kfazzi Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam serdecznie. Ktoś z was zajada się miodkami? Albo delektuje miodówkami/miodem pitnym? Macie jakieś ulubione miody? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Hmm mój ulubiony miód to miodówka :D Pamiętam też, że jak byłem młodszy to lubiłem pić mleko z miodem. Teraz dawno nie piłem mleka, z miodem tym dawniej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Ja w sumie codznienie jem z chlebem. Czasami zamiast cukru dodaje miod do herbaty. Moj ulubiony to gryczany. Ostatnio trafil mi się sloik gryczano-lipowy (chyba) byl poprostu wspaniały :) A obecnie jest gryczano-wrzosowy troszke gorszy w smaku. W sumie najmniej przepadam za rzepakowym. Edytowane 5 Czerwca 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Lipowy, akacjowy - moje ulubione Wrzosowy bardzo dobry dla ludzi z chorobami gardla i pluc... Lubie miod w roznych postaciach jako dodatek Kurczak w miodzie Baklawa WOda z miodem i cytryna - super na przeziebienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ja najbardziej lubię miodek spadziowy (spadź jodłowa). Rodzice mają pasiekę, a w Bieszczadach to najciekawszy miód. Choć w zeszłym roku zmieniliśmy miejsce pasieki i był miodek z posmakiem czosnku niedźwiedziego :) bomba. Na razie się ładny sezon spadziowy zapowiada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Świeże pieczywo takie chruuupiące + masełko + miodek do tego kakao i śniadani/kolacja jak ulał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 ja miodu samego nie jem gdyz dla mnie jest po prostu za slodki :> miodem słodze herbate moja mama robi tez żeberka z kapustą w miodzie i są przepyszne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Własna miodówka i nic innego. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jest zdrowy w małych ilościach ,ale nie wolno go przegrzewać powyżej 40stopni bo traci swoje właściwości. Nie wolno zapominać że jest węglowodanem prostym i musi być bardzo szybko spalony. Jak nie to zamienia się w tkankę tłuszczową jak każdy cukier, dlatego z umiarem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Obecnie wyłącznie jako dodatkek do potraw, ewentualnie w kombinacji z herbatą jak mnie grypa dorwie czy podczas wyjazdu w góry zimą gdy wracam zmarznięty do domku. Samego jako tako nie jem bo jest dla mnie za słodki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Z przyjemnoscia poltoraczek albo jakis dwojniak :) Dosc czesto, bo na inscenizacjach (XVIIw.) pijemy "klimatycznie" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Miod mniam Jak to ktos napisal tutaj kurczak w miodzie jest rewelacyjny. A po za tym robie sobie kanaplki z bialym serem i miodem Edytowane 17 Czerwca 2008 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Krotkie pytanie - miod + spirytus. Jakie przepisy testowane? Bo mam pod reka jakies 7l miodu jeszcze i zal nie sprobowac zrobic wynalazku [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Ja z czystym rektyfiltem próbowałem i z wodą i kupa z tego wyszła ;). Kumpel zrobił coś na tym przepisie wyszło całkiem klawo (oczywiscie proporcje były zachowane ale dużo wieksze ;]). Składniki: 0,25 litra spirytusu, 0,25 litra wody, 6 łyżek miodu, 3 łyżki cukru, 1 cytryna. Spirytus i wodę wymieszać, dodać 6 łyżek miodu i 3 łyżki cukru. Na koniec wycisnąć 1 cytrynę i wszystko dokładnie wymieszać. Tego nie testowałem ale źle nie wygląda: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=90 I jeszcze jeden. http://www.we-dwoje.pl/miodowka;na;zimowe;...tykul,4205.html Potwierdzam ze ten 1 przepis jest spoko. Edytowane 25 Czerwca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Krotkie pytanie - miod + spirytus. Jakie przepisy testowane? Bo mam pod reka jakies 7l miodu jeszcze i zal nie sprobowac zrobic wynalazku [; Przepisu nie pamietam , ale kiedys spozywalismy taki specyfik przyprawiany zdaje sie imbirem czy cynamonem i bylo pyszne :D Tylko trzeba bardzo ostroznie podgrzewac zeby spiryt nie wyparowal. Wody chyba nie lalismy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Nie znam przepisu ale moj dziadek robi najlepsza miodzio wodeczke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 taka dobra rada miod kupujcie od pszczelarza jesli sie da, a nie ze sklepu roznica przeogromna pozatym pewnie malo kto wie ale miody maja wlasciwosci lecznicze i wcale nie sa takie slodkie (oszem zalezy od kwiatu z jakiego jest ale ogonie sklepowe miody sa dosladzane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Ja lubię miodzik w herbacie lub na chlebie z masłem :D tyle w temacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...