Skocz do zawartości
Kirk42

Dziwna Pozycja W Dodaj/usuń Programy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam dość nietypowy problem, kiedyś zdarzyło mi się coś takiego ale nie potrafiłem tego usunąć, dopiero przy formacie zniknął ten problem, teraz nie chce mi się robić formata dlatego zwracam się z prośbą. jak usunąć tę dziwną pozycje w menu dodaj/usuń programy. Jest to taka pozycja ktora jest na gorze i na dole czarna, potem w tym zawieraja się rożne ramki, niewiem co to jest, dołączyłem 2 screeny, myślę że jak ktoś wie jak to rozwiązać to wie o co chodzi. Pozdrawiam

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie prościej zrobić to ręcznie?

Włączasz X-Tweaker/RegCleaner 4.3 lub inny program, który ma podgląd wpisów z "Dodaj/Usuń". Odczytaj, który teoretycznie wpis (lub wpisy) mieści się między Crazycośtam i FlashMenu. Następnie włączasz Edytor rejestru, wyszukujesz owe wpisy - zapewne na gałęzi "Uninstall" i kasujesz całe klucze w postaci {xxxxx}.

// Żeby nie było: Jak pisałem posta, to nie było tego wyżej. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sprawdziłeś klucze:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components ?

Obstawiam, że na tym drugim jest wpis powodujący problem. Ostatecznie można wywalić wszystkie wpisy z obu, ale uniemożliwi to odinstalowanie części programów i/lub może spowodować błędy w działaniu InstallShield.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszales kiedys o wyszukiwarce?

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ad...=Szukaj&lr=

Przykladowa strona z opisem jak naprawic:

http://www.whizblaze.com/windowsxp/xp00005/

Jezeli znowu nie zadziala to nalezy wymienic uzytkownika i sprobowac jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi