Michael86 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 ciekawe kiedy wyjdzie pełna karta na rdzeniu GF104... jakis GTX460+:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_quick Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Oj chyba przyszedl czas na przesiadke z wysluzonego 8800GT (wersja 512MB) na to nowe zielone. Poczekam az szal opadniei ceny spadna. Jak na razie u nas po 150 funciorow. A uzywanej grafy to bym nie kupowal, juz 2 GPU mi padly i gdybynie gwara, to sporo kasy byloby w bloto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 ciekawe kiedy wyjdzie pełna karta na rdzeniu GF104... jakis GTX460+:) no właśnie trochę namieszali. Pełna wersja gf104 powinna się teraz nazywać gtx465. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaczynają pojawiać się karty w ciekawych cenach - GAINWARD FERMI GTX460 768MB/192bit DX 11 SKLEP Wwa (1148177739) - Aukcje internetowe Allegro Na marginesie to chyba nie warto dopłacać tych prawie 200 zł do 1GB... chyba, że o czymś nie wiem, bo testy jakoś mnie o tym nie przekoanły. :blink: terracom tak tanio? :lol2: do wersji 1gb raczej niekoniecznie jak grasz w mniejszych rozdziałkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie! Obie wersje mają po 336 CC, różnica to jedynie ilość pamięci, szerokość szyny i ilość ROP'ów :) pzdr Trzeba przypomnieć niektórym. Czyli wersja 1GB będzie troszkę wydajniejsza. Po za tym w idle karta pobiera mniej prądu od 5850 o kilka watów, niestety load to już o 30 watów za dużo. Obalony został też mit gorącej karty, nawet na referencyjnym chłodzeni jest dobrze. Przy cenie poniżej 900zł za wersję 1GB, to łakomy kąsek. Radzę obiektywnie podchodzić teraz do rynku kart. 200-300zł piechotą nie chodzi. Sam byłem nastawiony na zakup 5850 ale teraz, kasy zostaje np. na 3 gry, a man tylko troszkę gorszą kartę. Potencjał oc też robi swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) Łakomy.. hmm w końcu jest tak jak być powinno i w końcu można w temacie "karty graficzne na lipiec" polecić do 800zł coś innego niż GTX 260 który w styczniu kosztował 500zł a teraz kosztuje około 700 :| Brak NV w średnim segmencie raczej nie wpłynął za dobrze, GTX 260 i 4870 to nie były ciekawe karty za te pieniądze. Edytowane 13 Lipca 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) co do potencjału oc to nie rozpędzałbym się nadzwyczajnie. karty robią średnio 850mhz. Edytowane 13 Lipca 2010 przez bzzzzzz 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 czyli naprawdę nieźle ref ma chyba 675mhz a jest jeszcze przecież zmiana napięcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) Core Clock 675MHz Shader Clock: 1350MHz Memory Clock: 3600MHz na w modelu Palit GTX 460 Sonic Platinum Core Clock 800MHz Shader Clock: 1600MHz Memory Clock: 4000MHz OC tego modelu Core Clock 837MHz Shader Clock: 1674MHz Memory Clock: 4354MHz Ja tu widzę potencjał bzzzzzz. Po dodaniu voltów, otrzymamy jeszcze więcej - wyniki w 3 poście tego tematu. Edytowane 13 Lipca 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 powyżej 850 trzeba zazwyczaj ostro voltować. a i nie wszystkie karty będą wspierały programową zmianę napięć, nvidia nie dała takiej opcji w standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) Pozostaje czekać na więcej niereferencyjnych konstrukcji. Galaxy zapowiada wersję z 810MHz. Ciekawe jak wypadną karty z 2GB pamięci no i co zrobi ATi. Z recenzji polecam głównie TĄ bo jest porównanie do wielu innych kart i test w GTA IV http://www.hardwareheaven.com/reviews/998/pg12/nvidia-geforce-gtx-460-graphics-card-launch-review-grand-theft-auto-iv.html Edytowane 13 Lipca 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) karta jest bardzo fajna tak ogółem patrząc ;) aż mnie korci aby ponownie wymienić płytę na coś co wspiera sli :D :lol: @down. brak x6 amd trochę ssie... ale ogółem to ciekawy test ;) Edytowane 13 Lipca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Jeszcze dość ciekawy test GTX 460 i 10 różnych procesorów Gigabyte GTX 460 OC – 10 jocuri, 10 procesoare | lab501 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 test wersji 1gb w sli HEXUS.net - Review :: ZOTAC GeForce GTX 460 1GB in SLI - beating up on GTX 480 : Page - 1/11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 No, no - przyznam, że GTX 460 1GB nawet bez OC ładnie sobie poczynają. Skalowanie rzędu 85-90% i znaczne odstawienie GTX 480 - a to wszystko można dostać za mniej niż topowy akcelerator NVidii. Chyba sam się zastanowią nad nowa platformą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) I to duuuzo taniej ;) W hurtowni pojawily sie zarowno 460 jak i 465 (wersje 1GB) Ciekawe jaka jest roznica w skalowaniu na chipie X58 vs. P55 Caleb na Twoim miejscu bym platformy nie zmienial (chyba, ze lubisz 'nowinki') :) Edytowane 14 Lipca 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 dla spragnionych GTX 460 wrocławiaków mam info że Arest i Proline będą mieli wersje od MSI 786MB w piątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 i test w GTA IV http://www.hardwareh...ft-auto-iv.html To mnie właśnie ciekawiło, bo 470/480 sobie świetnie radzą w tej grze, i 460-tka jak widać tez wypada super. Czekam jeszcze na recke na X-bit Labs, tam najbardziej lubię recki - dokładne, wiele gier, minimalny framerate, porównanie do sporej ilości kart. Co mnie interesuje to że karty wspierają PAP, w przyszłych sterach ma zostać dodany bitstreaming dźwięku HD. Tak więc jeśli tylko nie ma problemów z filmami w 24 Hz (a niestety miałem ich wiele na różnych kartach/sterach NV), to sobie pewnie sprawie tą kartę jesienią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 ceny już zareagowały :D nawet gtx 465 tanieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Wszystko tanieje ,bo złotówka się umacnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 o ile? dolar tanieje o grosz na trzy dni... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Wystarczy , w ciągu dwóch tygodni dolar mocno spadł. Poza tym jak są nowe dostawy , to też ceny spadają. Sam mocno przepłaciłem za 465gtx , ale mam pełnego 470 , także raczej płakać nie będę B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 A jak to jest z hurtowniami? Załóżmy, że znalazło by się paru chętnych z PClaba i PPC, ile sztuk byśmy musieli zamówić, żeby nam się to w ogóle opłacało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Jak nic nie kupowałeś lub bardzo mało , to kupno kilku szt praktycznie nie wpłynie na cenę. Tylko duże sklepy , które robią duży obrót mają spory upust i negocjują ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Czyli wszystkie hurtownie działają jak abcd**a? Ceny GTX260 i HD5850 dalej takie same, dolar chyba nie wiele tu ma do rzeczy. Edytowane 14 Lipca 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) GTX260 nie spadną , znikną z rynku :wink:.5850/5870 jest w brut po sklepach/hurtowniach ze starych dostaw , stąd taka cena.Jak zaczną schodzić karty od nv , ceny kart ati spadną , a nv wzrosną :wink: Hurtownie raczej wszystkie tak działają , z czegoś muszą się utrzymać. Edytowane 14 Lipca 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) 460 vs rest of Fermi at same clocks - Overclock.net - Overclocking.net tutaj jest dobre porównanie. konretnie widać wydajność poszczególnych chipów nvidii. oczywiście nie jest to pełne porównanie ale warto obserwować temat. Edytowane 14 Lipca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Gainward GeForce GTX 460 GLH im Test - Benchmarks in Heaven 2.0 (DX11/Extreme) mit 1920x1200 - 4AAx16AF - TweakPC Trochę gierek jest , 460gtx w większości gier sprawdza się świetnie. W niektórych mocno kuleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 W hurtowni Action ceny GTX465 poleciały szybciutko w dół, ale czego się można było spodziewać, chcą się pozbyć niechodliwego towaru :) Gainward 837zł, Sparkle 842zł, Evga 875zł, tylko Asus i Gigabyte po staremu. W kartach ATI ruchu w dół na razie nie widać. Ja się przymierzam do GTX460 768MB (chcę na jakiś czas odpocząć od ATI ;) ) tylko nie jestem pewien czy moja zasiłka 430W da radę, teoretycznie powinna - 2 linie 12V po 17A. Myślałem, że ta karciocha trochę mniej będzie ciągła prądu, a tu rewelacji nie ma - HD5850 wciąga mniej. Ale są inne zalety - cena, PhysX, lepsze stery mam nadzieję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Pojawiły się już nowe GTX'y 460 w hurtowniach cena ok 730-930 zł zależne od wersji, oraz spadły ceny GTX'a 480 tylko 1700 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...