bartek46op Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, Postanowiłem zmienić swojego RC-690 na coś lepszego/innego. Tutaj nie ma zbytnio gdzie kabli pochować, do wyciszania się średnio nadaje. Szukam nowej obudowy do 400 zł (i ani grosza więcej chyba że warto). Priorytetem jest cisza, możliwość fajnego ułożenia kabli i na końcu wygląd. Wentylatory już mam: Xthermal PRO 120mm, 2x Scythe S-Flex 1200 rpm, 3x Fander FX-120B + panel Scythe Kaze Master PS. Nie zależy mi na świecidełkach. Edytowane 17 Stycznia 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Sorry że nie w temacie, ale w kwestii technicznej :) Powiedziałeś że w tej budzie nie ma zbytnio gdzie kabli pochować. Z tym się nie mogę zgodzić, ona ma jedno z lepszych cable managment na rynku. Bo przecież wszystkie kable możesz przeprowadzić albo za tylną ścianką albo sówkami, rzepami, jak kto woli. Efekt przynajmniej u mnie jest taki że kabli w obudowie nie ma. Taki off-topic, ale moim skromnym zdaniem do pozbycia się kabli nie ma w budach midi nic lepszego, ktoś powie że Antec 182 Gun metal - owszem ale cena powala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Tutaj nie ma zbytnio gdzie kabli pochować, do wyciszania się średnio nadaje.Niezła bzdura :? Jak już koniecznie chcesz (nie widzę najmniejszego powodu, ale ok) to może coś z Lancoola albo Lian Li? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Po prostu po czasie mi się ta obudowa przestała podobać i chcę ją zmienić na coś co mnie na długi czas zadowoli. Oglądałem się za Antec P182 i znalazłem za 499zł. Sprzedam SQD i dopłacie do Anteca. Wydaje mi się to najlepsze rozwiązanie, tymczasem dysk powisi na gumkach. Ten Antec na pewno nie jest obudową na pół roku. Może wyda wam się to głupie ale czego się nie robi by być szczęśliwym ;) Wydaje mi sie że ta obudowa jest ok. Edytowane 17 Stycznia 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Jak będziesz sprzedawał RC690 to daj znać co do ceny ;) A antec... Ciasne wnętrze ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Ja ostatnio anteca P182 za 300zł kupiłem na Allegro, fakt używany, ale niema śladów używania więc jak nówka :] a jeszcze parę dodatkowych wentylków dostałem :) Obudowa fakt bardzo fajna, ale 500zł to bym za nią nie dał :/ zwłaszcza za niemożność przykręcenia napędów, tylko wszystko na szynach :/ Edytowane 17 Stycznia 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Oglądałem i znowu tak ciasnego nie ma, nie ominie mnie kupowanie przedłużaczy dla zasilania procka i mobo bo ten pierwszy za krótki a tego drugiego chcę za ścianką schować. Nie mogę znaleźć nigdzie używanej ale będę szukał. Widzę że zdrożały. QRVICH ok ale już kilka osób się o nią dobija chyba że dasz więcej jak 150 ;] Jak mi nie wystarczy na P182 to mam na oku: Lian-Li PC-60F http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=33368 Lancool K7 Antec Nine Hundred Ten LianLi mi się podoba. Co sądzicie? Edytowane 17 Stycznia 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Przyznam się szczerze, że ja bym jeszcze poważnie rozważył Zalmana GS 1000. Jakościowo jest podobno taki sobie (do Lian Li czy Lancool nie da się porównać), ale potencjał wentylacyjny i wygoda użytkowania trudna do pobicia. Szczególnie, że dyski są tłumione i wkładane od frontu. Jedyne, co martwi to skąpe wyposażenie wentylacji, co Ciebie nie dotyczy, a także brak filtrów. Gdyby jednak miało mi nie zależeć na wentylacji, a na wyciszeniu to wziąłbym Lian Li B25B. Pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Labovsky z nieba mi spadłeś :) Ja myślałem że ta buda kosztuje więcej. Tutaj fajnie kolesiowi wyszło: http://forum.pclab.pl/t408021.html Co do tego LianLi - mało zdjęć coś. Chciałbym zobaczyć jak to w środku wygląda bo wygląd ma niebanalny - rzadko ludzie mają takie w domach. I kwestia Scythe Kaze Master - czy się drzwi domkną. W sumie fajna ta obudowa, 3 wentylatory wydaje mi się że powinny wystarczyć no i jest aluminiowa Edytowane 18 Stycznia 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Jeśli interesują Cie zdjęcia LianLi, to zajrzyj tu: http://zenfist.pl/lian-li-pcb25b-czarna-ob...wer-p-2293.html Szkoda, że zasilacz ma montowany u góry. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Fajna jest :) Wiesz, zasilacz ma wysoką sprawność i się nie grzeje :) Ale rezygnacja z tej obudowy z powodu położenia zasilacza jest bez sensu. BTW. Duża jest przewaga obudów aluminiowych nad stalowymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Na stronie Reactora, którą podałem przy Lian Li B25B jest link do strony samego Lian Li z tą obudową, więc można ją dokładnie obejrzeć. BTW. Duża jest przewaga obudów aluminiowych nad stalowymi?W jakim sensie? W temperaturowym żadna wbrew pozorom. To po prostu bardziej szlachetne tworzywo niż stal. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Madtech ma Antec P182 za 499zł i pisałem w związku z tym do nich maila i odpisali: Z tego co widze to cały czas ma być ta obudowa w tej cenie.oby tylko to się potwierdziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ostatecznie wybrałem Antec P182 gdyż miałem okazję ją nabyć w niższej cenie oraz ze względu na to że mi się najbardziej podoba :) Mam nadzieję że będę zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Jeżeli można wiedzieć gdzie kupiłeś taniej lub gdzie ja kupić taniej niż za 499zł? ;) Chciałbym nieco się zmodernizować i pora wymienić Antec Solo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...