Maly83 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jakos tak mnie naszlo zeby zagrac w jakies action RPG, czyli innymi slowy hack and slash, no i szczerze nie mam pojecia co ciekawego wyszlo ostatnio. oczywiscie Diablo 1 i 2 z dodatkami wszystkimi przeszedlem wiele razy, a z "nowszych" pozycji to sacred i titan quest. Co byscie jeszcze polecili w co by mozna pograc przez pare wieczorow ? Obowiazkowo musi byc multiplayer z cooperative, (gry MMO odpadaja). Jakies propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Sacred Podziemia - tydzien temu przeszedlem podstawowa wersje, teraz gram od nowa w podziemia - Krasnolud z muszkietem i dzialem na plecach wymiata ;) btw. jak ten Titan Quest ma sie do Sacred'a - fajny ? Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 u też bym w coś pograł. Ale z nowości to tu chyba pustki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 btw. jak ten Titan Quest ma sie do Sacred'a - fajny ?Prawie 100% klon Diablo 2 jeśli podobał Ci się Diablo 2 to TQ na pewno też jedyne czym się różni to fabuła, czas akcji i dużo lepsza grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 polecam Legend Hand Of God - lecz nie ma tam multi i coop'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Space Hack i Frater z wskazaniem na tego drugiego choc to podobne produkcje a właściwie bliźniacze tylko w innych realiach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ja również polecam Legend Hand Of God. Bardzo przyjemnie się gra i w dodatku jest spora dawka humoru w tekstach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Space Hack i Frater z wskazaniem na tego drugiego choc to podobne produkcje a właściwie bliźniacze tylko w innych realiach :)Space Hack jest chyba polskiej produkcji :). Niestety robi sie strasznie nudny po paru h gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Frater też chyba polski, Legend: Hand of god.. no nie wiem mi to jakoś nie podeszło, grałem z godzinke u kumpla, jakoś do 10lvl'a dobiłem i zraziło mnie to jak mało skillów jest, nie wiem czy coś dalej się rozwija ponad to, co wybieramy na początku ale generalnie nie polecam ;) Za to sprawdź Dungeon Siege 1 i 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Właśnie, jak nie Diablo, to Dungeon Siege obie części są świetne :wink: Od biedy Sacred. Titan Quest jest najnowszy i ma najlepsza grafikę, ale nic poza tym sobą nie reprezentuje B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Hmm jakoś Baldurs mi nie podszedł. Chyba wolę być jednoosobową armią w tego typu grach. Titan Quest natomiast był dla mnie mocno monotonny. Zarówno pod względem wyglądu terenów. Właściwie przez wszystkie krainy na jedno kopyto. Jak i pod względem przedmiotów. Jedne od drugich właściwościami rózniły się wręcz symbolicznie. Jak znalazłem buty na początku tak ich nie zmieniłem. Z resztą sprzętu też było podobnie. Róznice 1-2 % zadawanych obrażeń, obrony, itp to raczej nie zachęca do poszukiwań sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly83 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Dungeon Siege o dziwo mi do gustu nie przypadl, przeszedlem 1 i 2 ... ale jakos tak na sile. Titan quest za to przypadl mi bardzo do gustu, bo po prostu we 2 z kumplem po lanie mozna sie odprezyc, dungeon siege jakos pod tym wzgledem byl zbyt "zlozony?", albo po prostu klimat mi nie podszedl. Wlasnie Diablo i TQ mialy w sobie jakas taka prostote ... a zarazem bardzo przyjemnie sie gralo :) Obadam Legend: Hand of god, ale jak dla mnie dyskfalifikuje go brak multi, no ale mozna dac mu szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Hmm jakoś Baldurs mi nie podszedł. Chyba wolę być jednoosobową armią w tego typu grach. Titan Quest natomiast był dla mnie mocno monotonny. Zarówno pod względem wyglądu terenów. Właściwie przez wszystkie krainy na jedno kopyto. Jak i pod względem przedmiotów. Jedne od drugich właściwościami rózniły się wręcz symbolicznie. Jak znalazłem buty na początku tak ich nie zmieniłem. Z resztą sprzętu też było podobnie. Róznice 1-2 % zadawanych obrażeń, obrony, itp to raczej nie zachęca do poszukiwań sprzętu. O fuck!! Porownujesz BG do diablo czy Sacred?? Ma to sie jak pietnastolatka do pani ksiegowej w microsofcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Jako były nałogowy gracz d2 (4 lata z hakiem) próbowałem roznych gier, które mogłyby w jakikolwiek sposob dorównać d2. Titan Quest - nuuuuda. Sacred - gra ma jakis tam potencjał, wszystko psuje zwalony tryb multiplayer (legalne kopiowanie przedmiotow etc) - gra na tydzien. Legend - Hand Of God - totalna porażka, zerowy dynamizm (w porownaniu do d2), ubogi asortyment umiejętności - straszna kupa. Dungeon Siege - ta gra w jakims stopniu dorównuje d2, ale nadal jest to marna namiastka. Jedyną grą, która jest w stanie nawiązać w miarę równorzędną walkę z d2 jest.... darmowy Mythos. Nie jest to dziwne, gdyż Mythosa robili w duzej mierze ludzie odpowiedzialni za d2. Jest dynamizm, mnogośc buildów, wielość trybów (elite, hardcore) - tylko tę grę jestem w stanie z czystym sumieniem polecić. Jest to mmo, ale darmowe. www.mythos.com Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Również poszukuje siakiegos hack'n slasha, byłem na tyle zdeterminowany, że ściągnąłem sobie germańskie demo Legend: Hand of God. Wrażenia mieszane, na pewno drzewka umiejętności są słabo rozbudowane, przynajmniej klas nie ma tak mało. Podoba mi sie animacja bohatera podczas walk, różni sie od wielkosci przeciwnika choć momentami wygląda to dosyć śmiesznie. Co do itemów-standard, choć grałem za krótko, by stwierdzic, że często powtarzają sie staty czy wygląd. Grafika jest przyzwoita, wystarczająca jak dla mnie. Ogólnie grało mi sie przyjemnie, gra w sam raz na 1-2 godzinne sesje odprężenia. Zastanawiam sie jednak czy gra jest warta swojej aktualnej ceny, choć ogólnie i tak wyżej ją oceniam niż ostatniego Lokiego, który na prawde jest produkcją, imho, przeciętną i szybko robi sie monotonna niczym ruchy frykcyjne. Ja osobiscie zaraz po d2 stawiam Titan Questa, spędziłem nad nim mnóstwo czasu, później zaraz Sacred+dodatki. W Dungeon Siege 1 z pewnoscią nie podobało mi sie, ze gra w duzej mierze "gra się sama". Postacie praktycznie wszystko robiły samo, wystarczyło klikac, by zazywały potiony ale i tak cholernie wciągała. :wink: Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Caehl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) O fuck!! Porownujesz BG do diablo czy Sacred?? Ma to sie jak pietnastolatka do pani ksiegowej w microsofcie Chłopie!, nie wiem co piłeś, ale to musi mieć kopa. Ciekawe gdzie to można kupić :rolleyes: Napisałem, że BG mi nie podszedł i tyle. Reszta mojej wypowiedzi dotyczyła TQ. Co do Legend: Hand of God: ujdzie. Da się pograć. Szukałem właśnie czegoś co mogę sobie włączyć i płazić chwile. :razz: tak dla odstresowania. Nie przeszkadza mi ubogie drzewko, za to fajne są te docinki duszka. :lol2: Nigdy nie zależało mi na grze sieciowej, więc i brak tej opcji całkowicie mi nie przeszkada. Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez felek111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jedyną grą, która jest w stanie nawiązać w miarę równorzędną walkę z d2 jest.... darmowy Mythos. Nie jest to dziwne, gdyż Mythosa robili w duzej mierze ludzie odpowiedzialni za d2. Jest dynamizm, mnogośc buildów, wielość trybów (elite, hardcore) - tylko tę grę jestem w stanie z czystym sumieniem polecić. Jest to mmo, ale darmowe. www.mythos.com No tak ale teraz go chyba nie można sciagnąć bo nadal jest to closed beta czyż nie ? :) Z chcęcią bym w to pograł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 No tak ale teraz go chyba nie można sciagnąć bo nadal jest to closed beta czyż nie ? :) Z chcęcią bym w to pograł. Dzisiaj sprawdzilem, na dniach ma byc juz open beta. System zaproszen zostal juz wyłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Dobry ten 'mentos'? rozumiem ze to narazie beta, po ktorej przyjdzie kasacja kont, wprowadzony abonament itd? czy mozna uznac juz ja za gre gotowa i grac? Bede wdzieczny za odpowiedz bo maila do zaproszenia juz poslalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 ta gra bedzie darmowa :) - nawet jest to napisane na oficjalnej stronie, a czy bedzie kasacja kont to w sumie watpie - pewnie dodadza nowy serwer, na ktorym beda nowi mogli grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Dobry ten 'mentos'? rozumiem ze to narazie beta, po ktorej przyjdzie kasacja kont, wprowadzony abonament itd? czy mozna uznac juz ja za gre gotowa i grac? Bede wdzieczny za odpowiedz bo maila do zaproszenia juz poslalem :) Poczytaj sobie temat na forum o mythosie, ja mogę dodać od siebie, że na początku robi dobre wrażenie, ale później zabija monotonność i... nuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) O fuck!! Porownujesz BG do diablo czy Sacred?? Ma to sie jak pietnastolatka do pani ksiegowej w microsofcie IMO: BG jeśli chodzi o grywalność stoi 2-3 klasy niżej niż obie części Diablo, który jest niekwestionowanym liderem jeśli chodzi o cRPG. Jest Diablo a potem długo, długo, dłuuuugo nic, więc nie wiem co wywołało Twoje oburzenie :wink: PS. A co komu po piętnastolatce, jak można od 16 :x edit: sry, zapomniałem :) Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez eQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 BG jeśli chodzi o grywalność stoi 2-3 klasy niżej niż obie części Diablo, który jest niekwestionowanym liderem jeśli chodzi o cRPG. Jest Diablo a potem długo, długo, dłuuuugo nic, więc nie wiem co wywołało Twoje oburzenie :wink: PS. A co komu po piętnastolatce, jak można od 16 :x Jesteś pewien ? A gdzie imo/moim zdaniem ? BG to rasowe cRPG Diablo to H&S ;]. Obie pozycje imo genialne w swojej klasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Tylko porownujecie gry lekko z [gluteus maximus] Co ma RPG do H&S?? To tak jakby porownac NFS:U do F1 2002 z modami No niby i tu samochody i tu, ale mimo wszytko jeden tytul dla ludzi ktorzy potrafia tylko szybko napierniczac w klawe i mysz a drugi dla ludzi ktorzy wola przysiasc i pomyslec, wczuc sie w gre... PEACE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) właśnie wracam z Saturna dungeon siege 2 deluxe za 39 ziko- mam nadzieje zę będzie tka fajne jak częśc pierwsza, w którą keidyś troszke popykałem... Swoją drogą chciałem kupić SH$ a skończyło sie na ds2 i Azumi jako bonus :wink: Japońce se chyba apoczekaja na potopienie -chyba kupie sh4 jak już trafi z toną patchy i poprawek do taneij serii jakiejś Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...