Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet jak ci się klej pójdzie j.... , to jest jakiś problem by posmarować go innym klejem :wink:. Te stikery i tak odłażą po dłuższym czasie , bo właśnie klej puszcza.

Nie martw się o klej...

Jak już odkleisz, to przyklej go do kartki na której wcześniej np były naklejki dla dzieci lub coś takiego (musi być tylko śliska)

Za dwa lata sobie ją znowu przykleisz jak będziesz sprzedawał :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Taktowanie rdzenia (GPU clock, nie SP) razy ilość TMU czy ROP-ów. Przy 625 MHz wyszło by 40.0 dla 192 SP/64 TMU i 45.0 przy 216 SP/72 TMU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego stickera leciutko przykleiłem do gąbki w pudełku po karcie idealnie się do tego nadawała poza tym sticker jest tam bezpieczny i się nie zgubi :P

obudowa to chieftec CX z takim bokiem Dołączona grafika pod kolor oczywiście ;)

wentylatory colin_mc mam dokładnie tak jak piszesz, ustawione są na około 900rpm.

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktowanie rdzenia (GPU clock, nie SP) razy ilość TMU czy ROP-ów. Przy 625 MHz wyszło by 40.0 dla 192 SP/64 TMU i 45.0 przy 216 SP/72 TMU.

Jeszcze sie wtrynie bo cos nie kaman....

Masz tu prosze gpu-z i powiedz czy tak ma byc czy nie ok ?

Potem idziemy na piwo :smoke:

Dołączona grafika

Sry za pisanie o gt 200, ale nie wiem jak inaczej sie tego dowiedziec jak nie tutaj od Lloyda a truc na priva nie bede.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

731 x 32 = 23392 Mpix/s = 23.4 Gpix/s

731 x 80 = 58480 Mpix/s = 58.5 Gtex/s

GPU-Z najwyraźniej coś źle oblicza texture fillrate.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie szybkie pytanie i szybka odpowiedź. Brać Gigabyte;a od ESC ? Wystarczy, że kliknę na potwierdzam. Karty w sklepach powoli drożeją, i powoli zaczyna ich brakować. Myślałem nad GTX 470. Pogram sobie teraz w Crysisa przy 1680x1050 ? Nie liczę tu na AA, ale obecnie mam 23 klatki na 8800GT. I do tego w innych grach zaczyna sie dławić powoli... Half Life 2 Cinematic Mod 10 momentami zaczyna zwalniać do 35 FPS co mnie również wcale nie zadowala...

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nvidia ma ponoć obniżać ceny, chociaż nie wiem czy akurat świeży 460 stanieje.

A jednak 460 też:

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/NVIDIA_kontratakuje_i_obniza_ceny-30268.html

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż już za późno. Zamówienie złożone... Nie wiem zresztą jak na to zareagują nasi handlowcy. Cena może spaść, ale nie koniecznie tyle ile zapowiada Nvidia. Do tego widze problem z dostępnością tego Gigabyte'a. Najwyżej stracę te 100 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mamy myśleć ? To dobra i wydajna karta w przystępnej cenie. Jak masz wątpliwości czy procesor za słaby to od razu napiszę, że nie jest wystarczający do tej karty. Przyrost wydajności będzie spory. W zależności co masz za kartę obecnie ;)

Podaj resztę konfiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie szybkie pytanie i szybka odpowiedź. Brać Gigabyte;a od ESC ? Wystarczy, że kliknę na potwierdzam. Karty w sklepach powoli drożeją, i powoli zaczyna ich brakować. Myślałem nad GTX 470. Pogram sobie teraz w Crysisa przy 1680x1050 ? Nie liczę tu na AA, ale obecnie mam 23 klatki na 8800GT. I do tego w innych grach zaczyna sie dławić powoli... Half Life 2 Cinematic Mod 10 momentami zaczyna zwalniać do 35 FPS co mnie również wcale nie zadowala...

Między 88gt a 260gtx jest duża różnica , to przy 470gtx będzie kosmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość fajna rewizja GB GTX470 SOC się 'kroi':

Dołączona grafika

-->> Gigabyte GTX470 SOC

-->> GV-N470SO-13I

-->> Super_podkrecony_GeForce_GTX_470

Ciekawe jak chłodzenie w porównaniu z Gelid'em będzie się spisywać. PCB większe od 480 ;)

Pozdrawiam,

Edytowane przez Payti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co mamy myśleć ? To dobra i wydajna karta w przystępnej cenie. Jak masz wątpliwości czy procesor za słaby to od razu napiszę, że nie jest wystarczający do tej karty. Przyrost wydajności będzie spory. W zależności co masz za kartę obecnie ;)

Podaj resztę konfiga.

Q6600 chodzi teraz na 2,7ghz na obniżonym napięciu(max to 3,6ghz ale na 1,5v), w środku obecnie jest gf8800gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.0 ghz w zupełności wystarczy. 1.5 v proca nie zabije, ale to jednak troszkę sporo. Ja tam na Twoim miejscu bym brał. Ale poczekaj jeszcze z miesiąc. Może faktycznie ceny pójdą mocno w dół i uda Ci się wyrwać za 700 zł. Nie sądzę, by wersja 1 GB staniała więcej niż 100 PLN. Zobaczymy zresztą co na to odpowie AMD. Jak obniży znacznie ceny 5830 to Nvidia też pewnie nie będzie czekać. Może być ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak spawdzic vid karty?

Afterburner pokazuje 0,912 ale gtxy 470 chyba tak nisko nie schodza?

http://www.anandtech.com/show/3836/msis-geforce-n470gtx-gtx-470-sli/3

Zobacz w GPU-Z -> Sensors -> VDDC

Tu jakie są:

Post your GTX480/470 VID's - Overclock.net - Overclocking.net

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vid to vid , a nie realne napięcie. Realne napięcie jest wyższe od 0.1 nawet do 0.2v od vid-a w zależności od producenta. Przykładowo palit na autorskie karty wali 1.15v. Także sam vid o niczym nie świadczy i nic nie wnosi :wink:

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi