Gość memel Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) życie :) hehe Ja sie nie slinie przy screenach 4,5Ghz i pkt na hwboot. Bylbym chyba nienormalny by jeszcze w zwiazku z tym ponosic dodatkowe koszty by cieszyc oczy przez 5min. he Wykorzystuje mozliwosci jakie mi daje obecny sprzet i starczy. Buduje drugie stanowisko do testowania cpu i stwierdzilem ze Alpaya starczy. Moje porocki idą na odsprzedaz gdzie lądują u zwyklego usera, ktory bedzie mial AC i gora 3,6Ghz X4 na codzien. EDIT: by nie bylo. Ja sie slinie tylko wtedy kiedy kazdy nastepny proc idzie na X4 przy jak najwiekszym mozliwym zegarze na AC bo z tego trzepię kokosy ;) Edytowane 11 Listopada 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 gdyby ktoś był zainteresowany zakupem Phenom II rev. C3 to zapraszam do X-KOM.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Jaką moc obliczeniową w Teraflopach ma Phenom 2 x4 po OC? Ok, już znalazłem odpowiedź: Phenom II 955@3,2Ghz - 33,1GflopsCzy po OC o 0,8GHz moc wzrośnie proporcjonalnie o 1/4 do 0,041375 teraflopsa? Panowie skonczcie juz te glupie gadki i bierzcie sie za oc swoich prockow,bo ostatni malo sie dzieje i wieje nuda.A co do kolegi MILANS ma poniekad racje,w koncu jestesmy na pure,a tu sie kreci w gore a nie w dol.Hasłem portalu jest "wiemy co się kręci", a nie "wiemy co się kręci w górę", więc? ;) Edytowane 17 Listopada 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Tematem przewodnim calego forum generalnie jest, byl i bedzie overclocking. Mniejszy czy wiekszy, co za roznica. Dobrym taktem ze strony niszy fanow niskich napiec bylo tworzenie wlasnych tematow o tym, zeby nie przeszkadzac w dyskusji w normalnych tematach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Tylko zgadnij kiedy zostanie założony wątek przez memela dot low voltage? Możesz pomylić się o miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Szybkie pytanie. Czy w Phenomach też jest jakieś max napięcie jakie można ustawić na pamięci? Tak jak to jest np. w core i7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 W datasheetach nie ma zadnej wzmianki o tym. A na swoje GTRy dawalem juz 2.4V przez dluzszy czas na AM3 i bylo spoko, takze mysle ze normalne 2-2.1V nie robi problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Zapomniałem dopisać ze chodzi o ddr3. Te napięcia które napisałeś chyba są dla ddr2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Napisał AM3 to chodzi mu o DDR3. Edytowane 17 Listopada 2009 przez Emil90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 A widziales DDR2 w AM3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie doczytałem, napięcie wyglądało jak dla ddr2. Tyle mi starczy, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuXx^ Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Panowie. Powiedzcie mi bo nie wiem ;/ Czy to normalne aby moj procek po odblokowaniu juz, na 3.6 ghz musial miec ustawione az 1.5V aby stabilnie pracowal ? Przy tym do tego sa pamiatki 2x2 pgs amd 1600 7x7x7x25 /1.9V. Na prime przy obciazeniu 4 rdzeni dochodzi do temperatury 70 stopni. dodam e mam chlodzenie arctic freezone 7 rev.2 i pasta arctic silver ceramique :) w spoczynku procek ma nieco ponad 40 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 odkręc pamięć, żeby cie nie ograniczała + zjedz w dół z taktowanie HT link i NB. Możliwe, że jedno z jajek jest słabsze - historia zna i takie przypadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam wiadomo jak z odblokowaniem X3 @ X4 na tych nowych c3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Widziałeś w sprzedaży x3 c3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Jeszcze nie, ale prędzej czy później trafia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Jeszcze nie, ale prędzej czy później trafia :] Na XS coś tam pisali o x2 550 i 555 C3. Całkiem miło się kręci pod odblokowaniu ta nowa rewizja. Wystarczy poszukać :) No dobra dla leniuchów - KLYK :P Edytowane 21 Listopada 2009 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 A ktoś się orientuje do czego jest opcja w biosie "Load Line Calibration" i "VDDNB Over Voltage" ? Kupiłem nową płytkę i do końca jej jeszcze nie rozgryzłem :] A dokładnie za co odpowiadają te opcje nie mogoe znaleźć, płytka to M4a785d-m Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Pierwsza wpływa na vdroopa, a druga to napięcie CPU-NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam! Mam zamiar zmodernizować swój sprzęt (wszystko w sigu)... Myślałem nad Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, PhenomII X4 925, Corsair 2x2GB 1600MHZ XMS3 DHX. Co myślicie?? Kasę zdobędę głównie ze sprzedaży posiadanego sprzętu + lekko dołożę ok 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Wszystko ok ale po co ci taka droga plyta glowna ? wez Gigabyte MA770T-UD3P lub Gigabyte MA785GT-UD3H (zaintegrowana grafika) chyba ze zamierzasz robic naprawde hardcore OC wtedy bierz cos na AMD 790FX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 przeszlo 400zl to niby droga plyta? zobacz na plyty pod 1366 - to sa drogie plyty ta gigabyte nie jest zla, ale do odblokowywania prockow i l3 sie nie nadaje, choc w przypadku Twoim nie powinno to stanowic problemu skoro bierzesz x4 w standardzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Myślałem także nad X3 720 ale to jakąś używkę żebym miał gwarancje że 4 rdzeń będzie stabilny + dobre oc. Jakobyście polecili płytę do odblokowania tego rdzenia? I czy to naprawdę nie ma żadnej różnicy miedzy X3 + odblokowany rdzeń a X4?? Czy mój Mugen schłodzi to cacko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 schlodzi elegancko hm plyte do odblokowania to Gigabyte MA770T-UD3P wydaje sie byc ok, chyba ze lubisz pokazne cacka to ta mobo nie zda egzaminu i bedzie trzeba poszukac czegos innego, jakas dfi ale tutaj w gre wchodza powazniejsze kwoty 500-600zl jak kompa trzymasz w obudowie pod biurkiem, i nie interesuje Cie zeby to fajnie wygladalo to ten gigabyte styknie nie ma zadnej roznicy jak jest odblokowany i stabilny procek, bowiem to to samo pod inna nazwą bycmoze bede mial na sprzedaz Phenoma II 550be @ x4 3,8ghz ~1,44v na codzien, wiec sztuka niezla jakby cos pisz pm, aczkolwiek nie jestem pewien sprzedazy jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Obawiam się tylko o tą sekcję zasilania tej płyty... Jest bez żadnego radiatora. Czy jest możliwość dokupienia do niego jakiegoś chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Sprawdź wymiary tego. Edytowane 23 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 o to bym sie nie martwil, mysle ze inzynierowie przemysleli sprawe na tyle, zeby nie dostawac za duzo padak na gwarancji no chyba ze jestes "hardkorem" i bedziesz cisnął 1,55v na codzien, chociaz dla wlasnej swobody zawsze mozesz przyciac badz dokleic pare radiatorkow na wymiar, z tego co widze z tym nie powinno byc problemow na tej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Gdzieś kiedyś czytałem że istnieje sklep który daje gwarancje na odblokowanie rdzeni. Może znacie nazwę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Bachcomp daje niby "gwarancje" na 4 rdzeń. Za cenę x3@x4 720 można kupić x4 955 w normalnym sklepie. Był kiedyś temat o tym sklepie i nie polecam tam kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Obawiam się tylko o tą sekcję zasilania tej płyty... Jest bez żadnego radiatora. Czy jest możliwość dokupienia do niego jakiegoś chłodzenia?Ja tak to rozwiązałem i spisuje sie dobrze. Przy Phenom II X2@X4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...