kim. Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) To moze ja tez sie wypowiem. Ktos tam pisal ze "no comments" z ust Rockstara znaczylo tyle co 'tak bedzie tylko nie mozemy teraz o tym mowic bo mamy umowe z M$'. A nie pomysleliscie ze to moglo znaczyc to samo co przestancie sie w kolko o to pytac bo nie mamy juz ochoty powtarzac tego po raz kolejny? Ilez to razy Rockstar zapowiadal ze wersji PC nie bedzie. Nawet tuż po zapowiedzi gry. Zreszta Hauserowie sie na ten temat dosc stanowczo wypowiadali a przeciez to oni rzadza w R*. Dla porownania San Andreas na PC zostalo zapowiedziane 2 miesiace przed premiera konsolowa wiec wasz argument "chcemy teraz wyzyskac ile mozemy z konsolowcow i fanboji" tez lezy. Do tego chodzi masa innych rzeczy wiele razy juz wspominanych(dwoch ostatnich GTA nie bylo na PC, R* nie wydal zadnej gry na PC od ponad 3 lat mimo ze bylo kilka perelek, no i ten najwiekszy czyli piractwo). No ale zalozmy ze bedzie na jesien, pewnie na gwiazdke(najlepszy okres) i co, pewnie bedzie 'Vista only' jako Games For Windows na czym najwiecej skorzysta M$ bo wszyscy sie nagle rzuca na Viste co zreszta bedzie dla nich jak strzal w dziesiatke. Po drugie online. Piszecie ze wlasnie gry online sie tak swietnie sprzedaja na PC(co zreszta obala niedawny COD4,stosunek sprzedazy PC do X360 - 1:8 ) no i pewnie ów online bedzie wymagal Windows Live i ciekawe ile z tych mas kupi abonament i bedzie go oplacalo ofc oprocz kupna orginalnej gry wczesniej. Wiec skonczy sie na tym ze sam R* wiecej straci na robieniu porta niz zarobieniu na nim no ale spx NA PEWNO BEDZIE NA PC :) Edytowane 5 Maja 2008 przez kim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 nie porównuj sytuacji z SA bo wtedy jeszcze "next genów" nie było, a to że będzie wersja pc to raczej kwestia czasu, R* wydał na produkcję gry 100mln $$ więc będzie trzeba skierować się również w stronę platformy PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) nie porównuj sytuacji z SA bo wtedy jeszcze "next genów" nie było, a to że będzie wersja pc to raczej kwestia czasu, R* wydał na produkcję gry 100mln $$ więc będzie trzeba skierować się również w stronę platformy PCno i co z tego przeciez byly owczesne current geny(ps2,xbox,ngc). SA wyszlo na poczatku na PS2 jako time exclusive i wlasnie 2 miesiace przed premiera Rockstar zapowiedzial wersje PC i Xbox. Ostrozne szacunki mowia, ze ogolnie pierwszego dnia zeszlo z polek ok. 4.2 mln sztuk GTA 4. Do dzis ta liczba jest duuuzo wieksza. PC-towcy sie ciesza jak 1 mln sie przez rok sprzeda. Nawet nie wspominam w ile sie sprzedal "uber hicior Crysis" przez co Crytek zrezygnowal z wydawania exclusivow na PC :lol2: Edytowane 5 Maja 2008 przez kim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Do tego chodzi masa innych rzeczy wiele razy juz wspominanych(dwoch ostatnich GTA nie bylo na PC, R* nie wydal zadnej gry na PC od ponad 3 lat mimo ze bylo kilka perelek, no i ten najwiekszy czyli piractwo). Piractwo to moim zdaniem słaby argument bo konsole na tym jechały, jadą aż się kurzy i będą jeszcze długo podtrzymywały ten proceder. To, że spore nakłady się sprzedają i są większe od pc... wyobraź sobie odpowiednie proporcje wersji legalnych inaczej na konsole. Trochę szkoda, że firmy tańczą jak im się zagra ale bardziej przykre są postawy i wypowiedzi graczy. No ale cóż... życie. :rolleyes: Pozdrawiam. Edytowane 5 Maja 2008 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Piractwo to moim zdaniem słaby argument bo konsole na tym jechały, jadą aż się kurzy i będą jeszcze długo podtrzymywały ten proceder. To, że spore nakłady się sprzedają i są większe od pc... wyobraź sobie odpowiednie proporcje wersji legalnych inaczej na konsole. Trochę szkoda, że firmy grają jak im się zagra ale bardziej przykre są postawy i wypowiedzi graczy. No ale cóż... życie. Wiesz akurat wspomnialem o piractwie bo Rockstar zawsze to podawal jako glowny powod kiedy go pytali o IV i PC. Pozatym nie wiem o jakich konsolach mowisz ale napewno nie o next genach. PS3 ciagle nie jest zlamane. X360 hmm... Od kiedy M$ banuje masa ludzi ktora kiedys bez wachania przerobila by konsole teraz powaznie sie zastanawia zanim to zrobi. Zreszta i tak piractwo na X360 w porownaniu z piractwem na PC to jak kropla w morzu. Dzisiaj czytalem newsa ze servery UT3(PC) odnotowaly juz 40 milionow prob wejscia na nielegalnym serialu!!! Nie dziwne wiec ze przyszloscia PC-ta sa Simsy i MMO bo tylko to sie dobrze sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 To moze ja tez sie wypowiem. Ktos tam pisal ze "no comments" z ust Rockstara znaczylo tyle co 'tak bedzie tylko nie mozemy teraz o tym mowic bo mamy umowe z M$'. A nie pomysleliscie ze to moglo znaczyc to samo co przestancie sie w kolko o to pytac bo nie mamy juz ochoty powtarzac tego po raz kolejny? Ilez to razy Rockstar zapowiadal ze wersji PC nie bedzie. Nawet tuż po zapowiedzi gry. Zreszta Hauserowie sie na ten temat dosc stanowczo wypowiadali a przeciez to oni rzadza w R*. Dla porownania San Andreas na PC zostalo zapowiedziane 2 miesiace przed premiera konsolowa wiec wasz argument "chcemy teraz wyzyskac ile mozemy z konsolowcow i fanboji" tez lezy. Do tego chodzi masa innych rzeczy wiele razy juz wspominanych(dwoch ostatnich GTA nie bylo na PC, R* nie wydal zadnej gry na PC od ponad 3 lat mimo ze bylo kilka perelek, no i ten najwiekszy czyli piractwo). No ale zalozmy ze bedzie na jesien, pewnie na gwiazdke(najlepszy okres) i co, pewnie bedzie 'Vista only' jako Games For Windows na czym najwiecej skorzysta M$ bo wszyscy sie nagle rzuca na Viste co zreszta bedzie dla nich jak strzal w dziesiatke. Po drugie online. Piszecie ze wlasnie gry online sie tak swietnie sprzedaja na PC(co zreszta obala niedawny COD4,stosunek sprzedazy PC do X360 - 1:8 ) no i pewnie ów online bedzie wymagal Windows Live i ciekawe ile z tych mas kupi abonament i bedzie go oplacalo ofc oprocz kupna orginalnej gry wczesniej. Wiec skonczy sie na tym ze sam R* wiecej straci na robieniu porta niz zarobieniu na nim no ale spx NA PEWNO BEDZIE NA PC :) 1.Tylko, że GTA SA nie miało czego napędzać bo nie było next-genów. 2.Już dawno nie było gry only VISTA i słyszałem, że M$ z tego zrezygnował i nie będzie płacił, za niby Vista only. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 1.Tylko, że GTA SA nie miało czego napędzać bo nie było next-genów. 2.Już dawno nie było gry only VISTA i słyszałem, że M$ z tego zrezygnował i nie będzie płacił, za niby Vista only. lol nastepny...a PS2 i XBOX to co to wg ciebie bylo? a ostatnio Vista only wyszedl nowy 3DMark w ktorego gra 90% uzytkownikow tego forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 kim - podawanie liczb w stylu sprzedaży 1:8 CoDa4 jest bezcelowe bo wiadomym jest, że masa amerykanów nic poza wrzuceniem płytki do x-klocka nie potrafi i kupuje konsole podczas gdy na PC grają raczej ludzie bardziej obeznani w temacie ale właśnie bo odchodzę od tematu. Gra w tej chwili jest już skończona, kampania reklamowa była na tyle głośna, że chyba każdy o grze słyszał i jedyne co im pozostaje to zrobić port tak jak wcześniej pisałem o ile im się to opłaci oczywiście. Crysis sprzedał się w ponad 1 mln nakładzie (dane chyba sprzed 2/3 miesięcy) co na PC jest wynikiem naprawdę dobrym, ale sprzedać mógłby sie lepiej jakby nie trąbiono na prawo i lewo o dx10 dx10 i dx10 i, że nikomu to nie ruszy ludzie po prostu się przestraszyli. Stalker, który jest grą raczej nie typową (czytaj: nie dla typowego amerykańskiego nastolatka) bez specjalnej promocji sprzedał się w 1.6 mln nakładzie w niespełna 10 miesięcy. Więc czy na PC jest AŻ tak ogromne piractwo? W mojej opinii GTA4 na PC mogło by kupić 2/3 mln ludzi spokojnie więc jest o co walczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 lol nastepny...a PS2 i XBOX to co to wg ciebie bylo? a ostatnio Vista only wyszedl nowy 3DMark w ktorego gra 90% uzytkownikow tego forum3DMark to jest program juhu to nie gra, gier only Vista było tak dużo, że hej było choć z 10??? nie wiem czy 5 było Jak była premiera GTA SA to była już końcówka życia obu konsol, nie miała napędzać sprzedaży konsol, tu chodzi o takie napędzanie jak teraz, GTAIV napędza kupno X360 i PS3 wiadomym jest, że masa amerykanów nic poza wrzuceniem płytki do x-klocka nie potrafi i kupuje konsole podczas gdy na PC grają raczej ludzie bardziej obeznaniTo by sie akurat zgadzało, kiedyś widziałem, pewne badania i wyszło, że USA to najgłupszy naród świata i mówie teraz poważnie, a nie, że sobie jaja robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 wiadomym jest, że masa amerykanów nic poza wrzuceniem płytki do x-klocka nie potrafi i kupuje konsole podczas gdy na PC grają raczej ludzie bardziej obeznani w temacieyć.Widzisz myslisz pojecia. Ludzie sa leniwi i chca wygody. Ja rowiez wole wlozyc plyte i bawic sie a nie instalowac gry, szukac sterownikow, tweakow itp. Po cholere to komu? Ludzie chca przyjsc do domu, nakarmic kota i wlaczyc sobie gre. Bez calego zbednego pieprzenia sie z ustawieniami czegokolwiek. To oznacza ze nie umiem zainstalowac gry na pc? umiem ale po co jak nie musze tego robic? Im czlowiek starszy i do tego pracuje w IT to naprawde ma odruch wymiotny przy probie grania na pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (...) wiadomym jest, że masa amerykanów nic poza wrzuceniem płytki do x-klocka nie potrafi i kupuje konsole podczas gdy na PC grają raczej ludzie bardziej obeznani w temacie (...) (...) To by sie akurat zgadzało, kiedyś widziałem, pewne badania i wyszło, że USA to najgłupszy naród świata i mówie teraz poważnie, a nie, że sobie jaja robie. To że amerykanie nie są zbyt rozgarnięci to jedno ale IMO przesadzasz LPKorn3324. Zabrzmiało to trochę tak jakby ogólnie użytkownicy konsol byli skończonymi deb**ami a przecież tak nie jest. Przemol^N ładnie tutaj zauważył, że bardziej chodzi o wygodę (i poniekąd lenistwo :P) niż o fakt braku obeznania "w temacie". Zresztą wydaje mi się że kłócimy się o jakieś bzdety, każdy ma swoje zdanie i zrobi jak zechce (albo kupi konsolę i pogra teraz albo poczeka na wersję PC). Wszystko sprowadza się do kasy, każdy ma swoje pieniądze i zrobi z nimi co chce, po co kogoś na siłę uszczęśliwiać? Jeżeli popełnia błędy to też jego sprawa, niech się uczy na swoich błędach (to najlepsza szkoła). Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poiuy Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Widzisz myslisz pojecia. Ludzie sa leniwi i chca wygody. Ja rowiez wole wlozyc plyte i bawic sie a nie instalowac gry, szukac sterownikow, tweakow itp. Po cholere to komu? Ludzie chca przyjsc do domu, nakarmic kota i wlaczyc sobie gre. Bez calego zbednego pieprzenia sie z ustawieniami czegokolwiek. To oznacza ze nie umiem zainstalowac gry na pc? umiem ale po co jak nie musze tego robic? Im czlowiek starszy i do tego pracuje w IT to naprawde ma odruch wymiotny przy probie grania na pc. Nie wiem czy potrafisz sobie wyobrazić, że ja i wiele innych tu osób które przyszły tu bo lubią granie na PC mają inny gust i wolą mieć możliwość dostosowania gry do siebie. Wolą wyłączyć np HDR ( w Dircie zwłaszcza), wolą wgrać mody, wolą mysz i klawiaturę, wolą grać po sieci z przyjaciółmi którzy też grają na PC, wolą zmienić kartę grafiki gdy chcą by gra nie zwalniała, wolą dostosować sprzęt do swoich potrzeb (np wyciszyć go czy stuningować) i lubią gry których nie ma na konsoli a i dla wielu samo dłubanie w sprzęcie to też hobby. Stery? Dawno już nie wgrywałem. Tweaki? Komputer sam ściąga, wgrywa moja rola ogranicza się do kilku kliknięć a z Crysisem idzie cuda dzięki temu zrobić. Ustawianie opcji? 1 minuta na początku gry. Wgrywanie? Wybacz wole walnąć płytę i niech się wgrywa lepsze to od klękania przed konsolą i zmianie płyty. Nie mówię, że konsole są złe a PC wspaniały po prostu są INNE. A to jest forum PurePC więc znajdziesz tu mnóstwo ludzi którym ta inność PC odpowiada jak ich nie rozumiesz to nie wiem zmień forum może bo inaczej będziesz toczył spory w nieskończoność. W każde GTA od 3ki grałem najpierw na konsoli i pózniej na PC. Za każdym razem wersja PC dawała mi więcej frajdy. Więc i tym razem bardzo bym chciał GTA IV na PC. Pamiętam też czasy jak miałem Xboxa i toczyły się podobne dyskusje gdzie wchodzi posiadacze PS2 i zachowywali się jak teraz posiadacze xboxów 360 mówili żeby lecieć do sklepów po PS2 bo na Xa to nie wyjdzie. Mimo tego nikt nie leciał tylko czekał i to pomimo tego, że różnice pomiędzy wersjami PS2 a X były mniejsze niż z wersją PC. Dziwi mnie tylko, że nie którym chyba zależy by gra nie wyszła na PC jakiś taki rasizm sprzętowy. @kim. pewnie zarabiasz miliardy na raportach z rynku PC którego nikt do końca jeszcze nie ogarnął ani DFC ani NPD :wink: Takie rozmowy są mile widziane na gry.onet.pl polecam. A jakby R nie chciało wydać GTA przez piractwo na PC to nie zrobili by tego już za czasów VC a zwłaszcza SA kiedy to samego PS2 było prawie 2 razy więcej niż Xboxa 360 i PS3 obecnie :wink: Z resztą patrząc po takich artykułach jak IGN oraz na tysiące ludzi grających po sieci w mody do samego san andreas oraz dość liczną grupę moderów zapotrzebowanie na PC się znajdzie. Fajnie by było też jak R zechciało by wydać grę przez Steama. Z resztą ja bym GTA IV na PC z chęcią kupił nawet drugi raz a niech gadaniem o piractwie i umieraniu PC zajmą się Ci co gre na konsole mają z torrenta. Edytowane 5 Maja 2008 przez Poiuy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 z Crysisem idzie cuda dzięki temu zrobić...lepsze to od klękania przed konsolą i zmianie płyty. Nie mówię, że konsole są złe a PC wspaniały po prostu są INNE.Z konsolami nie musisz liczyc na cuda :wink: Z klekaniem tez dobry argument, przyznam sie ze sam mam modlitewnik przy stoliku RTV, specjalnie kupilem dla konsoli zeby sie kolanka nie scieraly :lol2: Zartuje oczywiscie, mnie to tam traca czy bedzie na PC, jak bedzie to dobrze, jak nie bedzie - tez dobrze. Nie ma sie co spinac. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Z konsolami nie musisz liczyc na cuda :wink:Chyba, że w najlepszy momencie gry wyskoczą 3 diody na pysku, albo error o podrapanej płytce i won do dashboarda i graj od ostatniego save'a. mnie to tam traca czy bedzie na PC, jak bedzie to dobrze, jak nie bedzie - tez dobrze. Nie ma sie co spinac. pozdro No to co robisz w topicu o GTA IV na PC skoro nie interesuje ciebie to ?? Panowie dajcie już spokój temu co jest lepsze bo zaraz znowu temat zostanie zamknięty dajcie na wstrzymanie z jednego względu, że tak na prawdę jednak jakaś liczba osób na tym forum czeka na wersje PC, a ponieważ temat jest dość ciepły i drażliwy to na zachodnich/polskich stronach co jakiś czas ukazuje się jakieś info, a że nie każdy przeszukuje neta to chciałby wejść do tego tematu i dowiedzieć się czegoś konstruktywnego o GTA IV na PC, a nie tylko na czym się komu lepiej gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 po co w ogole ten temat skoro wszyscy gadaja tutaj o zaletach konsol i pc. Zobaczylem, że temat otwarty a zamiast informacji o tym czy bedzie gta na PC znalazłem kupę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 @sesq: I nic innego nie znajdziesz, bo zadnego oficjalnego info poki co nie ma, i dopoki nie bedzie to caly watek bedzie jednym wielkim offtopem... Chyba, że w najlepszy momencie gry wyskoczą 3 diody na pysku, albo error o podrapanej płytce i won do dashboarda i graj od ostatniego save'a.No tak, na PC gry sie nie wieszaja, nie maja bugow, save'y sie nie pieprza - pelna sielanka. Argumenty o RROD czy dziwnych komunikatach mozna sobie IMHO darowac, bo szanse na przykre niespodzianki sa takie same na obu platformach. że nie każdy przeszukuje neta to chciałby wejść do tego tematu i dowiedzieć się czegoś konstruktywnego o GTA IV na PC, a nie tylko na czym się komu lepiej gra.Ale czego konstruktywnego chcesz sie dowiedziec? Poki Rockstar nabiera wody w usta, to wszystkie newsy w sieci to pobozne zyczenia piszacych albo zwykle brednie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 No tak, na PC gry sie nie wieszaja, nie maja bugow, save'y sie nie pieprza - pelna sielanka. Argumenty o RROD czy dziwnych komunikatach mozna sobie IMHO darowac, bo szanse na przykre niespodzianki sa takie same na obu platformach. Właśnie dlatego to napisałem (w odpowiedzi na zarzuty wobec braku problemów z grami konsolowymi) żadna z platform nie jest pozbawiona błędów, poza tym błędy o których wspomniałem dotyczą lipnego wykonania hardware'u, a nie software'u, problem save'ów czy bugów to przecież problem producenta gry, a co do zawieszania przy dobrze postawionym Windowsie bez zbędnych śmieci żadna dobrze wykonana gra nie ma prawa się zawiesić i przeważnie się nie zawieszają 90% błędów, które powodują zawieszenie do śmietnik w Windowsie i/lub podkręcony sprzęt. Ale czego konstruktywnego chcesz sie dowiedziec? Poki Rockstar nabiera wody w usta, to wszystkie newsy w sieci to pobozne zyczenia piszacych albo zwykle brednie...Takie właśnie niby nic nie znaczący przecieki o premierze ze sklepów, albo wypowiedzi ludzi z branży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) a powie cos ktos ciekawego o tym trybie multi?? Widzialem na youtube ze ma byc mega elo wypas lans bans. Jest juz na konsole ten tryb multi?? Ocb w nim ze jest taki elo pro ziom?a nie wiem czy moge tu o nim pisać elo ziomie bo to temat o wersji pc, więc daruje sobie tego i polecę przeglądnąć temat konsolowy. Może cos tam znajdziesz :rolleyes: Edytowane 5 Maja 2008 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Nie wiem czy potrafisz sobie wyobrazić, że ja i wiele innych tu osób które przyszły tu bo lubią granie na PC mają inny gust i wolą mieć możliwość dostosowania gry do siebie. Wolą wyłączyć np HDR ( w Dircie zwłaszcza), wolą wgrać mody, wolą mysz i klawiaturę, wolą grać po sieci z przyjaciółmi którzy też grają na PC, wolą zmienić kartę grafiki gdy chcą by gra nie zwalniała, wolą dostosować sprzęt do swoich potrzeb (np wyciszyć go czy stuningować) i lubią gry których nie ma na konsoli a i dla wielu samo dłubanie w sprzęcie to też hobby.Ty dalej nie rozumiesz. Ja zarzadzam w pracy serwerami na 2003, nie chce mi sie w domu babrac rozumiesz? chce wlozyc plyte i grac. UMIEM ale NIE CHCE. To zabawa moze i dobra dla nastolatkow, mnie to kompletnie nie bawi. Nie chce tego i nie bede uzywac. Powiem jak Draak - stac mnie na kazdy komputer jaki sobie wymysle ale i tak wole grac na x360 i kupie ps3 jak wyjdzie pelna wersja GT5. Edytowane 5 Maja 2008 przez Przemol^N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) no i co z tego przeciez byly owczesne current geny(ps2,xbox,ngc). SA wyszlo na poczatku na PS2 jako time exclusive i wlasnie 2 miesiace przed premiera Rockstar zapowiedzial wersje PC i Xbox. Ostrozne szacunki mowia, ze ogolnie pierwszego dnia zeszlo z polek ok. 4.2 mln sztuk GTA 4. Do dzis ta liczba jest duuuzo wieksza. PC-towcy sie ciesza jak 1 mln sie przez rok sprzeda. Nawet nie wspominam w ile sie sprzedal "uber hicior Crysis" przez co Crytek zrezygnowal z wydawania exclusivow na PC :lol2: Piractwo napędził twój guru z M$ który teraz robi xkloce 360 i chyba nie zaprzeczysz ze PS2 i Xboxy były piracone równie dobrze jak PCty lol :lol2: bo właśnie były a ze teraz PS3 jeszcze nie złamane..... kwestia czasu XD Edytowane 5 Maja 2008 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poiuy Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Ty dalej nie rozumiesz. Ja zarzadzam w pracy serwerami na 2003, nie chce mi sie w domu babrac rozumiesz? chce wlozyc plyte i grac. UMIEM ale NIE CHCE. To zabawa moze i dobra dla nastolatkow, mnie to kompletnie nie bawi. Nie chce tego i nie bede uzywac. Powiem jak Draak - stac mnie na kazdy komputer jaki sobie wymysle ale i tak wole grac na x360 i kupie ps3 jak wyjdzie pelna wersja GT5. Ale czy ja piszę coś o tym, że nie umiesz? Nie. Chodzi mi tylko o to, że wielu ludzi na tym forum woli PC bo po prostu pasuje on do ich gustu. Nie dla każdego konsola to najlepsze rozwiązanie. To forum nazywa się PurePC i jest tu masa maniaków dla których wydawanie pieniędzy na sprzęt to hobby. Są po prostu różne gusta. W dodatku w nie które gatunki nadal można pograć tylko na PC. Tylko coraz częściej zdarza się, że osoby na forum na siłę próbują wepchnąć komuś swoje upodobania. To, że Ty i kilka osób wolicie konsole i komuś też to powinno się podobać to nie jest argument :wink: W dodatku robicie to chyba w mało stosownym miejscu bo na forach z "PC" w nazwie raczej zawsze znajdziesz ludzi w których gust trafia PC. Macie konsole? Nie macie zamiaru grać na PC? To co robicie w tym temacie? @Costi to rozumiem, że mam nie pisać o grach na PC w dziale gry na forum PC tylko mam wpiep*** się z treściami typu kup konsole jak chcesz pograć bo na PC nigdy nie będzie albo na konsoli i tak gra się lepiej? Ja rozumiem, że ktoś woli grać na konsoli ale w tym miejscu chyba jest miejsce na rozmowy o PC i nikt nie ma tu ochoty wysłuchiwać jakie to konsole są wspaniałe. Z resztą Costi czemu nie widzę Cię na X0 jak dyskutujesz o grach tylko widzę cię na forum PC gdzie kłócisz się z posiadaczami PS3 i PC? Edytowane 5 Maja 2008 przez Poiuy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Tylko coraz częściej zdarza się, że osoby na forum na siłę próbują wepchnąć komuś swoje upodobania.Ano wlasnie - dlaczego odnosze wrazenie, ze wlasnie probujesz to robic? ;) BTW. zamilowanie do dlubania w kompie nie stoi w sprzecznosci z upodobaniem do "wloz plyte i graj". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kim. Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 3DMark to jest program juhu to nie graoj wlasnie obraziles mase ludzi na tym forum :wink: jak była premiera GTA SA to była już końcówka życia obu konsol, nie miała napędzać sprzedaży konsol, tu chodzi o takie napędzanie jak teraz, GTAIV napędza kupno X360 i PS3akurat Xbox wtedy byl w tym samym momecie w ktorym teraz jest X360(prawie 3 lata po premierze :wink: ). bo wiadomym jest, że masa amerykanów nic poza wrzuceniem płytki do x-klocka nie potrafi i kupuje konsole To by sie akurat zgadzało, kiedyś widziałem, pewne badania i wyszło, że USA to najgłupszy naród świata i mówie teraz poważnie, a nie, że sobie jaja robie.nie no wy to wszystko potraficie sobie wytlumaczyc. swietna sprzedaz tytulow konsolowych tlumaczycie sobie glupotą amerykanow. naprawde polak potrafi... :mur: Piractwo napędził twój guru z M$huh? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Z resztą Costi czemu nie widzę Cię na X0 jak dyskutujesz o grach tylko widzę cię na forum PC gdzie kłócisz się z posiadaczami PS3 i PC?Slabo patrzysz ;) Poza tym ja sie z nikim nie kloce i nie probuje nikomu nic wmowic. kup konsole jak chcesz pograć bo na PC nigdy nie będzieNiestety, na chwile obecna, jak bardzo bys nie zaklinal rzeczywistosci, tak wlasnie sprawa wyglada z GTA4. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 demon92, dzieciaku, gdzie o tych badaniach przeczytałeś? W Super Expressie, na pudelku czy moze o2.pl? nie ma co, cały świat z polską na czele musi sie dowartościowywać tym stereotypem o głupich amerykanach. Jak zatem wytłumaczysz to, ze to właśnie Stany Zjednoczone to najpoteżniejszy kraj świata, a my jestesmy 30 lat za nimi? Nie no ale tak, to my jestesmy super i w ogóle światowa inteligencja, a amerykanie to barany które nie wiedzą jak komputer włączyć. A Japończycy, chyba najinteligentniejszy naród świata, w ogóle nie uzywają PCtów do grania, tam liczy sie tylko Nintendo i Sony, i co, tez powiesz ze ćwierćmózgi? -------------------------------------- Tu nawet nie chodzi o lenistwo czy "głupotę" Amerykanów, oni po prostu od 30 lat są przyzwyczajeni do tego, poza tym ta cała sprawa z konsolami (począwszy od podejscia producentów, po ceny gier) wyglądała i nadal wygląda duzo lepiej niz chociazby u nas. Oni mieli juz PSX'a czy Nintendo 64 kiedy my podniecalismy sie jeszcze Contrą albo Mario Bros na Pegasusa. Już nie wspomne o Japonii -------------------------------------- Co do GTA na PC, to wcale to nie jest niemozliwe, zeby do grania multi byłby potrzebny Windows Live. MS jesli juz to wyczuje okazje i zacznie pobierac opłaty od takich hiciorów. No i nadal nie wiem czy ta premiera w tym roku jest mozliwa - dzis na gametrailers znalazlem gdzies newsa, ze Rockstar musiało oddelegować część zespołu która pracowała juz nad DLC dla Xboxa 360. Nie wiem gdzie oni znajdą czas na robienie konwersji. No i trzeba wziac pod uwage, ze nawet jak ogloszą premierę, to pewnie ją przesuną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poiuy Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) MaZZeo twoje dane też wyglądały jakbyś brał prosto z onetu. Z resztą jak nie macie zamiaru i tak grać na PC to co robicie w tym temacie? To czy będzie czy nie nie powinno was obchodzić. Coś wam się stanie jak wyjdzie na PC czy po prostu jakaś taka zazdrość by inne platformy dostały jak najmniej? Coś jak setki postów na stronie Bioware w newsach o darmowych dodatkach do PC i tak dalej... po prostu chore. Cieszcie się z gry na konsolach, gadajcie sobie na czym ładniej wygląda a nie tracicie czas na gadanie o grze której i tak nie chcecie a jak wyjdzie to i tak nie zagracie o kupieniu już nie mówiąc. Co wiemy? R* zapytane o GTA IV na PC powiedziało jak na razie tylko tyle "brak komentarza" Reszta to spekulacje. PS Przez Live można grać na PC za darmo Edytowane 6 Maja 2008 przez Poiuy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Nareszcie - GTA4 na PC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Nareszcie - GTA4 na PC!Żal po prostu :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) demon92, dzieciaku, gdzie o tych badaniach przeczytałeś? W Super Expressie, na pudelku czy moze o2.pl? nie ma co, cały świat z polską na czele musi sie dowartościowywać tym stereotypem o głupich amerykanach. Jak zatem wytłumaczysz to, ze to właśnie Stany Zjednoczone to najpoteżniejszy kraj świata, a my jestesmy 30 lat za nimi? Nie no ale tak, to my jestesmy super i w ogóle światowa inteligencja, a amerykanie to barany które nie wiedzą jak komputer włączyć. A Japończycy, chyba najinteligentniejszy naród świata, w ogóle nie uzywają PCtów do grania, tam liczy sie tylko Nintendo i Sony, i co, tez powiesz ze ćwierćmózgi? Nie wiem gdzie to wyczytałem, ale mniejsza z tym, czy wszystko tak bierzesz na poważnie, przecież jaja sobie robie, bo nie jestem takim idiotą, żeby uwieżyć, w tamtego newsa, wyczytałem dawno temu tamtą głupote i tak jakoś mi sie przypomniało, po przeczytaniu, jednego z postów. Nareszcie - GTA4 na PC!hehe dobre, ale już było coś takiego z jakąś grą Edytowane 6 Maja 2008 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Żal po prostu :huh: Ale herbatka dobra :D GTA na PC bedzie, wiec przestancie siac pupeline - jak setki tysiace posiadaczy PC tak beda myslec to na pewno sie sen zisci :) GoW tez sie posiadacze X360 szczycili, a to bardzo przecietna gra byla - na konsoli zaraz po premierze (kaczynskim) mialem okazje sie zabawic - i co, to moje zdanie :) Ale tak na marginesie wypowiedz R* na temat wersji PC "brak komentarza" jest imho dobrym omenem - kazdy kto ma cos do ukrycia tak mowi :) Edytowane 6 Maja 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...