Skocz do zawartości
mefisto21

Chce Wymienic Czesci Ale Zostawic Karte Pod Agp ....

Rekomendowane odpowiedzi

[ja mam amd bartona 2600+ plyte soltek na nforce 2 karte ati hd 2600xt ramu 512 i 256 , ciekawe czy ktos by to kupil

a nie oplacalo by sie kupic plyte pod athlona 3400 64bit ? i karta by pasowal i ram itp

Edytowane przez mefisto21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój.To,co chcesz zrobić nie ma sensu.Poza tym ten zasilacz który masz nie grzeszy dobrą opinią.Sprzedaj te starocie które masz,i złóż platformę na PCIE + zasilacz Modecom MC (nie mylić z Feel(!))350.Teraz złożyć całkiem wydajną platformę PCIE za naprawdę niewielkie pieniądze to żaden problem.

Dyski SATA to już też nie drożyzna.

Edytowane przez Sz.K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych czesci moglbym uzbierac 420 zl , mam dwie karty na agp jedna 7600 gs za 160zl druga ati 2600xt za 180zl , procesor za 90 zl by poszedl ,ram to nie wiem czy ktos by kupl , chlodzenie za 35 zl bo mam mastercool jet a dysk 160 gb to co bym za to kupil ?dysk bym zostawil sobie bo maja jeszcze te nowe

plyty ata

Edytowane przez mefisto21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ja mam amd bartona 2600+ plyte soltek na nforce 2 karte ati hd 2600xt ramu 512 i 256 , ciekawe czy ktos by to kupil

a nie oplacalo by sie kupic plyte pod athlona 3400 64bit ? i karta by pasowal i ram itp

zmartwie cię niestety nic się nie oplacało by kupić juz pod ten złom... bez urazy.. nawet nie odczujesz róznicy a cena będzie przeciw proporcjonalna do osiągów... ten komputer jest wart przy dobrym wietrze 200/300 zł mimo iz jego wartość uzytkowa jest wieksza sporo..

zainwestuj w Core2Duo sprzedaj to co masz za to kup procek intela dalej kombinuj mobo na p35 jakieś np abit ip35 , foxconn, MSI neo2FR itp.. ram DDR II 800Mhz CL4 itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmartwie cię niestety nic się nie oplacało by kupić juz pod ten złom... bez urazy.. nawet nie odczujesz róznicy a cena będzie przeciw proporcjonalna do osiągów... ten komputer jest wart przy dobrym wietrze 200/300 zł mimo iz jego wartość uzytkowa jest wieksza sporo..

zainwestuj w Core2Duo sprzedaj to co masz za to kup procek intela dalej kombinuj mobo na p35 jakieś np abit ip35 , foxconn, MSI neo2FR itp.. ram DDR II 800Mhz CL4 itd...

Bez przesady takich funduszy to on chyba nie ma...

Ja proponuję: x2 4800+ ~160zł

FOXCONN A690GM2MA-RS2H z integrą ~170zł lub coś bez integry + jakaś grafa na pci-e

2x1gb 800 ~120zł

Modecom-Mc 350 ~90zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to az tak bylo by zle jak bym mial procka 2core ,pamiec ddr2 i karte agp radeona hd2600Xt ? tylko pytam

Tragedii by nie było ale powiedz mi jaką płyta byś pod to dał?! Bo ja sobie nie wyobrażam

Uświadom to sobie że agp już dawno wymarło a jeżeli ktoś chce się w to ładować to chyba z własnej głupoty...ze tak powiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko rozumiem ale i tak czesci trzeba wymieniac i jakies podstawki do procesorow wymyslaja to moze bym na takiej konfiguracji pojechal ?wiem ze macie racje i sorcia ze mecze was pytaniami:)

Na twoim miejscu sprzedał bym tego 2600xt i kupił coś pod pci-e albo dozbieraj!

Zrób jak uważasz pamiętaj dowalisz mocnego proca a i tak nie będzie miał co robić przy tej grafie.

Podstawki zmieniają się co ok 3-4lata, albo jedz na tym co masz teraz i dozbieraj $$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już tak się upierasz przy tym AGP to zostaje Asrock 4CoreDual-SATA2 (płyta przejściowa, ma PCI-E i AGP oraz DDR i DDR2). Oczywiście nie oczekuj jakiś cudów odnośnie wydajności i O/C.

Ja na Twoim miejscu jednal wolałbym zmienić wszystko:

mobo - Gigabyte P31 (150zł)

proc - E2140

ram- 2GB DDR2 (ok. 100zł)

grafika - jakaś używana na PCI-E z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale jak np kupi 2x1GB to już nie będzie miał mozliwości dołożenia pamięci tylko ewentualną wymianę. Właśnie dlatego ta płyta dla mnie jest niewiele warta. A kupując od razu 2x2GB to pewnie ma się też kasę na lepsze mobo, więc nie widzę argumentów na jej korzyść. Lepiej opłacić te 30-40zł do P35-DS3L.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przypuszczalem ze ASRock jest cienki , chyba posprzedaje czesci moze ktos kupi , mam 7600 gs i ati 2600xt , procka athlona bartona 2600+ i co tam moglnym sprzedac jeszcze pamiec ? a zasilacz mam feela 2 modecome 400wat to chyba badziewie ,moze za te czesci 400 zl bym uzyskal ?

i plyte mam solteka na nforce 2 , a jak to sprzedac jak by co , plyte glowna z prockiem ?

chlopaki a ile bym musial miec flo na taki zestawik by gry w miare chodzily ? z 800 zl ? czy mozna taniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak przypuszczalem ze ASRock jest cienki , chyba posprzedaje czesci moze ktos kupi , mam 7600 gs i ati 2600xt , procka athlona bartona 2600+ i co tam moglnym sprzedac jeszcze pamiec ? a zasilacz mam feela 2 modecome 400wat to chyba badziewie ,moze za te czesci 400 zl bym uzyskal ?

i plyte mam solteka na nforce 2 , a jak to sprzedac jak by co , plyte glowna z prockiem ?

wystaw wszystko w dziale "sprzedam" na grafiki na pewno kupca znajdziesz...

ten asrock ma jedną moim zdaniem dużą wadę ma pci-e x4 kiedy inne płyty mają x16...także odpuść sobie

na tej zasiłce bez oc mógł byś na razie pojechać..

edit:

pod AM2:

Foxconn A690GM2MA-8KRS2H ~140zł

Athlon 4800+~ 160zł do 3ghz spokojnie podciągniesz

9600Gt lub 9600GSO 768mb ~300zł Ceny z Allegro!

2x1gb A-data EE ~130zł

Modecom mc 350- 90zł

Wychodzi ~820zł i nawet se na tym pograsz :wink: Chyba że potrzebujesz jeszcze dysk,bude i inne duperele...to już nie wystarczy.

Może ktoś ci zaproponuje intela...pomyśl nad tym.

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam asrocka 4coredual sata2

ma problem z poprawnym rozpoznawaniem napięcia procesora i dużego Vdropa (jak dla mnie)

zamiast 1.21 podaje 1.18V w Idle, i 1.15V w Stressie

mimo to jak widać proc dał sie wykręcić o 18%

cena płyty (ok 160zł) jest na tyle przyjazna, że sympatycznie słuzy ona powolnej przesiadce na ddr2/pci-e oraz PATA/SATA

w sumie polecam, bo umozliwia płynną zmianę sprzętu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi