cavarr Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) Waga: 900g Czyżby TR poszedł w ślady Scythe :lol2: Edytowane 29 Maja 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 ladny ;] ciekawa jaka cena bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 NO FU/KING WAY! :evil: W nazwie nawiazanie do wymiarowego wentylatora? <_< A do Scythe brakuje finow na stopce radiatora [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) ladny ;] ciekawa jaka cena bedzie :) Niżej niż 200zł na pewno nie zejdą :lol2: NO FU/KING WAY! :evil: W nazwie nawiazanie do wymiarowego wentylatora? <_< A do Scythe brakuje finow na stopce radiatora [; 140mm bankowo :] Takie kanapki w ogóle mi nie podchodzą, choć urody i H-P mu nie brakuje ;) - czekam na coś innego od TR. Edytowane 28 Maja 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Nie no sa 2 plusy - nawiew na cala przestrzen wokol socketu i bezstresowy montaz w obudowach o szerokosci >190mm. Pozostaje: odleglosc hp od nb odleglosc od slotow DIMM ( dominatory juz sie ciesza ) Wydajnosc 6HP i ~60 finow wzgledem konkurencji konstrukcyjnej/cenowej. Kiedy wersja z "dziurkowanymi finami" ( a'la HR-03/01 [; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Orgiusz, nie tylko dominatory ;) XMS2 DHX też, ba ocz flex 1/2 a także team group ;) TR wie jak dogodzić pewnym ramcom :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 zajefajnie sie prezentuje ... jestem na kupnie jakiegos NAJWYDAJNIEJSZEGO Ac .. myslalem wstepnie o 120EX ew Mugen jednak moze warto poczekac na testy tego cacka ... tyle ze problemem moze byc Wymiar wentylatroa 140x140 kotrych jak na lekarstwo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Najwydajniejszym ac nadal chyba zostaje Delta+Tr U E [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 mialem Infinity (ktorego pospiesznie sprzedalem) + delte do testow ale na dluzsza mete nie dalo sie wytrzymac halasu, teraz stawiam na cisze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW!!! // ULLISSES Waga: 900g Czyżby TR szedł w ślady Scythe :lol2: Kurcze... ale jeśli wzorcem jest Scythe Zipang to bardzo fajnie, bo to konstrukcyjnie przyjemny coolerek z potencjałem. Szkoda tylko, że Scythe go trochę zmarnowało. Zastanawiam się jakie ciepłowody w tym AXP-140 zastosowano. Bo, jesli 8mm to... waga jest w pełni uzasadniona. Ciekawe również ile jest finów. Jak dla mnie konstrukcja wygląda na kwintesencję tego, do czego Thermalright przyzwyczaił - radiator ani o milimetr za duży i ani o gram za ciężki jak na zaplanowaną ilość ciepłowodów oraz wentylator. To się nazywa perfekcjonizm... :P Faktycznie jednak 900g to sporo... nie widzę jednak by gdzieś po prostu przesadzono, żeby waga ta była nieuzasadniona. Oby tylko wydajność nie zawiodła. Ciekawe jak się Thermalright zapatruje na HDT i czy coś planuje nowego w związku z tym rozwiązaniem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Nie no sa 2 plusy - nawiew na cala przestrzen wokol socketu i bezstresowy montaz w obudowach o szerokosci >190mm. Pozostaje: Pozostaje problem zmieszczenia w obudowach gdzie zasilacz jest tuż na płytą główną, a płyta główna ma bardzo wysoko gniazdo procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 mnie się podoba :] to tr więc nie zawiedzie. pewnie da się i 120 zamontować i różnica w wydajności będzie pomijalna :P , ogólnie takie tajfunowate coolery mają zalety, w sumie mają jedną wadę - słabo współpracują z obiegiem powierza w obudowie - to zaleta ninjowatych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) Najwydajniejszym ac nadal chyba zostaje Delta+Tr U E [;to fakt, ale warto tez dopisac, ze w wielu przypadkach dobre efekty daje modyfikacja zwiekszajaca docisk ;) a to chlodzenie thra mnie sie nie podoba, nie lubie jak mi cos zaslania 1/2 płyty glownej ;) Edytowane 30 Maja 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Coś się ruszyło w sprawie Axp-140 Thermalright, best known for its aluminum fin heatsinks devised the AXP-140 CPU heatsink for HTPCs, that is low-profile friendly with a height of 7 cm. VR-Zone unboxed the heatsink to take a few pictures. The AXP-140 supports Intel processors on the LGA-775 socket. It consists of a thick nickel-plated copper CPU contact block from which six aluminum heatpipes convey heat to an aluminum fin array. Unlike conventional heatsinks from Thermalright, the array propagates horizontally along the plane of the motherboard. The dimensions of this heatsink are 145 x 147 x 70.2 mm (L x W x H). It weighs 900 g (1.98 lbs). Although this heatsink could cool some processors with low TDP passively for a silent operation, a 120mm fan can be attached to it for active air-cooling. The AXP-140 is expected to be priced at US $59 when it hits the stores. Source: VR-Zone Dimensions - 145 x 147 x 70.2 mm (L x W x H) Weight - 900g Heatpipes - 6 nickel-plated Base - Copper (but nickel-plated) Fans - 120mm or 140mm Pierwszy "test" >> http://translate.google.pl/translate?hl=pl...history_state0= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Spotkał ktoś jakieś dobre testy tego coolerka? Pomijając cenę to wydaje się być świetny, a osobiście planuję budę HTPC. Ciekawi mnie jak wypada względem choćby Ultra-120 eXtreme. Obecnie mam Ultimę-90, swego czasu z 800 RPM Scythe S-Flex chłodziła bezproblemowo Q6600 @ 3.2 GHz, który ciągnął ok. 120 W. Docelowo ten coolerek chciałbym zastosować z Core i5 (chyba będzie można dokupić mocowanie). Powinien być chyba sporo lepszy od Ultimy, można by też zastosować S-Fleksa 1200 RPM i go regulować, powinien chyba pozwolić na niezłe OC (chyba że coś skopią i wyjdą grzałki jak słynne M0 czy niektóre quady 45 nm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) http://www.overclockersonline.net/?page=ar...es&num=2411 http://www.legitreviews.com/article/945/ Ciekawe chłodzenie, trzeba przyznać. Nie znalazłem jednak porównania z Ultrą. Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Udało mi się znaleźć jeszcze coś takiego - http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1508&pageID=6438 Nie ma porównania do innych coolerów, ale mimo wszystko wygląda to bardzo dobrze. Q6600 (nawet G0) to mocna grzałka, u mnie na 3.2 GHz i 1.4 V temperatura lekko przekraczała 80 stopni, ten cooler chyba lepiej by sobie poradził patrząc po tym teście (3.0 GHz i 1.36 V). EDIT. http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/d...-axp-140_7.html Chyba rewelacja (choć SI-128 tylko ciut słabszy, a tańszy o stówę). Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...