MaStEr Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zawsze powinno się ustawiać tą opcje na połowe dostępnej pamieci ram, bo czasami nawet benchmarki siadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Loodzie. mam wrazenie ze topic umarl:( Nikt jush nic nie pisze. Nie ma problemow (moze to i dobrze - znaczy zesmy sie wiele nauczyli:)]Taa, a najlepsze jest to ze teraz nasze epoxy smigaja lepiej na wyzylowanych ustawieniach o/c niz na domyslnych:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Loodzie. mam wrazenie ze topic umarl:( Nikt jush nic nie pisze. Nie ma problemow (moze to i dobrze - znaczy zesmy sie wiele nauczyli:)] dokładnie, chyba wszyscy wyjechali na turnus wczassowy :D hehe, albo sie szykuja do zjazdu u TWEAK'a MASTER, u mnie bez ustawionej AGP aperture size benchmarki smigały spox, tylko windoz mi sie nie załaczal, a czemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Loodzie. mam wrazenie ze topic umarl:( Nikt jush nic nie pisze. Nie ma problemow (moze to i dobrze - znaczy zesmy sie wiele nauczyli:)]Taa, a najlepsze jest to ze teraz nasze epoxy smigaja lepiej na wyzylowanych ustawieniach o/c niz na domyslnych:DHi, hi co ciekawsze epoxy (przynajmnjiej u mnie) nie chcą chodzić na ustawieniach bez OC - jak ustawiłem procka na szynie 133 to błędy wywalało, dopiero po podkręcniu ruszyło wsio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 hehehe..ja nawet przez chwile nie mielem ustawin domyslnych..pierwsze wlaczeni kompa i od razu do biosika i w gore :) .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 JAK WIECIE zdechła mi płyta w temacie 2 soltek Sldrv5 .................. i wybór padł na epoxa 8rda+ ale jak czytam ten topik to mi się włosy zjezyły z tą płytą tyle poroblemów ???? z tym soltekiem wsio działało do puki nie zdechło a jak jest teraz >???? . doszłem do 36 stronu i wymiekłem czytając ten topik :D normalnie az pomyslałem ze skoro znam solteka wiem co gdzie i jak to przy nim zostane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 JAK WIECIE zdechła mi płyta w temacie 2 soltek Sldrv5 .................. i wybór padł na epoxa 8rda+ ale jak czytam ten topik to mi się włosy zjezyły z tą płytą tyle poroblemów ???? z tym soltekiem wsio działało do puki nie zdechło a jak jest teraz >???? . doszłem do 36 stronu i wymiekłem czytając ten topik :D normalnie az pomyslałem ze skoro znam solteka wiem co gdzie i jak to przy nim zostane :) ja mam RDA od prawie dwoch miechow i 0 ( slownie ZERO)problemow. Wiec, alebo ludzie przesadzaja ;) albo ja trafilem na znakomita sztuke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 poprostu toaplyte ma mase ludzi a i problemy rodzi jej elastycznosc :) ktora dla niektorych powoduje ze konfiguracja staje sie droga przez meke :)ja mam i nie narzekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zawsze powinno się ustawiać tą opcje na połowe dostępnej pamieci ram, bo czasami nawet benchmarki siadaja. a nie przypadkiem 2x ilosc pamieci z grafy??? ...co u mnie akurat wychodzi na to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zawsze powinno się ustawiać tą opcje na połowe dostępnej pamieci ram, bo czasami nawet benchmarki siadaja. a nie przypadkiem 2x ilosc pamieci z grafy??? ...co u mnie akurat wychodzi na to samo jestem prawie pewien, ze na 1/2 Ramu w kompie. jak bym ustawi u siebie 2*ilosc na karcie to by byl to caly ram jaki mam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Dokładnie 1/2 ramu Ale IMHO nie trzeba dawać więcej niż 128MB na AGP Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Dokładnie 1/2 ramu Ale IMHO nie trzeba dawać więcej niż 128MB na AGP Ja mam 256 I wsio jest o.k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 A u mnie (stara płyta na A2)na max 196 - wyżej zwiechy w 3d i prime95 (!)Hmm panowie u mnie stabilnie jest 220 :twisted: a mam A2 nie wiem jakim cudem ale ważne że jest :twisted: bez V-MODAMasz farta? Ja mam problemiki juz przy 200:), ale moze to kwestia codeshita i niskiego napiecia na procu (1.5:) podczas duzego obciazenia (2600+ na 1.5 V...) Zmienie zasilacz to moze cos poprawi (CHIEFTEC COMING SOON:) Lubicie wysokie FSB - już nie tylko SOLTEK - ABIT TEŻ :D Czytajcie o cudownym druciku :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30376&start=1260 U mnie stabile 240 :D (asynchro - ram nie wytrzymuje) Może w EPOXIE też zadziała ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bles Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 mam pytanie zwiazane z przesiadka na 8rda+. obecnie mam inspire 5300, podlaczone pod live!5.1, co da lepszy efekt , zostawic je w live'ie czy podlaczyc do dzwieku z plyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 zdecydowanie dzwiek z płyty czyli soundstorm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryurayo Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 mam gf3 ti450 gainwarda i maxtora +9 80gb , zamierzam kupic epox 8rda jak jest jesli chodzi o kompatybilnosc tych podzespolow z plyta glowna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bles Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Czyli na bank zrezygnowac z soundbalstera na rzecz dzwieku 8RDA+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 porownaj sobie :) - co za problem 0- kup mobo i potem najwyzej sprzedasz soundblastera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 a czy ktos z was wie jak wyłączyć pcspeakera pod winXP w soundstormie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 odłacz kabelek od płyty i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 przez ten głośniczek to może piszcześ ale on dodatkowo daje swoje odgłosy przez głośniki a tego kabelkiem nie załatwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 a czy ktos z was wie jak wyłączyć pcspeakera pod winXP w soundstormie ?? Zdaje sie, ze w Biosie jest opcja do wylaczenia speakera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 tak jest tam taka funkcja ale ona powoduje tylko to że pierwsze dźwięki przy uruchamianiu kompa podczas POST-u nie idą na głośniki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 tak jest tam taka funkcja ale ona powoduje tylko to że pierwsze dźwięki przy uruchamianiu kompa podczas POST-u nie idą na głośniki :( No a w mikserze karty nie ma pozycji PC Speaker? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 heh gdyby była ta opcja o bym nie poruszał tematu :) a niestety jej nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_1910 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Cze, z gory chce przeprosic jesli powielam problem. Zalezy mi jednak na czasie. Za 1h wychodze z pracy i nie bede miec dostepu do internetu :? Zawoze dzisaj swoj komputer do naprawy i wiem, ze wina jest w plycie epox 8rda+. Uzywam ja od maja tego roku bez zadnego problemu. Kiedys tam byl wylaczony prad w moim bloku i rano nie moglem wlaczyc kompa :? Wiec jakos tam poprowalem sposobami prob/bledow i zalaczyl sie. Kompa wylaczam z zamknij system, wiec zostaje w stanie czuwania. Wlaczony jest do listwy, ktorej nigdy nie wylaczam. I tak.... W sobote postanowilem naprawic siostrze ciotecznej kompa, odlaczylem swoj z zasilania zrobilem co trzeba i podlaczam swoj i .... mam slawetny glosik IOOO IOOO (jak karetka pogotowia :lol: ) No to probuje dalej, resetuje bios (nie updatowalem, bo od poczatku mi nie dziala fdd, chociaz kupilem nowe - chyba wina plyty). Nie dzialalo. Wkoncu wlaczalem/wylaczalem kompa z 10x (jak miganie swiatlem) i zalapal. Wlaczyl sie, mowie ufff, obejdzie sie bez serwisu :D. JEdnak uciecha trwala do pewnego momentu. Zauwazylem, ze VDIMM mam na czerwono (chyba 2.72V, juz nie pamietam dokladnie). W menu na dole jak sie uruchamia komp. Zatrzymuje mi sie bootowanie na numerze 52 odczytywany z plyty. Ale potem znowu sie nie daje wlaczyc i mam juz dosc :? Spotkaliscie sie z tym?? Jakies rady?? Nie czytalem calego 42stronicowego topicu, bo jak nadmienilem nie mam czasu :? Liczy sie kazda sekunda. Jakies linki do poczytania jesli takowe istnieja mile widziane. Pozdrawiam 8rda+ userow, z plyty jestem zadowolony. OC u mnei byl na 11,5 x 200MHz przy 1.75 badz 1.65 V CPU (nie pamietam, bo w maju ustawialem :D ). Ramow chyba nie podnosilem. Sprawdzalem wyciagajac wszystko. Teraz zdechl, nawet nie reaguje na wlacznik w obudowie (zasilacz dobry jest). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Kod 52 wskazuje że to może być coś z pamięciami. O ile dobrze pamiętam to standartowo powinno być 2.6v na VDIMM Ale z 2.72 też nie powinno być problemu. Spróbuj tak: 1. odłącz zasilanie od kompa 2. wyjmij baterie podtrzymującą biosa 3. po około 30 minutach spróbuj ponownie. Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keruj Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zdjalem stary radiator i chcialem zalozyc kupiony Zalman i tu problem powierzchnia mostak jest taka ze nie jest on plaski tylko napis nforce jest w kolku ktore jest minilmalnie nizej niz obudowa po posmarowaniu i przylozeniu widac ze pasta zostawila slad tylko na krwaedziach radiatora ... zeby go zalozyc musialem dac wiecej pasty ale nie oto chodzilo temp. teraz w idle jest 35C a w stres 40C Co radzicie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keruj Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 mam pytanie zwiazane z przesiadka na 8rda+. obecnie mam inspire 5300, podlaczone pod live!5.1, co da lepszy efekt , zostawic je w live'ie czy podlaczyc do dzwieku z plyty? Są różne opinie na ten temat ja mialem ten sam problem i sprzedałem live bo nie bylo różnicy w dzwięku. Dobra rada sprawdz sma co dla ciebie będzie lepsze nie patrz na opinie innych każdy ma swoje odczucia przy słuchaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keruj Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Jak uzyskać mnożnik powyżej 12.5 na 8RDA? Czy zostaje tyko DrutMod Spróbuj mniejsze mnożniki. Kiedyś czytałem że na którejś płycie ustawienie mnożnika npx8 dawalo w efekcie x13 porpóbuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...