Siemien Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Problem jak w temacie. Nie mogę usunąć pliku o nazwie "CAEN41C5." nie wiem co to za dziadostwo. Prośba o info co to może być i jak się tego pozbyć. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Możesz spróbować użyć killbox w trybie awaryjnym aczkolwiek nie zawsze działa. Najpewniejszy IMHO sposób to uruchomienie LiveCD np sysresccd. Po załadowaniu sytemu wpisujesz po kolei: fdisk -l #w celu rozeznania w partycjachmkdir /mnt/win #tworzysz katalog do zamontowania partycji na której masz plik do skasowania#w zależności jaki masz system plików montujesz partycję#dla fat32:mount /dev/sdaX /mnt/win#dla ntfs:ntfs-3g /dev/sdaX /mnt/winmc #wchodzisz do katalogu /mnt/win, szukasz pliku i go kasujesz#zamykasz mccd /umount /mnt/winsyncreboot Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 spróbuj unlockera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemien Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Unlocker nie pomoże bo plik nie jest używany. Przy próbie jego usunięcią dostaje komunikat "Nie można usunąć plik: Nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego". Żeby tego było mało kiedy z lini poleceń wpisze DIR to na liście plików w katalogu tego pliku nie ma". Taki plik widmo. Rozmiar tego pliku 0, miejsce zajmowane przez plik na dysku 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 chkdsk x: /F /R x = dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemien Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 chkdsk x: /F /R x = dysk Nie poskutkowało :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemien Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Dzięki XaD_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Unlocker nie pomoże bo plik nie jest używany. Przy próbie jego usunięcią dostaje komunikat "Nie można usunąć plik: Nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego". Żeby tego było mało kiedy z lini poleceń wpisze DIR to na liście plików w katalogu tego pliku nie ma". Taki plik widmo. Rozmiar tego pliku 0, miejsce zajmowane przez plik na dysku 0. cóż, miałem identyczny problem i unlocker sobie poradził (kiedy killbox nie dał rady a chkdsk nic nie zrobił)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemien Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Usunąłeś ten plik w awaryjnym czy po zabij wszystko? :) W awaryjnym. Pojechałem od razu po całości bo po samym "zabij wszystko" nawet nie próbowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...