kaensainen Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Chcę zakupić oryginalną licencję elektroniczną lub pudełkową ver. programu antywirusowego. Rozważam: Kaspersky Anti-Virus 2009 Eset NOD32 F-Secure Anti-Virus 2009 Mam już dość darmowych AV :/ nie odwiedzam www z xxx/crack/warez/serial, gry i programy są darmowe lub oryginalne ver. i tak co jakiś czas coś się przypałęta. F-Secure mogę mieć za 1/2 ceny tylko czy jest lepszy od Avira Free / Avast ? Sprzęt: Windows XP Pro SP3 ® T2330 1.86GHz 2x1GB DDR2 667Mhz OCZ 8600M GS Asus Co polecacie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) W pracy miałem starego F-Secure był bardzo skuteczny, ale "zasobożerny". Podobno w nowej wersji jest to poprawione. Teraz mam Kaspersky'ego i raczej nie zachwalam. Co prawda jest lekki, ale jego skuteczność nie powala (a pomoc techniczna woła o pomstę do nieba). Co do NOD'a to mogę tylko powiedzieć, że jest lekki i z tego co wiem całkiem skuteczny, ale nie używałem więc nie potwierdzam. Edytowane 13 Listopada 2008 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Z płatnych pokecam Avire pro. Z darmowych polecam Avire Home. http://www.free-av.com/ Z tym, że jeżeli korzystasz z tego na domowym komputerze to nie ma sensu brać wersji pro. Jedynym minusem Aviry home jest to, że nie skanuje maila ( w przypadku korzystania z programów typu outlook itp.). Edit. Z tego co wiem to avira home jest najlepszym obecnie darmowym antywirusem. A w porównaniu z płatnymi znajduje się na 10 pozycji :) Edytowane 13 Listopada 2008 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Od AV ważniejszy jest FW - to po pierwsze. Z Twojej listy AV najlepszy imo jest NOD32 - najmniej obciąża system, a kompa masz co najwyżej "średniego". Co do "szczelności" to ciężko o obiektywną opinię - najlepiej jeśli o bezpieczeństwo dba sam użytkownik ;) ps. trochę nie ten dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ludzie polecają NODa, podobno porządny antywirus. Ja korzystam z darmowego Avasta i w połączeniu z odrobiną inteligencji sprawuje się nienagannie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja mam AVG i nie zamienię na nic innego...mam go od dwóch lat i nic mnie nie skrzywdziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Avasta nie polecam, sam miałem i wiem jaki to kał. Robilismy w szkole testy z popularnym wirusem w postaci txt. Avast wogóle go nie widział, a darmowa Avira odrazu go znalazła. Avira jest bardzo mało 'zasobożerna' ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) nod32 w domku (i pracy, tyle, że nie mojej :> ) od 2 lat i muszę go polecić, nie czujesz, że go masz. No może poza tym, że info o aktualizacji pojawia się BARDZO często, co jest tylko kolejnym argumentem za. Ale tak btw. chyba nie ten dział. Edytowane 13 Listopada 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 avira home... comodo, wiecej potrzeba tylko warezowiczom i lekkoduchom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otw Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 stary, bierz noda, lekki i skuteczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 I po co ma przepłacać?? Jak może mieć dobry DARMOWY antywirus??? Polecasz noda bo miałeś czy tylko bezsensownie powtarzasz to co powiedzieli inni?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Używam NOD32 od kilku lat i jest bardzo dobrym antywirusem. Avira z kolei obok NOD'a przoduje w testach skuteczności wykrywania wirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Co polecacie :? [*]F-Secure Anti-Virus 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...