Skocz do zawartości
OCM4n14k

8600gt Vs Hd2600xt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kompa do lan party na X2 3800+@2,6GHz, 2GB ramu 400MHz, Asrocka DualSata itp. szmelce. Szukam grafy do niego bo stary Radeon 9800PRO już nie domaga i zastanawia mnie, która z kart w tytule będzie lepsza do tego kompa. Oczywiście chodzi mi o kartę pod PCI-E. Teoretycznie 8600GT wydajniejszy, ale 2600 się dobrze kręci i dodatkowo sterowniki nieco poprawiają jego wydajność względem tego jaka była zaraz po jego premierze. Czytałem niby jakieś tam testy i wychodziło na to, że radziu dostawał ostro po pupie od 8600GT, ale te testy były robione zaraz po premierze kart, a sterowniki do radzia były cieniutkie jak sik komara. Tak więc, którą kartę wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8600GT bedzie znacznie lepszy - głownie z AA

poza tym HD2600XT jest raczej nie oplacalny .. kazdy Pro sie podkreci tak samo ... ew pamieci beda miały troche mniejsze takty - zalezy jakie sie trafia

IMO wiecej jak 130zł nie warto dawac za HD2600 ;)

ew warto sie jeszcze rozejrzeć za HD3850 256MB DDR3 - cena ~200zł ale jest na nie spory popyt ;]

albo używkę radka x1950 ;]

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge kupić 2600XT za 120zł, szukam karty do 150zł używanej. 3850 mi nie potrzebny w sumie bo aż w tak wymagające gry na lan party nie grywam ;).

EdiT: Aha, tamten komp ma trefny zasilacz (MC Feel III 400W, kiedyś trzeba zmienić :D) więc raczej, ani 3850, ani 1950 chyba by nie pociągnął.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wez tego XT ;] chociaż za tyle to można nówke PRO wyrwać :D

chyba ze 8600 masz w podobnej cenie no to 8600 ;] (chociaż on ma pobór pradu chyba ~taki jak ten 3850 .. x1950 ma jeszcze wiekszy ;] )

Feel III nie jest zły ;] powinien dac rade ;]

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi