mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 siemka , chcialbym zmienic czesci na nowe ale zostawic karte pod agp dysk ata i zasilacz 400w feel2,czy sa jakies plyty glowne z agp i maja podstawkę pod procesory 2rdzeniowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 nie ma sensu sie w to ladowac... lepiej zaoszczedz jeszcze i kup cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Sprawdź na allegro ile możesz dostać kasy za swój sprzęt, dodaj do tego to co już masz i wtedy się zgłoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) [ja mam amd bartona 2600+ plyte soltek na nforce 2 karte ati hd 2600xt ramu 512 i 256 , ciekawe czy ktos by to kupil a nie oplacalo by sie kupic plyte pod athlona 3400 64bit ? i karta by pasowal i ram itp Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez mefisto21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Daj spokój.To,co chcesz zrobić nie ma sensu.Poza tym ten zasilacz który masz nie grzeszy dobrą opinią.Sprzedaj te starocie które masz,i złóż platformę na PCIE + zasilacz Modecom MC (nie mylić z Feel(!))350.Teraz złożyć całkiem wydajną platformę PCIE za naprawdę niewielkie pieniądze to żaden problem. Dyski SATA to już też nie drożyzna. Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Sz.K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) z tych czesci moglbym uzbierac 420 zl , mam dwie karty na agp jedna 7600 gs za 160zl druga ati 2600xt za 180zl , procesor za 90 zl by poszedl ,ram to nie wiem czy ktos by kupl , chlodzenie za 35 zl bo mam mastercool jet a dysk 160 gb to co bym za to kupil ?dysk bym zostawil sobie bo maja jeszcze te nowe plyty ata Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez mefisto21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 A jak bym kupil taka plyte glowna ASROCK AM2NF3-VSTA - NF3, SATA, DDR 2, AGP, S-AM2 i wtedy bym mogl karte na agp wsadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Rób tak jak inni mówili, nie ma sensu zostawać na AGP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 [ja mam amd bartona 2600+ plyte soltek na nforce 2 karte ati hd 2600xt ramu 512 i 256 , ciekawe czy ktos by to kupil a nie oplacalo by sie kupic plyte pod athlona 3400 64bit ? i karta by pasowal i ram itp zmartwie cię niestety nic się nie oplacało by kupić juz pod ten złom... bez urazy.. nawet nie odczujesz róznicy a cena będzie przeciw proporcjonalna do osiągów... ten komputer jest wart przy dobrym wietrze 200/300 zł mimo iz jego wartość uzytkowa jest wieksza sporo.. zainwestuj w Core2Duo sprzedaj to co masz za to kup procek intela dalej kombinuj mobo na p35 jakieś np abit ip35 , foxconn, MSI neo2FR itp.. ram DDR II 800Mhz CL4 itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 zmartwie cię niestety nic się nie oplacało by kupić juz pod ten złom... bez urazy.. nawet nie odczujesz róznicy a cena będzie przeciw proporcjonalna do osiągów... ten komputer jest wart przy dobrym wietrze 200/300 zł mimo iz jego wartość uzytkowa jest wieksza sporo.. zainwestuj w Core2Duo sprzedaj to co masz za to kup procek intela dalej kombinuj mobo na p35 jakieś np abit ip35 , foxconn, MSI neo2FR itp.. ram DDR II 800Mhz CL4 itd... Bez przesady takich funduszy to on chyba nie ma... Ja proponuję: x2 4800+ ~160zł FOXCONN A690GM2MA-RS2H z integrą ~170zł lub coś bez integry + jakaś grafa na pci-e 2x1gb 800 ~120zł Modecom-Mc 350 ~90zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 a to az tak bylo by zle jak bym mial procka 2core ,pamiec ddr2 i karte agp radeona hd2600Xt ? tylko pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 a to az tak bylo by zle jak bym mial procka 2core ,pamiec ddr2 i karte agp radeona hd2600Xt ? tylko pytam Tragedii by nie było ale powiedz mi jaką płyta byś pod to dał?! Bo ja sobie nie wyobrażam Uświadom to sobie że agp już dawno wymarło a jeżeli ktoś chce się w to ładować to chyba z własnej głupoty...ze tak powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 spoko rozumiem ale i tak czesci trzeba wymieniac i jakies podstawki do procesorow wymyslaja to moze bym na takiej konfiguracji pojechal ?wiem ze macie racje i sorcia ze mecze was pytaniami:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid111 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 spoko rozumiem ale i tak czesci trzeba wymieniac i jakies podstawki do procesorow wymyslaja to moze bym na takiej konfiguracji pojechal ?wiem ze macie racje i sorcia ze mecze was pytaniami:) Na twoim miejscu sprzedał bym tego 2600xt i kupił coś pod pci-e albo dozbieraj! Zrób jak uważasz pamiętaj dowalisz mocnego proca a i tak nie będzie miał co robić przy tej grafie. Podstawki zmieniają się co ok 3-4lata, albo jedz na tym co masz teraz i dozbieraj $$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 ok dziekuje wam za porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dozbieraj trochę kasy, sprzedaj to co masz i wtedy będzie mozna złożyć coś fajnego na AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 dzieki za odpowiedzi i zrobie tak niedlugo ,macie racje zapewne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jak już tak się upierasz przy tym AGP to zostaje Asrock 4CoreDual-SATA2 (płyta przejściowa, ma PCI-E i AGP oraz DDR i DDR2). Oczywiście nie oczekuj jakiś cudów odnośnie wydajności i O/C. Ja na Twoim miejscu jednal wolałbym zmienić wszystko: mobo - Gigabyte P31 (150zł) proc - E2140 ram- 2GB DDR2 (ok. 100zł) grafika - jakaś używana na PCI-E z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ri0h Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 dobrze mowia poprzednicy, sprzedaj wszystko, a Twoją karta był bym zainteresowany :P jak bedziesz chcial sprzedac to zglos sie do mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 dzieki za odpowiedzi moze kupie tego asrocka albo wymienie wszystko :) zdobylem na swoim sprzecie starym 7100 pk w 3dmarku 05 to jak bym mial nowego procka i ram to moze bym zdobyl wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ASRocka nie kupuj... Powiedzieć o niej "kiepska" to mało... Sam przecież mam ASRocka, więc wiem, co mówię. ;> Weź Gigabyte'a P31-DS3L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 P31 jest mało opłacalne.... niby dobre OC i w miarę niska cena ale ma problem z pamięciami, który jak dla mnie ją dyskwalifikuje na starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Jakiś zestaw na Am2 z integrą i x2 będzie ok.Później tylko dokupisz grafę i masz spoko kompa.Patrz w przyklejone zestawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Nikt nie każe zapełniać mu od razu 4 banków pamięci... AFAIK to właśnie wtedy występują problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Tak ale jak np kupi 2x1GB to już nie będzie miał mozliwości dołożenia pamięci tylko ewentualną wymianę. Właśnie dlatego ta płyta dla mnie jest niewiele warta. A kupując od razu 2x2GB to pewnie ma się też kasę na lepsze mobo, więc nie widzę argumentów na jej korzyść. Lepiej opłacić te 30-40zł do P35-DS3L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 No,P31 jest dobrym mobo dla mało-średnio wymagającego użytkownika który nie inwestuje dużej kasy w kompa.Dla mnie dyskwalifikuje je problem właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 tak przypuszczalem ze ASRock jest cienki , chyba posprzedaje czesci moze ktos kupi , mam 7600 gs i ati 2600xt , procka athlona bartona 2600+ i co tam moglnym sprzedac jeszcze pamiec ? a zasilacz mam feela 2 modecome 400wat to chyba badziewie ,moze za te czesci 400 zl bym uzyskal ? i plyte mam solteka na nforce 2 , a jak to sprzedac jak by co , plyte glowna z prockiem ? chlopaki a ile bym musial miec flo na taki zestawik by gry w miare chodzily ? z 800 zl ? czy mozna taniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) tak przypuszczalem ze ASRock jest cienki , chyba posprzedaje czesci moze ktos kupi , mam 7600 gs i ati 2600xt , procka athlona bartona 2600+ i co tam moglnym sprzedac jeszcze pamiec ? a zasilacz mam feela 2 modecome 400wat to chyba badziewie ,moze za te czesci 400 zl bym uzyskal ? i plyte mam solteka na nforce 2 , a jak to sprzedac jak by co , plyte glowna z prockiem ? wystaw wszystko w dziale "sprzedam" na grafiki na pewno kupca znajdziesz... ten asrock ma jedną moim zdaniem dużą wadę ma pci-e x4 kiedy inne płyty mają x16...także odpuść sobie na tej zasiłce bez oc mógł byś na razie pojechać.. edit: pod AM2: Foxconn A690GM2MA-8KRS2H ~140zł Athlon 4800+~ 160zł do 3ghz spokojnie podciągniesz 9600Gt lub 9600GSO 768mb ~300zł Ceny z Allegro! 2x1gb A-data EE ~130zł Modecom mc 350- 90zł Wychodzi ~820zł i nawet se na tym pograsz :wink: Chyba że potrzebujesz jeszcze dysk,bude i inne duperele...to już nie wystarczy. Może ktoś ci zaproponuje intela...pomyśl nad tym. Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Sprawdź przyklejone zestawy Miguela. Z 1000 zł z na zestaw z E2180 przydałoby się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mam asrocka 4coredual sata2 ma problem z poprawnym rozpoznawaniem napięcia procesora i dużego Vdropa (jak dla mnie) zamiast 1.21 podaje 1.18V w Idle, i 1.15V w Stressie mimo to jak widać proc dał sie wykręcić o 18% cena płyty (ok 160zł) jest na tyle przyjazna, że sympatycznie słuzy ona powolnej przesiadce na ddr2/pci-e oraz PATA/SATA w sumie polecam, bo umozliwia płynną zmianę sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...