sideband Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 A czy to wszystko to nie jest ten sam soft robiony przez gościa od RivaTuner? Swoją drogą ten program już umarł? Jak tak to szkoda, bo miał super hardware monitoring włącznie z użyciem poszczególnych rdzeni proca i pamięci systemowej/swapa. Ten koleś zrobił rive , teraz afterbuerner i precision. Płacą mu za te dwa programiki , więc przestał rozwijać rive. Niestety afterburner i precision to zbyt proste programiki i nie posiadają zaawansowanych opcji jak riva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 ja tylko czekam na review Colorful iGame 460 :D Karta bedzie na razie tylko w azji i bedzie kosztowac z 1000 zlotych. Nie lepiej zrobic sobie OC w biosie karty ? Oczywiscie karta wyglada swietnie i nic do niej nie mam :) Mam pytanko... Czy u uzytkownikow gtx 460 1 gb tez wyskakuje taki komunikat ? To proba uruchomienia testu nvidi "garage design". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) u mnie działa. ale uruchamia się strasznie długo. no i zawiesza się przy próbie załadowania innej sceny. Edytowane 2 Września 2010 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) u mnie działa. ale uruchamia się strasznie długo. no i zawiesza się przy próbie załadowania innej sceny. Dziadostwo jakies.... Sciagnalem jeszcze raz z stronki nvidi i juz sie uruchamia, ale nie rozumiem dla czego to tak mulowato pracuje i sie wiesza jak u Ciebie. Moze ktos ma jakis sposob na normalne odpalenie testu ? Czyzby karta za slaba byla ? Uruchamiales ten fajny programik ? Na dole sa tesciki :) http://www.geeks3d.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=152 Edytowane 2 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Nie tylko mi brakuje RT. Ale z tego co widzę z każdą betą gościu coś dokłda. Może kiedyś zwiększy się funkcjonalność MSI. Program nie jest taki zły tylko trzeba go doszlifować. Przy okazji, wyszedł aftrburner final 2.0 jak by ktoś nie wiedział. edit: literówki. Edytowane 2 Września 2010 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Mini teścik 4-way SLI chłodzony wodą :D Link do art Edytowane 3 Września 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 To można 4-way z pojedynczych kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Mam pytanie - jaka jest wysokość tego podwójnego gniazda DVI na śledziu karty od Palit/Gainward? Mógłby ktoś to zmierzyć? Dokładnie chodzi mi o wysokość zaznaczoną niebieską kreską: Bez tytułu.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 właśnie odpaliłem OCCT z opcją Error Check i okazało się, że niby stabilne 845MHz przy 1V wywala błędy w i trzeba podnieść napięcie do 1,037V. na ile wiarygodne jest to sprawdzanie błędów w tym sofcie? ogólnie fajny programik do testowania stabilności. okrutnie grzeje kartę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 właśnie odpaliłem OCCT z opcją Error Check i okazało się, że niby stabilne 845MHz przy 1V wywala błędy w i trzeba podnieść napięcie do 1,037V. na ile wiarygodne jest to sprawdzanie błędów w tym sofcie? ogólnie fajny programik do testowania stabilności. okrutnie grzeje kartę :) kręcisz karte do takich wartości bez zmiany chłodzenia ? nie sypie już artami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Ten caly error check zawiesil mi komputer Furmark przegrzewa sekcje zasilanai i wylancza karte. Bede musial pomyslec nad wiekszym radiatorkiem na mosfety. Sciagnij sobie tescik "stone giant" i poprostu go wlacz. Same demko jest krotkie, ale wystarczy, ze gigancik bedzie sobie stac a karta bedzie mocno obciazona. Programik dobrze wylapuje smieci po zbyt duzym OC pamieci a w przypadku zbyt watlego zasilania gpu, wywali sterownik grafiki. Program grzeje karte jak crysis, wiec nie trzeba uruchamiac zajmujacych gier. download from Guru3D.com Uruchom test z monitoringiem afterburnera i pokaz na forum, to sobie porownamy wykresy ok ? Tu masz moj po parunastu minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Myślałem nad 470 a tu nagle... dostałem gainward'a gs glh jak wspominałem wcześniej Nvidia GeForce GTX 460 1 GB Graphics Card Review (page 4) - X-bit labs ... przebudowana z dobrymi wynikami. ... ale, okazało się, że pci-express leży i kwiczy :blink: . No tak. Nie obywa się bez przygód. Teraz myślę na procesorem, płytą i pamięciami. Idę do "co kupić". :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 kręcisz karte do takich wartości bez zmiany chłodzenia ? nie sypie już artami ? nie. tylko pamięci mam aktualnie na 2000MHz bo trochę przekręciłem (2350) i wtedy waliły artami ;) @leven error check też mi wywalił komputer jak miałem za wysokie taktowanie. i rozgrzał kartę do 85 stopni a w grach mam poniżej 70... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Te cale furmarki, kombustory czy inne wynalazki katujace karty, sa troszke na wyrost. Oczywiscie warto sobie zrobic taki test, bo wiadomo wtedy, ze jak test przejdzie powiedzmy 60 minut, to karta poradzi sobie w kazdych warunkach. Niestety przy bardzo wysokim OC, takie furamrki sa juz niebezpieczne i mysle, ze nie warto ryzykowac puszczania nawet 10 minut. Wystarczy "stone giant" na 60 minut i jak karta przejdzie, to jest OK. Myślałem nad 470 a tu nagle... dostałem gainward'a gs glh jak wspominałem wcześniej Nvidia GeForce GTX 460 1 GB Graphics Card Review (page 4) - X-bit labs ... przebudowana z dobrymi wynikami. ... ale, okazało się, że pci-express leży i kwiczy :blink: . No tak. Nie obywa się bez przygód. Teraz myślę na procesorem, płytą i pamięciami. Idę do "co kupić". :wink: Pozdrawiam. Jak dostales ? ... swiety mikolaj :lol2: Co znaczy pci-e lezy ? Karta nie dziala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Jak dostales ? It's complicated. :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 może mi ktos powiedzieć kiedy te zruchancie z nvidi wydadzą nowe sterowniki, toż to 2 miechy bez nowych driverów a do poprawy sporo a przeciez nvidia podobno najlepsze sterowniki robi, czekam na 260.xx 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Jakaś moda na pisanie postów których nikt nie rozumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Jak nie rozumie, przecież pisał, że padła mu 260'tka i teraz ma do wyboru bez dopłaty 465'tkę lub dopłata chyba 100zł do 470'tki no i dostał w końcu 460'tkę :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 ".. przebudowana z dobrymi wynikami. ... ale, okazało się, że pci-express leży i kwiczy :blink: . No tak. Nie obywa się bez przygód." Rzeczywiście niezwykle zrozumiałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) Przebudowa z dobrymi wynikami... No cóż na tym procku ta 460'tka to prawdziwy skarb, którego i tak nie wykorzysta. Niech zbiera na nową platformę skoro w ramch gwarancji dostał nowszy układ. Chciałbym się załapać na taki "bonus" ;) Edytowane 4 Września 2010 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) Nie ma o co kopi kruszyć i walić ot. Zacząłem na stronie 25 i kto czyta to pewnie pamięta o co chodzi tak jak "trzymający oko na pulsie" chemiczny_ali. :wink: Ogólnie dziwna historia bo oddałem kartę na gwarancję, otrzymałem nową. Napalony na nową zabawkę zainstalowałem ją do kompa i okazało się, że mam walniętą płytę. Podczas gdy karta była w serwisie spokojnie używałem zintegrowanej z płytą grafiki. Tam gdzie kupiłem płytę powiedzieli, że uwalony slot pci-express mieli przyjemność spotkać tylko raz w trakcie 10 letniego stażu i to pewnie nie to. Po testach okazało się, że to jednak pci-e. Czekam więc na płytę i kombinuję co tu zakupić w miarę rozsądnie. Jeszcze jako anegdotę mogę dorzucić, że kompa zawiozła do firmy Aga (żonka) i "pan" serwisant wiedząc, że chce przeprowadzić lekki lifting powiedział:"jak syn będzie wiedział jakie chce podzespoły to poproszę o kontakt." Myślę, że nasz pięcioletni syn zaufa tacie w temacie wyboru klocków do zabawy. B-) Pozdrawiam. Edit: Przebudowa z dobrymi wynikami... No cóż na tym procku ta 460'tka to prawdziwy skarb, którego i tak nie wykorzysta. Niech zbiera na nową platformę skoro w ramch gwarancji dostał nowszy układ. Chciałbym się załapać na taki "bonus" ;) "Przebudowana" odnosi się do gainward'a. Karta ma zmienione co nieco min. sekcję zasilania. Wydajność bliska 470 stock a jest wiele chłodniejsza i mniej "papu" potrzebuje. Edytowane 4 Września 2010 przez qqrydza 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Cierpliwości ptyś pewnie szykują rewelacyjne stery dajmy im czasu wiem ze 2 miechy to dużo ale bądźmy dobrej myśli :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 No faktycznie. Właśnie czytam o tym modelu od Gainward'a. Cena o jakieś 100 zł więcej, ale czy warto ? Większość Gigabyte;'ów spokojnie się kręci do 850 i są do tego dosyć chłodne i ciche, więc pozostaje dalej przy tym modelu lub ew. nieco droższym MSI Cyclone. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 może mi ktos powiedzieć kiedy te zruchancie z nvidi wydadzą nowe sterowniki, toż to 2 miechy bez nowych driverów a do poprawy sporo a przeciez nvidia podobno najlepsze sterowniki robi, czekam na 260.xx 10dni , lepiej poczekac dluzej i miec konkretne zmiany niz co miesiac i kupe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Dokładnie sideband :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Panowie, co ile podkręcacie swojego GTX'a 480 ?? Czy gry do testów stabilności wystarczą ? Czy katujecie grafy innymi programami ? Do ilu każdy GTX 480 podkręca się (chodzi mi o rdzeń, shadery i pamięci) - chodzi mi o średnią wartość dla każdej z tych rzeczy. Jakie są objawy, że muszę podbić napięcie ? Słyszałem, że podkręcanie jednej wartości ogranicza drugą - może mi ktoś napisać o które chodzi i którą lepiej podkręcić ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 chciałbym się Was zapytać o prawidłowe podłączenie kart w sli? może to nie jest problem ale zauważyłem właśnie na necie że karty gtx480 spięte były ze sobą w ten sposób tj na tym drugim złączu patrząc od śledzia. ja natomiast myślałem i tak podłączyłm na tym pierwszym złączu od śledzia? czy to ma jakiekolwiek znaczenie przy 2 kartach?? oczywiście w sterach mi rozpoznało sli itd, ale jak pisałem wcześńiej obraz potrafił się rozłazić. mam jeszcze w domu drugiego gtx480 ale na testy niechce mi się go podłączać wolałem się Was zapytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 nie ma znaczenia...tak i tak jest dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 A ja mam pytanie o temperaturę układów takiego duetu ( karta przy karcie ). @ zaodrze244, jak to się prezentuje u Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 W jakim sklepie udało się wam kupić GTX-y 470 po 800 zł ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...