Skocz do zawartości
Maly83

Hack 'n Slash

Rekomendowane odpowiedzi

Jakos tak mnie naszlo zeby zagrac w jakies action RPG, czyli innymi slowy hack and slash, no i szczerze nie mam pojecia co ciekawego wyszlo ostatnio. oczywiscie Diablo 1 i 2 z dodatkami wszystkimi przeszedlem wiele razy, a z "nowszych" pozycji to sacred i titan quest.

Co byscie jeszcze polecili w co by mozna pograc przez pare wieczorow ?

Obowiazkowo musi byc multiplayer z cooperative, (gry MMO odpadaja).

Jakies propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sacred Podziemia - tydzien temu przeszedlem podstawowa wersje, teraz gram od nowa w podziemia - Krasnolud z muszkietem i dzialem na plecach wymiata ;)

btw. jak ten Titan Quest ma sie do Sacred'a - fajny ?

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frater też chyba polski, Legend: Hand of god.. no nie wiem mi to jakoś nie podeszło, grałem z godzinke u kumpla, jakoś do 10lvl'a dobiłem i zraziło mnie to jak mało skillów jest, nie wiem czy coś dalej się rozwija ponad to, co wybieramy na początku ale generalnie nie polecam ;) Za to sprawdź Dungeon Siege 1 i 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jakoś Baldurs mi nie podszedł. Chyba wolę być jednoosobową armią w tego typu grach. Titan Quest natomiast był dla mnie mocno monotonny. Zarówno pod względem wyglądu terenów. Właściwie przez wszystkie krainy na jedno kopyto. Jak i pod względem przedmiotów. Jedne od drugich właściwościami rózniły się wręcz symbolicznie. Jak znalazłem buty na początku tak ich nie zmieniłem. Z resztą sprzętu też było podobnie. Róznice 1-2 % zadawanych obrażeń, obrony, itp to raczej nie zachęca do poszukiwań sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dungeon Siege o dziwo mi do gustu nie przypadl, przeszedlem 1 i 2 ... ale jakos tak na sile. Titan quest za to przypadl mi bardzo do gustu, bo po prostu we 2 z kumplem po lanie mozna sie odprezyc, dungeon siege jakos pod tym wzgledem byl zbyt "zlozony?", albo po prostu klimat mi nie podszedl.

Wlasnie Diablo i TQ mialy w sobie jakas taka prostote ... a zarazem bardzo przyjemnie sie gralo :)

Obadam Legend: Hand of god, ale jak dla mnie dyskfalifikuje go brak multi, no ale mozna dac mu szanse.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jakoś Baldurs mi nie podszedł. Chyba wolę być jednoosobową armią w tego typu grach. Titan Quest natomiast był dla mnie mocno monotonny. Zarówno pod względem wyglądu terenów. Właściwie przez wszystkie krainy na jedno kopyto. Jak i pod względem przedmiotów. Jedne od drugich właściwościami rózniły się wręcz symbolicznie. Jak znalazłem buty na początku tak ich nie zmieniłem. Z resztą sprzętu też było podobnie. Róznice 1-2 % zadawanych obrażeń, obrony, itp to raczej nie zachęca do poszukiwań sprzętu.

O fuck!!

Porownujesz BG do diablo czy Sacred??

Ma to sie jak pietnastolatka do pani ksiegowej w microsofcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako były nałogowy gracz d2 (4 lata z hakiem) próbowałem roznych gier, które mogłyby w jakikolwiek sposob dorównać d2. Titan Quest - nuuuuda. Sacred - gra ma jakis tam potencjał, wszystko psuje zwalony tryb multiplayer (legalne kopiowanie przedmiotow etc) - gra na tydzien. Legend - Hand Of God - totalna porażka, zerowy dynamizm (w porownaniu do d2), ubogi asortyment umiejętności - straszna kupa. Dungeon Siege - ta gra w jakims stopniu dorównuje d2, ale nadal jest to marna namiastka.

Jedyną grą, która jest w stanie nawiązać w miarę równorzędną walkę z d2 jest.... darmowy Mythos. Nie jest to dziwne, gdyż Mythosa robili w duzej mierze ludzie odpowiedzialni za d2. Jest dynamizm, mnogośc buildów, wielość trybów (elite, hardcore) - tylko tę grę jestem w stanie z czystym sumieniem polecić. Jest to mmo, ale darmowe.

www.mythos.com

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również poszukuje siakiegos hack'n slasha, byłem na tyle zdeterminowany, że ściągnąłem sobie germańskie demo Legend: Hand of God. Wrażenia mieszane, na pewno drzewka umiejętności są słabo rozbudowane, przynajmniej klas nie ma tak mało. Podoba mi sie animacja bohatera podczas walk, różni sie od wielkosci przeciwnika choć momentami wygląda to dosyć śmiesznie. Co do itemów-standard, choć grałem za krótko, by stwierdzic, że często powtarzają sie staty czy wygląd. Grafika jest przyzwoita, wystarczająca jak dla mnie. Ogólnie grało mi sie przyjemnie, gra w sam raz na 1-2 godzinne sesje odprężenia. Zastanawiam sie jednak czy gra jest warta swojej aktualnej ceny, choć ogólnie i tak wyżej ją oceniam niż ostatniego Lokiego, który na prawde jest produkcją, imho, przeciętną i szybko robi sie monotonna niczym ruchy frykcyjne. Ja osobiscie zaraz po d2 stawiam Titan Questa, spędziłem nad nim mnóstwo czasu, później zaraz Sacred+dodatki. W Dungeon Siege 1 z pewnoscią nie podobało mi sie, ze gra w duzej mierze "gra się sama". Postacie praktycznie wszystko robiły samo, wystarczyło klikac, by zazywały potiony ale i tak cholernie wciągała. :wink:

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fuck!!

Chłopie!, nie wiem co piłeś, ale to musi mieć kopa. Ciekawe gdzie to można kupić :rolleyes:

Napisałem, że BG mi nie podszedł i tyle.

Reszta mojej wypowiedzi dotyczyła TQ.

Co do Legend: Hand of God: ujdzie. Da się pograć. Szukałem właśnie czegoś co mogę sobie włączyć i płazić chwile. :razz: tak dla odstresowania. Nie przeszkadza mi ubogie drzewko, za to fajne są te docinki duszka. :lol2:

Nigdy nie zależało mi na grze sieciowej, więc i brak tej opcji całkowicie mi nie przeszkada.

Edytowane przez felek111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyną grą, która jest w stanie nawiązać w miarę równorzędną walkę z d2 jest.... darmowy Mythos. Nie jest to dziwne, gdyż Mythosa robili w duzej mierze ludzie odpowiedzialni za d2. Jest dynamizm, mnogośc buildów, wielość trybów (elite, hardcore) - tylko tę grę jestem w stanie z czystym sumieniem polecić. Jest to mmo, ale darmowe.

www.mythos.com

No tak ale teraz go chyba nie można sciagnąć bo nadal jest to closed beta czyż nie ? :) Z chcęcią bym w to pograł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry ten 'mentos'? rozumiem ze to narazie beta, po ktorej przyjdzie kasacja kont, wprowadzony abonament itd? czy mozna uznac juz ja za gre gotowa i grac? Bede wdzieczny za odpowiedz bo maila do zaproszenia juz poslalem :)

Poczytaj sobie temat na forum o mythosie, ja mogę dodać od siebie, że na początku robi dobre wrażenie, ale później zabija monotonność i... nuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fuck!!

IMO:

BG jeśli chodzi o grywalność stoi 2-3 klasy niżej niż obie części Diablo, który jest niekwestionowanym liderem jeśli chodzi o cRPG. Jest Diablo a potem długo, długo, dłuuuugo nic, więc nie wiem co wywołało Twoje oburzenie :wink:

PS. A co komu po piętnastolatce, jak można od 16 :x

edit:

sry, zapomniałem :)

Edytowane przez eQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BG jeśli chodzi o grywalność stoi 2-3 klasy niżej niż obie części Diablo, który jest niekwestionowanym liderem jeśli chodzi o cRPG. Jest Diablo a potem długo, długo, dłuuuugo nic, więc nie wiem co wywołało Twoje oburzenie :wink:

PS. A co komu po piętnastolatce, jak można od 16 :x

Jesteś pewien ? A gdzie imo/moim zdaniem ?

BG to rasowe cRPG Diablo to H&S ;]. Obie pozycje imo genialne w swojej klasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko porownujecie gry lekko z [gluteus maximus]

Co ma RPG do H&S??

To tak jakby porownac NFS:U do F1 2002 z modami

No niby i tu samochody i tu, ale mimo wszytko jeden tytul dla ludzi ktorzy potrafia tylko szybko napierniczac w klawe i mysz a drugi dla ludzi ktorzy wola przysiasc i pomyslec, wczuc sie w gre...

PEACE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie wracam z Saturna dungeon siege 2 deluxe za 39 ziko- mam nadzieje zę będzie tka fajne jak częśc pierwsza, w którą keidyś troszke popykałem...

Swoją drogą chciałem kupić SH$ a skończyło sie na ds2 i Azumi jako bonus :wink:

Japońce se chyba apoczekaja na potopienie -chyba kupie sh4 jak już trafi z toną patchy i poprawek do taneij serii jakiejś

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi