Skibi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 "Saraceni" Notebook Gdańsk, ul. Wodnika 1 A, tel. 058 7628267 Panowie i Panie nie polecam a wręcz bardzo mocno odradzam Zepsułem matrycę ( w D630 ) i postanowiłem ją wymienić. Jako, że zależało mi na czasie szukałem serwisu w 3 city. No i oni stwierdzili, że nie ma sprawy mają matrycę oryginalną ( 1200 zł) jak i tańszą ( 950 zł ) LG jako zamiennik. Dogadane zostało, że przyjadą po notebooka i przywiozą naprawionego z nową matrycą bez wad, martwych pikseli a nawet subpikseli. Ok przyjeżdża serwisant ( 13.40 ), bierze notebooka i zaliczkę ( 400 zł, bo jak Twierdzi musi matrycę kupić z magazynu :D:D:D, ale ok spieszy mi się ). Niestety nie wystawi mi pokwitowania bo nie ma ( heh, spieszy mi się, zaryzykuję ). Ok godz 16 telefon, że matryce, które mają jednak nie pasują i są o innej rozdzielczości ( i są od D610 ! ) ale mogą lepsza matrycę zamontować od jakiegoś nowszego della ( nową oczywiście, ale błyszczącą ) ale już za 1200 zł. Nie zgodziłem się i zrobiłem awanturę. Cena zmalała do 950 zł więc zaakceptowałem. o 17.30 przyjeżdża serwisant z notebookiem a matryca ma rysę długą na 2,5 cm ! Oczywiście nie akceptuję odbioru, wykręcam matryce i oddaję, ale zaliczki mi nie zwraca, bo nie ma ( odda jutro, albo przeleje )( dodam, że przyjechał sportowym cabrio, więc nie sądzę by nędzne 400 zł było problemem ). Pada propozycja, że może jednak tą matrycę od nich kupię ( oczywiście taniej ). Potem zostałem poinformowany, że to właściwie przysługa, że zgodzili się przyjechać po notebooka i odwieźć, że oni wywiązali się z umowy, a to mi się matryca nie podobała i najlepiej bym sobie po pieniądze przyjechał. Dodam jeszcze, że "nowa" matryca była źle założona (brak niektórych śrubek trzymających matrycę ). I oni nazywają się fachowcami. Załamka totalna. I zupełne nie zrozumienie umowy ( bo skoro umawiam się na wymianę na nową matrycę bez wad, to matryca z 2,5 cm rysą nie jest wywiązaniem się z umowy ). Dla nich wszystko przebiegło poprawnie i zgodnie z umową. Załamka totalna. Nie korzystajcie z tych amatorów i naciągaczy ( bo dla mnie naciągaczem jest ten co zmienia cenę już w tracie realizacji ) No nic chcesz mieć dobrze, zrób to sam. matryca już zamówiona ( 550 zł pojutrze będzie i na 100% pasuje ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) za 350-400 zł kupujesz matryce na allegro i ją sam wymieniasz, bajecznie prosta czynność nie widzę wogole sensu brania matrycy za 1200 zł Edytowane 9 Czerwca 2008 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) "określenie Saraceni obejmojwało wszystkich Arabów - później także wszystkich wyznawców islamu - zwłaszcza tych, którzy walczyli z krzyżowcami oraz piratów muzułmańskich pływających po Morzu Śródziemnym, napadających na wybrzeża włoskie i francuskie."(wikipedia) nazwa mówi sama za siebie; ale jaja ;) te 800zł na górkę to było na benę do kabrio i lody dla jakiejś cizi w McDonald ;) z zakupem na allegro trzeba bardzo uważać, żeby kupić identyczną bo często okazuje się, że jednak nie pasuje przez inne piny czy napięcia invertera - przez to pewnie problemy u tych piratów trzeba dogadać się czy można wymienić w razie "w" albo wybrać opcję droższą o 100 z montażem. Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Skibi ale odzyskales cala kase w koncu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 nauczka z tego taka: wszystko na papierze, nic na gebe. Mialbys papier, to na haslo "federacja konsumentow", ew. "Policja", od razu by rura zmiekla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 @Skibi powinien się cieszyć, że mu w ogóle laptopa oddali - bo strata mogła wynosić kilka koła więcej teraz wiadomo czemu mówią "Polak mądry po szkodzie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 przedewszystkim powinienes dolaczyc przestroga przed zalatwianiem takich spraw na slowo, spisujemy wsio na papierze, dodajemy podpisy i mozna wtedy sie klocic bo jasno pisze co wymieniaja, za ile i w jakim terminie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 kasę odzyskałem Normalnie zawsze wszystko biorę na piśmie, spieszyło mi się. Jak widać nie ma co szaleć, czasem lepiej więcej czasu poświęcić i załatwić samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORLAP Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 kasę odzyskałem Normalnie zawsze wszystko biorę na piśmie, spieszyło mi się. Jak widać nie ma co szaleć, czasem lepiej więcej czasu poświęcić i załatwić samemu. Panowie Znam ten serwis dawałem tam 2 notebooki, jeden sam chciałem naprawić po przeczytaniu wskazówek na forum. Chodziło o uszkodzoną Grafę wyczytałem na forum że trzeba było przegrzać płytę opalarką. Przegrzałem i ale zamocno układ się przesunął i zrobił zwarcie. Panowie z firmy SARACENI postawili nowy układ w 2 dni czego żaden inny serwis w 3 city nie chciał zrobić. A próbowali wcześniej INNI !!! Pozatym kolega od matrycy nie był na miejscu i nie widział ile mają certyfikatów. Na pewno nie są oszustami, to poważna firma zajmująca się opieką firm. Z tego co czytam to koledze szybko wstawili matryce a raczej bardzo szybko bo odebrali i przywieźli sprzęt w ciągu kilku godzin. Z tego Co piszesz matryca miała skaze nie podobał Ci się oddali Ci kase więc jaki tu problem? Jak bym opisał jak oddałem wcześniej sprzęt do serwisu nie powiem jakiego ale na grunwaldzkiej to byś sie wkur..... dostałem bez zaślepek i dysku po 3 MC!!!!! Ja polecam serwis SARACENI !!! Polecam znajomym i wszyscy są do tej pory zadowoleni są bardzo szybcy!!! może przez to cabrio hehhehehehe ale z tego co widziałem ja serwisant jeżdził stara skodą felicja Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Twoja opinie to sobie mozna o kant tylka rozbic. Data rejestracji : Grupa: Użytkownik Dołączył: Dzisiaj, 14:25 Dziekujemy za opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORLAP Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Twoja opinie to sobie mozna o kant tylka rozbic. Data rejestracji : Dziekujemy za opinie... Hmmmm co to ma do rzeczy? Przeglądałem forum w poszukiwaniu innej informacji, napotkałem temat w którym mogę coś powiedzieć, to powiedziałem. A zarejestrowałem się bo poszukuje odpowiedzi na inne pytanie, które mam nadzieje tu znaleźć. Pozdrawiam Hmmmm co to ma do rzeczy? Przeglądałem forum w poszukiwaniu innej informacji, napotkałem temat w którym mogę coś powiedzieć, to powiedziałem. A zarejestrowałem się bo poszukuje odpowiedzi na inne pytanie, które mam nadzieje tu znaleźć. Pozdrawiam Poza tym kolego jesteś trochę nie kulturalny, zapisałem się tu by wymienić poglądy a na starcie otrzymuje obelgę. To jest forum gdzie można się czegoś dowiedzieć Czy kolega traktuje je jako czat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Hmmmm co to ma do rzeczy? Przeglądałem forum w poszukiwaniu innej informacji, napotkałem temat w którym mogę coś powiedzieć, to powiedziałem. A zarejestrowałem się bo poszukuje odpowiedzi na inne pytanie, które mam nadzieje tu znaleźć. Pozdrawiam Aby przeszukiwac forum nie trzeba sie rejestrowac. A skoro poszukujesz odpowiedzi na inne pytanie to CZEMU GO NIE ZADALES? A pierwszym twoim postem po rejestracji byla obrona nieudolnego serwisu? Poza tym kolego jesteś trochę nie kulturalny, zapisałem się tu by wymienić poglądy a na starcie otrzymuje obelgę. To jest forum gdzie można się czegoś dowiedzieć Czy kolega traktuje je jako czat ?Nie, ale jesli nadal nie wiesz o co chodzi powiem wprost. RACZEJ NIKT nie zarejstrowalby sie aby wygrzebac ten temat i napisac pozytywna opinie o danym sklepie/serwisie jesli nie mialby z tego żadnego udziału. Wiec popieram Firekage XXX czyta ze jego serwis/sklep zostal zmieszany z blotem wię rejestruje sie na tym forum, i probuje bronic owy serwis<- dokladnie tak to wyglada Edytowane 11 Czerwca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORLAP Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Aby przeszukiwac forum nie trzeba sie rejestrowac. A skoro poszukujesz odpowiedzi na inne pytanie to CZEMU GO NIE ZADALES? A pierwszym twoim postem po rejestracji byla obrona nieudolnego serwisu? Nie, ale jesli nadal nie wiesz o co chodzi powiem wprost. RACZEJ NIKT nie zarejstrowalby sie aby wygrzebac ten temat i napisac pozytywna opinie o danym sklepie/serwisie jesli nie mialby z tego żadnego udziału. Wiec popieram Firekage XXX czyta ze jego serwis/sklep zostal zmieszany z blotem wię rejestruje sie na tym forum, i probuje bronic owy serwis<- dokladnie tak to wyglada Dzisiaj dopiero napotkałem na to forum Nie zarejestrowałem się dla tego wątku! Znam ten serwis to dodałem coś od siebie ! i tyle ! Nie musicie wierzyć w moją opinie. Nie zależy mi na tym! Ale forum polega na tym że w temacie udziela się ktoś kto ma wiedze na dany temat serwisowałem tam dwa notebooki nadal korzystam z usług informatycznych i jestem zadowolony. Ktoś tam jeszcze coś serwisował oprócz Skibiego ??? Takie osoby powinny się tu udzielać dlatego pisze. A co do Twoich podejrzeń wątpię że tak duży serwis ze stałymi klientami przejmował by się opinią na forum. sam zastanawiam się nad podpisaniem umowy abonamentowej na opiekę mojej firmy. Kolega Skibi się zraził a jaki serwis znający się dobrze na naprawianiu płyt głównych polecicie ? Ja jak miałem problem z BGA znalazłem w 3 city tylko ich. Może z matrycą spier….i ale BGA tylko oni mi zrobili. Jeden serwis przez 3 mc próbował a reszta jak dodałem że go przekrzywiłem i trzeba stawiać od nowa nie chcieli przyjąć sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Dzisiaj dopiero napotkałem na to forum Nie zarejestrowałem się dla tego wątku!Ale TAK TO WYGLADA! Nie rozumiesz? Ps. skoro dopiero dzis znalazles to forum to cos zyles w ciemnocie,,,aha i imho KAZDY NORMALNY serwis PRZEJMOWAL by sie opinia NAJWIEKSZEGO forum w polsce. Bo opinie ktora forumowicz przyswoi przekazuje potem dalej znajomym ktorzy nie koniecznie siedza w temacie. A juz nie jeden taki temat byl na forum poruszany i nieraz jakis pracownik tlumaczyl/przepraszal bo dobra opinia to rzecz najwazniejsza, jeden niezadowolony klient ma wieksza sile przebicia niz 100 zadowolonych Edytowane 11 Czerwca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORLAP Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Ale TAK TO WYGLADA! Nie rozumiesz? Ps. skoro dopiero dzis znalazles to forum to cos zyles w ciemnocie,,,aha i imho KAZDY NORMALNY serwis PRZEJMOWAL by sie opinia NAJWIEKSZEGO forum w polsce. Bo opinie ktora forumowicz przyswoi przekazuje potem dalej znajomym ktorzy nie koniecznie siedza w temacie. A juz nie jeden taki temat byl na forum poruszany i nieraz jakis pracownik tlumaczyl/przepraszal bo dobra opinia to rzecz najwazniejsza, jeden niezadowolony klient ma wieksza sile przebicia niz 100 zadowolonych Mniejsza o to. Jak miałem problem z lapiekm opisywany wcześniej znalazłem forum elektroda.pl tam się zajmują elektroniką i tam mi ich polecili i nie pożałowałem. Jaki serwis znający się poważnie na elektronice w trójmieście wy byście polecili ???? Pytam z ciekawości na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) A co do Twoich podejrzeń wątpię że tak duży serwis ze stałymi klientami przejmował by się opinią na forum. sam zastanawiam się nad podpisaniem umowy abonamentowej na opiekę mojej firmy.Duzy to jest serwis Gigabyte > ESM Logistic badz serwis MSI Polska Bielany Wroclawskie , to raz. Dwa - tak , przejmowaliby sie z prostego powodu : odszukaj sobie na PCLABIE za pomoca googli watku : uwaga na MMV" Jeden zwykly labowicz , ktory napisal temat wywolal tak wielka burze , ze jeden z najwiekszych dystrybutorow ugial sie pod problemem...gwarancyjnym. Takich watkow jest wiele , gdzie zwykli szary klient wygrywa z duza siecia/firma bo nagle masa ludzi dowiaduje sie o praktykach w takich firmach. Laba przeglada miesiecznie srednio 1.5 mln osob - potenjcalnych klientow. KPW , czy tlumaczyc dalej? MMV wystarczylo , ze ich nazwa byla indeksowana na 1 miejscu przez google i nie bylo to superlatywa. Wpisz sobie podobnie w google o Proline... Sory , za dlugo kazdy z nas tutaj siedzi by wierzyc nagle w cudowne zbiegi okolicznosci. Trzy - wisi mi czy jestes pracownikiem , klientem czy kolega serwisu. Twoj post wyglada tak , a nie inczej wiec nie oczekuj innego odbioru , zwlaszcza ze Twoj pierwszy post nie byl z rzekomym pytaniem...a z obrona tego czegos , zas nikt z nas nie mieszka w Ciemnogrodzie aby widziec podobny temat pierwszy raz. Cyklicznie pojawia sie to na forum , nie tylko tym. Eot z mojej strony. Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 HeatheN - chyba Cie ulanska fantazja ponosi... :? Mam Cie sprowadzic na ziemie? ORLAP - nie dziw sie takiej reakcji, skoro wkrotce po opublikowaniu nieprzychylnego serwisowi tematu pojawia sie nowy user, ktory pierwsze kroki kieruje do tego wlasnie tematu i wypisuje same superlatywy na temat objezdzanego serwisu. W dodatku forma i tresc tych superlatyw sugeruje jawna prowokacje. Naprawde niejedno juz widzielismy i jestesmy wyczuleni na pewne rzeczy. EDIT: Co wiecej, w tego typu sytuacjach z natury dajemy wiesza wiare uzytkownikowi ze stazem na forum, bo trolli sie tu dosc szybko odsiewa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tyler_D Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Szanowni Państwo, ja również korzystałem z usług serwisu Saraceni, najpierw walczyli z moją Toshiba a teraz opiekują się moim HP Omnibook i jestem z bardzo zadowolony z ich usług. Np. w HP-ku wymieniali laminat i szczęka mi opadła jak zobaczyłem efekt a z Toshibą dokonywali wręcz cudów, był to trochę złom a oni doprowadzili go do użytku. Przy jakikolwiek problemie, spotykałem się z fachową i szybką pomocą. Co do samochodu to również byłem świadkiem jak serwisant jeździł zdezelowaną Skodą :). Ps. tak zarejestrowałem sie aby, wypowiedzieć się na ten temat, to nie jest chyba niezgodne z regulaminem. Ps2. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś obiekcje podaje maila tyler_d@poczta.fm, zapraszam do dyskusji osobiście, szczególnie tego Pana, który wywołał tą burze w szklance wody a z którego opinią całkowicie się NIE zgadzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) użytkowniku @Tyler_D - próbujesz rozśmieszyć czy obrazić uczestników tego forum ? kolejny post w typie @ORLAP piszą to sekretarki tej firmy czy koledzy z myjki samochodowej ! - załosne: po co podajesz maila? są tutaj odpowiednie przyciski do prywatnych wiadomości co znaczy opiekować się laptopem? - chodzić na spacery, karmić głaskać ? a jeżeli to znaczy coś innego (czytaj naprawianie) to ile razy taki laptop podczas swojego żywota może się psuć jeżeli został naprawiony należycie? o jakich cudach piszecie - chętnie je poznam - może czegoś się nauczę, kosztach itd. a nie wyssanych z palca, które nic nie wnoszą i nic nie mówią. O czym Ty do nas piszesz - bo ja nie paniemaju. Wiesz do czego służy forum - na pewno nie do opowiadania bajek tylko udzielania rad! a przypowieści to są o Tomaszu, lub zamianie wody w wino, więc kolory i marki samochodów też możecie sobie darować - zapraszam na strony OTOMOTO.PL Myślę, że dalsza polemika nie będzie miała większego sensu dla Admina To tylko jeden przypadek i nikt jeszcze serwisu nie przekreśla - to nie ankieta Twórca tego tematu również nie jest bez winy - wykazał się lekkomyślnością - usprawiedliwienie typu "spieszyło mi" się może sobie w kieszeń wsadzić - jakoś żyje więcej dni bez tej matrycy. "jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy" a wina zawsze leży po 2 stronach a może miało być bramki są dwie a piłka jest okrągła - to tak z racji Euro2008 peace Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dodam od siebie , ze smialbym sie do lez gdyby okazalo sie nagle (moderacja ma zabawki :] ) , ze takie super posty z ochami i achami pisane sa z jednego ip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dzieki za informacje, podam dalej na znajome fora, bo jakoś te superlatywne komentarze jednopostowych userow mnie nie przekonują i musze zapamietac by nie serwisować tam nigdy kompów z firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Dodam od siebie , ze smialbym sie do lez gdyby okazalo sie nagle (moderacja ma zabawki :] ) , ze takie super posty z ochami i achami pisane sa z jednego ip... Chcialbym... Chyba ze zaraz... No tak, jeden post tylko. Odstrzal i niech sie kloci jak niesluszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 "Pozatym kolega od matrycy nie był na miejscu i nie widział ile mają certyfikatów. " - certyfikatów to mogą sobie mieć, naprawiać nie potrafią. Z tego Co piszesz matryca miała skaze nie podobał Ci się oddali Ci kase więc jaki tu problem? - umawiałem się na matrycę bez rys, badpikseli i nową. Dostałem porysowaną i źle zamontowaną. Gdzie tu problem sam sobie odpowiedz. - zwróciłem matrycę ale kasy od ręki nie dostałem, fakt dowieźli późno w nocy, ale nie świadczy to dobrze o poważnym serwisie. Tak samo jak pobieranie zaliczki w momencie kiedy oddaje im się sprzęt ( normalnie płaci się przy odbiorze, a już gdy się taką zaliczkę bierze to się oddaje od razu. Tak postępuje poważna firma ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORLAP Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 "Pozatym kolega od matrycy nie był na miejscu i nie widział ile mają certyfikatów. " - certyfikatów to mogą sobie mieć, naprawiać nie potrafią. Z tego Co piszesz matryca miała skaze nie podobał Ci się oddali Ci kase więc jaki tu problem? - umawiałem się na matrycę bez rys, badpikseli i nową. Dostałem porysowaną i źle zamontowaną. Gdzie tu problem sam sobie odpowiedz. - zwróciłem matrycę ale kasy od ręki nie dostałem, fakt dowieźli późno w nocy, ale nie świadczy to dobrze o poważnym serwisie. Tak samo jak pobieranie zaliczki w momencie kiedy oddaje im się sprzęt ( normalnie płaci się przy odbiorze, a już gdy się taką zaliczkę bierze to się oddaje od razu. Tak postępuje poważna firma ). Śmieszy mnie ta konwersacja już powoli. Mam gdzieś opinie na temat tego serwisu. Ale śmieszy mnie to że Skibi stwierdza że nie potrafią naprawiać po fakcie wymiany matrycy. Matryce potrafi sobie wymienić każdy w domu napędy dyski tak samo rozkręcić i skręcić laptopa też. To nie jest naprwa. A z tymi śrubkami może kolorujesz ? matryca chyba by się nie trzymała bez śrubek. Mi naprawili płytę a inne serwisy chcieli naprawić poprzez wymianę. Wymiana podzespołu to nie naprawa!!! Więc jak można po czymś takim stwierdzić czy ktoś się zna czy nie. Zadałem pytanie kto w 3 city zna się na naprawianiu poważnych usterek na płycie i nikt nie wymienił takich Serwisów które wymieniają podzespoły jest cała masa! Mówię wam że wałkowałem temat a wy tylko o nim mówicie macie doświadczenie ? Chce usłyszeć jakieś przykłady oddania sprzętów z poważnymi usterkami płyty do innych serwisów gdzie ewentualnie można się zwrócić ale w 3 mieście bo nie będę wysyłać notebooka ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Masz w Sopocie np. Prometeusza i zobacz sobie ile oni mają certyfikatów. Rozumiem, że serwis Saraceni naprawi każdą płytę bez znaczenia jakie będzie uszkodzenie? Po prostu taniej jest czasem wymienić niż babrać się w naprawy. Szkoda czasu i zachodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Śmieszy mnie ta konwersacja już powoli. Mam gdzieś opinie na temat tego serwisu. Ale śmieszy mnie to że Skibi stwierdza że nie potrafią naprawiać po fakcie wymiany matrycy. Matryce potrafi sobie wymienić każdy w domu napędy dyski tak samo rozkręcić i skręcić laptopa też. To nie jest naprwa. A co Twoim zdaniem? Oddaje uszkodzony, wraca sprawny - to jest naprawa, bez wzgledu na to, co serwis z tym robil. Swoja droga, zaraz nam wmowisz, ze w tym cud-serwisie to badpiksele naprawiaja :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Śmieszy mnie ta konwersacja już powoli. Mam gdzieś opinie na temat tego serwisu. Ale śmieszy mnie to że Skibi stwierdza że nie potrafią naprawiać po fakcie wymiany matrycy. Matryce potrafi sobie wymienić każdy w domu napędy dyski tak samo rozkręcić i skręcić laptopa też. To nie jest naprwa. A z tymi śrubkami może kolorujesz ? matryca chyba by się nie trzymała bez śrubek. Skoro nie potrafią wymienić matrycy ( banalne to jest ) to co z trudniejszymi rzeczami ? Sam stwierdziłeś, że to nie naprawa, a i tego zrobić nie potrafili. Są niesłowni a to często znaczy więcej niż umiejętności ( których ewidentnie brak ). Matryca bez kilku śrubek by się trzymała i się trzymała. Człowieku daj sobie spokój bo gadasz jak oni, zero argumentów a wielkie wyobrażenie o własnych umiejętnościach ( bo że masz mocne z nimi powiązania nie mam najmniejszych wątpliwości ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson80 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Od razu mówię że jestem NOWY, Żeby nie było że mam jakieś powiązania z kim kolwiek… Ale drażnią mnie już niektóre posty na forum: Po pierwsze jak dzieci w piaskownicy! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia! I ten kto mówi/ pisze ten ma rację :D Po drugie Skibi: Z tego Twojego potoku wyczytałem rozgoryczenie klienta, a najbardziej to chyba że jakiś serwisant ma cabrioleta – pewnie Twoje marzenie! Pewnie masz ok. 40-50 lat i dorobiłeś się tylko laptopa na raty a [ciach!]iarz z serwisu ok. 30 i ma cabrio :) hehehe Ja mam 28 lat firmę poligraficzną i prawda jest taka: 1000 klientów zadowolonych 1 niezadowolony! Gdyby było inaczej po roku zwinąłbym interes… Tych 1000 nie pisze na forach tylko poleca znajomym… i Skibi co byś nie robił jeżeli serwis jest do d… upadnie, a jeżeli są dobrzy… to jeżdżą cabrio – hahahaha (sorry za żart ;) Pozatym na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił, nad tym czy ten serwis nie poda Cię do sądu o zniesławienie ;) Poczytaj co to na Wikipedi i w Kodeksie Karnym Oszczerstwo Jeżeli uważasz, że ten serwis Cię oszukał, albo zadziałał w stosunku do Ciebie nieuczciwie to jest sąd konsumenta! Ale z tego co zrozumiałem, nie masz karty przyjęcia, gwarancyjnej żadnego potwierdzenia zaliczki nic, faktury paragonu! ORLAP: Daruj sobie, widać jak byk że jesteś albo tym serwisantem albo sekretarką albo kim tam… chcesz z tego serwisu, takiego miodu to ja już dawno nie widziałem ;) hehe Chociaż z drugiej strony może Skibi to nieuczciwa konkurencja?!?!?! I właśnie! Nie interesuje mnie to, nie chcę znać waszych argumentów – jestem z Krakowa i Skibi jak masz jakieś doświadczenia o serwisie z Krakowa to możesz mi napisać co najwyżej na priv!!! Na koniec chce powiedzieć jedno do moderatorów: takie posty są „minami”, wiecie ile jest serwisów w Krakowi? A w Warszawie?! Za chwile każdy niezadowolony klient będzie pisał swoje „gorzkie żale” na forum… za chwile każdy będzie wchodził na forum i pisał superlatywy o innym serwisie! Chore! Znów ja zwykły użytkownik będę musiał przebić się na forum przez „SPAM” – postów o serwisach ich reklamach albo antyreklamach żeby znaleźć to czego szukam! (Wpiszcie „serwis saraceni” w gogle i dowiecie się dlaczego tak myślę ;) 1 – miejsce, już zaraz ktoś podłapie jak można szybko „wypozycjonować” stronę! Uwaga dla moderatorów takie posty to jak zgniłe jajo: A: Skibi faktycznie jest pokrzywdzonym klientem – i wtedy jego sugestia jest jak najbardziej ok.! (ale na to dowodów niema) – no i na jego miejscu zastanawiałbym się czy ten serwis nie poda go do sądu B: albo Skibi to nieuczciwa konkurencja C: Orlap wiadomo z jakiego jest obozu ;P buehehe I na koniec po co ja i inni z reszty polski mamy się przewalać przez takie posty? Stwórzcie specjalny dział i tam się reklamujcie i antyreklamujcie dowoli :D PS. Skibi na Twoim miejscu poważnie bym się jednak zastanowił nad konsekwencjami takiego postu – jak chcesz zmieszać kogoś z błotem robisz to tak: Jak już pisali koledzy wcześnie nic na gębę: masz papier – idziesz na policję, czy zakładasz sprawę – tutaj dajesz do wglądu i nikt Ci nie skoczy – a tak… nie masz nic na poparcie swoich słów… (ale to tak prywatnie;) a tak na marginesie szukam matrycy do DELL D620 i jakieś manuale, rozdzielczość ilość pin;) ale o tym na ogólnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Pozatym na Twoim miejscu poważnie bym się zastanowił, nad tym czy ten serwis nie poda Cię do sądu o zniesławienie ;) Poczytaj co to na Wikipedi i w Kodeksie Karnym Oszczerstwo Fajnie by bylo jakby nagle wszytkie gwiazdy z takiego Pudelka czy innego bagna zaczely wnosic pozwy o znieslawienie... ba okazaloby sie ze nagle wszytkie gazety by padly:) Z drugiej strony pracowalem narazie w 3 krajach i jezli cos jest piekne w 90% to jest nieprawdziwe. W zyciu lepiej nastawic sie na brak cudow niz na poleganie na nich. Jezli ktos cos kreci = klamie taka jest prawda ( ale o niej sie nie mowi) i wmawianie ze ten dorobil sie tego a ten tamtego nie znaczy ze zrobil to w uczciwy sposob (zwlaszacza w Polsce). Znam wielu "biznesmenow" ktorzy dorobili sie na niewiedzy ludzi i wstrzymywaniu ich wyplat (technicy,zwykli robotnicy, administarcja) - na zewnatrz sa wielcy ale ludzie i tak wiedza ze nie nalezy im ufac. Posty tego typu maja sens. Nie oszukujmy sie nikt nie doprowadzi do upadku firmy po takim komentarzu ale to da firmie do myslenia zeby nie pchac sie lub obiecywac kazdej naprawy tylko czasami spojzec realnie i odmowic (nic strasznego skoro ktos tu napisal ze "inni nie dali rady zrobic" - moze mieli takie przypadki). Pracowalem w AlienWare w IRL i tutaj malo kto nazeka. Jak spaprzez komputer/laptopa jakiemus Irlandczykowi to uslyszysz tylko Thanks ...he's going perfect Now [ocena 9/10] dlatego uslugi Irlandczykow sa poprostu do-ni-cze-go - w tym wypadku ratuja ich obcokrajowcy robiac za mniej i lepiej. PS. Widac ze temet ten z malego biadolenia mozna rozwinac o dobra polityczno-marketingowa poradnie. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez makaron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Co do mojej wiarygodności, to dużo osób mnie zna osobiście, a jeszcze więcej z różnych forów o tematyce komputerowej. Dla nich jestem wiarygodny i to mi wystarczy. Nie mam 40-50 tylko 30 z haczykiem. Nie kupiłem lapka na raty i nie jest pierwsza moja "zabawka" tego typu. Boli mnie kręcenie jeśli wprost widać, że ktoś bezczelnie kłamie. Konkurencja też nie, na razie nigdy w firmie informatycznej nie pracowałem, choć zajmuję się na co dzień informatyką. Kto mnie zna to wie. Mam prawo być niezadowolony, bo zostałem oszukany. I mam prawo o tym pisać. I niech spróbują mnie zaskarżyć - życzę powodzenia. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Skibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...