Skocz do zawartości
doberman

Ktorego GeF TI wybrac?????????? pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

::hejka!!!!

tak jak w tytule...mam do wyboru 2 karty i dylemat jest straszny odnosnie mojego wyboru....karty to:

1. CREATIVE GeForce 4 TI4200 64MB TV-out+DVI

2. PROLINK GeForce 4 TI-4200 128MB ViVo/DVI

zajmuje sie grafika 3d, gierkami i cokolwiek by mozna robic przy kompie....prosze o pomoc jak najszybsza!!!

z gory dzieki, pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Creative chyba tańszy będzie?? (64ram i bez vivo) To go bierz i jeszcze 256ddr bo do grafy 3d to jest najbardziej potrzebne. Wiem co mówie: swego czasu męczyłem sie z 3dstudio max na 96mb (aż dziwne, ze ruszył wogóle, no ale każdy od czegoś zaczyna ;)) a potem z Mayą na 192 - nic przyjemnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ruszalem 3ds na 16mb :) heheh i dzialalo :) oczywiscie stara wersja pod dosa :) no ale jak zrobilem powazniejszy projekt na 3dsmax 2.0 to i 768 mb bylo stanowczo za malo :) grafa akurat tu nie wiele pomagala choc Trueform w ATi pomaga w 3ds :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz kase na obydwa to bierz prolinka, zawsze to 128ram i sie może przydać. Testowałem obydwa i powiem ci,że creative zdecydowanie lepiej sie podkręca bo ma szybsze pamiątki ale to chyba nie jest nowina.obydwa są ok. ze wskazaniem na prolinka. siemanko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ruszalem 3ds na 16mb :) heheh i dzialalo :) oczywiscie stara wersja pod dosa :) no ale jak zrobilem powazniejszy projekt na 3dsmax 2.0 to i 768 mb bylo stanowczo za malo :) grafa akurat tu nie wiele pomagala choc Trueform w ATi pomaga w 3ds :)

jakbys nie wiedzial kolego karta graficzna przyspiesza jedynie viewporty - a wszystko inne i tak idzie przez CPU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał Prolinka.

1. 128MB zawsze się przya

2. VIVO

3. Spore możliwości OC, na swojej wykręciłem 300/610 bez artefaktów.

Tak tyllko, że ty masz prolinka 64 Megowe ktory ma standardowo pamięci na 500 a wersja 128 megowa ma 444. A co do wyboru to bym wzial prolinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...