Dijkstra Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Właśnie siedziałem sobie na jakimś www, kiedy niechcący otwarłem VIA hardware monitor. Ponieważ dobrze znam zachownie swojego komputerka w różnych sytuacjach, od razu zauważyłem, że na procu mam 42*C, gdy powinno być 37* (idle, nic nie robiłem). Przenoszę wzrok niżej- o żesz...5V mam 4.76 zamiast 4.83 jak zwykle w idle (dupne wskazania, ale dla prównania starczy) Otwieram menagera zadań (win 2k), patrze- użycie proca 100%...Pozamykałem wszystko z systraya- zero zmian. Zrobiłem snapshota aktywnych procesów systemowych, zrestartowałem kompa- patrze ponownie- już jest wszystko w porządku, temp spadła, 5V poszło do góry- A LISTA PRCESÓW JEST TAKA SAMA 8O :roll: 8O A moje pytanie brzmi: co robił mój windows? Onanizował się, czy co? Miał ktoś kiedyś podobnie, bo ja pierwszy raz to widzę... Dodam jeszcze, że żeby uzyskać u mnie 42*C na procu, to muszę pograć z 15 min w Q ]|[, a żeby 5V tak zeszło na dół, to tylko CPU burn :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Hehehe, u mnie czasem coś sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>li i proces EXPLORER. EXE używa mi 100% procesora :D NIe mam pojecia czemu tak siędzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 chyba wszystkie windozy od win me tak robia... chyba ze sie je odpowiednio wyczysci ;) nie poradze poniewaz win2000 "przeskoczylem;) zazwyczaj idzie o bak systemu itp czynnosci zekomo "ustbilniajace" heh :D ew. wyszukiwanie kompow na lanie bez ktoregos tam protkolu tez zajmuje ujj az boli na pocieszenie tak sie dzieje tylko jak komp jest w idlu windozik mysli ze ma troche czasu dla siebie... no i wali konia ;) ;) ;) Pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Mi tez tak się robi i na win 98 SE PL i na winXP prof. PL. Nie wiem o co chodzi. Restart kompa i loozik :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać... ja cie bracie ... dobrze że mój nic nie próbuje ... no mógłby robić jakie żarełko co najwyżej ;) no albo jeszcze wyszukiwać foty pięknych ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 albo kalkulowac jakies dobry bizz coby sie sama sarka robil by sam blachol chociaz na siebie zarobil ;-) :-) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać...To ja niezłe akcje tu widzę 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać...To ja niezłe akcje tu widzę 8Odobrze ze moj komp nie lubi grac ani ogladac filmow bo by bylo z nim zle :twisted: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 A moze w tym momencie wasz windows przesyla dane z systemu do microsoftu ?? Przicerz juz od dawna wiadomo ze do wielu programow sa dolaczanie mini-programiki szpiegowskie. Pozatym nawet Windows Update szpieguje wasz system. Na to pierwsze jest sposob - bylo juz o tym kiedys na forum. Jednak moze to byc tez cos innnego. Explorer Windows czesto zawodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać...To ja niezłe akcje tu widzę 8Odobrze ze moj komp nie lubi grac ani ogladac filmow bo by bylo z nim zle :twisted: :wink:Lol :D Mój zachowuje się normalnie (jak na kompa :) ) Macie jakieś inne nienormalne przypadki 8O ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Jasne : Mój np. potrafi się sam wyłączyć baz niczyjej pomocy. Poprostu siedze sobie i przeglądam strony a on się wyłącza. Mam inny dobry numer: podczas kopiowania plików po sieci WinY2K wywalił mi błąd, że "ścieżka docelowa jest za głęboka" :) Jak nie przypi****** w monitor to teraz mam nowego LG którego do dziś spłacam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a moze microsoft wykorzystuje moc obliczeniowa procesorow do wlasnych obliczen? :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 HEhe możliwe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 No u mnie jest tak w firewall-u mam zablokowane jądro i system NT a ku mojemu zdziwieniu od czasu do czasu mój 2K cięgnie sobie po jakieś 20-30MB bez jakie kolwiel pytania. Auto Update mam wyłączony nie wiem co to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 To mnie uspokoiliście :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Spotkałem się z identycznym przypadkiem w swoim kompie, ale udało mi się zlokalizować przyczynę. W jednym z katalogów na dysku miałem uszkodzony plik AVI i explorer podczas próby wyświetlenia podglądu zaczął wykorzystywać 100% mocy procesora, ciężko było zrobić cokolwiek na kompie bo strasznie się mulił. Pomagało wywalenie explorera w menedżerze zadań i załadowanie go ponownie. Przez te cyrki miałem problem nawet z usunięciem tego zwalonego pliku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 No u mnie jest tak w firewall-u mam zablokowane jądro i system NT a ku mojemu zdziwieniu od czasu do czasu mój 2K cięgnie sobie po jakieś 20-30MB bez jakie kolwiel pytania. Auto Update mam wyłączony nie wiem co to jest. Eeee.... Mistrzu to jaki ty masz firewall???? Ja mam Nortor Internet Security. I mam tak skonfigurowany, ze bez postawienia odpowiedniej reguly to pierdnac w nieco inny sposob nawet nie moge, nie mowiac o odebraniu czy wyslaniu czegokolwiek.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Sygate Pro mistrzu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Nie wiecie co to jest??! TO jest sztuczna Inteligencja wlasnie....nie zdziwcie sie jesli kiedys wasz komputer wyswietli wam na monitorku komunikat: Jesli jeszcze raz mnie zresetujesz to sie wiecej nie wlacze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Szybciej coś w stylu "PROGRAM WYKONAL NIE ODPOWIEDNIĄ OPERACJE" itd. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Jesli jeszcze raz mnie zresetujesz to sie wiecej nie wlacze!albo sie wlacze jesli kupisz mi 512 mb ramu, nowego proca, wiekszego twradzioela i ladniejsza myszke... hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 I to są właśnie kompy :D . Sama radosć :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja mialem takie jazdy kiedy kupilem nf2 i mialem wrzuconego 98SE na ME jest to samo jaki z tego wniosek?? nf2 + win9x = pomylka :D :D pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 a muj konwencjonalnie wali zwiechy... mam służbowego balerona 1.7 i w2k no i co jakiś czas, tak 1-2 razy dziennie widzekmunikat: program (tu wpisz jeden dowolny program z właśnie otwartych) wykonał niedozwoloną operację i następi jego zamknięcie. a czasem, to word przechodzi samego siebie! pisze, że "brak miejsca na dysku na zapisanie pliku. zamknij okna lub zapisz na innym dysku" a ja mam 1 (!!!!! tak, takie kompy...) patrycje na 40GB dysku i ni mom ka indziej zapisać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 a muj konwencjonalnie wali zwiechy... mam służbowego balerona 1.7 i w2k no i co jakiś czas, tak 1-2 razy dziennie widzekmunikat: program (tu wpisz jeden dowolny program z właśnie otwartych) wykonał niedozwoloną operację i następi jego zamknięcie. a czasem, to word przechodzi samego siebie! pisze, że "brak miejsca na dysku na zapisanie pliku. zamknij okna lub zapisz na innym dysku" a ja mam 1 (!!!!! tak, takie kompy...) patrycje na 40GB dysku i ni mom ka indziej zapisać ;) too high memory timings!!! win2k/xp jest na to bardzo wrazliwy zmien timingi na standardowe i powinno byc ok a napewno lepiej. Aha jakie masz teraz fsb??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać... Wracając do temeu XP i cudów z dyskiem. Popierwsze program MOsearch.exe Jest to usługa systemowa szukająca plików Office`a, w wolnych chwilach indeksuje wszystkie rozszerzenia plików. Co dalej bardzo szesto wszystkie blockery z symanteca się wygłópiają. Co robić p pierwsze: msconfig i wyłączyć wszystkie gówinka ;) poza tym wyłaczyć funkcje przywracania systemu, i indeksowania plików. Czasem nawet norton protected recycle bin... tylko jakim kosztem to wszystko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 jeśli chodzi o aktywność kompa to podejrzem że mój to nawet zaczyna myśleć :) a na pewno lubi muzyke, bo w śmietniku znalazłem 15 mp3 które są miksami ze wszystkich mp3 jakie mam na dysku, pytałem wielu informatyków i speców od oprogramowania ale nikt nie wie jak to mogło się stać... Wracając do temeu XP i cudów z dyskiem. Popierwsze program MOsearch.exe Jest to usługa systemowa szukająca plików Office`a, w wolnych chwilach indeksuje wszystkie rozszerzenia plików. Co dalej bardzo szesto wszystkie blockery z symanteca się wygłópiają. Co robić p pierwsze: msconfig i wyłączyć wszystkie gówinka ;) poza tym wyłaczyć funkcje przywracania systemu, i indeksowania plików. Czasem nawet norton protected recycle bin... tylko jakim kosztem to wszystko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...