Freerider Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Lanc, mógłbyś opisać różnice w grze między DX 9 a DX 10 ? Czy grafika jest dużo lepsza? :) Najlepiej niech ktoś da screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tja... lepsza... chyba jak sobie dorysujesz nowe szczegóły ;] W 1280x1024 + all max, na DX10 jest jakieś 20 FPS mniej, a gra wygląda identycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 gDZIEś WIDZIAłE,M PORóWNANIE. NIBY Jakieś różnice są , ale bez lupy to na screenie nie zobaczysz, nie mówiąc już o graniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Czyli, że nie opłaca się grać na Viscie i tracić FPS jak na XP będzie to samo :] Co do samej gry to podoba mi się bardzo. Lepsza animacja postaci i to "skakanie z dachu na dach" takie ... klimatyczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_SiD Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Mam pewien problem z uruchamianiem gry w trybie DX10. Mam system Vista Home Premium i kartę 8800 GTS 640 MB oraz najnowsze, certyfikowane sterowniki. Zawsze kiedy uruchamiam grę w trybie DX10 (domyślny tryb na Viście) gra uruchamia mi sie w oknie, nie wyłącza się Aero. Pomijając, że wygląda to dziwnie i niezbyt cieszy, to mogę podczas gry wyjechać myszką poza okno gry i kliknąć jakąś ikonę, co prędzej czy później powoduje zawieszenie się gry. Jednym słowem grać się tak w zasadzie nie da. Natomiast po uruchomieniu gry w trybie DX 9 (z ikony w folderze z grą C:\Program Files\Ubisoft\Assassin's Creed\AssassinsCreed_Dx9.exe) gra od razu odpala sie na pełnym ekranie i nie ma problemów ze stabilnością. Gdzie leży problem? Jak temu zaradzić? W sumie na DX9 gra mi się ok, ale różnicy w wydajności między DX9 a DX10 na wiście nie ma (i tak jest wolniej o 10 FPS w stosunku do XP) więc wolałbym grać na DX10. Z resztą denerwuje mnie, że gra mi nie działa z domyślnej ikony skrótu. Ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam SID PS. Różnice między DX9 a DX10 NA DOMYŚLNYCH USTAWIENIACH, a więc nie twierdzę, że nie da się tego ustawić pod DX9 jakimiś tweakami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam to samo, co ty i gram na Viście na DX9, bo DX10 tylko wnerwia. U mnie nie było problemów z domyślną ikoną, ale jak coś nie działa to możesz edytować. Np. przerobiłem sobie ostatni skrót na odpalanie DX9. Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 nacisnac alt+enter żeby było full screen.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No to mam problem z audio... Wrzuciłem sobie moje savy z XP na Viste (sprawdzałem DX10). Pograłem na Viście z godzinę, no i nie chciałem stracić zaliczonych zadań etc i przerzuciłem sobie save spowrotem na XP. Questy złapało itd, tylko że teraz nie mam GFX sound :mur: Słyszę samą muzykę, nie ma efektów dźwiękowych przy walce mieczem, nie słychać dialogów etc... W opcjach oczywiście GFX jest na max... Ma ktoś jakiś pomysł ? hm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Uruchom>dxdiag>dźwiek>wylacz przyspieszenie W becie to dzialalo, mozesz oblukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_SiD Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Gdzieś wyczytałem, że nie ma różnic w wydajności między DX9 a DX10 na wiście (nawet 1 FPS) natomiast jest różnica między XP a Vista ok 10 FPS. Nie wiem jak jest między Vista a XP bo tego nie sprawdzałem, natomiast DX10 u mnie przycina z ustawieniami na max. a a DX9 jest całkowicie płynny. Ciekawe, bo pisał to jakiś znany serwis o tematyce sprzętowej. System Vista Home Premium, 4 GB ramu, 8800 GTS 640 MB, i proscek Core 2 Duo 2,4 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kruper11 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) róznica DX10 i dx 9 pod vista jest około 2.3 klatki czyli jej nie ma w sumie jak się gra z 80fp/s ale tym samym nie ma tez widocznej imo róznicy in plus w DX 10 jezeli chodzi o wyląd gry.. ja nie widzę róznicy w kazdym razie... Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez kruper11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Pytanie do tych, którzy przeszli grę Odp najlepiej na PW, by nie zepsuć innym zabawy Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć."Pytanie związane z fabułą..." Patrzę na filmiki na YouTube... i widać scenę, z naukowcami [O_o] coś pisze o DNA...Może mi ktoś wytłumaczyć OCB, bo nie kumam tego... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Odpalałeś w ogóle tą grę ? Bo jak nie to włącz, będziesz wiedział co tam robią naukowcy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Jedna z najpiękniejszych i najnudniejszych gier w historii. Hmm az tak zle? Myslalem czy tego nie nabyc , ale chyba poczekam na wydanie w serii klasyki po 30-40 zeta jesli jest jak piszecie :) Ktos odpalal w 1920x1200 i moze cos powiedziec jak chodzi w takiej rozdzialce i na jakim sprzecie ? Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Tja... lepsza... chyba jak sobie dorysujesz nowe szczegóły ;] W 1280x1024 + all max, na DX10 jest jakieś 20 FPS mniej, a gra wygląda identycznie. To utwierdza mnie przy fakcie, że Dx 10 to czysty marketing :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Czy wiadomo już co w tej wersji gry daje zbieranie flag? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Coś cytowanie padło na forum.... Ktos odpalal w 1920x1200 i moze cos powiedziec jak chodzi w takiej rozdzialce i na jakim sprzecie ? Ja, śmiga ładnie wszystko na maxa. We Frapsie dziwnie się zlewają cyfry, nie wiem czy to dwójka czy trójka ale gra chodzi płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ktos odpalal w 1920x1200 i moze cos powiedziec jak chodzi w takiej rozdzialce i na jakim sprzecie ?smiga. min fps >30 z fsaa 8xQ i aniso 16x. mnie bardziej cieszy, ze gierka ladnie daje popalic prockowi - wszystkie cztery rdzenie w okolicy 50-60% sie bujaly, po wylaczeniu dwoch, pozostale dwa tak na poziomie 80-90% - q6600@3,9giga btw: przy okazji odpaliem bioshock w dx10 z fsaa :rolleyes: i wracam do gry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 witam mam problem z odzyskaniem saveów w swojej grze musialem przeinstalowac system, zrobilem kopie saveów, zainstalowalem gre, wrzucilem pliki, odpalam a gra mowi ze mam zalozyc profil nie widzi mojego poprzedniego zakladam profil taki sam jak ostatnio a w folderze z saveami zamiast np. hardwin.sav mam jakis 1221332432.sav probowalem swoim starym saveowm zmienic nazwe plikow ale po wejscu do gry znowu nie widzi proilu i znowu tworze go na nowo ktos sie z tym juz spotkal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 witam mam problem z odzyskaniem saveów w swojej grze musialem przeinstalowac system, zrobilem kopie saveów, zainstalowalem gre, wrzucilem pliki, odpalam a gra mowi ze mam zalozyc profil nie widzi mojego poprzedniego zakladam profil taki sam jak ostatnio a w folderze z saveami zamiast np. hardwin.sav mam jakis 1221332432.sav probowalem swoim starym saveowm zmienic nazwe plikow ale po wejscu do gry znowu nie widzi proilu i znowu tworze go na nowo ktos sie z tym juz spotkal? 1. Wywal wszystko z katalogu gdzie sa save'y ale zostaw sobie gdzi kolwiek stare bo beda potrzebne. 2. W grze zrob nowy profil o takiej samej nazwie jak profil w starych save'ach 3. Z katalogu gdzie sa nowe save'y wywal wszystko oprocz pliku .hdr 4. Umiesc stare savey do tego katalogu i zmien nazwe starych plikow na taka jaka ma ww plik .hdr 5. Rezultacie powinienes miec 4 pliki o takiej samej nazwie lecz o roznychh rozszerzeniach powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Na czym gracie klawiatura+mysz czy pad? Podobno na padzie gra sie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Na czym gracie klawiatura+mysz czy pad? Podobno na padzie gra sie lepiej Ja gram na padzie Logitecha RumblePad 2. Zdecydowanie lepiej niż na klawie. Jest sporo kombinacji, które łatwiej zrobić na padzie. Żeby nie było, że jest konsolowcem. Nie mam żadnej a na padzie gram tylko w Assassina i PES'a. Wygodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 1. Wywal wszystko z katalogu gdzie sa save'y ale zostaw sobie gdzi kolwiek stare bo beda potrzebne. 2. W grze zrob nowy profil o takiej samej nazwie jak profil w starych save'ach 3. Z katalogu gdzie sa nowe save'y wywal wszystko oprocz pliku .hdr 4. Umiesc stare savey do tego katalogu i zmien nazwe starych plikow na taka jaka ma ww plik .hdr 5. Rezultacie powinienes miec 4 pliki o takiej samej nazwie lecz o roznychh rozszerzeniach powinno smigac super, pomogło, dzięki śliczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ja gram na padzie Logitecha RumblePad 2. Zdecydowanie lepiej niż na klawie. Jest sporo kombinacji, które łatwiej zrobić na padzie. Żeby nie było, że jest konsolowcem. Nie mam żadnej a na padzie gram tylko w Assassina i PES'a. Wygodniej.Acha, bo w jednej recenzji polecali pada. Kupilem kiedys specjalnie pada do GTA SA i tak gralem na klawiaturze i myszy :), wtedy tez trabili zeby grac na padzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Acha, bo w jednej recenzji polecali pada. Kupilem kiedys specjalnie pada do GTA SA i tak gralem na klawiaturze i myszy :), wtedy tez trabili zeby grac na padzie I prawidłowo, bo ja tez w GTA SA gram na klawie + mysz. Tam nie masz tylu czynności wymagających dwóch klawiszy lub przycisku. Uwierz mi, dla Assassina warto coś dobrego kupić. Sam się zastanawiam nad padem od Xboxa dla Windows. Swoje Logitecha też sobie chwalę ale kupie sobie drugiego do grania z żona w PES'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jak znajdę troszkę czasu to podepnę pada i zobaczę co i jak ;] [...]ale kupie sobie drugiego do grania z żona w PES'a icon_wink2.gifTo pozazdrościć żony ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 heh w recenzji IGN na plus dali granie na klawie i myszce. ze ponoc duzo lepiej sie manewruje postacią np uciekajac po dachach niz na padzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam, mam problem z dźwiękiem w grze. Mianowicie, przy rozmowach zazwyczaj poczatki zdan są niejako dublowane ("ścinają się") a podczas akcji (np. początek gry, walka z Templariuszami) mam ostre anomalie (nienaturalne echo, brak niektórych dźwięków, dziwne czaski itp). Posiadam najnowsze sterowniki do mojej karty dźwiekowej, DirectX zainstalowany najnowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam, mam problem z dźwiękiem w grze. Mianowicie, przy rozmowach zazwyczaj poczatki zdan są niejako dublowane ("ścinają się") a podczas akcji (np. początek gry, walka z Templariuszami) mam ostre anomalie (nienaturalne echo, brak niektórych dźwięków, dziwne czaski itp). Posiadam najnowsze sterowniki do mojej karty dźwiekowej, DirectX zainstalowany najnowszy. start-> uruchom -> dxdiag -> dzwięk-> ustaw brak przyspieszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Czesc, czy jest jakis sposob na to, ze jak dostaje misje zabicia kogos i musze udac sie np. do Jerozolimy albo Akki, to zeby za kazdym razem tam nie jechac koniem tylko automatycznie sie tam przeniesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...