP) gdy robisz update z 2.03 nie gwarantuje sukcesu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Dzieki za odpowiedz i jeszcze jedno czy sp1 jest konieczny czy nforce bez niego bedzie równie stabilny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 sp1 jest konieczny do nf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Ciągle czytam, żeby nie instalować ide sw podczas instalki sterów. Moje pytanie brzmi: dlaczego? Nikt tego nie wyjaśnia. Samo nie, bo nie, mi nie wystarcza. Ja zainstalowałem, i nie narzekam. Wczoraj 3D Smarku wystrzeliłem 10200 pkt. Nareszczie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 a masz wypalarke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 pytanko: Co to może być ? Jak jest zimny komp to się nie odpali się (słychać piszczenie piiip...piiip....syrena) ? wystarczy wtedy reset i rusza OK... ustawienia jak poniżej 10*200 (1.6v) jak ruszy to idzie OK. Mam najnowszy bios. Podobny sygnał miałem jak miałem pamięci 166 na dualu - wtedy nie ruszał (pamięci już 400) I tak ciekawostka - jak jest zimny i wystarczy przełożę pamięci bankami - ruszy bez zgrzytu... Mnie się działo podobnie na sprzęcie jak poniżej, ale pamięci miałem inne - SpecTec DDR333 (FSB ustawione na 166) - po restarcie BIOS wracał do ustawień początkowych i ruszało normalnie. Po wymianie pamieci na TwinMos'y problem zniknął.Heh, uspokoiło się :) nic nie grzebałem poprostu od kilku dni jest OK :D może coś się "dotarło" ??? Twinmosy 400 dają radę. UWAŻAJCIE na te na kościach elixira - nie nadają się do OC na płytach "RDA". I taka ciekawostka na napięciu 2.65 pamięci działają ok, na 2,79 (chyba tak) zwisy - pewnie się przegrzewają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 a masz wypalarke? Nie mam (przynajmniej na razie). To ma związek z wypalaniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 błędy zapisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 błędy zapisu Kumam. Zanotowałem i dzięki za wyrozumiałość. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 @#%#$&%^(@# wlasnie zlozylem mojego nowego pc na 8rda i co heh jak podlaczam jacka od dzwiku to mi bzyczy w kolumnach !!!! no zaraz ja roz.pie.rdoe normalnie co z tym dzwikiem dalczego brzeczy ?? aha co ciekawe brzeczy nawet jak radia slucham i niemam w dosie w srosie wszedzie weiec to nie wina sterow tylko czego ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 procka odpalilem max 2400+ jest to 2000+ a poszedl 166x12 na 1.7V mowie ofcorse o stabilnej pracy na fsb 200 niechce sie odpalic powyzej 8.5x wiec (defaut core narazie niesprawdzalem innych wariantow).................. i ten dzwiek plytka niezasluguje nawet na to zeby ja na dluzej nic jeden dzien zostawic :| a tka mi sie podobala :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sado Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Kupiłem nową płytę 8RDA, procka Athlon XP 1700+ ,grafikę Radeon 9100 Sapphire 64 MB i zasilacz Chieftec 360W w sklepie http://sklep.komputronik.pl/. Po zmontowaniu i włączeniu komp nie chce ruszyć . wyświetlacz pokazuje błąd C1 i słychać wycie syreny. testowałem ten zestaw z pamieciami Kingstone 256 266Mhz oraz z Nomame 256 333MHz i ciągle to samo. Pamięci są dobre ,chodzą w innym sprzęcie. Czyszczenie biosu i wyjmowanie bateryjki też nie pomaga. Co jest nie tak bo mi się wydaje ze to wina pamięci bo tak jest w instrukcji że C1 to właśnie to. Prosze o radę bo nie wiem czy odesłać tą płytę do serwisu. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Kupiłem nową płytę 8RDA, procka Athlon XP 1700+ ,grafikę Radeon 9100 Sapphire 64 MB i zasilacz Chieftec 360W w sklepie http://sklep.komputronik.pl/. Po zmontowaniu i włączeniu komp nie chce ruszyć . wyświetlacz pokazuje błąd C1 i słychać wycie syreny. Co jest nie tak bo mi się wydaje ze to wina pamięci bo tak jest w instrukcji że C1 to właśnie to. :evil:tak, to najprawdopodobniej wina pamieci --> vide INSTRUKCJA ---> kod C1... ale moze byc tez inna przyczyna - taki objaw wystepuje, gdy wlozysz w obojetnie jaki slot karte TV AverMedia98..i juz...mobo i karta nie wspolpracuja..(sprawdzone-nie tylko ja mam ten problem cholera.....) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sado Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Kupiłem nową płytę 8RDA, procka Athlon XP 1700+ ,grafikę Radeon 9100 Sapphire 64 MB i zasilacz Chieftec 360W w sklepie http://sklep.komputronik.pl/. Po zmontowaniu i włączeniu komp nie chce ruszyć . wyświetlacz pokazuje błąd C1 i słychać wycie syreny. Co jest nie tak bo mi się wydaje ze to wina pamięci bo tak jest w instrukcji że C1 to właśnie to. :evil:tak, to najprawdopodobniej wina pamieci --> vide INSTRUKCJA ---> kod C1... ale moze byc tez inna przyczyna - taki objaw wystepuje, gdy wlozysz w obojetnie jaki slot karte TV AverMedia98..i juz...mobo i karta nie wspolpracuja..(sprawdzone-nie tylko ja mam ten problem cholera.....) zadnych kart poza graficzną nie wkładałem a nawet bez graficznej jest to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Sprawdz te pamieci na innym sprzecie ew. pozycz od kogos inne ramy. C1 to jest pamiec wiec musisz sprawdzic wszystkie warianty (Dual, bez Duala, lazy slot itp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Hej! Witam wszystkich, ja tu pierwszy raz. Mam pytanie, czy ktoś z was może mi powiedzieć co jest nie tak, jeśli po wyłączeniu kompa myszka optyczna świeci mi nadal jak nadmorska latarnia? Kombinować coś czy do serwisu z płytą? Z góry dzięki. :DA masz podłączoną pod PS/2 czy USB :?: Bo ja mam pod USB i po wyłączeniu kompa diody gasną. Do PS/2. Okazuje się że klawa też mi świeci. Coś mi się wydaję że płyta odpada :( :( :( :( Tak ma być, bo klawiatura jest zasilana. Dzięki temu w biosie można ustawić załączanie kompa jakąś kombinacją klawiszy. Np. jeśli dioda Num na klawiaturze jest zapalona i wyłączysz kompa to pomimo to dioda nie zgaśnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Hej! Witam wszystkich, ja tu pierwszy raz. Mam pytanie, czy ktoś z was może mi powiedzieć co jest nie tak, jeśli po wyłączeniu kompa myszka optyczna świeci mi nadal jak nadmorska latarnia? Kombinować coś czy do serwisu z płytą? Z góry dzięki. :DA masz podłączoną pod PS/2 czy USB :?: Bo ja mam pod USB i po wyłączeniu kompa diody gasną. Do PS/2. Okazuje się że klawa też mi świeci. Coś mi się wydaję że płyta odpada :( :( :( :( Tak ma być, bo klawiatura jest zasilana. Dzięki temu w biosie można ustawić załączanie kompa jakąś kombinacją klawiszy. Np. jeśli dioda Num na klawiaturze jest zapalona i wyłączysz kompa to pomimo to dioda nie zgaśnie. Już wiem wszystko. To norma że jest napięcie na płycie przy ATX-ie. Zastanawiało mnie tylko, dlaczego myszka świeci. U kumpla na MSI KT4V nie ma takiego efektu, na mojej poprzedniej płycie też nie było. No cóż, pogodziłem się z tym. A co do klawiatury, to mam ustawione hasło, które odpala mi kompa. Wiecie jak to jest, dzieci biegają po chałupie jeszcze by coś popsuły :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 MAM problema :( - do jutra musze oddac klientowi kompa - 8rda + live <- to jest moj problem - luve czasem stwierdza ze nie ma glosnikow 5.1 :( i nie chce se odpalac mixer :( - pomozcie bop nie zdaze :( - zainstalowane stery do nForce2 bez SP1 UPDATE - w dodatku dziek sie przeciaga :/ tzn odpalam winampa i muza idzie idze a w pewnym momencie zaczyna zwalniac - potem znowu normalnie - HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cv Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Zrobilem ten opis sprzetu jak żle to proszę powiedcie jak ma być. małe pytanko. Proc spox leci na 10x200 ale asynchronicznie bo pamiatki nie wytrzymują.poniewaz i tak chce dokupić drugą kostkę (a mam możliwość wymiany tej co mam) to czy mam brac 400tki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Zrobilem ten opis sprzetu jak żle to proszę powiedcie jak ma być. małe pytanko. Proc spox leci na 10x200 ale asynchronicznie bo pamiatki nie wytrzymują.poniewaz i tak chce dokupić drugą kostkę (a mam możliwość wymiany tej co mam) to czy mam brac 400tki? Bierz 400tki :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ehhhh nikt se nawet nieodezwal zeby powiedziec co i jak :| cale zamieszanie bylo spowodowane cheftecem HPC-360-202 to on cos takiego puszczal do kolumn te brzeczenie to jego sprawka zamienilem na HPC-420-302 i brzyczenie w kolumnach zredukowalo sie do znosnego poziomu ale nie zniklo :evil: no kurcze zasilacz za taka kase i problemy ?? a z tym 420 tez cos jest niechalo dziwnie swierczy , skwarczy czy cos w tym stylu...nielubie takich niespodziaek... i niewiem czy go oddac czy nie juz mnie strzela po to dalem 300PLN na zasilacz zeby z nim niemiec problemow a tu <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a !! procek chodzi teraz 9.5x 200 przy 1.8V odpala sie tez przy 11x200 ale na 2V niejest stabilny i wykrzaczaja mi sie progsy pod winda a temperaturka juz sporawa :| pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Panowie sorrki,ze wam wejdę w słowo ale sprawa jest dla mnie bardzo ważna. Mianowicie chodzi mi o to,czy Epoxy 8RDA+ mają otwory wokół mostka południowego, bo ponoć rewizja 1.1. je posiada. Czy jest to prawdą? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...