Niemiec Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 problem z zagubionymi mnoznikami rozwiazalo wlaczenie "fsb spread spectrum", powiedzcie mi czy i jaka bedzie roznia po przestawieniu tej opcji z 0.5% na 1%?? i co to za opcja "memory auto precharge" ?? A nie jest to napisane w jakiejs specyfikacji biosu?? Pozdrawiam nie znalazlem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Niemiec co do tych xms4000...upewnij sie czy bede dzialac bezproblemowo na tym EPoX'ie u MK1 sie kaszanily ,a na moim Soltku chodzily pieknie zerknij tez tutaj - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45316 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Witam. Dawno mnie tu nie było :) Mam pytanko: 8RDA jest wyposarzona w złacze PCI 2.2 64-bitowe? Nie o ile sie nie myle sa to 32 , mozliwe ze sie myle wiec niech ktos sie wypowie co ma pojecie.niemylisz sie :)Ale cały czas mowa o PCI 2.2 32bitowej czy raczej o PCI 2.1 32bitowej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Dlaczeo w 8RDA nie ma mnożnika 9. Jest 8,5 a następny 9,5 :( i to tylko jeden taki przypadek reeszta skacze co 0,5. Ps. Sprzęt jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Czy wyszła jakaś płyta EPOX-a z PCI 2.2 64bitowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Niemiec co do tych xms4000...upewnij sie czy bede dzialac bezproblemowo na tym EPoX'ie u MK1 sie kaszanily ,a na moim Soltku chodzily pieknie zerknij tez tutaj -http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45316 zobaczymy w piatek-sobote :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolbart Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 spotkał się ktoś z problemem samoistnego przełączania się trybu UDMA dla nagrywarki w tryb PIO???? Dokładnie wszystko działa jak trzeba, mogę wypalić kilka płytek i w pewnym momencie podczas wypalania kolejnej, obciązenie procka 100%, BurnProof chodzi non stop, zamiast 3-4 minuty płytka wypala sie 8-9. Naprawić można to w jeden sposób - odinstalować drugi kanał ide i wykryć ponownie nowe urządzenie, wtedy wraca do trybu UDMAa po kilku płytkach zabawa zaczyna się od nowa. Wszystko zaczłeo sie po zmianie płyty na 8rda+ Nagrywarka Yamaha F1 Sprzęt podkręcony na 11x145 (Palomino 1700+@1900+) Najnowszy bios, na wszystkich poprzednich to samo Stery IDE z XP standardowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Ten problem był już wielokrotnie poruszany na forum www.cdrinfo.pl Rozwiązania w zasadzie są dwa: albo pracować na orginalnych sterach windowsa albo na najnowszych oryginalnych nVidii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumiak Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 No to ja mam taki problem... Kilka dni temu kupilem Epoxa 8RDAE, Athlona 2200+, 512 DDR 400 Twinmos, karta Hercules 8500 128MB... od razu po zainstalowniu XPeka, sterowniki etc, bez zadnego podkrecania odpalilem 3dmarka 2003, pierwsza gra leci ladnie, a na drugiej [gluteus maximus], powyzej trzech klatek nie wychodzi, koncowy wynik ~1300, porazka mysle, to na Celeronie tyle mialem, moze mi ktos powiedziec o co biega????????????????????????? A jesli juz byl taki problem to jakis link do niego!! Dzieki z gory pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Dlaczeo w 8RDA nie ma mnożnika 9. Jest 8,5 a następny 9,5 :( i to tylko jeden taki przypadek reeszta skacze co 0,5. Ps. Sprzęt jak w podpisie. BIOSy do czerwcowego wlacznie mialy mozliwosc ustawienia mnoznika na 9, ale u mnie przy tej konfiguracji komp nie chcial wstawac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Jak oceniacie dźwięk z C-Media 9739A? Dla nie ten z SBLive 5.1 Digital jest zdecydowanie lepszy: wierniejszy, pelny życia, barwniejszy? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Witam Pytanie do userów 8RDAE : czy płyta jest okrojna w jakiś sposób z możliwości OC ( zarówno w BIOSie jak i pod względem konstrukcyjnym). Jaki kodek audio jest na tej płycie ? Przeczesałem net, ale nigdzie nie znalazłem recenzji tej wersji, a na stronach epoxa nie ma nawet manuala do niej ... dziwne ze płyta jest traktowana po macoszemu : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Witam Pytanie do userów 8RDAE : czy płyta jest okrojna w jakiś sposób z możliwości OC ( zarówno w BIOSie jak i pod względem konstrukcyjnym). Jaki kodek audio jest na tej płycie ? Przeczesałem net, ale nigdzie nie znalazłem recenzji tej wersji, a na stronach epoxa nie ma nawet manuala do niej ... dziwne ze płyta jest traktowana po macoszemu : http://web.epox.com/html/motherboard.asp?p...8RDAE%20&lang=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 dzieki, bylem tam, ale jakos przeoczylem info o kedeku .. aczkolwiek manuala i tak nie wystawili :evil: no nic,bede bratu podnosil sprzet z KAV do tego mobo i zobaczymy czy bedzie lepszy od mojej starej RDA+ ( wkoncu podwojne zasilanie zapodali) .. aczkolwiek widzialem w podpisach u kilku osób 200FSB synchro wiec trzeba byc dobrej mysli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 8RDAE nie ma dwukanałowej obsługi pamięci. Dlatego jest kilka złotych tańsza od 8RDA3: chociaż BIOSy mają wspólne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 No i właśnie jestem po zakupie 8RDAE .. webmasterzy Epoxa powinni dostac ostro po premii :evil: na wszystkich stronkach RDAE ma chłodzenie w stylu RDA+, a tu sie okazuje ze ma a`la RDA3+ .. Czy standardowe chlodzenie SB przeszkodzilo komus przekroczyc 200FSB ? Troche to niskie,aczkolwiek plyta pozbawiona jest SS wiec moze nie trzreba wyzszego ..(na NB pojdzie niebieski Zalman) Płyta jest rev 2.1 i kosztowała 329 zł ... shock, pół roku temu płaciłem prawie dwa razy tyle za jedną z pierwszysch RDA+ :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scp Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Wlasnie kupilem epoxa 8rda3 rev 2.x i mam problem bo ciagle w windowsie 2000 wychodzi mi blad svchost.exe - nic sie nie dziejebo klikam ok i wszystko ok :) ale na starej plycie niemialem zadnych takich bledow(pelna aktualizacja windowsa 2000,najnowsze stery do calego hardware) i co myslicie o tym programie magic bios? mozna przez niego bez przeszkod robic upgrade biosu? i tak przy okazji jest jakis najnowszy bios datowany na 08/27/2003 ? sprawdzał go ktoś - warto go wczytac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-&R- Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 na 200% masz słąwnego wiruska MSblast... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Pytanie dla posiadaczy 8rda+ (znajacych sie w sumie na rzeczy) Mam proca taktowanego 2200 (210X10,5) jest Thorton na napieciu realnym 1.7. A wiec przy probie przejscia 2220mhz komp nie wstaje nawet na napieciu 1.9 8O Dodam ze probowalem zarowno na 200X11.5 i na 210x11. Jest to bardzo dziwne.. Wydaje mi sie ze jest to spowodowane przez jakas opcje w biosie ale nie wiem jaka :?: a moze i co innego :?: Prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Pytanie dla posiadaczy 8rda+ (znajacych sie w sumie na rzeczy) Mam proca taktowanego 2200 (210X10,5) jest Thorton na napieciu realnym 1.7. A wiec przy probie przejscia 2220mhz komp nie wstaje nawet na napieciu 1.9 8O Dodam ze probowalem zarowno na 200X11.5 i na 210x11. Jest to bardzo dziwne.. Wydaje mi sie ze jest to spowodowane przez jakas opcje w biosie ale nie wiem jaka :?: a moze i co innego :?: Prosze o pomoc a moze zobacz 180x12,5 ??? czy proc wstanie na 1,9 ja nie zman takiej opcji w biose co by tak ci krzaczyła. 8) a jakie masz pamięci ?? skoro kom nie wstaje to może pamieci nie wytrzymują ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Pytanie dla posiadaczy 8rda+ (znajacych sie w sumie na rzeczy) Mam proca taktowanego 2200 (210X10,5) jest Thorton na napieciu realnym 1.7. A wiec przy probie przejscia 2220mhz komp nie wstaje nawet na napieciu 1.9 8O Dodam ze probowalem zarowno na 200X11.5 i na 210x11. Jest to bardzo dziwne.. Wydaje mi sie ze jest to spowodowane przez jakas opcje w biosie ale nie wiem jaka :?: a moze i co innego :?: Prosze o pomoc a moze zobacz 180x12,5 ??? czy proc wstanie na 1,9 ja nie zman takiej opcji w biose co by tak ci krzaczyła. 8) a jakie masz pamięci ?? skoro kom nie wstaje to może pamieci nie wytrzymują ? 8ONiestety wystepuje to samo (180x12,5). Ale wszystko dzieje sie powyzej bariery 2250 ponizej tego moge jechac na kazdym fsb i mnozniku (oczywiscie do 2220 ;) ) Moje pamiatki to twinmosy 333mhz. One na pewno nie na walaja., 420 nie jest dla nich problemem tym bardziej 180(360) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Ja myśle że może nowy biosik zapodaj, a jak nic nieda to problem procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Bios mam chyba najnowszy 27.08.2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Jak oceniacie dźwięk z C-Media 9739A? Dla nie ten z SBLive 5.1 Digital jest zdecydowanie lepszy: wierniejszy, pelny życia, barwniejszy? :roll: Ponownie się zapytuję: pchnąć SBLive 5.1 Digital do Żyda? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Bios mam chyba najnowszy 27.08.2003jest nowszy > nowy bios 9/30/ :) lub www.8rdafaq.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Bios mam chyba najnowszy 27.08.2003jest nowszy > nowy bios 9/30/ :) lub www.8rdafaq.com ale praktycznie w nim nic nie zmienili tylko nazwy :( proców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 To jest nie mozliwe na 180x12,5=2250 vcore 1.9 kopm sie botuje ale zanim widows sie uruchowi nastepuje blue scren i restart. Juz nie mam pojecia co to moze byc ... Zasilacz mam forton 300w wiec dobry. Na razie jade na coolerku jeszcze w tym tygoniu dam go na WC i zobaczym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 collerku powiadasz?? a jakie temperaturki ??? może jest mu zagorąco 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 temperaturki w granicach 50*C + xxx ( tyle ile epox 8rda+ zaniza czyli okolo 10 stopni ) czyli w granicach 60. Załoze wc to powinno cos zmienic.. Jak sie nie ude to ide sie powiesic ;) Nie mozliwe ze jest to koniec mozliwosci tego procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Temp-esT Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Czy wyszła jakaś płyta EPOX-a z PCI 2.2 64bitowe?Może któryś 8RDA z nowej serii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...