zepelin Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Dokładnie jak przedmówca... oczekiwałem od gry dużo i przeliczyłem się... zresztą o jakości świadczą bardzo szybko spadające ceny gry na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Może spadną do takiego poziomu że za niedługo zobaczymy undercovera na cd w jakimś piśmie o grach :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Może spadną do takiego poziomu że za niedługo zobaczymy undercovera na cd w jakimś piśmie o grach :).No coś ty, które wydawnictwo by na to poszło?? Żadne wydawnictwo nie dałoby Undercovera na płytce dołączonej do gazetki, bo by sobie sprzedaż pisma zaniżyli. :grin: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 No coś ty, które wydawnictwo by na to poszło?? Żadne wydawnictwo nie dałoby Undercovera na płytce dołączonej do gazetki, bo by sobie sprzedaż pisma zaniżyli. Haha xD Ale gdy by dali w jakimś CDA za 15zł to chyba bym się skusił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Pograłem sobie właśnie dłużej w nowego N4S na którym tak się większość wyżywa i trochę się wam dziwię. Giera jest ogólnie przeciętna, ale na 1/10 absolutnie nie zasługuje. Ekstremalnie uproszczony model jazdy, jak ktoś lubi usiąść i jechać jak po sznurku może się podobać (102% arcade), samochód trzyma się szosy jak przyklejony ;] Grafika fakt nie powala i gdyby nie bzdurnawe wymagania sprzętowe dało by się to przeboleć – za to fury i ciekawe i całkiem nieźle wykonane. Do konsolowych nowości daleko, ale nie tragizujmy. Trasy dość jednorodne, ale za to pościgi na autostradzie i zabawa w berka z policją daje sporo radochy. Tryb kariery jest jaki jest – lepsze to niż zero fabuły, ale o tym Hollywoodzkim scenariuszu to lekka przesada. Ogólnie śmiga mi się dość przyjemnie, a gier wyścigowych za bardzo nie lubię. Wkurzały mnie na początku dziwne menusy, ale szybko przywykłem. Pomysł z podnoszeniem parametrów pojazdu gdy awansujemy po wyścigach to hmmm dziwna trochę koncepcja, ale jako że nastawiałem się na „prostą” ścigałkę i fanem N4S nigdy nie byłem – mnie nie szokuje. Uznaję to za osobliwość, bez większego znaczenia na samą grywalność. Zastanawiam się tylko, czy gra faktycznie jest taka łatwa, czy mi dobrze idzie bo przejechałem już z 20 wyścigów i ani razu nie dałem ciała ... Większości pewnie brakuje motywacji do gry, bo ściągane nie tuczy :> PS; niczego sie po grze nadzwyczajnego nie spodziewałem, poza tym że będzie gorsza od poprzedników (Carbona nie dotykałem), ale daje rade. Chociaż jak sobie pomyślę że 5 lat szlifowano ten "model" jazdy to ... :D Edytowane 27 Listopada 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Gra bardzo mi przypomina Nfs MW, w sumie gdyby nie wymagania i błędy (cienie o_O) to było by całkiem ok. Właściwie to mod z nowymi furami i trasami, nawet graficznie jest podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Nijak to podobne do MW. Fakt tam cienie też były marne, ale za to HDR był wg mnie całkiem udany, patrząc że HDR wtedy dopiero startował. W tym tytule HDR w połączeniu z Bloom to jakieś pośmiewisko, jak w wielu grach w sumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Może inaczej w MW samochody jeździły nierealnie, ale przyjemnie co powodowało, że arcadowy styl jazdy był bardzo udany. Nie było HDR był Bloom, który nie walił po oczach jakby chciał wypalić dodatkowe piksele na monitorze i grafika jak na owe czasy była bardzo dobra. MW przyciągnął do monitora na długie godziny, Undercover poleciał z dysku już po paru. Edytowane 27 Listopada 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Moglby ktos podac najlepsze ustawienia dla DFP? Zarowno w Logitech Profiler jak i w grze bo jakos nie moge zmusic centering spring do dzialania i nie wiem co zle ustawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 http://www.nfsplanet.de/nfsuc_files.php?lang=eng NFS Undercover HD-Patch (235MB) Paczka poprawiająca jakość tekstur w UC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 http://www.nfsplanet.de/nfsuc_files.php?lang=eng NFS Undercover HD-Patch (235MB) Paczka poprawiająca jakość tekstur w UC. 200 mb to chyba tylko na felgi starczylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam! Koledzy ma ktoś może problem z menu w nfs under ? Bo ja wchodzę i nie mogę brać opcji dopiero jak odpala mi się wyścig to esc i dopiero w opcjach mogę coś zmieniać w menu głównym jak by było zablokowane. Gra orginalna ,win vista 64bit sp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Każdy tak ma, wg mnie gra jest tak samo grywalna jak MW, niestety "keczap" jest i ma się dobrze. Undercover spokojnie zdobywał by wyższe oceny gdyby nie paskudna grafika i mnóstwo błędów z nią związanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam! Koledzy ma ktoś może problem z menu w nfs under ? Bo ja wchodzę i nie mogę brać opcji dopiero jak odpala mi się wyścig to esc i dopiero w opcjach mogę coś zmieniać w menu głównym jak by było zablokowane. Gra orginalna ,win vista 64bit sp1 Tylko w czasie gry można się bawić opcjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Undercover spokojnie zdobywał by wyższe oceny gdyby nie paskudna grafika i mnóstwo błędów z nią związanych. Właśnie, pomimo całej swoje prostoty gra się przyjemnie. Wpadam do domu, wrzucam NFS jadę jak po sznurku z uśmiechem na ustach, przelecę parę wyścigów zagrane nowa furę, coś podtuninguje (głownie wizualnie bo mechanika leży), wyskakuje na autostradę żeby się zabawić i tak dalej ;] Grafa trochę posysa, a wymagania z deka zamulają i to jest największy problem. Jak ktoś lubi wymagające ścigałki niech nawet nie podchodzi, wielbiciele arcade powinni być zadowolenia jeżeli nie patrzą na każda grę przez pryzmat grafiki :> PS: Patrząc na screeny porównawcze z teksturami HD i bez, gołym okiem widać spora różnicę. Edytowane 28 Listopada 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Właśnie, pomimo całej swoje prostoty gra się przyjemnie. Wpadam do domu, wrzucam NFS jadę jak po sznurku z uśmiechem na ustach, przelecę parę wyścigów zagrane nowa furę, coś podtuninguje (głownie wizualnie bo mechanika leży), wyskakuje na autostradę żeby się zabawić i tak dalej ;] Grafa trochę posysa, a wymagania z deka zamulają i to jest największy problem. Jak ktoś lubi wymagające ścigałki niech nawet nie podchodzi, wielbiciele arcade powinni być zadowolenia jeżeli nie patrzą na każda grę przez pryzmat grafiki :> PS: Patrząc na screeny porównawcze z teksturami HD i bez, gołym okiem widać spora różnicę. Dokładnie to miałem na myśli, pochylam fotel, nogi na biurko pada do łapy i tyle. Grywam w simy też ale to wymaga "wysiłku" bo kierownica, skupienie itp. to jest do wyluzowania się. Co do mojego porównania do MW, to naprawdę wygląda jak mod, dodane trasy, "poprawiona" grafika i "fizyka" :wink: i fru do sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Mógłby ktoś zapodać screena z tymi nowymi texturami hd, jak to wygląda? Edytowane 28 Listopada 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Czy mógłby ktoś napisać jak te tekstury wgrać krok po kroku niby robię jak jest napisane w info lecz coś jakoś nie widzę poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 1. Place all the content to "C:\Programs\EA Games\Need For Speed Undercover" 2. Open TexMod, click on the folder icon and point to your "nfs.exe" 3. Make sure to run in Package Mode and select the "NFSUC_HD_PATCH.tpf" in your "..*\Need For Speed Undercover" folder 4. Run the game using TexMod and hav phun ! :) 1. wypakowac wszystkie pliki do "...\Need For Speed Undercover" 2. otworzyc katalog "...\Need for Speed Undercover\Texmod", odpalic plik Texmod.exe i wybrac w nim plik nfs.exe klikajac na ikonke folderu w lewym gornym rogu 3. wybrac opcje "Package Mode", nastepnie ponizej wybrac plik "NFSUC_HD_PATCH.tpf" z katalogu "...\Need For Speed Undercover" klikajac na ikone folderu na srodku okienka programu 4. kliknac "Run" i cieszyc sie efektem koncowym:) jasne?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) To działa. Ale pamiętaj że za każdym raem musisz otwierać grę przez program TexMod. Ps moim zdaniem te tekstury są brzydkie. chyba że zastosowanie filtrowania anti(cośtam) by pomogło, ale ze swoim 8600gt tego nie sprawdzam nawet. ;-) Mój 13-letni brachol przeszedł tę grę i nawet on Twierdzi że to kicha. Ja sobie przejechałem z 5 wyścigów i też czuję się spełniony. PS: Najlepsze auto w grze: nissan gt-r i nie marnujcie kasy na veyrona. deinstall Edytowane 29 Listopada 2008 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Mógłby ktoś zapodać screena z tymi nowymi texturami hd, jak to wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) No lepiej lepiej, mogli by jeszcze jakiegoś patcha poprawiającego cienie i model jazdy i by szło w to grać. :D Edytowane 29 Listopada 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Mam swietny pokaz slajdow po odpaleniu tego patcha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam ,mam problem z usługą online ,stworzyłem profil i chce grać i za każdym razem tracę połączenie. Np jak wchodzi wyścig liczy odlicza i jak juz jest jeden to mnie wywala. Czasem w menu stworzonej gry też tracę połączenie. Gra orginał , nie przeszedłem w 100% (początek gry). Ktoś wie jaka przyczyna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Jak się ktoś spotka z frame limiterem na 30 FPS do tej gierki to proszę o info, bo z tego co widzę to im mniej FPS tym gierka lepiej chodzi, tyle że chciałbym stałe 30 FPS, bo jak spowolnię sprzęt to wtedy minimalny framerate kuleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 To chyba msza jakieś dziwne ustawienia,. podczas grania, gdy zdarzały się zwolnienia do 30 fps wyraźnie czułem spadek płynności, podczas gdy powyżej 50 jest juz luksusowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z0ltar Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Gra wypaliła się po stworzeniu ProStreet. Carbon to ostatnia w którą można pograć chociaż w Undercover fajnie mi się grało. NFS moim zdaniem chyba kończy powoli swoją karierę. Ferrari i Honda już nawet nie chcieli im dać licencji do Undercover. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Hmm to chyba pierwsza gra w ktorej po paru sekundach gry zaczely mnie bolec oczy od nadmiaru oczojebnych efektow :) Sprawdzilem i nie pomylilem sie - strasznie kiepska gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Owszem spadki FPS-ów są widoczne, tyle że przy niższych wartościach FPS gierka mniej przycina u mnie. Natomiast znalazłem frame limitera, jednak daje on beznadziejne efekty w przypadku tej gry, bo mimo iż jest stały framerate, to gra i tak tragicznie zacina. Tylko co oni mogli zrobić z tą grą że tak zacina przy takiej marnej grafice? Porażka. Po takich zapowiedziach patrząc na to co z tego wyszło zupełnie nie wyobrażam sobie kolejnej części tej gry. Tak więc co do wydajności to nie ma recepty. Właczymy Vsynca to non stop skoki FPS + zacinanie. Wyłączymy Vsynca to framerate idzie do góry, skoki nie tak duże, ale za to zacinanie się rośnie + rwanie obrazu. Damy frame limiter, to mamy ładną stałą animację bez rwania obrazu, ale za to tnie dalej tragicznie. Na razie chyba grę odstawię, może wrócę jeśli coś zmieni się w tej kwestii. Szkoda czasu marnować, wolę pograć w F3 póki jeszcze nie ma GTA, bo potem się nie oderwę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podnietek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Popykalem pare dni nie do konca wierzac w opinie tutaj (nadzieja caly czas byla...) Odinstalowalem jak nie bylem w stanie uciec Veyronem z N2O. Uciec policyjnym terenowkom (w 100% juz ktos to napisal, ale nie chce mi sie czytac 16 stron, wiem, leniem jestem :wink: ). Mocne te landary musza miec w tych Stanach. Dobrze, ze nie zaryzykowalem jak z Gridem kupujac oryginala... Tym razem bym dlugo nie mogl przebolec tych 25 euro :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...