Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

@kkNd!

dasz mi ja w prezencie, a pozniej sprobujesz odebrac, przy okazji wylaczajac konto z grami za ktore zaplacilem

to jest tak, że jak robisz charge back na karcie VISA albo PayPalu to usuwają ci grę i masz account disabled i potem musisz się tłumaczyć przed Steam Support (wiem bo widziałem, pisałem z nimi za kolegę bo nie zna angielskiego), a konto osoby która dokonała charge backu jest permanently disabled (czyli tej co wysłała ci gifta)

ja ci tego nie ściemniam czy coś po prostu mówię ci prawdę jak jest :D

/ot

Czy wie ktoś czy po przejściu SP w Bad Company 2 można go potem wywalić? Takie małe pytanie bo się nad tym zastanawiam.

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie po kiego grzyba byla Beta - co to ma byc do jasnej ch... - jak wchodze na google to widze, masa ludzi ma problem z rozlaczaniem podczas gry - czy oni maja zamiar to naprawic, czy zostawia jak jest - bo zaraz wyje... ta gre pzrez okno i na tym sie skonczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem sobie w SP w 6 kampanii i nagle mi głos zniknął, w menu był w grze nie, to samo na MP. Musiałem zacząć od początku. :mur: Na MP z ustawieniami na maxa wszystko w 1680 x 1050 wszystko śmiga płynnie tu nie narzekam.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem sobie w SP w 6 kampanii i nagle mi głos zniknął, w menu był w grze nie, to samo na MP. Musiałem zacząć od początku. :mur: Na MP z ustawieniami na maxa wszystko w 1680 x 1050 wszystko śmiga płynnie tu nie narzekam.:)

Miałem to samo w misji podczas, której schodziło się z góry i można było zamarznąć. Wyjście z gry i ponowne wejście pomogło, ale zaczynać tez musiałem od początku poziom.

Końcówka SP trochę mnie rozczarowała.

Na jakich gracie serwerach? Z chęcią popukał bym z kimś z PPC. Nick Rosomak PPC (PL).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbyscie chcieli mniej wiecej konfiguracje i jak to dziala, testowalem dzisiaj na kolegi komputerze

*asus m3n78, phenom I x 3 2.1 GHz, radek 4870 - niestety tnie 20-40 klatek jak cokolwiek sie dzieje, 50 jak sie patrzy w drzewo (lubie sobie czasem popatrzec w drzewo.... ;) - detale i rozdzialka bez znaczenia (tzn oczywiscie podwyzszenie by jeszcze bardziej spowolnilo, ale bez roznicy low czy medium i rozdzialka 1024 czy 1600)

*gigabite ma770, phenom II x3 720 BE, r4890 - po podkreceniu procka do 3.7 GHz i radeona do 930 MHz dziala plynnie (w nalocie apacha jest 25-30 ale tego chyba nic normalnego nie przelyka) ale 99 % gry jest 50-80 fps

jak widac 80 % zalezy od proca... radzia 4870 podkrecilem nawet do 850 MHz (czyli praktycznie do r4890) ale NIC nie pomoglo (tzn pomoglo mi ogluchnac)

nie widzialem duzej roznicy miedzy moim phenomem z odblokowanym 4 rdzeniem @ 3.4, a na 3 rdzeniach (2 watki tylko dzialaja wiec 3ci niewykorzystywany) @ 3.7. Jak ktos ma dobry egzemplarz i pusci 4 jaja na 3.7 pewnie odczuje roznice

optymalizacja zauwazalnie lepsza wobec bety (graficznie) - bo w betce musialem w multi zmniejszac do 1600 (natywna mam 1920 wiec mi dokuczalo to) na medium, a teraz gram w 1920 na medium plynnie, chyba zoptymalizowali pod wyzsze rozdzialki

Sama gra bardzo ok w singlu za duzo bluznia (ja w zyciu ciach!a bluznie od ciach!a, ale tam to juz przeciach!e ;) - nie moge z bratem 13 letnim pograc zbyt komfortowo jak ciagle leci miecho. Wiem, ze z kumplami gada pewnie 100 razy wulgarniej, ale od tego jest dom, zeby nie byl kumplami ;) Baka marny, Pazura bardzo pozytywnie, opowiesc o dzieciach, co sie w pestycydach bawily w anioly i dyskusja o scenach w predatorze 10+ :)

w multi jestem zbyt mierny zeby oceniac, dzisiaj wszedlem na jakis hardkorowy serwer g4g, fakt ze fartem wyszlo pare 'filmowych' akcji, ale zabilem z 3 swoich tez przy okazji ;) duzo jeszcze nauki przede mna ;)

ps. witam tu wszystkich, bo to chyba moj 1 post (az sie dziwie, ze od ponad roku mam tu konto i nigdy nie zajrzalem ;) - mam nadzieje, ze jeszcze przyjdzie mi z Wami pograc, juz mnie dzisiaj kknd (nie wiem czy to ten sam co na forum) pare razy pokaral ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa ;) ostro przycielismy ^^ singla nie sprawdzalem ale multi rewelacja :D optymalizacja, wyglad i hitboxy o niebo lepsze niz w becie. Do tego 0 jakichkolwiek problemow ;) nic nie wywala, statystyki nalicza i do tego serwery tez o dziwo znajduje ;) Jedynie pingu nie pokazuje z poziomu wyboru serwerow... ale grajac na polskich wiadomo czego sie mozna spodziewac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wspomniałem wyżej, zakupiłem boxową wersję z amazona. Właśnie otrzymałem maila od nich o treści

"Thank you for pre-ordering Battlefield: Bad Company 2 from Amazon.co.uk. We've teamed up with Electronic Arts to offer you an unlock which gives you instant access to the AK47 rifle. Please look below to find your code(s) for this item. Code = 3T2T..."

Najs :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja troszke popykalem w nocy.

Powiem ze mapki sa zajebiste... mimo iz niewielkie to fajen jest to zroznicowanie.

Co do grafiki... zlapalem sie kilka razy na tym ze przystawalem i podziwialem dzungle, przeswity slonca itd. Ogolnie podoba mi sie. Moze nie powala na kolana, ale sama gra jest tak szybka ze nie ma czasu na podziwianie grafiki, ktora mimo wszystko cieszy oko.

Dzwieki jak w becie, sa bardzo poprawne.

Niech dopracuja tylko laczenie i przegladarke serwerow i bedzie gicior.

Gdzie ta strona ze statami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sp robi na mnie wrażenie (aż chce się urlopować z pracy aby pograć). Tak jak wciągnał mnie strasznie sp w MW2 tak wydaje mi sie że BC2 jest jeszcze ciekawsze. Szczególnie ze da się likwidować wrogów przez drewniane sciany itp. Multi w becie BC2 oczywiście wg mnie niszczy MW2.

Niestety nie dane mi multi - wszystko wyłączone łącznie z firewallem (w becie pomogło), ad-aware, kaspersky itp i nic nie znajduje - po 2 minutach odświeżania serwerów znalazło mi 3 ale wejść się nie dało - ciągle łączyło.

Rozumiem że jak wogole mnie nie łączy to nie bedzie to problem z PB. Aha - beta odinstalowana.

Co ciekawsze zalogować się można, unlocki z wersji limitowanej odblokowane wiec problemu z łączeniem na łączu nie ma... czy ktoś jeszcze nie może się połączyć z zadnym serwerem ? Dodam ze sytuacja miała miejsce wczoraj w godzinach od 19 - 21...

A tak wogole to BC2 + paski zdrowia itp, duże mapy z BF2 plus fix małych bugów i mamy BF3. Więc może doczekamy się BF3 pod koniec roku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest, nie dzialaja mi friends i historia, a jak chce dodac serv do ulubionych to odswierza mi liste na nowo i nic nie zapisuje, WTF :x

Dodatkowo pytanie do tych co graja via steam, na starcie wyskakuje mi komunikat ze 'zegar systemowy pokazuje zla godzine i czy chce sprawdzic godz. na serverze', czy daje uruchom analize, czy tak czy nie ciagle mi sie to pojawia ...

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawsze zalogować się można, unlocki z wersji limitowanej odblokowane wiec problemu z łączeniem na łączu nie ma... czy ktoś jeszcze nie może się połączyć z zadnym serwerem ? Dodam ze sytuacja miała miejsce wczoraj w godzinach od 19 - 21...

Też miałem ten problem wczoraj praktycznie cały dzień. Nie mogłem połączyć się z żadnym serwerem nawet pustym. Dziś już zero problemów grać można do woli :D

tak przy okazji :D

medyk wymiata ;) fajnie mi się nim ostatnio gra..

post-205-126778635923_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jeszcze prawie 4 godziny w robocie - a tu sie grać chce :) mam nadzieje ze faktycznie cos z tym zrobili i bedzie można dzisiaj pograć . Jak przeglądałem rózne fora o BC2 to podobno fachowcy z EA powiedzieli ze premiera jest 5 marca w Europie i do 5 może nie działać i mają czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wspomniałem wyżej, zakupiłem boxową wersję z amazona. Właśnie otrzymałem maila od nich o treści

"Thank you for pre-ordering Battlefield: Bad Company 2 from Amazon.co.uk. We've teamed up with Electronic Arts to offer you an unlock which gives you instant access to the AK47 rifle. Please look below to find your code(s) for this item. Code = 3T2T..."

Najs :)

Czyli mam rozumieć, że unlocki z limitowanej wersji nie są dołączone do gry ? tylko trzeba się o nie opominać do sprzedawcy ?

Ja właśnie dostałem przesyłkę z Play.com i mam tylko 1 klucz w środku, eh...pierwszy i ostatni raz kupiłem preordera.

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mozna sobie odblokowac M1 Garand i wcale nie trzeba miec do tego Limitowanej Edycji

Co do wyszukiwarki serwerow, najbardziej dobija mnie to ze pokazuje w pyte serwerow np 26/32 ale jak czlowiek sie laczy to wywala ze serwer jest juz pelny.

Podobnie ma sie z pingiem. 31 a wchodze i jest 170

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo w misji podczas, której schodziło się z góry i można było zamarznąć.

Dokładnie w tym samym miejscu miałem ten problem z dźwiękiem, a co do serwerów to jakoś nie mam problemów, choś za dużo to jeszcze nie miałem czasu grać. Wczoraj wlazłem na G4G, żeby zobaczyć tą młóckę :D Nie umiem zajarzyć jak medyk może uzdrawiać kumpli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie w tym samym miejscu miałem ten problem z dźwiękiem, a co do serwerów to jakoś nie mam problemów, choś za dużo to jeszcze nie miałem czasu grać. Wczoraj wlazłem na G4G, żeby zobaczyć tą młóckę :D Nie umiem zajarzyć jak medyk może uzdrawiać kumpli?

Z ktoryms LVL dostajesz apteczki - ktore rozrzucasz po mapie, pozniej Defibrylator ktorym lachoczesz kumpli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh

ja miałem karte z kodem w pudełku, plus dostałem maila od ultimy z kodem na aksu 74

w sumie ten aksu to fajna spluwa, dla inzyniera ale..nic specjalnego

wczoraj o 16 nie moglem wbic na zaden serw(ale zalogowalo do ea online, po jakiejs minucie), serwry ładnie bylo widac, wlaczylem se przegladanie po pingu ale [gluteus maximus], zawsze komunikat ze zerwalo połaczenie z serwerem czy coś...

o 21 jak wbiłem to siedzialem na 1 serwerze az do północy, wlazłem na mape port valdez z bety, na szczescie po 2 rundach(atak/obrona) mapa sie przełączyla

mapki są super, 2 w dzungli, 2 w sniegu, pustyni jeszcze nie widziałem. Ale - są odpowiedniego rozmiaru, nie za duze, nie za małe, w trybie rush(na jaki byl nastawiony serwer) ładnie sie młócilo. Nie zebym jakoś specjalnie punkty łapał, nadal mam 2 lvl i dopiero unlockowalem spaware i koszyk z ammo dla klas podstawowych, ale....1 raz na mapie to i czlowiek sie uczy

Nie żałuję zakupu, gra świetna w multi, piknie wyglada, chodzi lepiej na obecnym sprzecie niż bf2 w dniu premiery. Jedyne do czego można sie przyczepić to:

1. Sporadycznie mega lag na serwerze z pingiem 63

2. CTD po walce, w momencie zliczania statsow(2 do tej pory jak na 10h grania MP)

3. Hitboxy...no sam nie wiem, ale CZŁOWIEK trafiony w COKOLWIEK z działka Vulcan powinien wyladować 2m pod powierzchnią gruntu nieważne czy ma kevlar czy nie...

4. glupota ludkow na serwerach...ale to juz nie zalezy od developera

wiecej nie pamietam, pisze z pracy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest, nie dzialaja mi friends i historia, a jak chce dodac serv do ulubionych to odswierza mi liste na nowo i nic nie zapisuje, WTF :x

Dodatkowo pytanie do tych co graja via steam, na starcie wyskakuje mi komunikat ze 'zegar systemowy pokazuje zla godzine i czy chce sprawdzic godz. na serverze', czy daje uruchom analize, czy tak czy nie ciagle mi sie to pojawia ...

Zrobilem analize tego czasu i "dane zostaly pobrane i zapisane w pliku C:\AnalysisLog.sr0, wyslij go na adres support@securom.com". Wysylac? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ktoryms LVL dostajesz apteczki - ktore rozrzucasz po mapie, pozniej Defibrylator ktorym lachoczesz kumpli

aha , dzięki, czyli trzeba się trochę namłócić, żeby się dorobić defibrylatora :lol:

choć trochę to głupie, że jesteś medyk a pomóc kumplom nie możesz :angry:

Edytowane przez SilaHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam zapytanie takie lamowate troszke :) czy jak ozywi nas medyk (zaraz mi sie przypomina jazgot mojego kumpla na mumblu z bety - "panie, leze leze, RESUSCYTUJ !" , liczy sie nadal do statystyk, ze bylismy zabici ??(czyli jedyna roznica jest taka, ze nie musimy biec gdzies z drugiego konca mapy ?) Bo czasem medyk nas tam podnosi w srodku gowna i giniemy zaraz ponownie, zanim zdazymy sie obrocic ;) i wtedy jest -2 do statystyk ?

widzialem, ze sie poprawil zoom x12 (w becie byl taki zamglony obraz a tu czysciutko) - tzn nie wiem czy poprawil, na pewno jest latwiej

takiej radochy z grania w multi nie pamietam od czasow turniejow w CSa z 7 lat temu ;) bo ktos tam pytal czy sie przesiasc - jak sprzet pozwala to jak najbardziej ! :) od razu dodam, ze nie jestem w ogole zwolennikiem multiplayera w modern warfare (single byl super) a mw2 nie skonczylem ani single, ani multi - a w to sie zagrywam strasznie :) o 21 bede w domu i chyba dzisiaj odpuszcze rwanie chwastow na miescie zeby znow rozprowadzic kknd po kokpicie Mi :PPP

a co do serwerow - fakt, jakos dziwnie dzialaja... generalnie z 15 minut trzeba liczyc zanim poodswieza, wywali 2x gre, nie bedzie pelny etc... ciezko sie gdziekolwiek wbic - u mnie pokazuje ze laczy, po czym komunikat znika i znow jestem w liscie serwerow - nie wiadomo jaki blad wystapil, co sie stalo, tak o... wywala i juz :) Zgodze sie tez, ze pokazuje pingi 31 a po wejsciu sa 170 ;) Ale pozniejsza rozgrywka rekompensuje te trudnosci w 100 % - ja juz jestem mistrzem narzekania ;) ale tu jest w zamian za problemy tyle pozytywnego czadu, ze ciezko sie czepiac (chyba, ze sytuacja bedzie trwala 4 miesiace - jak w przypadku Empire TW, gdzie wywalalo z kampanii i przez 4 miechy pracowali nad patchem

do zobaczenia po 21 :)

Edytowane przez MakaronekPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi