chemiczny_ali Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Prawie dwuletnie auto i 4k na przebiegu? :? Tak czy siak oby dobrze się prowadziło i szerokości drogi :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) No tak, ogladalem jeszcze dwa type-s po 20k km kazdy i jest roznica uwierz mi :) Tamte wygladaly jakby ktos w nich wozil swinie. Bylem zdruzgotany, jak w ciagu dwoch lat mozna doprowdzic auto do takiego stanu. Juz pomijam magiczny Milano Red, ktory jest tak samo piekny, jak beznadziejny (stone chips ;) Auto jest w stanie idealnym, dojrzalem 3 male ryski na dachu i drzwiach, wyglada na to, ze ktos jezdzil na myjnie automatyczna ;/ Poza tym to smierdzi nowoscia, kierownica jak nowa, piano zero rys, z tylu i na miejscu pasazera chyba nikt nie jezdzil, progi sa jak nowe, felgi jak nowki - w type-s byly ubite "real" Nawet sprzeglo nie klika, jeszcze ;) (w obu type-s kilkalo). Auto kupione na zadupiu, 150km od Dublina, odkupuje od tego samego dealera co je sprzedal, jezdzic to tam nie ma gdzie :D wiec ten przebieg jest w 100% real. Do tego rok gwarancji Hondy + 1 rok gwarancji od tego dealera Hondy wiec powinno byc ok. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Gratulacje kucu! Zadowolenia z autka, choć szkoda tego grilla (u nas po lifcie już nie jest cały szklany, imho tak jest ładniej) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Gratulacje kucu! Zadowolenia z autka, choć szkoda tego grilla (u nas po lifcie już nie jest cały szklany, imho tak jest ładniej) ;)Spoko, grill mam dostac tak czy siak, to wymienie za miesiac, kobieta nawet nie bedzie wiedziala ;) A jak sie sprawuje wasz cif? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Spalanie w ciągu zimy, trasy:miasto (30:70) to 9,1l, więc bardzo przyzwoicie. I jak się nie kręci silnika >4k rpm, to jest w nim cichutko. Ogólnie, zadowoleni jesteśmy z zakupu, czego życzę i Tobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (...) I jak się nie kręci silnika >4k rpm, to jest w nim cichutko.(...) Cichutko i dynamika również "cichutka". Nie wiem nie jechałem (benzyną), ale z tego co piszą (nawet w tym temacie) to auto do 3,5k jest trochę ospałe, więc przyjemność średnia, ale za to w miarę oszczędnie i cicho z tego co piszesz :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Żona przesiadła się do civica z Micry 1.2 80km, więc i poniżej 4k dla niej jest już żwawo ;) Dla mnie i powyżej 6,5k jedzie tak sobie (w porównaniu z moimi 4 kółkami). Relatywizm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Kucu, tylko pozazdroscic, ze masz to juz za soba. Mnie w tym tygodniu czeka wycieczka 300km od Pragi, zeby przyjrzec sie Mazdzie 3 mps. Do tej pory obejrzalem tuzin samochodow i kazdy wymagal dosc sporych nakladow fonansowo-naprawczych. To jest ostatni mps, ktorego tutaj znalazlem. Na wszelki wypadek zarezerwowalem jedna mazde 2.0 sport, ale na 100% pasek rozrzadu jest do wymiany. Oby tylko to, bo sie zalamie. Jak to nie wyjdzie, przerzucam swoje poszukiwania i testy na civica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Kucu, tylko pozazdroscic, ze masz to juz za soba. Mnie w tym tygodniu czeka wycieczka 300km od Pragi, zeby przyjrzec sie Mazdzie 3 mps. Do tej pory obejrzalem tuzin samochodow i kazdy wymagal dosc sporych nakladow fonansowo-naprawczych. To jest ostatni mps, ktorego tutaj znalazlem. Na wszelki wypadek zarezerwowalem jedna mazde 2.0 sport, ale na 100% pasek rozrzadu jest do wymiany. Oby tylko to, bo sie zalamie. Jak to nie wyjdzie, przerzucam swoje poszukiwania i testy na civica.Jak już to Civic type-R bo tylko taki może konkurować z Mazdą :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Niestety, mam szlaban na 3-drzwiowe :D Na poczatku o malo co nie kupilismy mazdy rx8. Zona sie w nim zakochala. Ale po podliczeniu kosztow spalania, kosztowalo by mnie to jakies 110 litrow benzyny w jedna strone... No coz, marzenia trzeba zostawic na pozniej ;) Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Niestety, mam szlaban na 3-drzwiowe :D Na poczatku o malo co nie kupilismy mazdy rx8. Zona sie w nim zakochala. Ale po podliczeniu kosztow spalania, kosztowalo by mnie to jakies 110 litrow benzyny w jedna strone... No coz, marzenia trzeba zostawic na pozniej ;) Szkoda że nie Type-R. Akurat dobrze że nie RX-8 jakoś nie wierze że zrobili dlugowieczne uszczelnienie tłoka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Czytalem ze problem ten zostal juz dawno rozwiazany. Mazda robi juz rx-8 hydrogen. Nie sadze, zeby wzieli sie za produkcje wankla na paliwo wodorowe przed porazdeniem sobie ze szczelnoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Jak już to Civic type-R bo tylko taki może konkurować z Mazdą :] Rozumiem, że mowa o Maździe 323 lub 3. W jednym i drugim przypadku nie trzeba Type-R tylko zwykłego Type-S 1.8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mowa o Maździe 3 MPS, a ta pożera nawet Type-R :D No może nie pożera, ale moc, przyspieszenie, prędkość maksymalna, w tych kategoriach prowadzi :) Taki Type-S nie ma czego szukać :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) A w tym przypadku tak, bo w Type-R brakuje turbo i silnik to 2.0, więc nie ma co porównywać. Ogólnie to Mazda się nie wysiliła moim zdaniem jeśli chodzi o specyfikacja silnika / moc. Znając Hondę to gdyby zbudowali silnik o tej samej pojemności i dodali turbo byłoby jeszcze weselej niż w Maździe MPS. Trzeba zaznaczyć, że różnica przyspieszenia to "tylko" 0,5 sekundy co przy wyraźnej różnicy mocy i braku turbo w civicu i tak stawia go imponująco... PS: Co tam Mazda: Edytowane 18 Stycznia 2010 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 A w tym przypadku tak, bo w Type-R brakuje turbo i silnik to 2.0, więc nie ma co porównywać. Ogólnie to Mazda się nie wysiliła moim zdaniem jeśli chodzi o specyfikacja silnika / moc. Znając Hondę to gdyby zbudowali silnik o tej samej pojemności i dodali turbo byłoby jeszcze weselej niż w Maździe MPS. Trzeba zaznaczyć, że różnica przyspieszenia to "tylko" 0,5 sekundy co przy wyraźnej różnicy mocy i braku turbo w civicu i tak stawia go imponująco... PS: Co tam Mazda: Tak wszystko ładnie pieknie, ale Mazda ma mega problem z trakcją 260Km i duży moment robią swoję. Nie pamietam czy ma szperę, o ile dobrze pamietam to w Hondzie szpera jest. Widzisz w Hondzie masz 200KM z 2,0l w rejonie 7k i więcej. A Mazda ma zupelnie inna charakterystykę silnika. Nie ma co porównywać turbo z NA. A różnica 0,5s to nie jest dużo jak na taką moc. BTW łatwo do 2,0 dolożyć kompresorek i moc slicznie rośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 no kucyk wielkie graty widze ze nie dosc szybko sie zdecydowales :) z tego co pamietam mowiles o lutym :D - u mnie z grillem jest podobna sprawa lasce sie podoba bardziej ten szklany :P - ale mysle ze zrobie tak jak ty - zmienie, pewnie sie zorientuje po miesiacu ze jest jakas roznica :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Moją zona jakoś przyjęła zmianę grill na mniej święcący a tak przynajmniej łatwiej mi znaleźć auto na parkingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) no kucyk wielkie graty widze ze nie dosc szybko sie zdecydowales :) z tego co pamietam mowiles o lutym :D - u mnie z grillem jest podobna sprawa lasce sie podoba bardziej ten szklany :P - ale mysle ze zrobie tak jak ty - zmienie, pewnie sie zorientuje po miesiacu ze jest jakas roznica :DNie bylo sie nad czym dluzej zastanawiac. Nie ma takiego drugiego auta na rynku, ktore w tym przedziale cenowym, potrafiloby cos fajnego soba zaprezentowac. Cala reszta jest smutna jak pi*** - i z zewnatrz i wewnatrz ;) Daleko szukac nie trzeba. Ostatnio mialem okazje zrobic 1500km Focusem najnowszym. To bylo 3 tygodnie temu, a juz nie pamietam jak wygladal w srodku, deska rozdzielcza itp, byl po prostu tak smutny, ze nie warty zapamietania :rolleyes: Co do grilla to sie na bank kiedys zalozy, na razie sobie bedzie lezal i czekal ;) Jeszcze raz dzieki za twoja pomoc i cierpliwosc! BTW to angielskojezyczne forum jest niezastapione. Jestem troche zawiedziony, ze nikt nie zeskanowal do PDF manuala. Auto odbiore pewnie dopiero w srode/czwartek, poczytalbym sobie troche, a tu nie ma jak... Edytowane 18 Stycznia 2010 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Tak wszystko ładnie pieknie, ale Mazda ma mega problem z trakcją 260Km i duży moment robią swoję. Nie pamietam czy ma szperę, o ile dobrze pamietam to w Hondzie szpera jest. Widzisz w Hondzie masz 200KM z 2,0l w rejonie 7k i więcej. A Mazda ma zupelnie inna charakterystykę silnika. Nie ma co porównywać turbo z NA. A różnica 0,5s to nie jest dużo jak na taką moc. BTW łatwo do 2,0 dolożyć kompresorek i moc slicznie rośnie. W pełni podzielam Twoje zdanie. Silniki Hondy mają świetny charakter i duszę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autko odebrane. Trzasnalem dzisiaj 200km, na razie wsio dziala ;) Musze wymienic W5W na blue vision, bo te standardowe przy xenonach wygladaja ochydnie. Kilka rzeczy o ktorych nie wiedzialem zaskoczylo mnie pozytywnie - chocby chlodzony schowek ;) ale jedna zaskoczyla mnie negatywnie - brak "spinek" do tylnych pasow, przez co na wiekszych dziurach uderzaja o plastik i robia takie fajne PUK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 A w tym przypadku tak, bo w Type-R brakuje turbo i silnik to 2.0, więc nie ma co porównywać. Ogólnie to Mazda się nie wysiliła moim zdaniem jeśli chodzi o specyfikacja silnika / moc. Znając Hondę to gdyby zbudowali silnik o tej samej pojemności i dodali turbo byłoby jeszcze weselej niż w Maździe MPS. Trzeba zaznaczyć, że różnica przyspieszenia to "tylko" 0,5 sekundy co przy wyraźnej różnicy mocy i braku turbo w civicu i tak stawia go imponująco... PS: Co tam Mazda: dlaczego zawsze wklejacie zagramaniczne projekty jak sa takie ladne w pl ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 No i od tygodnia jestem wlascicielem Mazdy 3 MPS (2007r). Udalos mi sie zrobic 1000km. Chwale sobie mega dynamike, wnetrze - megawygodne fotele, rozmieszczenie przyciskow, hamulce, zawieszenie i uklad kierowniczy. Oczywiscie wybierajac te wersje musialem pogodzic sie z twardoscia zawieszenia i niestety slabym wygluszeniem. Przy 120km/h i w gore - rozmowa z pasazerami sprawia nielada trudnosci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 grill zalozony, na razie mam troche przej*** u kobiety, ale mam nadzieje, ze jej przejdzie za jakis na jakis czas :) teraz musze zdobyc czarny emblemat :> galeria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...