demno Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Zastanawiam się nad kupnem samochodu, wybrałem już marke ale nie wiem który model… mam na oku Volvo tylko nie wiem co wybrac – czy C30 czy S40, oba sa w podobnych cenach ale C30 ma taka ladniejsza, bardziej sportowa linie. S40 za to wyglada dostojniej… Pomóżcie bo będę jeździł sam bądź z dziewczyna, czy warto kupic wiekszy czy mniejszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 c30 mi się kojarzy z babskim autem, poza tym s40 praktyczniejszy, choć nie wiem czy wam tak potrzeba drugiej pary drzwi i kufra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 C30 w wersji T5 ;p taka mala klitka i 225km. Mozna sie wyroznic z tlumu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 C30 ladniutki jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 nie jezdzilem c30 ale smialo moge polecic s40 2.0D w automacie :) zwawe to jest i ponad 200 ciagnie, bo D5 chyba u nas nie oferuja, a to by bylo najlepsze do tego auta, co do praktycznosci, s40 nie ma az tak wielkiego bagaznika, z tylu z miejscem jest dobrze ale szalu nie ma, wykonanie - wiadomo jak w volvo, schowek za panelem srodkowym nawet praktyczny, prowadzenie bez zarzutu, jesli bedziesz jezdzil tylko z dziewczyna do obu sie zmiescicie, wiec wybor to kwestia gustu, najwyzej jak sie rodzina powiekszy do s60/xc60/xc90 sie przesiadziecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 tak wlasnie myslalem nad C30, podoba mi sie bardziej, zwlaszcza w wersji 1.8 a teraz podobno maja jakas promocje i jest tansze. S40 jest tez ladna ale w sumie nie potrzebuje takiego duzego samochodu, do C30 tez sie zmieszcza bagaze na jakis wyjazd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 S40 i C30 generalnie niewiele sie roznia, poza rozmiarami ;) . Z przodu miejsca praktycznie tyle samo, w jednym i drugim tak samo nudny kokpit (jak w wiekszosci volvo :P ). W moim odczuciu troszke jednak lepiej i precyzyjniej sie prowadzi S40. W C30 jest swietny widok do tylu, chociaz trzeba uwazac na tylnie nadkola - widac je tylko w lusterkach ;) . Do tego bagaznik smiesznej wielkosci i bardzo plytki, idealnie wchodzi jedna duza torba podrozna... i koniec :D Nie bierz przez przypadek 1.6D - muł bagienny, nie chce sie wkrecac na obroty. T5 jest fajne tylko na prostej - do konkurencji sie nie umywa. O wygladzie sie nie wypowiadam, jednak C30 naprawde smiesznie wyglada z profilu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Czyli brac C30?? Tak wlasnie myślałem, strasznie mi się podoba. A mojej dziewczynie to nawet nie wspomne, powiedziala ze nawet takim samochodem to może sama jeździć… :) A ten bagażnik tak bardzo mi nie przeszkadza bo jak będziemy jeździć we dwoje to zawsze można złożyć kanape… I wlasnie – wiesz może jak się sklada kanapa? 50/50 czy jakos inaczej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Wlasnie myślałem o nowym gdyz taki samochod jak volvo kupuje się na lata…Nie mam zamiaru go potem sprzedawac, bo to się mija z celem. A poza tym teraz nówki idą po niższej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Czyli brac C30?? Tak wlasnie myślałem, strasznie mi się podoba. A mojej dziewczynie to nawet nie wspomne, powiedziala ze nawet takim samochodem to może sama jeździć… :) A ten bagażnik tak bardzo mi nie przeszkadza bo jak będziemy jeździć we dwoje to zawsze można złożyć kanape… I wlasnie – wiesz może jak się sklada kanapa? 50/50 czy jakos inaczej??Szczerze mowiac nie zwrocilem uwagi na to, jednak stawiam na 50/50, bo sa tylko 2 miejsca z tylu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 taki samochod jak volvo kupuje się na lata…Marzenia nie kosztują :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Ano jak ktos chce kupic samochod "nowy" to warto sie rozejrzec za czyms majacym kilka-kilkanascie miesiecy i smiesznie maly przebieg. Koszty nawet po wymianie wszystkiego co moglo by sie zuzyc beda zdecydowanie nizsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Ja osobiście bym brał S40. Jakoś ten C30 mi nie podpasił. Koledzy dobrze Ci podowiadają, szkoda kupić nowego i stracić sporo kasy po wyjechaniu z salonu.Wiadomo że zapachu nowego samochodu nic nie przebije :P ale ja bym się pokierował rozsądkiem i kupił taki 2-wu letni. Przebieg mały niezniszczony i naaaapewno tańszy. Czasem mozna też kilkumiesięczny właśnie kupić prosto od dilera salonu, wtedy masz pewność że wszystk jest z autkiem ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Ja wiem, spadek wartości itd. Ale ja po prostu mam takie marzenie wlasnie aby kiedys kupic nowy samochod, stac mnie na to wiec… A zwlaszacza ze teraz sa tansze nowki. No chyba ze wlasnie od dilera kupie jakis uzywany ale bardzo mlody… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 volvo na lata ? to eliminuje c30..... trzeba brać s40 bo nawet na wakacje nie pojedziesz... a to co zostawisz w bagażniku bedzie widać bo c30 nie ma rolety xD byłem na jeździe próbnej... sam mam s40 z 2003.... powiem tak, wpisz w wyszukiwarke forum volvo i poczytaj... odnośnie małych modeli c30/s/v/40/50 .... to kpina, to pomieszanie forda z renault.... jak juz to lepiej kupić używany z salonu ale nie nowy tego segmentu....broń Boże ! PS: małe volvo to inaczej ford focus : ) . Prawdziwe "volvo" to s60/v70.XC/90/s80 więc z tym na lata to przystopuj : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 nowki bym ci odradzal osobiscie za duzo tracisz wyjezdzajac z mojej strony cos takiego http://www.moto.allegro.pl/item458718294_p...jestrowany.html jesli wolisz mniejszy to 407 zajebiscie wygodne auta, ekonomiczne i dynamiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 z mojej strony cos takiego http://www.moto.allegro.pl/item458718294_p...jestrowany.html ty chyba nie wiesz co piszesz. moi znajomi mieli ten samochód nówke z salonu. więcej stał w warsztacie niż jeździł. popsuł im sie we Włoszech wrócił na lawecie do polski wymienili calutką elektrykę łącznie z kablami i jeszcze w tym samym miesiącu do niego wrócił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Volvo to nie Ford, to tylko grupa kapitałowa... :) Ale teraz chyba poważniej zacznę się interesować S40 bo naprawdę chciał bym kupić coś i jeździć najmniej 6 lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) grupa kapitałowa ? tak to informacja marketingowa dla klientów z któych wyciągają kase : ) Volvo s40 robione jest na płycie podłogowej forda focusa, na niektórych podzespołąch jest nawet napisane FO.MO.CO (ford motor company) albo jak elementy silnika i skrzyni z renault laguna..... tak smao jak saab należy do general motors i płyte ma z vectry opla : ) Oprócz designu ford focus nowy od s40 mało sie rózni, a no ceną oczywiscie bo volvo to volvo nie ? xD PS: Jesteś początkującym użytkownikiem forum komputerowego a poruszasz temat motoryzacyjny... kupno to duża odpowiedzialność, jeżeli myślisz o volvo poszperaj na jego forum.... nie tyle o tym czy go kupić bo to kwestia gustu etc ale o tym co to tak naprawde jest .... z cyzm to sie je bo widze ze w ciemno sie to zabierasz, za zakup bliski 100 000zł.... choć nie wiem jak chcesz bo te w promocji 69k zł to golasy, dolicz elektryke, lakier metalic, fele i już d***.... jak juz, serio lepiej kupić używke od dealera z minimalnym przebiegiem a są takie z firm... i dostaniesz gwarancje na taki i po przeglądzie. PEACE ! : ) PS: PYTAJ W SALONIE O AUTA POWYSTAWOWE ! ! ! tańsze nawet o 30 k, podpakowane i praktycznie bez przebiegu i nieużywane ! ! ! Edytowane 15 Października 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Co do ceny, to wg strony volvo to wcale takie golasy nie są: elektryka itd. jest, miliony poduszek powietrznych i kurtyny... Nawigacji nie ma ale to się kupuje za 300 zł i jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 podstawowy zestaw audio jest słaby.... przynajmniej jeden upgrade =$ lakier metalic = $ felgi = $ to tylko 3 przykładowe opcje przekraczajace już 10 000zł .... a przeciez to nie wszystko : ) z autka za 69k mamy już 80k : ) i tak dalej.... a za 80k u delaera kupisz powystawowy wart 120 000 nieuzywany prawie i bez przebiegu (a ąłdnie dopakowany*) : ) , lacą gotówką dostaniesz zniżke przy negocjacji etc etc... tak w nie skończonosc można : ) * w koncu auto na lata a nie ze po roku zacznie ci czegoś brakować : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Jak oglądałem te wersje w salonie to one wcale nie są tak słabo wyposażone, skóra, felgi całkiem ładne, pełna elektryka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 to oglądałeś powystawowe w wystawie xD bo od kiedy skóra to standard w nowym ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 jak nowy to jedynie opcja powystawowy np znajomy jakas alfe bral i zaoszczedzil 30% a autko mialo tak smieszny przebieg ze poezja a praktycznie full wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 i takie brać trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 No i cóż najwidoczniej w Volvo to jest standard. Przecież w salonach nie oszukują klientów, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 nigdzie nie oszukują, a to nie standart ko w wersji wybranej lub w promocji.... Polecam Tobie takie auto: Warszawa, DOM VOLVO Puławska przy Piasecznie. Volvo s40, 2007, 34 000km, automat, 2.4 Diesel, skóra, R-Design, wypas, po wystawowy, 79 000zł jak pamiętam. Taniej niz taki nowy o 60 000 ! ! ! Praktycznie zero zużycia. Skąd wiem? Bo nim jeździłem na jeździe testowej, dokałdnie nim i teraz do sprzedania jest, po przeglądzie i na gwarancji. Byłem dziś swoje s40 odebrać z salonu to oblookałem reszte : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 No to rzeczywiście zawsze marzyłem aby mieć samochód którym przez rok jeździł każdy – dlatego chcę nowy, taki aby miał przy odbieraniu z salonu 0 ewentualnie 2 km przejechane – ten zapach nowości... A nie smród np. papierosów w egzemplarzu z jazd testowych :) I ostatnia rzecz – nie dość że diesel to jeszcze w automacie? Nie leży mi, albo ropa albo automat. A tak btw którą wersję silnikową nabyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) skąd wytrzasnąłeś papierosy xD ? Ja sie juz nie wypowiadam bo wydajesz sie być nieodpowiedzialny... 1)od tak chcesz wydać kupe kasy bez zastanowienia 2)nie masz pojecia o tym co chcesz kupić 3)nie byłeś na jeździe testowej 4)jak masz problem z wyborem wersji i dostosowaniem pogadaj z dealerem 5)prosisz o rade motoryzacyjną na forum komputerowym, przy tej kasie, marce i doświadczeniu powinieneś odwiedzić conajmniej forum: "www.v40.pl" lub "www.volvoforum.pl" 6)mówisz diesel i automat, volvo ma świetne silniki w tym połaczeniu i takich im schodzi najwięcej + patrz punkt 3 PS: Jeżeli volvo to Twoje marzenie, kasa nie gra roli to ten topic jest bezcelowy, sam sie określiłeś co do segmentu auta, poprostu zapraszamy do salonu. Tam w pełni wykwalifikowany personel Tobie doradzi... Bądź rzesz facet xD Pozdrawiam : ) PPS: Ja kupowałem nowy w 2003r, silnik 1.8, xenon etc etc, kupowałem swoją wersję w stylu tak jak teraz jest s60 rubin i diament. Czyli taniej i z lepszym wyposazeniem ale to końcówka rocznikowa produkcji była. Teraz jakbym kupował to saab 9-3 lub volvo s60. A auto odbierałe nie ze znowu kolejne tylko z przeglądu. JA niemusze wymieniać, mam przebiegu 55k xD Edytowane 21 Października 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demno Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) Pytam w różnych miejscach, dywersyfikuję źródła, szukam obiektywnych opinii, więc niekoniecznie na forum maniaków volvo. Dlatego zapytałem o poradę ludzi którzy mogą mieć inne trochę spojrzenie na to i na tematykę samochodową. Na forum jest duży dział offtop, poświęcony rozmowom na WSZYSTKIE tematy. A Ty kolego bardzo mi pomogłeś mimo całej Twojej lekkiej nieuprzejmości :) PS. To z papierosami to był przykład. edit: Kupiłem po radach tutejszych forumowiczów Volvo S40 i jestem bardzo zadowolony. Dziękuję za pomoc. Edytowane 27 Października 2008 przez demno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...