Skocz do zawartości
jacby

Foxconn Blackops I Ddr3 Czy Warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Skladam sobie kompa do OC miedzy innymi ,mam okreslone/ograniczone zasob pieniazkow :)

mam okazje kupic Foxconn Blackops za 700 zl nowego

korci mnie jak diabli zeby go miec

klopot w tym ze to uzywa ddr3, ile one kosztuja wszyscy wiemy

No i teraz tak mam ograniczonu budzet i albo kupie 2 gb tanszych ddr3 i wcisne na te plyte ( OCZ CL9 z allegro ida nawet za 220 zl )

albo poradzicie mi inne z ktorymi warto robic jakies OC ( w podstawowej konfiguracji planowalem ddr2 4gb za jakies 300zl i tyle bym chcial mniej wiecej wydac na ddr3 2 gb )

Pamieci mogl bym teoretycznie z czasem zmienic. Wogole myslicie ze to ma sens ? Jakie by te ddr3 kupic ?

pozdrawiam

p.s zapomnialem dodac ze nawet moim zdaniem wciskanie tam takich ddr3 to jak wkladanie silnika od porsche do trabanta :rolleyes: no ale okolicznosci przyrody sa takie nie inne

poradzcie

Edytowane przez jacby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma najmniejszego sensu tak robić, a foxconn blackops to też głupota. kup tanią porządną płytę główną np. DFI P35 DK, jakiegoś dobrego E8xxx selekta i odpowiedni ram. Będzie dużo taniej, tak samo wydajnie i bez idiotycznego przerostu formy nad treścią. Bez obrazy, ale moim zdaniem ktoś kto jest zwykłym userem kompa, nie chce bić rekordów świata w OC i kupuje taką płytę musi być albo bardzo bogaty, albo być wielkim lamusem. Kupisz to, a za rok jak nowy Core I7 wyjdzie i się zadomowi, będziesz myślał "OMG, jak ja mogłem wydać tyle kasy na ten nic niewarty szrot jak mogłem mieć to samo dużo taniej?"

PS. Zmień nazwe tematu na taką, żeby było wcześniej wiadomo o co w nim chodzi, bo teraz jest nieregulaminowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconn fajna płytka tylko DDR3 za drogie. Tanie DDR3 raczej nie nadają się do OC. Lepiej zainwestuj w Gigabyte EX38-DS4. Dobra płytka cena nówki to ok 480 zł obsługa DDR2. Jak stanieją DDR 3 to mobo pójdzie do wymiany i wiele nie stracisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie warto bo pewnie nawet połowy tych wszystkich bajerów które ma ten Fox nie wykorzystasz :wink: Ja bym brał coś dobrego na P35/P45 (DFI DK, Asus P5Q-E, Biostar I45)+ krętliwe DDR2 a potem tylko trafić na fajnego cepa i nic Ci do szczęścia więcej nie potrzeba bo taki pełen bajerów X48 to raczej przerost formy nad treścią...i do tego drogie DDR3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi